14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Holky, nemáte náhodou některá zkuenosti se zavařováním jídel pro mrňousy? V červenci se chystáme na dovolenou do Krkono, tak teď řeím dylema, jestli koupit hotové příkrmy a nebo je uvařit doma a zavařit... Mám z toho ale strach, aby se to třeba nezkazilo nebo tak něco :usch:Malá jí jenom doma vařené, kupované jsme zatím ani nezkoueli
Není tady
Recepty na konzervaci jídel najde na kuchyňce, toto je forum zabývající se těhotenstvím, porodem a estinedělím.
prosím i ostatní uivatelky aby vzaly na vědomí, e tyto dotazy, které sem nepatří budou buď mazány nebo přesunuty bez uvědomění uivatele.
Není tady
Já vím, e je to ode mne asi hodně troufalé, ale to by se tady muselo smazat přes polovinu diskuzí. Kdy u máme po estinedělí, tak sem nesmíme chodit? Řeí se tady příkrmy, kočárky, první hláky, srazy, ekzémy, kojení.... Ten dotaz nebyl na zavařování marmelád, ale na příkrmy pro nae děti. A len, pokud to někdo "nevymazal nebo nepřesunul", tak se to tady ji řeilo: http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=7218 a jetě několik dalích diskuzí
Není tady
Cilko, já osobně kdy jsem si dávala dotaz ohledně zavařování dětských příkrmů kdysi do kuchyňky, tak mi přily pouze teoretické návody podle zavařování jídel pro dospělé a ono to někdy bývá docela odliné. Naproti tomu v porodních asistentkách je pravděpodobnost odpovědi podstatně větí.
Ne vdy je cenzura tím pravým způsobem, jak někomu dokazovat e je modeerátor. Nehledě na to, e jsem měla za to, e kadý moderátor se stará o svou diskuzi, ty se vak vyívá v přesunování diskuzí maminkám, které se ptají tam, kde se jim více dostane odpovědí, protoe valná větina chodí jen do porodních asistentek, ne jinam. Take bys měla smazat polovinu diskuzí, protoe se netýkají porodu. Scházejí se tady maminky u dlouho po porodu a zdá se, e sem nepatří.... Troku se vracíme o krok zpátky, prostě jsme porodily tak bye bye babinete.
Není tady
Já jsem tuhle zavařovala v troubě pár příkrmů, kdy jsme jeli na prodlouený víkend ven. Zavařovala jsem to do skleniček od jogurtů (se roubovacím víčkem) a nechytlo se mi vůbec nic a vechno jsem vyhodila Take na dovolenou to neřeím, koupím "hnusoty" ve skleničce. Resp. bude s náma jíst z talíře nae jídlo a "lunchmeat" bude mít jako zálohu.
Není tady
Gio, já to vidím asi taky tak, přece jenom to je jistota, e to nebude zkaený! I kdy teda vůbec nevím, jak to bude Elice makovat, protoe jí jedině domácí stravu No holt to asi bude muset vydret
Není tady
Tak tedy k tématu
Leni, já mám se zavařováním v troubě ty nejlepí zkuenosti. Zavařovalajsem si tak jídlo do roku Kačenky. A kromě skleniček od příkrmů a u hipp nebo Hami, jsem nevyhodila jedinou skleničku.
Zavařuju tak u vechno, od ovoce, přes okurky. Příkrmy teĎ u ne, protoe vařím normálně pro nás, solím jen malinko a malá batí s náma, taka si to řádně zdravě přisolí . Ale chápu, e na dovolené s náma polotovary a konzervy jíst nebude moci
Zavařuju tak, e v troubě rozpálím plech s cca2-3cm vody, do toho postavím skleničky, nechám péct 20-30minut, podle toho, co v skleničkách je nebo jestli ji nebylo jídlo vařené (příkrmy) . Potom skleničky jetě teplé vytáhnu, obrátím na vrstvu novin vzhůru dnem a je to. I kdy poslední várku neobracím, tak chytne. Důleité je, aby to byly skleničky ne od přesnídávek, ale nejlépe se mi osvědčily od majonéz, nebo klasické na víčko se zavíráním s hlavou, ty drí nejlépe. Kdy skleničky zchladly, tak jsem zkusila, zda víčko drí, kdy ne, převařila jsem jetě jednou, ale kratí dobu. Větinou jde vidět, e víčko chytlo, je prohlé jakoby dovnitř Víčka musí být perfektně čisté.
Je to jednoduché a rychlé. Chce to před dovolenou vyzkouet
Není tady
V troubě jsem to nezkouela ale běně zavařuji i houby a maso takto: Povařené naskládám do skleniček, uzavřu a vařím hodinu na 100 st.C. Za dalích 48 hodin znovu opakuji. Nahrazuje to konzervování a potraviny se absolutně nekazí.
Není tady
Zavařovala jsem vechno, před patnácti lety hotového moc nebylo. Nejlépe skleničky od majonéz, pokud pod víčko tak jen s červenou gumou odspodu, je odolná mastnotám. Kdy se jelo k moři, převářela jsem to 2x s odstupem 3-5ti dnů. Déle to vydrí. Kdy vidím dnes ten výběr asi bych nezavařovala.
Není tady
Tak já jsem kdysi zavařovala "v troubě" a asi jsem něco dělala blbě, protoe mi víčka odskákaly a zkrátka - nepovedlo se. Jsem zvyklá na klasický zavařovací hrnec a tak to dělám pořád.
Pokud byly děti malé, tak jsem se v kompotech, ávičkách atd. přímo vyívala. Ovem přiznám se, e s konzervováním hotových jídel zkuenost nemám - ty jsem rovnou po uvaření zamrazila (dětské polívčičky a kojenecká jídla).
Krásnou historku mám s třeňovou ávou, ale to u byly děti poměrně velké. Jeden rok se mi urodila obzvlá hojná úroda tření, take metodou a-ve-s jsem vyráběla pařenou ávu - omyté třeně odstopkovat, prosypat cukrem, na dno zavařovacího hrnce nalít vodu, na to posadit dírkovanou vloku, na dírkovanou vloku umístit prázdný hrnec na zachytávání ávy, proslazené třeně nasypat do čisté utěrky nebo látkové dětské pleny, udělat důmyslný uzel, kterým ve přiváu k poklici, poklici posadit na hrnec a vodu v hrnci uvést do varu. Pára z vařící vody louhuje ovoce tak, e áva z ovoce, u sterilovaná, protéká přes utěrku do prázdného hrnce. Pak je nutno přidat do horké ávy pouze konzervační prostředek, nechat vychladnout, nalít do PET lahví a uzávěr zavoskovat. Ovem do třetího stadia jsem se nedostala, protoe na třeňovou ávu se sletěli supi drív, ne jsem stačila přidat konzervační prostředek Já - jako matka-hospodyňka, která jsem se s celou procedůrou crcala celé odpoledne - ono jako lozit v koruně třeně s koíkem taky nic moc - jsem řvala jak tajfun
Není tady