Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 9. 6. 2007 15:32

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Re: Jaký je váš smysl života?

budu asi hnusná, možná někomu rozkopu bábovičky, ale děti a psi mohou umřít, odejít. CO vám pak zbude? prázdnota? Smyslem života je život sám, ale pravda, každý z nás hledá oporu.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#27 9. 6. 2007 15:49

Damila
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

budu asi hnusná, možná někomu rozkopu bábovičky, ale děti a psi mohou umřít, odejít. CO vám pak zbude? prázdnota? Smyslem života je život sám, ale pravda, každý z nás hledá oporu.

No, děti by neměly umírat! Obvykle se to nestává.
Je jasné, že každá láska k nějakému tvoru nebo věci způsobuje připoutanost. Ale jak mít psy, jak mít děti a nemilovat je?
Práce jako smysl života je také pomíjivý...
Souhlasím s tím, že smyslem života by měl být život sám...ale upřímně, kdo z nás, pozemšťanů toho docílil, aby se vůbec nepřipoutal? Možná nějaký buddhistický mnich, odříznutý od běžného života a tedy nemá k čemu se připoutat. To se to pak medituje a kontempluje, když nemusí přemýšlet o ničem jiném, než o Bohu. To ale není skutečný život. To je izolace.
Běžný život s sebou nese připoutání, a následné (bolestivé) poznání, že nic není neměnné.

Není tady

#28 9. 6. 2007 16:20

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

rozvoj mojich duševných, duchovných a praktických vlastností a vedomostí (baví ma objavovať nové a zlepšovať sa v tom čo ma baví)

Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

#29 9. 6. 2007 17:53

x256987
Host

Damilo, opravdu myslíš, že každá láska způsobuje připoutanost? A práce že je pomíjivá? Možná zaměstnání, pokud někdo dělá něco jen proto, aby si vydělal na živobytí...

#30 9. 6. 2007 18:03

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Pokud je to myšleno takto-můj smysl a cíl je MOMENTÁLNĚ těšení se a stavba nového domu. Ale stejně smyslem mého života zůstanou ty děti. Ano-láska je taky pomíjivá a každá láska nezpůsobí připoutanost-jen ta, k našim dětem! A to mi nikdo nevymluví!
Jak je ten vtip: nevím přesně začátek, ale cikán odpovídá, že ženu si může najít novou, ale děti ne!

Není tady

#31 9. 6. 2007 18:27

HB
♥♥♥♥♥--

tohle tema mi nedalo a musela jsem se zaregistrovat..:-) pro me je smyslem delat radost druhym i sobe...jen se mi to obcas nedari :-(

The worse is yet to come...
http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#32 9. 6. 2007 19:38

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Judita napsal(a):

Damilo, opravdu myslíš, že každá láska způsobuje připoutanost? A práce že je pomíjivá? Možná zaměstnání, pokud někdo dělá něco jen proto, aby si vydělal na živobytí...

Pokud je práce smyslem života, co se stane, když z nějakého důvodu nemůžeme dělat svou práci?
Ztratíme smysl života? Takže jsme určitým způsobem závislí na práci, připoutaní...

Není tady

#33 9. 6. 2007 20:32

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Myslím, že smyslem života je prostě "život žít", mít rád život se všem radostmi i starostmi, radovat se z velkých věcí i z maličkostí,  překonávat překážky, ze svých chyb se učit, dělat všechno, jak nejlíp umíme. Smyslem života je něco po sobě zanechat...
Mým smyslem života do nedávna byla spokojená rodina - spokojený manžel a syn. Momentálně je mým smyslem života hlavně můj syn, a potom zvědavost.... jsem zvědavá a těším se na to, co mi život hezkého přinese. Mám za sebou špatné období, proto se teď  těším na něco krásného...  rodna

Není tady

#34 9. 6. 2007 20:37

Maniše
♥♥♥♥---
Místo: něco jako Hoštice :-)

Pro mě je smysl života rodina (zatím jí nemám, ale už se strašně těším smile

http://beta.loga.cz/kategorie/loga_melodie/animace2/happytube/550086.gif

Není tady

#35 10. 6. 2007 11:18

samba
♥♥-----

Já svůj smysl života stále hledám... ale jednou bych určitě chtěla mít rodinu, hodného manžela, děti, pro které bych udělala cokoliv, které bych mohla vychovat v kvalitní a schopné lidi..To by pro mě znamenalo štěstí.  Láska je asi tím motorem. Láska k dětem, partnerovi a svým způsobem i k přátelům.. Strašně bych si přála, aby se mi tenhle můj sen jednou vyplnil, ale po tom všem, co vidím kolem sebe a co čtu tady na Babinetu se bojím, že mít spokojený rodinný život je dneska už veliká vzácnost sad Bojím se toho, že skončím jako rozvedená, zhrzená ženská s dětmi, pak děti vyrostou, začnou žít vlastní život a já budu sama stárnout... Čeho se v životě bojím nejvíc je NEMOC a SAMOTA...

Není tady

#36 10. 6. 2007 12:10

Damila
♥♥♥♥♥♥-

samba napsal(a):

Já svůj smysl života stále hledám... ale jednou bych určitě chtěla mít rodinu, hodného manžela, děti, pro které bych udělala cokoliv, které bych mohla vychovat v kvalitní a schopné lidi..To by pro mě znamenalo štěstí.  Láska je asi tím motorem. Láska k dětem, partnerovi a svým způsobem i k přátelům.. Strašně bych si přála, aby se mi tenhle můj sen jednou vyplnil, ale po tom všem, co vidím kolem sebe a co čtu tady na Babinetu se bojím, že mít spokojený rodinný život je dneska už veliká vzácnost sad Bojím se toho, že skončím jako rozvedená, zhrzená ženská s dětmi, pak děti vyrostou, začnou žít vlastní život a já budu sama stárnout... Čeho se v životě bojím nejvíc je NEMOC a SAMOTA...

Sambo, nešil!
Člověk si na Babinetu spíš postěžuje (ale i v životě vůbec), to nemůžeš brát, že to tak je. Ty spokojené sem o svém štěstí nepíšou, protože jaksi nemají co řešit.
Spokojená manželství i přijatelné děti existují. někdy si myslím, že takové mám právě já.big_smile
No, a někdy si to nemyslím vůbec.
Nic není černobílé. A když nepoznáš tmu, nebudeš vědět, že je světlo. I v tom nejlepším vztahu přijdou mraky.
Jestli Ti Babinet přijde moc pesimistický, prokládej to červenou knihovnou.smile Rovnováha musí být! yikes))

Není tady

#37 10. 6. 2007 13:40

samba
♥♥-----

Tak červená knihovna není zrovna můj šálek čaje smile

Já vím, že v každém vztahu je to jako na houpačce, jednou jsi dole, jednou nahoře.. Ale jsem v tomhle pesimista. Sama pocházím z rozvedené rodiny, nevím, co to je žít společně s mámou, tátou a sestrou pod jednou střechou a fungovat jako normální rodina. A v mém okolí je velmi málo takto "spokojených" rodin. Většinou jsou  rozvedení a když nejsou, tak se  nedá mluvit o spokojeném manželství. Připadala bych si dost naivní, kdybych věřila v to, že najdu partnera, se kterým založím rodinu, prožiju relativně šťastný život a společně spolu zestárneme...krásná představa, ale myslím si, že nereálná... hmm sad   

Na druhou stranu... moc se mi líbí myšlenka, kterou tady někdo má pod čarou, bohužel teď nevím, kdo..  ztraceno je to, čeho se sami předem vzdáme

Není tady

#38 10. 6. 2007 16:02

mortuus_sum
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Zajímavé téma. Dostala jsem krásný mail - díky, že jsi. (Ty, kdo jsi mi ho poslala, víš, viď? pussa Dík ještě jednou za tohle vyznamenání) Tohle. Že má existence tady a teď  snad někomu zpříjemnila minutu jeho života, nebo že jsem  chviličku někoho poponesla na jeho cestě životem, když ho malinko opustily síly. smile Že se cítím jako pevná skála, která je tady pro mé děti, když mě potřebují. Že se mi dostalo té cti, že mi byly svěřeny dvě nádherné dušičky, aby jsem jim spolu s mým m. pomohla na tento svět.  A ta úžasná škola života, do které chodím 24 hodin denně a někdy zírám s pusou dokořán. big_smile Ta mě baví a přináší mi potěšení.

Majky, svůj smysl života plníš krásně! A já ti dekuji za všechny utrápené dušičky, kterým si kdy pomohla. Určitě, když někomu pomůžeš, tak cítíš takový zvláštní hřejivý a šimravý pocit na hrudi, protože tě to těší a naplňuje. A tenhle zvláštní pocit............... to je ten život v nás...........a jen ve chvíli, kdy ho cítíš, tak opravdu žiješ! Proto žij majky! Žij co nejvíc to jen půjde!!!!
A věř, že pro své děti jsi to nejcenější co mají! Ať už si to v pubertě buou či nebudou chtít uvědomovat, tak někde ve skrytu důše to budou pořád pevně cítit. A jednou to ocení!
Jen tak dál!

A písnička pro tebe http://img.xchat.centrum.cz/images/x4/sm/48/148.gif  http://img.xchat.centrum.cz/images/x4/sm/47/147.gif : http://exchristian.com/gin.mp3

Je bolestné a zžírající trpět pro nic,
ale je krásné a naplňující trpět proto,
abychom někomu pomohli..........

Není tady

#39 11. 6. 2007 0:15

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek

Moje pritelkyne a samozrejme moje prace...A budu oponovat PavleH : Ano, clovek muze cloveka opustit, ale kvuli tomu snad nebudeme brecet, ne ? wink Prilezitosti k nove znamosti je habadej a psu a kocek se tu potuluje take dost wink

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#40 11. 6. 2007 12:35

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Dark Angel: ale ty mi neoponuješ. Když si uděláš z konnkrétní věci, člověka smysl života a on ti odejde, v tu chvíli se pro tebe hroutí svět. Najednou tu není ten důvod žít. Jak to zvládnout? Jedině tak že připustím to, co píšeš ty, že pro jedno kvítí slunce nesvítí.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#41 11. 6. 2007 13:12

Nick3594
Host

Smysl života. Mohla bych učeně říci naplnění plánu duše. Vím, jaký mám plán a snažím se žít každý den nejlépe jak umím a tak, abych svůj plán naplnila. Nebo obyčejně - každý den se raduji z maličkostí a žiju, jak nejlépe dokážu. Někdy líp a někdy hůř. A o tom to je visslawink

Upravil(a) lvice (11. 6. 2007 13:15)

#42 11. 6. 2007 13:22

samba
♥♥-----

A jak se má člověk naučit radovat se z maličkostí?? Když celkově neprožívá zrovna šťastné období...

Není tady

#43 11. 6. 2007 13:24

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

PavlaH napsal(a):

U psu s tim musi clovek pocitat, bohuzel ziji pomerne kratkou dobu , ale zase muze prijit dalsi narozdil od deti.Mne osobne deti moc neberou.

Není tady

#44 11. 6. 2007 13:26

Nick3594
Host

Sambo, každý den dělej něco, co tě těší. Měj radost, že svítí sluníčko, choď hodně do přírody, kup si zmrzlinu, čokoládu, hezkou knížku, jdi na výlet, co já vím smile. Já mám ráno radost, když jdu zalévat truhlíky, jak krásně kvetou, když si mohu v klidu číst, dát si něco na zub. big_smile

#45 11. 6. 2007 13:27

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Judita napsal(a):

Kolik lidi ma asi to stesti, aby jim prace byla i konickem ? Asi dost mizive procento.

