19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
U dlouho se rozhoduju, e si sem napíu o radu a pomoc. Mám synka, nedávno slavil své 10 narozeniny. U od malinka má problém se začlenit mezi děti. Ve kolce si hrál převáně sám, i doma si s bráchou moc nevyhraje. je umíněný, musí být ve podle něj.Samozřejmě, e to děti ve kole vnímají a tak ho zlobí tím, e mu schovávají bačkory, zhasínají na záchodě, on to těko nese, mám strach, aby nedolo k ikaně.
Zkoueli jsme dětský tábor, ale hned druhý den si ho musela vzít vedoucí k sobě, protoe s dětmi být nemohl, pořád brečel, e mu někdo ubliuje, a přitom jsou to jen takové dětské hry a blbnutí.
Před pár dny jel na kolu v přírodě, 5krát za den mi volá, e mu kluci ubliují, e mu dupou na nohy, bouchají do něj.
Váně nevím jak to mám řeit, je mi ho líto, ale zase se bojím, abych ho v tom nepodporovala, snaím se mu vysvětlit, e kdy bude pořád kňourat a stěovat si, e mu to budou kluci dělat pořád a víc.
Ale je to moje dítě, a nechci, aby měl z dětství nějaké trauma, ale aby pak uměl vůbec něco sám řeit
Je to asi zmatené jak to píu, ale snad chápete ten problém
Vem předem děkuji za vae názory
Není tady
Sice ten problém chápu, ale moc nevím, co Ti poradit. Můj brácha byl kdysi taky ufňukánek a táta ho nechal zapsad do juda - nakonec se mu to líbilo
Není tady
V deseti letech je to problém dost váný, mě napadá jen vyhledat pomoc dětského psychologa, zkusit kineziologii, objevit příčinu jeho chování.
Není tady
Já bych hlasovala pro toho dětského psychologa. moná nejdřív bys tam mohla zajít sama a nestresovat ho "doktorem". jen se přeptat, jaké finty na něj zkusit. Mimochodem, ta masá s judem - to je výbornej nápad. určitě kouká na nějaká akčňárny, tak co ho do toho zapojit? Co ho trochu "namasírovat" stylem: správný chlapi se uměj prát. Samozřejmě, nesmí se to přehánět, ale třeba by se toho chytil a nebyl by takovej otloukánek.
Větina kluků si v nějakém starím chlapovi najde vzor. Buď je to táta, nebo starí brácha, trenér apod. Co třeba fotbal? Hokej? Skauta? Má koníčky? i kdyby dělal balet, hlavně A NĚCO DĚLÁ...
I kdy: mně se to radí, sama jetě bezdětná :-) Ale myslím to upřímně.
Není tady
Clare,já bych udělala co u bylo řečeno.Psycholog a sport. Chápu ,e se trápí ale moná je tvůj syn normální obyčejný samotář.Kadý prostě není bujarý kámo.Záleí jestli je spokojený a astný.Tábor a kola v přírodě jsou pro některé děti stresující (jako pobyt v nemocnici) proč je tomu vystavovat?Synovi ádný spoluák nesedí tak aby byl kamarád ale třeba jen dobrý známý.Má určitě oprávněnou obavu ohledně ikany - ikanující děti mají extra cit na vystresované spoluáky,jsou to bezva oběti.
Dej řeč s dětským psychologem , rozhodně si ujasní jestli má chlapec nějaký problém nebo je jen individualista.
Není tady
Holky díky, toho psychologa bych ráda zkusila, ale jak jste si vimli, čekám dvojčata a musím co nejvíc leet, bydlíme na vsi, takeje to pro mě dost namáhavé někam jezdit. Ale hned jak to půjde, tak se k někomu objednám
Jo a s tím sportem je to těké, on není sportovní typ, nerad cvičí, jedině rád jezdí na kole a to on tu dost jezdí, ale zase jen sám
Hannah ale tvůj názor mě potěil, e to můe být i samotář, on toti jeho tatínek je taky takový, ale tchýně mi tvrdila, e se spoluákama problém neměl. Uvidím a bude mladí bráka o pár let starí a budou jezdit spolu, to snad zvládne
Není tady
Clare,moje tchýně o svém synovi ,mém manelovi tvrdí ,e jako dítě a mladý mu byl extrémně pořádný. Kdy nejsem týden doma visí nám v obýváku z lustru pět kravat.O ponokách ani nemluvím.
Upravil(a) Hannah (7. 6. 2007 10:22)
Není tady
Clare měla jsem podobný problém s malou... ale rozdíl je v tom, e jí v té době bylo 4-5 let... ty zná troku můj příběh... u nás byl původ její paličatosti a fňukání v tom, e byla prostě rozmazlovaná jak takou tak babičkou...
ze kolky chodila s tím, e si s ní děti nehrají... no jenome kdy jsme to probíraly zjistila jsem, e prostě ona jakmile není po jejím, nafučí se, je oklivá na děti atd... psycholoka poradila důslednost důslednost a zas důslednost... ze začátku to bylo na nervy... dost zafungovalo, kdy jsem se k ní jakoby chovala jako ona k druhým... hlavně teď u to funguje - je starí, tak jí to rychle dojde...
pravda je, e to samotářství můe být taky kámen úrazu... ten ná poklad je rád ve společnosti, ale pak to na ní najednou padne a je naprosto spokojená sama v pokojíčku a kdy tam přijdem tak nás i posílá pryč.. ze začátku jsem nevěděla co se děje (měla strach atd..), ale u vím, e "jen chce být sama"... a pak zas sama přijde,kdy chce společnost...
Samozřejmě chápu, e s desetiletým klučinou u je to zas jiné... jen jsem chtěla, abys věděla e v tom nejsi sama.. a co zkusit poslat kluky na tábor spolu oba??? děláme tábor a měli jsme tam sourozence, který byli v něčem podobní... ale tam byl takovej bolestín ten mladí... děti třeba měli z lesa nanosit chrotí a on se rozbrečel e ho bolí ruce... ale nakonec vydrel a letos jede zas...
Není tady
Mufinko, vím, e v tom nejsem sama a teď to vechno tak nějak víc pociuju
Je to tak jak píe, on by chtěl rozhodovat, poroučet a prostě neumí se podřídit, vidím to i v hrátkách s bráchou.
Je fakt, e je moná ode mě i trochu rozmazlený, měl jako dítě spoustu trápení a to se na tom podepsalo.
Je mi ho líto, e je tam neastný, ale zase je to pro jeho dobro, aby si zvykl komunikovat s ostatními.
Přítí rok pojede s brákou na tábor, s tím počítám.
Je to fakt dřina vychovat děti, ten mladí je zase pro změnu hyperaktivní
Není tady
clare, mám estiletého kluka, krerý velí celé naí domácnosti, ve kolce si nikdy nezvykl, má pouze jednoho kamaráda. Nesnáí návtěvy, kdy k nám někdo příjde, tak nahlas opakuje, kdy u odejdou, já chci mít klid. Nikdo mu nesmí sáhnout na jeho věci, posunout jeho hračku. Nesnaím se ho vůbec změnit, mám pocit, e kdybych ho chtěla nějak převychovávat, tak z něj udělám nervozní agresivní dítě. Snaím se ho chválit, za věci, které se mu daří a trpělivě vysvětluji, co nemá dělat.
Tvůj chlapec je moná vyspělejí ne jeho vrstevníci a jejich přihlouplé hry ho nebaví. Potřebuje moná hodně chválit, aby věděl, e ho miluje a váí si ho takového jaký je. Já vím není to lehké, taky si někdy připadám jak rozhodčí.
Není tady