Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 8. 6. 2007 13:20

majkafa
Host

Re: Proc muzi miluji potvory...

vlcice_samotarka napsal(a):

A vsimni si, kolikrat jsem tu jiz uvedla, ze to cele je jen vase vec. Vidis rozdil mezi neutralitou a vnucovanim svych nazoru?

JJ, např. to, že nemáme peníze vyhazovat za jisté knížky, od tebe skutečně není vnucování tvých názorů. Ty moje, vždyť ty si nevidíš ani na špičku svého nosíku.

#102 8. 6. 2007 13:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Posielam peniaze aj do útulku, ba chodím venčiť tamojších psov, ale zároveň mám izbu plnú kníh - najrozličnejších žánrov a tém. Prachy "vyhodené za knižku" sú málokedy naozaj vyhodené, to je môj názor. Gender studies je pekná vec, ale a, živíš sa tým? Čo robíš? Profesionálnu feministku? U nás na Slovensku sú také 4, slovom ŠTYRI, ostatné absolventky sú nútené živiť sa rôznymi inými "podradnými" a vonkoncom praktickými džobmi. Za b, ja neznášam Plzáka a aj ostatných sexuológov a psychológov beriem s rezervou, ale to neznamená, že sa občas nezabavím nad ich knihou. Občas sa aj rozčúlim, občas z celého srdca nesúhlasím, ale aspoň ma NENUDIA. Pre mňa je totiž najhoršie, keď kniha nudí - to znamená, že mi nemá čo povedať. Za c, nikto ti tie knihy nevnucuje, ale neviem, prečo sa rozčuľuješ, že si našli svoje čitateľky. Navyše je podľa mňa arogantné diskutovať zhadzujúcim tónom o niečom, čo som sotva držala v ruke... Ja vidím každý večer hviezdy, ale zato sa nebudem do krvi hádať s niekým, kto ich podrobne skúma a študuje a nebudem nahrádzať nedostatok argumentov naježenými bodlinami a ukričaným tónom... wink A aby bolo jasné - tvoja rebélia mi je sympatická, ale myslím, že tú nespútanú energiu by si mohla nasmerovať o trošku užitočnejšie; a to myslím v prvom rade užitočnejšie pre seba. Maj sa...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#103 8. 6. 2007 13:24

vlcice_samotarka
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Ale myslím, že tú nespútanú energiu by si mohla nasmerovať o trošku užitočnejšie; a to myslím v prvom rade užitočnejšie pre seba. Maj sa...

Davam za pravdu, po tydennim pobytu zde na tomto foru nabyvam stejneho dojmu.

Upravil(a) vlcice_samotarka (8. 6. 2007 13:25)

Není tady

#104 8. 6. 2007 13:24

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

nóóóóóó....myslím že vlčiče tady byla potřeba! bez ironie...pěkně nám to tady provětráváš a každá se ozve:-)))
tummenupp

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#105 8. 6. 2007 13:27

vlcice_samotarka
♥♥♥♥♥♥-

Feministka jsem "dusi" a zivim se pocitacema. Jinak ano, mela bych se soustredit na neco smysluplnejsiho, nez tento server.

Není tady

#106 8. 6. 2007 13:29

adra
♥♥♥♥♥♥♥

hele kdyby se ti to nedzálo tenhle server tak tu nejsi...takových už tady bylo...a pak přišli zas a zas...ale nejdříve kolem sebe kopali... smile

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#107 8. 6. 2007 13:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

tummenupp reta stolt Aj ja som začínala veľmi podobne... zľahka, občas, nenápadne... dumbom big_smile
A mnohé iné tiež...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#108 8. 6. 2007 13:41

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Holky, ja tak trosku s vlcici souhlasim. Ty knizky jsem cetla a dosla jsem k zaveru, ze jsou vlastne k nicemu.

Co se tyce "potvor": kdyz budu mit vztah, ve kterem budeme oba vedet, co chceme, tak k cemu mi to bude na neco si hrat? Delat jako ze o toho druheho nestojim... nebrat telefony nebo neodepisovat? Pripada mi to detinske. dudlik Chlap by me mel chtit takovou jaka jsem!
A "zeny z venuse, muzi z marsu": zcela neaplikovatelne... podle autora musime lezt partnerovi do zadku a porad premyslet jak co rici, aby se nahodou neurazil? roll

Omlouvam se, ze to vice nerozebiram.... nemam momentalne cas. cool

Není tady

#109 8. 6. 2007 13:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

va A ja som myslela, že máš svoj nick podľa týchto kníh...

Brita

Není tady

#110 8. 6. 2007 13:48

adra
♥♥♥♥♥♥♥

tak to jsem zklamaná já si to taky myslela grater nééé  !!!!!        kecám... dumbom
venuše já ti asi rozumím, ale...to není o tom si na něco hrát!!!!!!!!!!! PROBOHA....holky nejraději bych napsala že jste TUPE pokud to berete jako "návod na život"!!
vždyt jste přeci samostatné a svéprávné bytosti...to si jako myslíte že když si přečtete knížku v tu ránu vám bude všechno jasný a celý svět vám bude ležet u nohou ??!! ale houbelec...je to práce a to taková že hodně tvrdá...nedostanete za ni sice zaplaceno ale je to práce na sobě, která se zaplatit nedá...ale ten pocit že víte, že jste něco sami objevili...a že TO neco funguje....

A PROC JA SE TADY ROZCILUJU tonguetongue lol

Upravil(a) adra (8. 6. 2007 13:50)

Není tady

#111 8. 6. 2007 13:56

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Jo jo Adři, je to o tom, že by si tzv. hodné holky měly uvědomit, že to že je ostatní mají za rohožky je tím, že do té pozice pasují samy... A že je to o vlastní hrdosti a zdravém sebevědomí než o tom "hrát nějaké hry"...

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#112 8. 6. 2007 13:57

venuše
♥♥♥♥♥♥-

adra napsal(a):

tak to jsem zklamaná já si to taky myslela grater nééékecám...
venuše já ti asi rozumím, ale...to není o tom si na něco hrát!!!!!!!!!!! PROBOHA....holky nejraději bych napsala že jste TUPE pokud to berete jako "návod na život"!!
vždyt jste přeci samostatné a svéprávné bytosti...to si jako myslíte že když si přečtete knížku v tu ránu vám bude všechno jasný a celý život vám bude ležet u nohou ??!! ale houbelec...je to práce a to taková že hodně tvrdá...nedostanete za ni sice zaplaceno ale je to práce na sobě, která se zaplatit nedá...ale ten pocit že víte, že jste něco sami objevili...a že TO neco funguje....

A PROC JA SE TADY ROZCILUJU tonguetongue lol

Ale ja jsem z Venuse! A nechci se chovat jako Martan.... meli bychom se navzajem doplnovat, ne?
Jsem jaka jsem.... muzu se treba chovat podle tech knizek. Ale jak dlouho mi to vydrzi? Muzu na sobe makat cely zivot... ale stoji to za to? Neni lepsi zit jak nejlip umim, bud se ten pravy muz najde nebo ne... zatim se vzdycky nekdo nasel. A z kazdeho vztahu jsem se poucila. To je lepsi nez cist knizky.Chlapi se takovyma blbostma taky nezabyvaji.... reta

Není tady

#113 8. 6. 2007 14:00

Emma
♥♥♥♥♥--
Místo: Bratislava

Adra a Andromeda, súhlasím s vami. Presne o tom to je. Myslím, že nie je na škodu si prečítať o svojich vlastných chybách, ktorých som sa dopustila......a prečítať o type správania, ktoré som aplikovala pri mužoch.... Pre TO som rada, že takéto knižky vydali, aby ma v niečom trošíčku prebudili.... sova

Upravil(a) Emma (8. 6. 2007 14:01)

Ak chceš nájsť poklad, musíš na tenký ľad. rodna

Není tady

#114 8. 6. 2007 14:07

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Chovat se podle knížek, chovat se podle nějakého návodu - to já neberu jako nějaké přetvařování se nebo hraní.

A knížky beru jako jeden ze zdrojů poznání. A důležité je se nad vším zamýšlet a nepřebírat to bez rozmyslu a promyšlení, brát vše s rezervou.

Když si někde přečtu návod, jak používat hrnčířský kruh, nesnižuje to přeci hodnotu vázy, kterou pak na něm vytočím, ne?

Není tady

#115 8. 6. 2007 14:12

x52658
Host

Vanilka69 napsal(a):

Chovat se podle knížek, chovat se podle nějakého návodu - to já neberu jako nějaké přetvařování se nebo hraní.

A knížky beru jako jeden ze zdrojů poznání. A důležité je se nad vším zamýšlet a nepřebírat to bez rozmyslu a promyšlení, brát vše s rezervou.

Když si někde přečtu návod, jak používat hrnčířský kruh, nesnižuje to přeci hodnotu vázy, kterou pak na něm vytočím, ne?

To je krásný přirovnání.Vanilko,klobouk dolů,ty jsi úplnej básník. pussa Moc pěkně píšeš. stolt

#116 8. 6. 2007 14:24

Me
♥♥♥♥♥♥-

Emma napsal(a):

Vlčice, možno mi nebudeš veriť, ale ja som veľmi rada, že vyšla a vychádzajú knižky takéhoto typu. Pozri, ja som vyrastala bez otca, ktorý sa mňa a mojej sestry zriekol v našom útlom detskom veku. To malo na moju mamu veľký vplyv. Bola sklamaná z mužov a tým pádom nám to vtĺkala do hlavy, že mužom sa nedá veriť. Čo myslíš, ako moje vzťahy dopadávali? Buď som sa veľmi snažila alebo som bola veľmi chladná. Ani tak dobre a ani onak. Veľmi som túžila po skúsenostiach a radách od starších žien a priateliek, aby som prišla na to, ako sa mám vlastne k mužom správať. A ver, či never, každá z tých knižiek, ktoré som o vzťahoch prečítala mi veľmi pomohla a posunula moje myslenie o kus ďalej. Takže, ako také barličky ich stále považujem a z času na čas, keď som v nejakom hluchom vzťahovom období, si v nich prelistujem.
Možno si ani jednu nečítala, takže nemôžeš vedieť o čom hovoríš a čo odcudzuješ.

Emmo,jak bys psala o mě.Dík tummenupp

Není tady

#117 8. 6. 2007 14:57

Emma
♥♥♥♥♥--
Místo: Bratislava

Me, ani si nevieš predstaviť, ako si ma potešila! pussa Už som si myslela, že som jediná taká postihnutá na tejto planéte.. dumbom

Upravil(a) Emma (8. 6. 2007 15:04)

Ak chceš nájsť poklad, musíš na tenký ľad. rodna

Není tady

#118 8. 6. 2007 15:06

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Nie si... Ja som z úplnej rodiny, ale vo vzťahoch tiež postupujem metódou pokusov a omylov... hmm

Brita

Není tady

#119 8. 6. 2007 15:16

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

A to já zase Plzáka beru. Nemusím s ním souhlasit, ale připadá mi velmi, velmi, velmi realistický a tak jaksi víc ze života než současní američtí autoři. Taky se zabývá jinou oblastí. Marťani jsou přes osobnost (muže, ženy), Plzáci jsou přes instituci (manželství a kterak funguje - protože jisté všeobecné zákonitosti tam jsou). Ale pobavím se tedy víc nad Potvornou knížečkou s moudry o délce tří vět na stránku... "Margaret se vždycky snažila, aby měl George po návratu z práce tříchodovou večeři na stole. Když jí to nevyšlo, trpěla výčitkami. Pak si přečetla naši knihu/kamarádka Jocelyn jí poradila, ať se zaměří víc na sebe, a vztahu to neskutečně prospělo. Nyní mají tři děti."

Není tady

#120 8. 6. 2007 17:01

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Andromeda napsal(a):

Jo jo Adři, je to o tom, že by si tzv. hodné holky měly uvědomit, že to že je ostatní mají za rohožky je tím, že do té pozice pasují samy... A že je to o vlastní hrdosti a zdravém sebevědomí než o tom "hrát nějaké hry"...

"Hodne holky"? Jak muzes takhle skatulkovat? Napr. ja jsem nekdy "hodna" a jindy zase "potvora". To zalezi na mnoha aspektech... vissla

A ne kazda "hodna holka" je rohozka. tongue

Není tady

#121 8. 6. 2007 17:01

vlcice_samotarka
♥♥♥♥♥♥-

venuše napsal(a):

Andromeda napsal(a):

"Hodne holky"? Jak muzes takhle skatulkovat? Napr. ja jsem nekdy "hodna" a jindy zase "potvora". To zalezi na mnoha aspektech... vissla

konecne nekdo z nadhledem ;-)

Není tady

#122 8. 6. 2007 18:06

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

venuše napsal(a):

Venuše, "hodné holky" jsou tématem té knihy, o které se tu bavíme - dokonce i v názvu to je vissla Takže ta škatulka je někde maličko jinde lol A hodná holka v podání téhle knížky opravdu odpovídá rohožce.

Ty si buď kým chceš, na to máš samozřejmě právo, to ti neupírám reta

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#123 8. 6. 2007 19:30

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Andromeda napsal(a):

venuše napsal(a):

Venuše, "hodné holky" jsou tématem té knihy, o které se tu bavíme - dokonce i v názvu to je vissla Takže ta škatulka je někde maličko jinde lol A hodná holka v podání téhle knížky opravdu odpovídá rohožce.

Ty si buď kým chceš, na to máš samozřejmě právo, to ti neupírám reta

Cela ta knizka je pekna kravina. Vis, ja jsem ji dokonce docetla do konce, i kdyz...
jsem se musela nekdy prokousat i timto:

"Margaret se vždycky snažila, aby měl George po návratu z práce tříchodovou večeři na stole. Když jí to nevyšlo, trpěla výčitkami. Pak si přečetla naši knihu/kamarádka Jocelyn jí poradila, ať se zaměří víc na sebe, a vztahu to neskutečně prospělo. Nyní mají tři děti."

Copak tohle nekdo dela? dumbom

Není tady

#124 9. 6. 2007 1:36

majkafa
Host

vlcice_samotarka napsal(a):

Feministka jsem "dusi" a zivim se pocitacema. Jinak ano, mela bych se soustredit na neco smysluplnejsiho, nez tento server.

Což takhle na sebe? big_smilepussa 29 let je hezký věk na to -  najít svou vnitřní harmonii, odpustit si a smířit se se sebou, máš spoustu času si ji užít. Mně se to povedlo až ve 43. Ale snad taky ještě nějaký čas mám. A kdyby to byl jenom den, tak si ji krásně užívám. big_smile

#125 9. 6. 2007 1:40

majkafa
Host

venuše napsal(a):

Holky, ja tak trosku s vlcici souhlasim. Ty knizky jsem cetla a dosla jsem k zaveru, ze jsou vlastne k nicemu.

Co se tyce "potvor": kdyz budu mit vztah, ve kterem budeme oba vedet, co chceme, tak k cemu mi to bude na neco si hrat? Delat jako ze o toho druheho nestojim... nebrat telefony nebo neodepisovat? Pripada mi to detinske. dudlik Chlap by me mel chtit takovou jaka jsem!
A "zeny z venuse, muzi z marsu": zcela neaplikovatelne... podle autora musime lezt partnerovi do zadku a porad premyslet jak co rici, aby se nahodou neurazil? roll

Omlouvam se, ze to vice nerozebiram.... nemam momentalne cas. cool

venuše, o tom to právě je, "chlap by tě měl chtít takovou, jaká jsi". To si myslíš ty, žena z Venuše. Jenomže chlap je z Marsu a vo vo vo tom to je. On je jiný. Jak píše moudře Juraj, ženská má asi 65 čudlíků a chlap jenom 3. big_smile A proto si chlap ani ty knížky nepřečte, nebo jenom výjimečně a on nebude vědět, že jsme tak rozdílní a jak na to. A proto je to na nás, na ženách z Venuše, pokud chceme spolu žít na Zemi krásně. Pokud ne, tak si klidně kopejme kolem sebe a volejme, že chlap musí, měl by, atd. big_smilepussa A knížka o mužích z Marsu a ženách z Venuše nám k tomu dává úžasný a pravdivý návor. pussa

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí