Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 11. 6. 2007 16:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Jaký je váš smysl života?

host eska napsal(a):

Ty jo , Seli smile Já jsem vždycky tvrdila, že cesta je cíl...

ale nakonec došla k tomu, že cesta samotná má vždycky začátek a konec a dokud má smysl jít, je tu něco, co náš motivuje.   A to mě nejvíc v životě motivuje, krom jiných věcí..  je láska.
Částečně hledání harmonie, částečně  hledání  toho, jaký má ten život smysl a cíl a nové poznávaní a učení se...

Láska je kompas... A to, že cesta je cieľ, nie je (bohužiaľ) moje poznanie, to tvrdil už Zoroaster, alias Zarathustra... a Lao´C a Konfúcius... etc., etc. Vykrádam už vykradnuté(som ako vykrádači egyptských hrobiek).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#52 11. 6. 2007 16:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Judita napsal(a):

Damilo, opravdu myslíš, že každá láska způsobuje připoutanost? A práce že je pomíjivá? Možná zaměstnání, pokud někdo dělá něco jen proto, aby si vydělal na živobytí...

Pokud je práce smyslem života, co se stane, když z nějakého důvodu nemůžeme dělat svou práci?
Ztratíme smysl života? Takže jsme určitým způsobem závislí na práci, připoutaní...

Nájdeš si iný spôsob, ako využiť svoje schopnosti pre seba i pre druhých - aj mať deti je svojím spôsobom práca pre druhých, nie?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#53 12. 6. 2007 9:06

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Lvice, děkuji, neřekla bych to lépe.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#54 12. 6. 2007 22:46

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

co považuji za smysl života ?
Kdysi jsem za něj považovala kariéru pracovní, sportovní nebo požitky co život nabízí.....úúúúú, jak jsem byla naivní.
potom to byla láska, pak manželství, rodina, děti a zase láska..... hmmm, jsou to sice velké hodnoty, ale nějak cítím, že nejsou smyslem života.
všechny tyto věci však mohou být prostředkem k nalezení a dosáhnutí smyslu života( A taky nemusí...)

Před časem bych asi nejvíce rezonovala s odpovědí Doubravky - TVORBA, harmonie, rovnováha. Slovo tvorba je mnohoobsažné a asi ho každý pochopí jinak, ale myslím tím tvořivý postoj k životu, aktivní hledání krásy a humoru v běžných situacích, tvořivé pěstování vztahů mezi lidmi, ....a koneckonců i tvorba fyzická, která je pro tvůrce meditací a pro diváka inspirací k cestě výš.

Všechno jsem si vyzkoušela, ze všech pohárů ochutnala.

Přesto odpověd je pro mne těžká, protože jsem v podstatě  na začátku své nové cesty.
Hledám, stejně jako filosofové, učenci a duchovní všech náboženství...  Myslím, že život je  o vývoji, poučení, poznání, projití zkušeností a to je jeho smysl. Všechno - láska, rodina, děti, práce.... všechno to  je jen to bitevní pole.
Zprofanované -mír v duši, harmonie, klid,  je prvním krokem odpoutání se od fyzického smyslu života, emocí, spousty myšlenek....
Stav osvícení, čisté vědomí, bezpodmínečná láska, stav radosti nezávislé na ničem.... to bude asi cíl.

Není tady

#55 13. 6. 2007 0:12

majkafa
Host

Ahoj, pol. Kdepak jsi se nám toulalal?
Napsalas to krásně - Stav osvícení, čisté vědomí, bezpodmínečná láska, stav radosti nezávislé na ničem.... to bude asi cíl.
Já teď tohle cítím. I tu bezpodmínečnou lásku k muži, myslím, že to je teď má zkouška, jestli už ji dokážu cítit a nezmění se mi zase v lásku s podmínkami.
Můj syn tuhle říkal - mami, je to možné, že jsem teď šťastný - jen tak, z ničeho nic, prostě šťastný? big_smile

Upravil(a) majkafa (13. 6. 2007 0:14)

#56 13. 6. 2007 0:32

host eska
♥♥♥♥♥♥-

No, krásný smile poletucha ...  hjarta

já měla na mysli tu bezpodmínečnou lásku smile (jako dobro, životní energie a tak nějak)

stav osvícení u mě zatím ne smile tedy necítím to jako smysl svého života smile

život je  o vývoji, poučení, poznání, projití zkušeností a to je jeho smysl. Tak bych popsala to, že cesta je cíl smile

ale zajímavé je, že nikdo tady nenapsal vyloženě samotná víra smile
Určitě něco jako víra ve smysl a nebo ve vyšší smysl (třeba skrze lásku- křestanství) nebo vyšší princip, má taky velkou hodnotu pro mnoho lidí a dává jim ten smysl života...

