|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Hani, ja taky jak Misha nechapu vo co go
Není tady
Letošní novorozeňátka
Není tady
Z regionálních deníků:)
Není tady
Dnes slaví jmeniny:
Lucie, Lucia, Luciana: Latinský původ, znamená "světlá, zářící" - Lucka, Lucienka, Luciáš, Lůca.
Elektra: Řecký původ, znamená "světlý, zářící" - Ela, Elinka, Elka, Lektrina.
Lucián: Latinský původ, vykládá se jako "náležející Luciovi" - Lucík, Luka, Cian, Lucek, Luciánek.
Phoebe: Řecký původ (phoibe), znamená "zářící" - Phoe, Pheebs, Phoebinka.
Není tady
Dnes slaví jmeniny
Judita, Jitka: Biblické jméno hebrejského původu, znamená "židovka, žena z Judeje" - Jituška, Jidutka, Juta, Juda, Dita, Jitka.
Ester: Hebrejské jméno, znamená "hvězda" - Esta, Esty, Esterka, Estina, Terina, Tera.
Není tady
Prvni ditko Nela a dalsi potomstvo planujeme pojmenovat Linda nebo David
Není tady
úplně na začátku jsme chtěly Terezku,ale ty se nějak přemnožily
pak se mi líbila dost Ema,ale bohužel to neprošlo,no teď si říkám bohudík 
Pak jsem hrozně chtěla Elišku,ale zalíbila se nám i Laura,bylo to nekonečné vybírání a denně jsem si lámala hlavu jak se bude jmenovat,jednou jsem byla s kamarádkou na prochajdě a potkávaly jsme maminky s kočárky a asi 5x jsem slyšela jak se jmenují Eliška,no děs v ten den jsem jasně řekla že to bude Laura
je to krásné jméno a není zas tak obvyklé i neobvyklé.Pro kluka jsme měli David,ale hrozně se mi líbi iPatrik.kamarádka má syna Sebastiena,což je také velmi krásné jméno,ale jelikož by mě příjmení Bach tak nevím zda by to bylo úplně nejlepší,ikdyž přítel by na to byl velmi hrdý 
No už teď mi je jasné že až budem časem vybírat jméno pro brášku nebo sestřičku tak teda netuším jaké to bude 
Není tady
Jak se vám líbí jméno Micah? čte se jako "Majka" nebo "Mika", ale to H se nevyslovuje.
Není tady
Jak se vám líbí:
Chlapecké: Elisha, Alfred, Rémy, Nathan, Oskar, Yannick, Lucián, Jonatan, Roland, Bohdan, Timon, Anton, Felix, Leonard/Leopold, Julian, Bruno, Tibor, Artur, Theodor, Hugo, Vincent, Benjamin, Herbert, Bartoloměj, Eliáš, Metoděj, Luděk, Alan, Alexej, Maxmilian, Cyril,
Dívčí: Bianka, Cecilia, Alanis, Alexia, Zora, Dorota, Eleonora, Emilia, Ester, Julianna, Lydia, Livia, Miriam, Marja, Marlena, Marianna, Rosalie, Radana, Regina, Liana, Melinda, Žofia
Není tady
Jak se vám líbí jména pro sestry Alžbeta a Isabela?
Není tady
Hano, "Majka" se mi libi, ale dovedu si ho predstavit jen v zahranici, ne ho pouzivat v Cesku. Ja se spise setkavam se psanou variantou Micha. Ale Micah je taky hezke.
Není tady
My jsem se s pritelem po demokratickem rozhovoru dohodli ze v prvnim kole dame jmeno Simona (rikat budeme Momonka, Momo) a Viktor (rikat budeme Viki, Vikina) a v druhem kole je Mia a Oliver. Pritel proti Oliverovi protestuje a predem avizuje, at nepocitam s tim ze na porodnim sale v bolestech toto jmeno na nem vymamim.
Kamaradka ma zase vybrane jmena Max a Vanessa. A dalsi znama ma na nase pomery neobvykle Alexia.

Není tady
Dnes slaví jmeniny:
Slavěna: České jméno, snad ženská podoba k básnickému mužskému j. Sláv, znamená "Slovanka" - Slávka, Slavěnka, Slávinka, Věnka.
Perla: ČeskoSlovenské jméno, užívá se někdy jako překlad Markéty - Perluše, Perlinka.
Není tady
trisha napsal(a):
Mia je moc krásné jméno, líbí se mi taky Amélie a Ema
Mně se spíš líbí verze Amelia, zdrobněliny Mia a Lia:storstark:
Není tady
Nymbursko: Nelly, Lukáš, Liliana, Matouš, Patricie, Jan, Viktorie, Alexandr, Daniel, Tomáš, Eva, Adéla, Anna Marie, Bohumil
Ostravsko: Natálie, Šarlota, David, Jiří, Viktorie, Sofie, Vendelín, Radim, Patrik, Michaela, Alice, Pavel Daniel, Jan, Matěj, Tobiáš, Nella, William, Ondřej
Brněnsko: Kristýna (2x), Tobiáš, Matěj, Kateřina, Daniel, Max, Adam, Dominik, Sára (3x), Lucie, Sabina, Marek, Agáta, Jakub (2x), Patrik, Miroslav, Michaela (2x), Nikola, Andrea, Nikita (holčička), Nina, Jan (2x), Julie (2x), Tomáš, David, Martin, Barbora (2x), Edita, Sára Anna, Natálie, Jáchym, Václav, Tereza (2x), Vít, Šimon, Jiří, Petr, Filip (2x), Karolína, David John, Adriana, Ondřej (2x), Vojtěch, Milan, Vanessa, Anne, Nhat Minh, Nela, Ladislav,
Není tady
Náš malý se jmenuje Sebastián. Říkáme mu Sebík, Sebinek, Sebiánek, Sebiček. Starší lidi na to reagují dost divně, ale ti mladší v pohodě. Od doby, kdy se narodil, jsem v našem okolí zaregistrovala více Sebastianů.
Není tady
Persi: A co Sebas, Bastian;)
Není tady
Bastian se mi nelíbí, Seba ano, tak mu občas taky říkáme
Není tady
Hana.Janak napsal(a):
Nymbursko: Nelly, Lukáš, Liliana, Matouš, Patricie, Jan, Viktorie, Alexandr, Daniel, Tomáš, Eva, Adéla, Anna Marie, Bohumil
Ostravsko: Natálie, Šarlota, David, Jiří, Viktorie, Sofie, Vendelín, Radim, Patrik, Michaela, Alice, Pavel Daniel, Jan, Matěj, Tobiáš, Nella, William, Ondřej
Brněnsko: Kristýna (2x), Tobiáš, Matěj, Kateřina, Daniel, Max, Adam, Dominik, Sára (3x), Lucie, Sabina, Marek, Agáta, Jakub (2x), Patrik, Miroslav, Michaela (2x), Nikola, Andrea, Nikita (holčička), Nina, Jan (2x), Julie (2x), Tomáš, David, Martin, Barbora (2x), Edita, Sára Anna, Natálie, Jáchym, Václav, Tereza (2x), Vít, Šimon, Jiří, Petr, Filip (2x), Karolína, David John, Adriana, Ondřej (2x), Vojtěch, Milan, Vanessa, Anne, Nhat Minh, Nela, Ladislav,
Holky, asi jsem blbá , ale vysvětlete mi, prosím - to jsou četnosti jmen co se kde dali za nějaké období? nebo preference matek?
Není tady