Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 25. 6. 2007 21:33

arwenah
♥♥-----
Místo: Slezsko

Re: Jaký je váš smysl života?

Tetamáma napsal(a):

Proboha arwenah, děti a manžel, to není smysl života, hjarta Proč bys neměla být ženská i bez dětí a bez rodiny. Navíc v dnešní době spousta lidí zakládá rodinu daleko později, nevím kolik ti je, možná máš ještě spoustu času. A jestli ne, tak opuštěného otce s dětmi taky můžeš najít a ještě mít radost z toho, že jsi někomu tu rodinu vytvořila.

Proč bych nemohla mít smysl života v rodině?v dětech?v manželovi?Cítím své naplnění života právě tam!A proč bych neměla být ženská i bez rodiny a dětí?Protože to co právě prožívám a čím procházím způsobilo,že se necítím ženou v pravém slova smyslu.Jsem ráda,že mi alespoň PavlaH rozumí.

"Nečiň druhým to co nechceš ,aby oni činili tobě."

Není tady

#77 25. 6. 2007 23:27

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

arwenah napsal(a):

Tetamáma napsal(a):

Proboha arwenah, děti a manžel, to není smysl života, hjarta Proč bys neměla být ženská i bez dětí a bez rodiny. Navíc v dnešní době spousta lidí zakládá rodinu daleko později, nevím kolik ti je, možná máš ještě spoustu času. A jestli ne, tak opuštěného otce s dětmi taky můžeš najít a ještě mít radost z toho, že jsi někomu tu rodinu vytvořila.

Proč bych nemohla mít smysl života v rodině?v dětech?v manželovi?Cítím své naplnění života právě tam!A proč bych neměla být ženská i bez rodiny a dětí?Protože to co právě prožívám a čím procházím způsobilo,že se necítím ženou v pravém slova smyslu.Jsem ráda,že mi alespoň PavlaH rozumí.

A když svého naplnění nedojdeš? Budeš nešťastná celý život? Ženu v pravém slova smyslu přece nedělají ženou ani děti, ani manžel!!!!

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#78 25. 6. 2007 23:45

Michaela
♥♥♥♥---
Místo: Olomouc

Mojim slyslem zivota je pro zatim zit na plno,milovat a byt milovana a budovat rodinu smile

http://lilypie.com/pic/090116/0A18.jpghttp://b1.lilypie.com/Ktnqp1/.png
V sedmi měsících 8570g a 70cm
http://michaluska82.rajce.idnes.cz/

Není tady

#79 26. 6. 2007 8:49

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Arweno, vím, jak to holky myslí, ale mám dojem, že trochu zaměňuješ životní cíl a smysl života. Je v tom velký rozdíl. Životní cíl se nám stále posouvá. Pořídíme si děti, chceme je dobře vychovat, staráme se a víme, že přijde doba, kdy nás musí opustit. Právě v té pouti za životním cíle, právě v posunu svých met je smyls života.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#80 26. 6. 2007 9:08

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

bylo mi 18, chtěla jsem děti, rodinu.... mým životním cílem byla šťastná rodina, zdravé děti....
bylo mi 30 měla jsem děti, rodinu........ mým cílem byla šťastná rodina, zdravé, vzdělané a slušně vychované děti
bylo mi 35, měla jsem děti, rodinu, děti byly celkem zdavé, celkem dobře se učily, uměly pomoct, chtěla jsem dům po svoji rodinu, aby se děti měly kam vracet
Bylo mi 36, měla jsem vše, co jsem chtěla, měla jsem i ten dům, ale pořád to nebylo to správné, ani jedno z toho nebyl můj smysl života
Bylo mi 38, pochopila jsem, že zatím jen zdolávám schody života, poznala jsem že rodina, děti, dům..... nejsou smyslem toho proč jsem
Je mi 40.... dvě děti už se mnou nežijí a já žiji dál... tedy děti nebyly smyslem mého života, dům mám, děti se vrací ale vracely by se kamko-li, tedy ani dům nebyl smysl mého žiovta. Rodina se mi rozpadla, tedy ani ta nebyla smyslem mého života. Mám lásku, ale žila jsem i bez ní, tedy ani láska není smyslem mého života....
Mým smyslem života je žít tak abych pomohla žít jiným. Stejěn jako žijí jiní a pomáhají žít mně. Mým smyslem života je pomoct kotěti na svět, sebrat ze země cizí plačící dítě a otřít mu slzy, mým smyslem života je žít tak abych jiným dala víru v lepší zítřek, abych dokaázala poslouchat když jiný potřebuje mluvit, mým smyslem života je jít životem i se svými chybami i se svými nadějemi a vnímat chyby a naděje druhých, tolerovat je, poučit se z nich, dát něco na oplátku a tuhle štafetu donést dál.... jinému.....

Není tady

#81 26. 6. 2007 11:15

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Cilko, to je krásné....smile

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#82 26. 6. 2007 13:26

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Celou dobu, co je tady tohle téma, přemýšlím, jaký je můj smysl života. Před rozvodem to bylo jasné. Jako mnozí jiní jsem měla svoje nejbližší, děti a manžela. Děti vychovat tak, aby byly schopny vlastního samostatného života a dožít svůj život po boku milovaného muže. Muž už není, děti sice ano, ale teny smysl života nějak postrádám. Říkám si - ještě tak pět let, než vystudují VŠ a co potom? Potom už budu žít sama a jaký budu mít tedy smysl života? Proč budu žít? Nevím....

Není tady

#83 26. 6. 2007 13:42

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Potom už budu žít sama a jaký budu mít tedy smysl života? Proč budu žít? Nevím....

Ivano, docela te chapu, taky jsem sama a moc se mi to nelibi. Lepsi je na to nemyslet. Za par let muze byt vsechno jinak.
Smysl zivota? NEVIM! Je to kazdy den stejne.... a ubijejici. usch

Není tady

#84 26. 6. 2007 13:46

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jen se pěkně užírejte, jde vám to oběma naprosto skvěle tummenupp

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#85 26. 6. 2007 13:47

lueta
♥♥♥♥♥♥-

Andromeda napsal(a):

Taky  sleduješ, jak si v tom obě libují?

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#86 26. 6. 2007 13:50

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Luet, sleduju, ale kdo chce kam, pomozme mu tam...

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#87 26. 6. 2007 14:31

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Co je tak krasneho na zivote... kde hledat jeho smysl, kdyz ten zivot nemuzu zit, tak jak bych chtela? A hlavne KDE bych chtela? Od toho se odviji vsechno.... sad

Není tady

#88 26. 6. 2007 14:52

majkafa
Host

venuše napsal(a):

Co je tak krasneho na zivote... kde hledat jeho smysl, kdyz ten zivot nemuzu zit, tak jak bych chtela? A hlavne KDE bych chtela? Od toho se odviji vsechno.... sad

Chtěla, chtěla, chtěla. dumbomgrater Kdo z nás žije svůj život tak, jak bych chtěl? Existuje vůbec někdo takový? A přesto má náš život smysl. Sobectví, sobectví - já chci a chci. grater

#89 26. 6. 2007 14:56

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

lueta napsal(a):

Andromeda napsal(a):

Myslíte, že si v tom libuju? Myslíte, že nechci být šťastná a spokojená? Vám se to kecá, máte své drahé polovičky, ale co já, která jsem o tu svoji přišla? Mám si podle vás říct - ále co, 27 let jsme se sice měli rádi, ale te´d si honem honem najdu jinýho chlapa? A co když žádnýho nechci? Co když chci raději žít sama?

Není tady

#90 26. 6. 2007 14:56

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Venuše, můj názor je, že se pleteš. Pokud budu někde chtít žít DOOPRAVDY - tak tam žít budu. Pokud budu chtít nějak konkrétně žít DOOPRAVDY, tak tak žít budu! Nic mě nemůže zastavit. Mluvím samozřejmě o reálných věcech.
Jistěže máš spoustu důvodů proč to nejde.....ale pak mám pocit, že tak jenom trošku chceš, ale nepoložila ses do toho. To vypadá jinak!!

Není tady

#91 26. 6. 2007 14:58

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

lueta napsal(a):

Andromeda napsal(a):

Myslíte, že si v tom libuju? Myslíte, že nechci být šťastná a spokojená? Vám se to kecá, máte své drahé polovičky, ale co já, která jsem o tu svoji přišla? Mám si podle vás říct - ále co, 27 let jsme se sice měli rádi, ale te´d si honem honem najdu jinýho chlapa? A co když žádnýho nechci? Co když chci raději žít sama?

Ale tvé štěstí a spokojenost přece vůbec nezáleží na nějaké drahé polovičce!! Máš ho tam nastaveného na prvním místě, ale je to jinak!!

Není tady

#92 26. 6. 2007 15:05

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Nektere veci se proste zmenit nedaji, jedine kdybych byla sobec... a obetovala spokojeny zivot mych deti.

Take si myslim, ze smyslem zivota neni jen nejaky chlap.... ja jen nevim, jestli clovek na prahu padesatky jeste neco muze ocekavat? Jak si udelat zivot prijemnejsi, kdyz me NIC nebavi?

Upravil(a) venuše (26. 6. 2007 15:05)

Není tady

#93 26. 6. 2007 15:12

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

venuše napsal(a):

Nektere veci se proste zmenit nedaji, jedine kdybych byla sobec... a obetovala spokojeny zivot mych deti.

Take si myslim, ze smyslem zivota neni jen nejaky chlap.... ja jen nevim, jestli clovek na prahu padesatky jeste neco muze ocekavat? Jak si udelat zivot prijemnejsi, kdyz me NIC nebavi?

Může očekávat to, co očekávat chce.
Život si lze udělat příjemnější KAŽDOPÁDNĚ, až je mi líto, že všechno nemůžu vyzkoušet a zažít, ale opět je tam pro tebe nepřekonatelný problém - člověk musí chtít! A to DOOPRAVDY!

Není tady

#94 26. 6. 2007 15:15

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ivana napsal(a):

Ivano, já nemám drahou polovičku a přesto jsem v pohodě wink Jestli chceš žít sama tak žij, není to nic za co by se měl člověk stydět, přestože je v naší společnosti hodně zakořeněné dogma, že ten kdo žije sám je jakýmsi mě nepochopitelným způsobem méněcenný. Pěkná blbost reta
Podle mě je lepší být po ukončeném vztahu nějakou dobu sám se sebou a srovnat si myšlenky v hlavě než se vrhnout bezhlavě do nového vztahu. A štěstí, to je jen otázkou nového životního postoje, nic víc nic míň. Stačí jen chtít a najít si v životě to co nás oslovuje.lyssna

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#95 26. 6. 2007 15:20

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

venuše napsal(a):

ja jen nevim, jestli clovek na prahu padesatky jeste neco muze ocekavat? Jak si udelat zivot prijemnejsi, kdyz me NIC nebavi?

...jojo, rovnou to zabal

Není tady

#96 26. 6. 2007 15:26

faf
♥♥♥♥♥♥-

No ale vazne....ak mate niekto pocit, ze zivot je nanic, nepoznate jeho zmysel a ani ho nehodlate hladat, tak prosim, skoncite to, co vam brani???

Ja tiez prave teraz nemam svoju "polovicku" a ani na chvilku nebudem predstierat, ze mi single zivot vyhovuje, ale paaanecku, vsak je milion inych skvelych veci v zivote, kazducky den, pre ktore stoji za to zit. A ak aj napriklad momentalne nie je zivot prevazne uuplne skvely, tak zasa pridu okamihy,  kedy skvely bude.

A ak niekto uz v nic neveri a nic dobre necaka, aj tak sa nakoniec rozhodne to skoncit. Tak nech to urobi, preco nie, ale donekonecna nariekat a topit sa v sebalutosti... a najma, bez riadneho objektivneho dovodu....
roll

I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

Není tady

#97 26. 6. 2007 15:40

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Ivana napsal(a):

Myslíte, že nechci být šťastná a spokojená? Vám se to kecá, máte své drahé polovičky, ale co já, která jsem o tu svoji přišla? Mám si podle vás říct - ále co, 27 let jsme se sice měli rádi, ale te´d si honem honem najdu jinýho chlapa? A co když žádnýho nechci? Co když chci raději žít sama?

dobrý začátek.... na to abys našla smysl svého života potřebuješ převším sama sebe

Není tady

#98 26. 6. 2007 15:48

Somaia
Host

poletucha napsal(a):

venuše napsal(a):

ja jen nevim, jestli clovek na prahu padesatky jeste neco muze ocekavat? Jak si udelat zivot prijemnejsi, kdyz me NIC nebavi?

...jojo, rovnou to zabal

lol lol   Pol, ty jsi číslo....

Tedy já nevím, jestli 45 je taky číslo na prahu padesátky.... nevím přesně, co to práh padesátky znamená, ale jsem plná plánů, tužeb a těším na zítřek . Někdy jsem taky unavená a na šrot, trochu častěji než v 35, ale ještě to nechci BALIT až tak v 90 a to se říká kdoví jestli... big_smile

#99 26. 6. 2007 15:54

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Ivano, Venuse, když vás tak čtu, tak mi napadlo následující:

Víte že subjektivní pocit štěstí každého člověka nezáleží na tom jak šťastný život žije?

Abych to vysvětlila: Někdo zažívá daleko intenzivnější pocit štěstí aškoliv mu život hází neustále klacky pod nohy a jiný šťastný není ač má cestičku života krásně vymetenou.

To jak dokážeme být šťastné to záleží hlavně na nás samotných. Neměly bychom se tedy vymlouvat na okolí, díky kterému nemůžeme být podle některých šťastné (nemám muže, nežiji tam kde bych chtěla atd), ale příčinu hledat uvnitř sebe.

Není tady

#100 26. 6. 2007 18:07

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Somaia napsal(a):

Tedy já nevím, jestli 45 je taky číslo na prahu padesátky.... nevím přesně, co to práh padesátky znamená, ale jsem plná plánů, tužeb a těším na zítřek . Někdy jsem taky unavená a na šrot, trochu častěji než v 35, ale ještě to nechci BALIT až tak v 90 a to se říká kdoví jestli... big_smile

Tak to si dobra... Na co se treba tesis?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí