|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Jaká knížka je pro vás ta úplně nej? Co vás zaujalo v poslední době?
Já zrovna čtu víceméně dokumentární knihu, jmenuje se Ženám patří půlka nebe, je to záznam osudů obyčejných ženských, zajímavé. A ve frontě čeká Malý princ, četla jsem ho kdysi hrozně dávno a dostala jsem chuť se k tomu příběhu vrátit.
Judit díky!
Hodně mě oslovily všechny knížky Zdeňky Jordánové.
Velmi lehkou a čtivou formou podaný takový ten základ, jak a proč se nenechat "unášet životem", ale aktivně si ho tvořit.
Není tady
jéé, Judit, takový pěkný téma, já knížky úplně žeru 
teď mě oslovil spisovatel Colin Falconer. Náhodně jsem si od něj půjčila v knihovně knížku Soucit s ďáblem a zaujala mě natolik, že jsem si od něj zapůjčila další dílo a plánuji od něj přečíst co nejvíce knih, píše zajímavě a příběh mě vždy totálně pohltí. Bohužel teď mám od něj knihu Aztécká perla, ale nebere mě tolik, jak jsem očekávala, takže v pondělí běžim do knihovny pro jiný titul 

Není tady
Soucit s ďáblem..no to bych mohla napsat já
Jak bude čas na čtení, hned si to půjčím!
Momentálně nej je u mě Cílek - čtu ho furt dokolečka, protože tam vždycky znova najdu něco, čeho jsem si nevšimla. Má neuvěřitelně inspirativní způsob myšlení: z vědeckého základu vzhůru...esoterika všedního dne...
A když chci odpočívat, tak Terry, Terry a zase Terry(teda Pratchett)....kdykoli a jakkoli.Pobaví, potěší a poučí.
Judito - to je o jakých babách? Myslím národnost a dobu...můžeš o ní kdyžtak něco málo-stručně?
já mám taky dobrou -Dcery Eviny od Kaari Utrio (historie evropské ženy)
Není tady
lupina montana napsal(a):
Soucit s ďáblem..no to bych mohla napsat já
![]()
Jak bude čas na čtení, hned si to půjčím!
Momentálně nej je u mě Cílek - čtu ho furt dokolečka, protože tam vždycky znova najdu něco, čeho jsem si nevšimla. Má neuvěřitelně inspirativní způsob myšlení: z vědeckého základu vzhůru...esoterika všedního dne...
A když chci odpočívat, tak Terry, Terry a zase Terry(teda Pratchett)....kdykoli a jakkoli.Pobaví, potěší a poučí.
Judito - to je o jakých babách? Myslím národnost a dobu...můžeš o ní kdyžtak něco málo-stručně?
já mám taky dobrou -Dcery Eviny od Kaari Utrio (historie evropské ženy)
mě ta knížka strašně dostala, bylo to o náboženství v nějakým tom nízkym století, když to řeknu hodně blbě
. příběh byl vyprávěn z několika úhlů pohledu, je jasně vidět, jak si dřív nemohla nic říct proti víře, protože jinak z tebe udělali hned kacíře - doufám, že si to ještě takhle pamatuju
. fakt pěkná knížka, doporučuju.
jinak mě zaujala ta knížka, o níž napsala Judit a pak ta od tebe ty Dcery Eviny
- hned si zapisuju a mrknu se po tom 

Není tady
Doubravka napsal(a):
Judit díky!
Hodně mě oslovily všechny knížky Zdeňky Jordánové.
Velmi lehkou a čtivou formou podaný takový ten základ, jak a proč se nenechat "unášet životem", ale aktivně si ho tvořit.
NEdávno jsem četla od Zdeńky Jordánové - Dítě jako šance pro Tebe - doporučuju 
Není tady
Je to o Češkách narozených ve 30. až 50. letech, součást projekut "paměť žen". První díl se jmenoval Ženská vydrží víc než člověk a byl o ženách o jednu generaci starších.
Jojo, Terry Pratchett je skvelej
jinak ctu fantasy jako takovy (Szapkowski, Tolkien) a historicke romany, ty mam misto cerveny knihovny (napr. Rytir zelene ruze, to by bavilo i segru - "Harlekynarku"
)
Není tady
Nedavno jsem dostala Onegin byl Rusak od Ireny Douskove, jedna z nejlepsich knizek co jsem za posledni dobu cetla 

Není tady