Upravil(a) host eska (13. 6. 2007 0:34)

všichni u podpisu moudře hovoří, a já budu mluvit, až mi lýtka dohoří... bo nejsu žadny rétor big_smile
http://www.kamelie.ic.cz/sm1_soubory/sm29_mal.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gif

Není tady

#57 13. 6. 2007 8:45

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Majkafo, host esko,
kočičky, děkuji za pěkné přivítání. hjarta

Není tady

#58 13. 6. 2007 17:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Pol pussa hjarta tummenupp

Brita

Není tady

#59 20. 6. 2007 8:11

majkafa
Host

mortuus_sum napsal(a):

Majky, svůj smysl života plníš krásně! A já ti dekuji za všechny utrápené dušičky, kterým si kdy pomohla. Určitě, když někomu pomůžeš, tak cítíš takový zvláštní hřejivý a šimravý pocit na hrudi, protože tě to těší a naplňuje. A tenhle zvláštní pocit............... to je ten život v nás...........a jen ve chvíli, kdy ho cítíš, tak opravdu žiješ! Proto žij majky! Žij co nejvíc to jen půjde!!!!
A věř, že pro své děti jsi to nejcenější co mají! Ať už si to v pubertě buou či nebudou chtít uvědomovat, tak někde ve skrytu důše to budou pořád pevně cítit. A jednou to ocení!
Jen tak dál!

A písnička pro tebe http://img.xchat.centrum.cz/images/x4/sm/48/148.gif  http://img.xchat.centrum.cz/images/x4/sm/47/147.gif : http://exchristian.com/gin.mp3

Mortuus kujúú. pussa To je krásné pohlazení na dušičce po ránu. Dnes bude celý můj den dvojnásobně sluníčkový! Mám tě ráda. big_smile

#60 20. 6. 2007 20:07

hrosanek
Host

Děti, práce, láska. Tři spojené nádoby, které mi dávají energii zvládat všechno smile

#61 20. 6. 2007 20:58

ajka.m
♥♥♥♥♥--
Místo: Hampshire, UK
Web

Dnes přemýšlím, že jak se peru poslední léta se životem, mění se má obliba barev (od šedé, hnědé, postupně za světlé: žlutou, modrou, oranžovou a červenou).
Napadlo mě: každý máme do vínku dánu paletu barev, štětec a máme ten dar malovat si život. Jaký smyl a barvy dáme svému obrazu, záleží na nás. Můžeme jej přemalovat, přikreslit, zlepšit - prostě, co si zamanem.

Snad to dává smysl big_smile.

Láska je jako drahokam ukrytý hluboko v srdci
Pravda je ta nejzářivější perla na dně oceánu
http://sirmi.ic.cz/pes/51.gif

Není tady

#62 20. 6. 2007 21:01

maria
♥♥♥♥---

Zabezpečit syna tak, aby mohl přežít beze mně. Materiálně i duchovně. V duchovnu mám ještě dluhy smile

Není tady

#63 21. 6. 2007 17:29

arwenah
♥♥-----
Místo: Slezsko

Smysl života?
Chtěla jsem pro někoho žít,starat se a pečovat o někoho(děti,manžela).Manžela nemám (už ho ani nehladám) a děti taky nemám(pravděpodobně je mít nebudu/mám gyn.prob./).Chci se pokusit adoptovat dítě(děti).Jestli se mi to nepodaří ,pak můj život ztratil smysl.

"Nečiň druhým to co nechceš ,aby oni činili tobě."

Není tady

#64 21. 6. 2007 17:55

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Arweno,

myslím , že neztratil. Jen si potřebuješ najít svoje místo mezi lidmi. Byla jsem jeden čas v podobné situaci. Hledala jsem cestu , jak být užitečná. Pomohly mi dvě věci, cesta za sebepoznáním přes psychology a pak plán. Mám moc ráda děti, protože jsem si nebyla schopná představit život bez nich, uvažovala jsem o práci v SOS vesničce. Nakonec mi život připravil úplně jinou cestu. CO takhle zkusit o tom uvažovat? Jsou i centra Klokánek, kde svoji lásku můžeš uplatnit. Jen se zajímat a hledat...

Upravil(a) PavlaH (21. 6. 2007 17:58)

Není tady

#65 23. 6. 2007 1:00

arwenah
♥♥-----

PavlaH napsal(a):

Arweno,

myslím , že neztratil. Jen si potřebuješ najít svoje místo mezi lidmi. Byla jsem jeden čas v podobné situaci. Hledala jsem cestu , jak být užitečná. Pomohly mi dvě věci, cesta za sebepoznáním přes psychology a pak plán. Mám moc ráda děti, protože jsem si nebyla schopná představit život bez nich, uvažovala jsem o práci v SOS vesničce. Nakonec mi život připravil úplně jinou cestu. CO takhle zkusit o tom uvažovat? Jsou i centra Klokánek, kde svoji lásku můžeš uplatnit. Jen se zajímat a hledat...

Děkuju PavloH za povzbudivá slova.Mám zdravotní školu a hledám si práci.Ptala jsem se v Kojeňáku,v Klokánku v dětských stacionářích....Ve všech případech jsem dostala zamítavou odpověď.O vesničce SOS jsem také uvažovala.

Není tady

#66 23. 6. 2007 7:52

majkafa
Host

V Klokánku? Divný. arwenah najdi si nick Tetamáma a napiš ji třeba SZ. Dělá tetu v Klokánku a potřebují tety, možná právě tebe. pussa

#67 23. 6. 2007 8:06

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic

Ad Klokánky. U nás v Ďáblicích je plno, jen je tam místo pro pomocnou tetu - chodí pomáhat s dětmi přes den(5-8 hodin). Jinak jsou Klokánky v Láskově ul. Praha 4(mimina), ve Štěrboholech, v Hostivicích u Prahy. Potom v Brně, Litoměřicích, Žatci a na moravě v Dolním Benešově. Lze to najít na netu Fond ohrožených dětí.
Koukla jsem se tam sama a opravdu aktuálně nenabízejí žádná volná místa, myslím že proto, že je před prázdninami a děti jedou na tábory a tak budou přijímat až od září.

Upravil(a) Tetamáma (23. 6. 2007 8:13)

Není tady

#68 24. 6. 2007 21:11

arwenah
♥♥-----

PavlaH napsala:Jen si potřebuješ najít svoje místo mezi lidmi

Ano,i o tomhle často přemýšlím.Na muže nějak nemám štěstí.Toho koho já chci ten mě nechce a toho,který mě chce toho nechci já.Už jsem se radila s psych. na internetu,ale k ničemu to není.Co se týče žen-tak ať jsem jedna z nich -tak jim vůbec nerozumím.Ženy ,které znám se ve většině případů baví o rodině,o dětech,o  porodech,o mužích....To jsou všechno témata o kterých já nic nevím(nebo jenom teoreticky).Často od žen slyším-no,ty se máš.Můžeš si jit kam chceš,tobě doma děti nebrečí.Takové řeči mě strašně bolí.Cítím se méněcenná a někdy si říkám co vlastně jsem.Jsem vůbec žena?CO JSEM?

Upravil(a) arwenah (24. 6. 2007 21:16)

Není tady

#69 24. 6. 2007 21:56

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic

Proboha arwenah, děti a manžel, to není smysl života, hjarta Proč bys neměla být ženská i bez dětí a bez rodiny. Navíc v dnešní době spousta lidí zakládá rodinu daleko později, nevím kolik ti je, možná máš ještě spoustu času. A jestli ne, tak opuštěného otce s dětmi taky můžeš najít a ještě mít radost z toho, že jsi někomu tu rodinu vytvořila.

Není tady

#70 24. 6. 2007 22:13

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

můj smysl života - mé tři děti David,Pavlik a malá Markétka.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#71 25. 6. 2007 11:26

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Arweno, jako kdybych našla i svůj životní příběh znova na dlani.... Zkus nějaký sebepoznávací pobyt. Třeba i tam leží zakopaný pes. Mě nastartoval jeden týdenní pobyt s psychologem. Nakonec z toho vyšlo deset dlouhých let bez partnera a práce na sobě. Chyba byla u mě uvnitř, v mém postoji sama k sobě. Ted jsem štastná, mám vedle sebe partnera a čekám druhé dítě...

A mým heslem přest všechno zůstává - může být hůř a klepej, bude ti otevřeno, hledej a nalezneš.....
Držím paleček, aby se ti taky zadařilo. Co takhle zkusit nějaký sebepoznávací pobyt, který tu sem tam nabízí Pandorra?

Není tady

#72 25. 6. 2007 12:16

Petuna
♥♥♥♥♥--

Moje dvě děti!! Je to ohrané ale je to tak, jiný smysl nevidím

Není tady

#73 25. 6. 2007 12:38

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Můj smysl života :    má   zdravá a spokojená rodina.

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#74 25. 6. 2007 12:47

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Žít. Žít tak, abych byl rovný a čestný sám před sebou.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#75 25. 6. 2007 21:24

arwenah
♥♥-----

PavlaH napsal(a):

Arweno, jako kdybych našla i svůj životní příběh znova na dlani.... Zkus nějaký sebepoznávací pobyt. Třeba i tam leží zakopaný pes. Mě nastartoval jeden týdenní pobyt s psychologem. Nakonec z toho vyšlo deset dlouhých let bez partnera a práce na sobě. Chyba byla u mě uvnitř, v mém postoji sama k sobě. Ted jsem štastná, mám vedle sebe partnera a čekám druhé dítě...

A mým heslem přest všechno zůstává - může být hůř a klepej, bude ti otevřeno, hledej a nalezneš.....
Držím paleček, aby se ti taky zadařilo. Co takhle zkusit nějaký sebepoznávací pobyt, který tu sem tam nabízí Pandorra?

Děkuju PavloH za radu.Uvidím co se dá dělat:)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí