3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Leila napsal(a):
Kluk je Ivo, holčička Renata. Renata se mi před porodem moc nelíbilo, to chtěl spí m., ale teď se mně moc líbí i tím, e to jméno nemá kadá druhá holčička. Je ve třídě a iroko daleko jediná Renča.
jojo renáta je krááááááááááásný jméno...
Není tady
Abel, Abraham, Adrian, Alan, Alexej, Alexis, Alfred, Amos, Andrej, Armin, Artur, Barnabas, Aurel, Baltazar, Bartoloměj, Axel, Benjamin, Frederik, Bohdan, Damian, Dorian, Eduard, Duan, Emanuel, Elisha, Ezechiel, Ezra, Gilbert, Glenn, Gregory, Herbert, Hugo, Izmail, Isaias, Jeremias, Jonathan, Jonas, Laurenc, Leonard, Marián, Mario, Maxmilian, Nathan(iel), Noah, Oliver, Quentin, Raphael, Ronald, Roderik, Rory, Saul, imon, Theodor, Tobias, Timothy, Viktor, Hektor, Viliam, Vincent, Yannick, Yorick, Zbyněk, Zikmund
Ariella, Brianna, Celestina, Lukrecia, Abigail, Adléta, Adelina, Adina, Alexia, Aloisia, Anabella, Amalia, Amanda, Anděla, Antonie, Arletta, Arebella, Beatrice, Babette, Cecilia, Dalia, Danica, Eleonora, Ethel, Eulalia, Fiona, Gisela, Heidi, Hedvika, Ivona, Julianna, Katarína, Klaudia, Kordelia, Korinna, Libue, (O)livia, Lydia, Marion, Melissa, ...............
Není tady
Gabrielle napsal(a):
Holký, co říkáte na Anastázii? Momentálně u nás vede...
ANASTASIA zní mnohem líp
Není tady
jestli můu, taky se přidám. V porodnici před víc ne 30. léty mi neprola (díky Bohu) Lívie, tak mám Terezu, doma mi neproel Adam ani Ondřej, tak je to Viktor a do třetice mi nějak padla do noty Danuka, take Dana.Tady jsem se asi netrefila, není se jméném spokojená, ale co u s tím teď nadělám. Kadé jméno je pěkné, kdy se hezky volá. V mém okruhu jsou Izabely, Aničky, vrací se Heleny, Terezky, Markétky, nějaký Martin ,Michal, Adam, David, Fanda, Vojta .....
Není tady
Ja mam kluka Vaska,ale libilo se mi jmeno Michal,ale abych teda neskazila to generacni jmeno no tak jsem hold dala Vaska.Syn je se jmenem spokojeny tvrdi,ze Michal by se mu nelibilo vubec.Dceru mam Moniku tohle jmeno se mi vzdycky moc libilo.
Není tady
My máme Helenku, Lukáka a Zuzanku.
Není tady
Ako sa vám páčia?
Abel, Abraham, Adrian, Alan, Alexej, Alexis, Alfred, Amos, Andrej, Armin, Artur, Barnabas, Aurel, Baltazar, Bartoloměj, Axel, Benjamin, Frederik, Bohdan, Damian, Dorian, Eduard, Duan, Emanuel, Elisha, Ezechiel, Ezra, Gilbert, Glenn, Gregory, Herbert, Hugo, Izmail, Isaias, Jeremias, Jonathan, Jonas, Laurenc, Leonard, Marián, Mario, Maxmilian, Nathan(iel), Noah, Oliver, Quentin, Raphael, Ronald, Roderik, Rory, Saul, imon, Theodor, Tobias, Timothy, Viktor, Hektor, Viliam, Vincent, Yannick, Yorick, Zbyněk, Zikmund
Ariella, Brianna, Celestina, Lukrecia, Abigail, Adléta, Adelina, Adina, Alexia, Aloisia, Anabella, Amalia, Amanda, Anděla, Antonie, Arletta, Arebella, Beatrice, Babette, Cecilia, Dalia, Danica, Eleonora, Ethel, Eulalia, Fiona, Gisela, Heidi, Hedvika, Ivona, Julianna, Katarína, Klaudia, Kordelia, Korinna, Libue, (O)livia, Lydia, Marion, Melissa
ANASTASIA je moc krásné jméno :-))))))
Není tady
tak to já mám vysněnou Lenku nebo lucinku. Co se mi nelíbí je to, kdy vas rodiče pojmenují po sobě. Já jsem árka,máma taky, babičky taky, probabička to samí bráćh je na tom líp, On je Zdeněk, táta je zdeněk a děda taky. A já s tou tradicí zkoncuju
Není tady
tefánia a Lorelai
Ahoj, jak se vám líbí tyto jména a jaké byste poradily zdrobněliny?
Není tady
Darja70 napsal(a):
Já chtěla Richarda, Karolínku nebo Samuela a Esterku a mám Kateřinu a Davida!
Já chtěla Kateřinu a Davida ...a mám Kateřinu a Davida
Davida jsem chtěla u od 14 let, co jsem si přečetla román Davídek o chlapečkovi z vesnice a Kateřina se mi tak nějak líbila u od 17 let.
Teď je "dítkám" 20 a 15
kdyby se mi narodila druhá holka, byla by to Veronika, nyní Justina (po mé milované babičce) a kluk...to bych nechala na tatínkovi.
Není tady
Já nevím, já jsem pořád tak nějak na tu klasiku, myslím tím, e by se u nás dětem měly dávat česká jména. Ono to pak zní fakt dost íleně - Samantha Koláčková, Jessika Nováková, Oliwer Kočvara a Jonathan Kakáč. A to není výmysl, ale realita z blízkého okolí.
Jo a já jsem se měla jmenovat Patricie, jmenuju se Olga. Nelíbí se mi ani jedno, ale Olga je přijatelnějí.
Upravil(a) Modroočka (4. 11. 2007 8:20)
Není tady
Pro inspiraci:
Nositelky jednoho jména: Vivian, Xenia, Xenia, Zlatica, Zilal, Zhanneta, ofia, Stefania, Sotiria, Svatava, Tabea, Tabita, Sasha, Riana, Rosalia, Rosana, Roxana, Salomea, Samira, Naomi, Noella, Melita, Kimberly, Klaudia, Kornelia, Layla, Liběna, Livia, Lydia, Madalena, Mariella, Meira
Není tady
Pro inspiraci:
ofia, Zora, Zara, Zoe, Zlata, Zlatica, Zita, Zina, Xenia, Vilma, Violet, Věra, Vanda, Thelma, Tamara, Tatiana, Tabitha, Charlotta, tefánia, Svetlana, Stella, Soňa, Sylvie, Slávka, Sibylla, Selena, Saskia, Samantha, Sabrina, Samuela, Ruth, Rosita, Rosalie, Roxana, Robyn, Rita, Renée, Regina, Rachel, Radana, Penelopa, Nora, Naomi, Noemi, Nina, Mona, Melanie, Melinda, Melissa, Melita, Marta, Marianna, Marina, Malvína, Mahulena, Madalena, Lydia, Luisa, Lora, Loretta, Livia, Lbue, Liběna, Liana, Leonie, Leonia, Lea, Lara, Květa, Kordelia, Korinna, Klaudia, Katarína, Karin(a), Justina, Josefina, Julianna, Isabela, Ivona, Ingrid, Ida, Hilda, Heidi, Philomena, Ethel, Estella, Ester, Emilia, Eleonora, Dorota, Doris, Dita, Danaé, Danica, Darja, Dália, Celestina, Brigita, Babetta, Aurelia, Antonia, Albeta, Amalia, Alanna
Není tady
mi teda vadí, kdy vichni říkáte "česká jména" a pak napíete hebrejská (Jakub, Josef, Jan, Marie, Tomá...), latinská (Luká, Patrik), řecká (Petr, Jiří)... česká jména - teda spíe slovanská, jsou např. Zbyněk, Zdeněk, Doubravka a vechna zakončená -slav/-slava, -mír/-míra, -mil/-mila
tolik z lingvistického okénka, děkujeme za pozornost
Není tady
Modroočka napsal(a):
Já nevím, já jsem pořád tak nějak na tu klasiku, myslím tím, e by se u nás dětem měly dávat česká jména. Ono to pak zní fakt dost íleně - Samantha Koláčková, Jessika Nováková, Oliwer Kočvara a Jonathan Kakáč. A to není výmysl, ale realita z blízkého okolí.
Jo a já jsem se měla jmenovat Patricie, jmenuju se Olga. Nelíbí se mi ani jedno, ale Olga je přijatelnějí.
Jé já znám taky děti se zvlátní kombinací jmen. Například Jessika a Ester Pelikánovy, Esmeralda Geňová, Rosalia Stojková, Orinoko Horváth a taky můj syn Bastien Gajdáček. A na druhou stranu taky zajímavě zní kdy cizinci pouívají nae křesní jména na patře s náma bydlí Zuzanka Thung a o dvě patra ní Elika Noang.
Není tady
Hana.Janak napsal(a):
tefánia a Lorelai
Ahoj, jak se vám líbí tyto jména a jaké byste poradily zdrobněliny?
Lorelai je krásné, ale straně patně se vyslovuje a děti by to hodně zkomolily a by to bylo jako nadávka, nebo by na ni volali Lóra jako na papouka.
tefánia ve mě evokuje "tefka la sem" slyela jsem to kdysi v nějakém válečném filmu, a volal tak voják na holčičku kterou pak zastřelil.
Není tady
Pardubicko: Luká, Anna (bráka Jakub), Gabriela (bráka Hanu), Jan, Jakub (sestra Lucie), Andrea, Tereza (sestra Elena), Marie Antonie (sestry Natálie, Samanta, Leontina), Amália, Lucie (bráka Roman)
Karlovarsko: Alicia, Danica, Natálie, Nelly, Marie, Tobias, Ivan, Katia, Jiří, Michal, Karolína, Daniel, Marie Vivien
Brněnsko: Marek, Klára, Leontýna, Jiří, Michal
Praha: Krytof, Dominik, Tereza, Natálie, Linda, Kateřina (2x), Sabina, Jan, Veronika, Marek, Lucie, Kristýna, Anna, Johana, Karolína, Beáta, Frantiek, Markijan, Jakub Bohuslav, Valentina, Sofia
Není tady
Misha sorry:dumbom:
To by měla být letoní novorozeňátka:)
Není tady