6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky, tak jsem se rozhodla změnt povolání a velmi mě láká práce realitního makléře. Nemá s tím někdo z Vás zkuenosti? Nebo nějakou radu na případný pohovor?? Na cose mám připravit??
Byla bych vám velice vděčná za odpovědi.
Není tady
Nečekej na odpovědi a začni podnikat vlastní kroky.Je spousta realitek,co hledaj lidi,kteří budou zadarmo dělat nábory,pak následně prohlídky se zájemci o tyto byty a domy a stále můe u toho doufat,e u snad něco prodá a objeví se provize za stovky hodin v terénu.Ale třeba bude mít těstí a provize se budou jen sypat.Já s tím nemám dobré zkuenosti,jen jsem makala zadarmo,ale je to fakt hodně individulní.Není zde nutná finanční investice,ale počítej s tím,e ne dostane provizi,tak vlastně dělá zadarmo.A jetě je tu otázka výe provize,co je taky velmi důleité.
Upravil(a) Kuty (12. 5. 2008 23:58)
Není tady
mondiale...tak jak pracuje v realitce...jak jsi na tom?Docela mě Tvuj dotaz zaujla...jestli tu někde jsi ozvi se
Není tady
Práce v realitce je obchodní pozice, tzn. je potřeba počítat s velmi nízkým fixním platem na hranici minima - některé firmy řeí formou zamětnání tak, e ani fixní minimální plat není. Je potřeba získávat klienty, kteří budou mít zájem prodat / pronajmout přes realitku a dále samozřejmě zájemce, kteří budou mít zájem přes realitku koupit / pronajmout.
Začátky, ne si vybuduje klientelu budou velmi kruné, v rámci realitky je velká konkurence mezi makléři, take to chce ostré lokty. Není potřeba mít ádné extra znalosti, ale je potřeba být extrovertní, komunikativní, věřit si, být časově velmi flexibilní, protoe mnohoi prohlídek nemovitostí probíhá ve večerních hodinách nebo o víkendech. Dále je potřeba dobře snáet stres a nebát se konkurenčního prostředí a případného házení klacků pod nohy od kolegů.
Dobrá realitka poskytne zakolení ohledně uzavírání smluv, moností financování bytů moná i nějaké kolení obchodních dovedností atp. Není to rozhodně jen o tom, e bude ukazovat byt a tím to hasne.
Jak jsem psala, začátky budou kruné a finančně nijak extra zajímavé, ale pokud uspěje, můe si vydělat sluné peníze. Je důleité vybrat si zavedenou realitku, která nebude etřit na inzerci.
Přítel kolegyně dělá v realitce, kluk po kole, bez extra vzdělání nebo praxe. První rok ivořil, cca po roce si ale z první povedené výplaty koupil luxusního bavoráka... tak asi tak.
Není tady
po včerejí zkuenosti s realitkou ti asi porádím- musí být hodně drzá,neodbytná vtěrka.která si nenechá vysvětlit,kdy něěkdo řekne NE!!! (jestli jsem urazila nějakého makléře,tak sorry,ale takhle na mě fakt působí..) a hlavně jde o konkurenční boj,jak poznávám při jednání s rk..
Není tady
Nesmí je házet vechny do jednoho pytle, já mám natěstí dobrou zkuenost s nepovolená reklama, take tam bych i odkazovala. Opravdu doporučuji!
Upravil(a) AndreaP. (9. 5. 2010 17:17)
Není tady
Samum: První rok ivořil, cca po roce si ale z první povedené výplaty koupil luxusního bavoráka...
Tak opravdu luxusní bavec Tě vyjde zhruba na milion.
Ale taky mám info od "zainteresovaných", e mezi klienty jezdí makléři v ooupaných fiatech a doma v garái mají skutečně ty bavoráky...
Zatím si pořád myslím, e bez realitních makléřů se dá obchod uskutečnit. Záleí na tom, jak je kdo schopný.... Nevím, co je sloitého na tom, podat inzerát a zajít na úřady... Mně to tedy potíe nedělalo a to jsem jak kupovala, tak prodávala (velmi úspěně).
Ale znám jednoho příjemného makléře a tomu tu práci samozřejmě přeji. Je dobře, e tu fungují - kdo chce, vyuije jejich slueb, kdo nechce, nemusí .
Upravil(a) Tercila (9. 5. 2010 17:19)
Není tady