Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 8. 6. 2007 1:04

leny.wood
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kladensko
Registrovaný: 11. 5. 2007
Příspěvky: 1492
Web

Re: Vzdor 17leté dcery

10hk napsal(a):

Díky za názor, mᚠdobré, že si v klidu s mamkou můžeš sednout. To jsem zkoušela taky, ale její reakce jsou neutrální, k ničemu se nevyjádřila, leda jsem jí na tváři viděla opovržlivý výraz a nějaké poznámky, že tedy volnost nemá žádnou, a vztah mezi námi dvěma nikdy nebyl. O čemž já nejsem přesvědčená. Prostě absolutní ignorace celé rodiny. Tak jak si mám s ní cokoliv vyříkávat, když ona mi nic neřekne,. Přitom člověk ji pořád chrání, pomáhá, ulevuje. Ale to je asi špatně. Vím že s puberákem nic nenadělám, do této chvíle to bylo jakš takš, žádné výrazné komplikace nebyly, až teď a já nevím, jak na to. Od mala byla spíše tichá, bez problémů. Uvidíme

zkrátka to nech času, ono se to poddá. myslím si, že částečně tvá dcera hledá samu sebe, on 17. rok není lehkým obdobím, téměř všichni jsme si něčím podobným prošli - a už za tím byl kluk nebo ne. láska je něco strašně silnýho a ovládne tě to celou. tvoje názory, pocity, nálady. časem se to srovná a jak napsala sisi21, v dospělosti si k sobě budete daleko blíž, věř tomu.


Člověk míní, život mění.
Život je krásný, ale přesto končí smrtí.
http://leny-wood.wp.cz/wp-content/uploads/wp.cz/leny-wood/horse.jpg

Není tady

 

#27 8. 6. 2007 6:11

10hk
♥------
Registrovaný: 17. 5. 2007
Příspěvky: 18

Re: Vzdor 17leté dcery

normální napsal(a):

Mám dceru stejně starou a myslím si,že návrat v sobotu do 22.hod je celkem málo.Mně rodiče nikdy nic nenakazovali,ale když jsem řekla,kdy přijdu,tak jsem to splnila.Ovšem Ti co měli samé zákazy a nařízení,se chovali jako utržení ze řetězu.Po dceři také nechci,aby chodila domů brzy,ale vždy jí radši řeknu,a mi dá vědět do kdy přijde a to radši později a dodrží to.Zatím mě nezklamala.Myslím si,že u Tvé dcery to byl úlet,takový vzdor.Stejně není moc možností,abys ji udržela doma po dobrém.Není dobré to hrotit a úplně tak narušit vztahy.

Myslím, že jí zase tolik nezakazuju a nenařizuju, když chci, aby v určenou dobu byla doma. Pokud mi řekne, že jde s kamoškama ve městě na diskotéku, ano, domluvíme se, ve dvanáct pro tebe přijedu, a nemusíš sama pěšky, souhlasíš? Jede za kamoškou domů, hele mami, já bych tam chtěla spát, o.k., spi,ale do poledne přijeď domů na druhý den. Jo, v pohodě....takže si nemyslím, že by volnost neměla. Tak tenhle úlet bylo asi něco výjimečného. Něco jsem si z těch vašich příspěvků vzala, sáhla jsem do svého archivu dospívání, - moc jsem u kamošek nepřespávala, ale jezdila jsem na čundry, byly různé akce s partou, ... no jo. Taky to asi neměli naši se mnou lehké, ale časy jsem dodržovala, pomáhala doma i bez nějakých donucovacích řečí.

Není tady

 

#28 8. 6. 2007 8:14

normální
♥♥-----
Registrovaný: 3. 5. 2007
Příspěvky: 40

Re: Vzdor 17leté dcery

Já bych byla možná hodně vyděšená,kdybych nepracovala v kolektivu,kde mají holky stejně staré děti,takže mě celkem uklidňuje,že nemám nejhorší dítě na světě.Všechna naše zlatíčka remcají,odmlouvají,do pokojíků je lepší nevstupovat a když nám s něčím pomůžou bez řečí a třeba s ochotou,tak je mi to spíš divné,než normální.Ale když si tak vyměňujeme zkušenosti,tak je mi opravdu líp a říkám si,že je to prostě takové období,které musím vydržet a bude líp.Prostě jsem si uvědomila,že oni to nedělají schválně,takoví teď jsou a já se jen těším na lepší časy.Chce to hodně tolerance a pochopení.Hlavně,že jsou zdraví,protože kdyby nebyli,tak bychom teprve poznali,že všechno ostatní jsou prkotiny.

Není tady

 

#29 8. 6. 2007 10:17

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Vzdor 17leté dcery

10hk - proč s kámoškou do půlnoci, proč u ní může přespat a proč u kluka do 22.00 a spát (asi) vůbec ne? Jasně, tobě se její kluk a jeho okolí nelíbí - ale i tenhle rozdílný přístup dcera asi moc dobře vnímá. Volnost s kamarádkami je o něčem jiném, než volnost s přítelem. Nakonec antikoncepci má zajištěnou, takže malér zřejmě aktuálně nehrozí (pokud se tedy holka nerozhodne situaci takhle "vyřešit") - a neboj, oni i puberáci časem dospějou.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů