1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Ahojky,t ak jsem kocourkovi pořídila kíry, je vykastrovaný a je mu něco málo přes rok..Snaím se ho na ně postupně zvykat..Kadý den nebo obden mu je doma na chvíli nasadím a to snáí v pohodě..tak jsem ho jednou vzala ven asi na 5 min...Ael pořád straně brečel. Myslíte, e si na to zvykne, i kdy jsem s tím začla a ted..Kdy je takhle hezky, tak je mi ho líto ho nechávat doma, brala bych ho třeba k rodičům na baráček nebo tak..aby byl taky venku--Tak díky za rady, fígle, postřehy:godlike:
Není tady
Ahoj, drím palec, vůbec to není pozdě, to jde naučit i daleko později.... Má výbornou metodu, ze začátku jen doma a na chvilku a pak na chvilku na schody, před dům atd.....
Jak brečí? Kňourá, vřejská a jde nebo sedí a nechá se táhnout nebo si lehne, nebo se Ti cpe do náruče?
Na zvuky nehleď, oni jsou hrozný herci, jde spí o to, co dělá za pohyby atd... podle toho se Ti např. dá poradit z vlastní zkuenosti....
Není tady
Tak musím říct, e mám stejně starého kocourka, taky kastrovaného, a teprve před 3 měsíci začal dostávat kíry. Nadený není, ale u se nechá zapnout, ví, e pak bude moci jít na balkón. Ale nebrečí, zvykl si rachle.
Ale e by po venku el na vodítku jako pes, to ne.
Není tady
Jsou tací, kteří chodí s grácií a zvednutým ocasem a nesou se jako pávíci i za bílého dne kolem dětského hřitě... U nás na sídliti pár takových otrkaných jedinců je... Nae madam musí chodit zásadně za era a nebo ve tmě, protoe jinak je poserinkaná strachy, e ji něco seere.... A jak se ozve nestandardní zvuk, který do té noci nepatří, tak u zaléhává a plíením vpřed vyráí směr stín.... Dobré je to trénovat např. v lese k večeru nebo u někoho na dvoře, či zahrádce, kde nejezdí a netroubí auta, kde nekřičí desítky dětí, kde nevyletí ze sousedních dveří uřvaný pes apod.... Pak si zvyknou i na to procházkování....
Ta zvědavost a monost si něco nového přečíst na očůraných rozích a vidět ve z jiné výky ne je balkon či okno, ta zmůe skoro kadého kočičáka.... a tudí musí připustit nutnost kírů a toho divného ontavého páníčka, který se k němu přivázal tím pagátkem....
Není tady
Macex napsal(a):
Jsou tací, kteří chodí s grácií a zvednutým ocasem a nesou se jako pávíci i za bílého dne kolem dětského hřitě... U nás na sídliti pár takových otrkaných jedinců je... Nae madam musí chodit zásadně za era a nebo ve tmě, protoe jinak je poserinkaná strachy, e ji něco seere.... A jak se ozve nestandardní zvuk, který do té noci nepatří, tak u zaléhává a plíením vpřed vyráí směr stín....
Dobré je to trénovat např. v lese k večeru nebo u někoho na dvoře, či zahrádce, kde nejezdí a netroubí auta, kde nekřičí desítky dětí, kde nevyletí ze sousedních dveří uřvaný pes apod.... Pak si zvyknou i na to procházkování....
![]()
Ta zvědavost a monost si něco nového přečíst na očůraných rozích a vidět ve z jiné výky ne je balkon či okno, ta zmůe skoro kadého kočičáka.... a tudí musí připustit nutnost kírů a toho divného ontavého páníčka, který se k němu přivázal tím pagátkem....
Ale to je dobrý tip!
Začnou letní noci, a děti usnou, vyrazíme na procházku s kocourem! Ale moná by bylo dobré samonavíjecí vodítko???
Nebo ne? Blbě se to odmotává z křoví...
Není tady
Z naich procházek si nemyslím, e by samonavijecí vodítko bylo vhodné. Kočky zrovna nechodí po cestičkách a já pořád i normální vodítko z něčeho odmotávám. Nae kočky chodí na vodítku rády, ale chodí pouze tam kam chtějí ony a tempem jaké jim vyhovuje. Take dobu stojíme, pak se plííme a najednou letíme jako střela:D
Není tady
Já mám právě to nejdelí samonavíjedlo, co se prodává a nemůu si to vynachválit.... Neb kočku znervózňuje, kdy ji bude stát metr za zadkem, chce být paní situace a tvářit se, e je tam sama, tudí na volném prostranství, ji pustím na ca. 4 metry daleko a jak vidím, e si blíí ke křoví nebo za roh, kde nebude pod kontrolou, tak hned zaseknu a metr zavinu a směřuji ji jinam.... Nikam se mi jetě nezamotala, ale ono u kvůli toulavým kočkám apod... není radno ji samotnou poutět do hustého křoví a nebo lézt vysoko po stromech... U jsem taky viděla pána, který hodinu venčil v parku jeden strom na vodítku.... a jeliko ten strom občas mňouknul, tak tam zjevně měl i nějakou čičinu....
Jinak já také venčím způsobem, metr dopředu, dva metry dozadu, úkrok vpravo, běh 5 metrů, leení na zemi 5 minut, 4 metry dopředu, dva do boku, sedět pozorovat 5 minut, 6 metrů dozadu, zalehnout a číhat.... atd..... Ale nikde není psáno, e venčení znamená hodinová procházka s jasně určeným cílem, to nebaví skoro ádnou kočku....
Není tady
Do ničoho ho nenú ! Ak sa neosmelí ihneď, má domaseda. Zbytočne ho nestrestuj. Niektoré bytové mačky pobyt vonku desí a v takom prípade nie je dobré núti ho. Mačka nie je pes. V cudzom prostredí je vo vežkom strese, take nejaké návtevy a prechádzky, ak nie je zvyknutý od malička, by som mu nevnucovala. To dlhoročná skúsenos moja a iných majitežov mačiek (mojich známych).
Není tady
Ahjky, tak díky za rady..to macex - docela jsem se nasmála:D no jak jsi se ptala, jak "brečí"..tak je straně neastnej a mnouká jako ublíeně a krčí se v náručí..venku hned zdrhnul ke křovíčku,tak si lehnul a koukal..Nebudu na něj prostě spěchat a půjdeme na to pomaloučku polehoučku:) Jinak s ním chodím a večer, kdy je trochu klid - ted jsme teda asi 14 dní nebyli, protoe jsme se stěhovali do nového bytu,t ak ho nechci jetě víc stresovat..Ale zase začneme..tak díky a drte mi palce
Není tady
Jasan drím palec.... kdyby nechtěl vůbec ven, tak Ti vleze do náruče a nehne se odtud a nebo poletí zpátky ke schodům a dveřím... jeliko frčel ke křoví, a tam se uvelebil a čučel, tudí si nael bunkr a tam můe sledovat, co kde nového a přitom má pocit bezpečí.... Pokud je to byák, tak bude mít alespoň nějaký pohyb. Kdy byla Saxana jetě mladí, dokonce se mnou chodila běhat po sídliti. Nevím, jak to dělala, ale vdycky byla rychlejí.... já jazyk na vestě a ona v klídečku táhla vodítko a na něm vlála panička...., kdy viděla, e u nemůu popadnout dech, tak nabrala směr domů a bylo. Ale chtěla chodit pouze v noci a ve tmě, čím později k půlnoci, tím lépe... křovíčka, bezlampové zákoutí ....co je ráj pro úchyláky. Take my dvě a úchyláci o půlnoci na sídliti....
Není tady
Holky, kdy u jsme u těch kočičáků na vodítku .. Mám tak trochu dilema, co je pro kočičáka/kočičandu lepí, zda pokud je chlupáč čistě bytový, navyklý na teritorium lonice,obývák, záchod, s opatrností koupelna a maxická přitalivost ke kuchyni, zda mu "zblbnout" hlavu tím, e ho čas od času vyvenčím venku na kírách .. Jestli pak nebude trpět tím, e je uzavřený doma, prostě zda si neuvědomí přílinou omezenost svého domácího prostředí ? Jestli mu není lépe nebrat ho ven, kdy tam sám od sebe - kdykoliv se mu zachce - jít nemůe..
Upravil(a) Ela.. (14. 6. 2007 21:24)
Není tady
No to otázka jako se vím, zda kastrovat a nedat mu pocítit lásku kočičí apod....
Já to mám jednoduché, nae kočka se tak bojí za bílého dne, e ani na balkon moc nechce. Tudí sama od sebe by chtěla jít ven jedině v noci a to jsme doma, tudí ji mohu vyhovět pokud si o to řekne...
Pokud je to kastrát (kastrovaný kocour či kočka) a nezačne ho volat příroda, tak by neměl začít z ničeho nic vyadovat venkovní procházkování 3x denně, naopak vůbec se mu tam nemusí líbit a nebude chtít u nikdy ven a nebo to vezme jako příjemné zpestření běných dnů, něco jako pamlsek a odměna za něco.
Co kočka to ojedinělá osobnost, u které se to dopředu nikdy nedá moc odhadnout. A deset chovatelů, deset názorů....
Vezmi to podle sebe, jse ochotná akceptovat, kdy bude chtít kadý druhý den na 15 minut ven? Ale např. pouze potmě nebo naopak v pravé poledne... V případě, e nebude moci nebo se ti nebude chtít, bude ti rvát srdce, kdy kočka bude stát u dveří a krábat a mňoukat a tahat za vodítko, e chce na procházku? Příklad: Má kastráta a začíná nabírat a chtělo by to trochu pohybu a malá procházka či proběhnutí mu můe pomoci udret dobrou kondici. V bytě se celý den nudí sám a večer vyaduje pozornost a v noci také třeba zlobí, protoe není unavený a za den vyspalý.... Na balkon ho nemůe poutět (skáče dolů, nebo nemá balkon), aby si celou noc vykládal z balkonu s potulnejma kočkama. Není pak zajímavé vzít ho občas do jeho společnosti a nechat si přečíst na rozích novinky a pokec s jedinci stejného druhu a honit v trávníku jeka apod.... A pak s příjemně unaveným dojít domů a vidět jak spokojeně oběhne kolečko záchod, misky, pelíek a dobrou noc.... Taková zajímavost, kočky větinou venku na vodítku nechodí na záchod a naopak a se jim chce, tak si řeknou, e u chtějí domů a pak valí čůůůůrat....
Venku to není dost nóbl, no holt veřejné záchody, jsou veřejné záchodky....
Není tady
NO důleitá věc. Co má doma za kočičáčka... Zda je to nějaký chovný kus, nebo odrostlé kotě, darované z pouliční snůky, nebo něco mezi. Podle toho by se to také dalo troku odhadnout. Pokud je to kotě od domestikovaného jedince, který větí kus ivota proil na toulkách po světě, tak to má samozřejmě i to mládě v genech a můe to probudit velkou váeń pro venek. A kastrace je také důleitá....
Není tady
Doma mám dvě lechtičny, které v ivotě nebyly dál ne na vnitřním okenním parapetu a kdy jednou Evelyn (mainská mývalý) vyběhla za dveře v momentě, kdy jsme stěhovali jednu skříň, my si toho nevimli a ona chudák tam strávila 3 hodiny, schovaná v botěnce u výtahu, neb z toho měla ok a pak se dveřím vyhybala a mazala za gauč, kdykoliv se otevřeli..
Jediný, kdo si uil venkovního ivota, byl ná nalezenec tístko a toho to málem stálo ivot, take ven ho to neláká a ani na balkon ze zásady nechodí, i on otevřené dveře sleduje s panickou hrůzou.
Jetě dodám, kočičím holkám (lechtičnám) jsou dva roky, kočičákovi (nalezenci) můe být přiblině necelých 1,5 roku.
Upravil(a) Ela.. (15. 6. 2007 8:20)
Není tady
NO jo, ty má plný byt kočičáků, tak to mají zábavy a pohybu dosti, dosti. A jestli ti nevysedávají na balkoně a nedoadují se tam vstupu i v těch nejnemonějích chvilkách, tak je to ven asi opravdu neláká a krom toho má tři, tudí ony by si to pak řekly a navzájem si záviděly, e jedna má takové privilegium. Vůbec nic se nestane, kdy to nikdy neuskuteční.
A jak řeí veterináře? Jednotlivě, naráz? Nebo dochází domů? Výhoda zvyků na kíry je i ta, e kdy nemá zrovna k dispozici auto a nechce se ti kočka vláčet v přepravce (nae se tam u ani moc nevejde), tak jí nasadí kíry a větinu cesty si to sama i pěkne odhopká. Trvá to sice 2x tak dlouho, ale spojí se příjemné s uitečným. Kočka na runé ulici bez kírů je v podstatě neudritelná, tudí i v tom vidím výhodu toho, kdy se nebojí mít kíry na sobě. Nejen procházky....
Není tady
Veterináře řeím větinou naráz (=očkování), kamarádka - veterinářka, přijde k nám domů. Pokud je něco akutního, pak nemocná čiči se v přepravce odnese k veterinářce sólo. Natěstí nemoce se jim víceméně vyhybají (honem klepu na dřevo), zatím jsme jen řeili u Evelyn zánět v uchu (prvotní reakce na kontakt s nalezencem tístkem a jeho bacily) a ekzem (vyřeila to změna stravy, byla to alergická reakce na kuřecí přísady v granulích).
Není tady