Není tady

#46 11. 6. 2007 13:35

samba
♥♥-----

lvice napsal(a):

Sambo, každý den dělej něco, co tě těší. Měj radost, že svítí sluníčko, choď hodně do přírody, kup si zmrzlinu, čokoládu, hezkou knížku, jdi na výlet, co já vím smile. Já mám ráno radost, když jdu zalévat truhlíky, jak krásně kvetou, když si mohu v klidu číst, dát si něco na zub. big_smile

Ale jo, tohle ještě taky občas zvládám... koupila jsem si hezké fialky, které mi trochu rozveselily pokoj,  něco na zub si taky dopřávám poměrně často wink  Ale to zaradování z těhle maličkostí není moc veliké a za chvíli mě přejde...není to nic, co by ve mě zanechalo hlubší pocit spokojenosti.. asi se budu muset ládovat sladkostma od rána do večera, ale to zas pak budu mít depku, že jsem jak bečka dumbom  Radovat se z maličkostí asi umím, jenom to neumím tolik prožít, aby mi to dodalo energii a dobrou náladu.. hmm

Není tady

#47 11. 6. 2007 13:43

Nick3594
Host

Tak na tom budeš muset zapracovat big_smile. Prostě UROB SI SÁM smile. Nečekej, že tě někdo bude tou spokojeností stále zásobovat big_smile.......

#48 11. 6. 2007 15:48

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Sambo,
Ty jsi smutná! To je tvůj permanentní stav, ten pesimismus, anebo jen takové období?
To je docela zvláštní slyšet od mladé holky, že pochybuje o tom, že najde přítele a založí s ním šťastnou rodinu...
To bys měla považovat za samozřejmé, že se Ti to podaří, vůbec neuvažovat o tom, že bys měla být jednou sama stařenka bez nikoho.
Škoda, že sebevědomí nejde poslat mailem, jsou jiní, co mají na rozdávání, třeba by se podělili.

Víš, je hodně žen, co pocházejí z ne zrovna klidného rodinného prostředí, a nemyslí si, že v tom modelu musí pokračovat.
Jsem jedna z těch, jejíž rodiče se hádali a bili, a pili, a nikdy se nerozvedli. Teď je vše jinak. teď bez sebe nemůžou být, nějak vyzráli. Ale to zrání jsme s nimi bohužel bolestivě se sestrou museli zakoušet taky. Všichni se učíme žít. Rodičům odpusť a zkus žít jinak, než oni. jde to. Fakt. smile

Není tady

#49 11. 6. 2007 15:53

Prcek1
♥♥-----
Místo: morava-ale už brzo Anglie...

PavlaH napsal(a):

hmmm fakt hnusný..ptaly jste se,co je náš smysl života.já např.psala,moje rodina a děti.protože to tak cítím!takže?.....dudlikhjartakapitulation
mě je na světě hezky,ikdyž nebylo vždy jen krásně..ale tohle je teď "můj život".zab mě..dumbomgrater

Nic mě hned tak neporazí..život žiju!!!!

Není tady

#50 11. 6. 2007 16:06

Nick3594
Host

Prcku, Pavla to myslela dobře, jen to tak asi pro tebe nevyznělo. smile Cílem bylo nehledat to štěstí v partnerovi, v dětech, prostě všude okolo nás, ale hledat ho ve svém nitru. Bylo to spíš myšleno ve stylu: Když nemám partnera nemůžu být šťastná. Když nemám děti, nemůžu být šťastná. Když nemám doma psa, nemůžu být šťastná. Takhle nějak smile. Ale ty můžeš být šťastná, i když nemáš partnera, i když nemáš děti a i když nemáš psa. Když to pochopíš, budeš se psem, s partnerem a s dětmi dvojnásobně šťastná, protože víš, že je nepotřebuješ k tomu, abys byla šťastná, ale protože je máš, přinášejí ti mnoho štěstí. Je tenhle pohled na věc přijatelnější smile? Teda doufám, že jsou moje slova pochopitelná vissla Někdy se mi ty myšlenky špatně slovně vyjadřují mad

Upravil(a) lvice (11. 6. 2007 16:09)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí