|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Oxi napsal(a):
adra napsal(a):
ne, proč??? myslíš že by to četli??? oni to neřeší ...:-)) a my to neřešíme kvuli nim ale kvuli sobě že joooo...tedy aspon by to tak mělo být
chces asi naplacat.
na vas sa proste knizka napisat neda, nebola by k nicomu.
Aby som si ťa nevzala do parády... Ja ti dám k ničomu... len pri tom treba zapnúť mozog a nebyť lenivý rozmýšľať... 
Není tady
Andromeda napsal(a):
Holky, na tohle je taky výborná knížka Pět jazyků lásky (Gary Chapman) - o tom jak oživit vztah
Promin Andromedo, ale ja jsem tu knizku vyfasovala k Vanocum a ze bych z ni byla nejak nadsena, ci si z ni vzala nejake moudro...Ne. Snazila jsem se zaradit nebo sveho partnera, nezdarilo se.
Není tady
ahojte..ono je to pekne zapeklite, ten muj snad ani nezarli....nas vztah je takovy, ze se vidame kazdy vecer, no a o vikendu ja soboty pracuju, on ma volno, a v nedeli po snidani se vetsinou zvedne a jde k sobe, neco delat....no a ja se vetsinou sbalim a jedu ke kamosce a vratim se vecer....no ale ted si chceme koupit kola a ze budem jezdit, tak uvidime....on si mylsi ze to je dost kdyz jsne spolu kazdy den....jenze je dulezite JAK jsme spolu, vesinou jsme unaveni a koukame na telku....jo a taky jsme se chtela jeste neco zeptat...jak casto chodi vasi "KLUCI" s kamarady? ten muj casto ne, tak dvakrat do mesice, ale to jsou az do rana, rad tanci....no a jeste neco...bylo to o minulem vikendu, ja sla v patek s kamaradkou na muzikal, on planoval navstivit kamarada, ze musi opravit kompjutr a ze tam rovnou respi, bydli totiz 2hod autem a nevidaji se, ze vecer nekam zajdou.....to chtel jet v sobotu, v patek vecer jak jsem odchazela tak rekl, ze asi pojede uz v patek, protoze jiny kamarad je dydzej a hraje v te blizkosti, kde bydli ten druhy, co mu ma spravit komp....takze by jel uz v patek....ja mu rekla dobr milacku a odesla na muzikal, kdyz jsem prisla zpet, byl doma( u sebe, jsme sousedi,bydli nade mnou), ale ja k nemu uz nesla, byla jsem unavena, sla jsem spat....no a v sobotu rano mi prisla od nej smska, ze ma spontanni zmenu planu, jiny nejlepsi kamarad ma narozky, kolegove uz jsou v Koline, on je na letisti, a vrati se v nedeli vecer,ze toho kamose prekvapi, ze nevi ze on prileti.....a moje reakce? jo, byla jsme nasrana....behem dne jsem se uklidnila, tak jsem mu psala, jake to tam je, on ze vyborne, ze tam musime zajet spolu nekdy....ja jela ke kamaradce, prespala jsem u ni, sly jsme taky parit....ted me mozna nekteri odsoudi, ze partnera si nemuzu privazat ke stolu, ja vim..presto me to vadilo....presto jsme mu nic nerekla, tvarila se ze je vse ok, .....ja nevim, prehanim?? se akorat zeptal, co jsme delala ja....tak jsem mu rekla, ze doma jsem taky nesedela....jinak nic....jak byste reagovaly vy? vadilo by vam to? ani se nezeptal, kdy jsem prisla v patek domu, proc sem k nemu nezasla....ja taky doma nesedim, ale jemu to asi nevadi.....nevim, jak se mam udelat vzacnou....vazne nevim....ti jeho kolegove jsou svobodni, a jeden je vyhlaseny Kasanova, poradte mi co delat....diky....
Není tady

That´s life... Ja si myslím, že všedný život prosto prebieha takto, viac-menej bez väčších vzruchov. Ak sa dokážete aspoň chvíľu spolu porozprávať každý deň, tak by som to nelámala cez koleno. Život nevyzerá ako ten spomalený beh po rozquitnutej lúke za zvukov sláčikového kvarteta(alebo chytľavého saxofonóvého sóla), hoci by to asi bolo fajn... ale nie je. A niekto nežiarli, aj keď miluje ako kôň. My sme s polsedným ex na seba nežiarlili, ani keď sme boli od seba vzdialení 1000 km ,ani keď pár minút... A pritom sme sa mali radi - tým som si istá.
Není tady
co delat ti sice neporadim,ale s cim ti urcite poradim je to,ze pokud si prectes nejakou knizku,jak by ses mela zachovat atd atd,tak ti to k nicemu nebude,kdyz to nemas v povaze,jako ze nemas.takze nekdo je potvora,ma se fajn(uznavam),nekdo je tak napul a par veci si moc bere(jako treba ja)(ale naprosto te chapu,taky bych byla nastvana) a nekdo je proste moc hodnej a toho partneri(jak chlapi,tak zensky u chlapu) jednoduse zneuzivaj.takovej hodnej clovek je pro vztah vzdycky nejhorsi.bud je za blbecka,nebo tyranyzovanej,nebo sam.takze radu pro tebe nemam,zrejme jen,neuvazovat se na nej,ale zaroven byt sama sebou...
Není tady
mas pradvu selimo....kdyz ja bych to porad chtela jako na zacatku....a to je asi jen sen.....ale aspon trosku by se mohl snazit, ne? obcas dat najevo, ze mu na me zalezi.....no i kdyz, kdyby se mnou nechtel byt, tak u me denne nesedi....asi vidim jen co chci.....
Není tady
jamajda napsal(a):
ahojte..ono je to pekne zapeklite, ten muj snad ani nezarli....nas vztah je takovy, ze se vidame kazdy vecer, no a o vikendu ja soboty pracuju, on ma volno, a v nedeli po snidani se vetsinou zvedne a jde k sobe, neco delat....no a ja se vetsinou sbalim a jedu ke kamosce a vratim se vecer....no ale ted si chceme koupit kola a ze budem jezdit, tak uvidime....on si mylsi ze to je dost kdyz jsne spolu kazdy den....jenze je dulezite JAK jsme spolu, vesinou jsme unaveni a koukame na telku....jo a taky jsme se chtela jeste neco zeptat...jak casto chodi vasi "KLUCI" s kamarady? ten muj casto ne, tak dvakrat do mesice, ale to jsou az do rana, rad tanci....no a jeste neco...bylo to o minulem vikendu, ja sla v patek s kamaradkou na muzikal, on planoval navstivit kamarada, ze musi opravit kompjutr a ze tam rovnou respi, bydli totiz 2hod autem a nevidaji se, ze vecer nekam zajdou.....to chtel jet v sobotu, v patek vecer jak jsem odchazela tak rekl, ze asi pojede uz v patek, protoze jiny kamarad je dydzej a hraje v te blizkosti, kde bydli ten druhy, co mu ma spravit komp....takze by jel uz v patek....ja mu rekla dobr milacku a odesla na muzikal, kdyz jsem prisla zpet, byl doma( u sebe, jsme sousedi,bydli nade mnou), ale ja k nemu uz nesla, byla jsem unavena, sla jsem spat....no a v sobotu rano mi prisla od nej smska, ze ma spontanni zmenu planu, jiny nejlepsi kamarad ma narozky, kolegove uz jsou v Koline, on je na letisti, a vrati se v nedeli vecer,ze toho kamose prekvapi, ze nevi ze on prileti.....a moje reakce? jo, byla jsme nasrana....behem dne jsem se uklidnila, tak jsem mu psala, jake to tam je, on ze vyborne, ze tam musime zajet spolu nekdy....ja jela ke kamaradce, prespala jsem u ni, sly jsme taky parit....ted me mozna nekteri odsoudi, ze partnera si nemuzu privazat ke stolu, ja vim..presto me to vadilo....presto jsme mu nic nerekla, tvarila se ze je vse ok, .....ja nevim, prehanim?? se akorat zeptal, co jsme delala ja....tak jsem mu rekla, ze doma jsem taky nesedela....jinak nic....jak byste reagovaly vy? vadilo by vam to? ani se nezeptal, kdy jsem prisla v patek domu, proc sem k nemu nezasla....ja taky doma nesedim, ale jemu to asi nevadi.....nevim, jak se mam udelat vzacnou....vazne nevim....ti jeho kolegove jsou svobodni, a jeden je vyhlaseny Kasanova, poradte mi co delat....diky....
Taky si myslim, ze to prilis resis, je mi vubec zahadou, jak mu ta zamilovanost pretrvala 1,5 roku, vetsinou "ruzove" obdobi konci po 6 mesicich a to co popisujes, melo zakonite prijit. Proc by mu melo vadit, ze nejsi doma? Snad mas taky svuj zivot, nebo jste siamska dvojcata?
Není tady
Ja vubec nechapu, jak muzete hledat rady v nejake knizce, to jsou preci nejake obecne kecy, ktere nemuze hned kazdy vztahnout na sebe! Jednem to funguje takhle, jinym pochopitelne uplne jinak, na kazdeho zabira neco jineho!
Nyni jste si na sebe zvykli a uz se vnimate uplne jinak, ale to je normalni, tomu se rika vyvoj. Je trochu naivni cekat, ze to bude jako na zacatku. Ale zase se v tom dalsim stadiu objevi neco, co predtim nebylo. I to ma neco do sebe. Lide se meni, vztahy se meni.
Upravil(a) vlcice_samotarka (6. 6. 2007 21:29)
Není tady
vlcice....chodime spolu, a kdyz nekam jde, tak me proste zajima, s kym a kam....a v kolik se treba vrati....to je myslim normalni, nebo ne? to rikal on, ze rok a pul byl porad se mnou, a ma pravdu, zpocatku ja byla ta, co ho moc "nezrala" nebo on byl vice zalaskovany, ale pak se to obratilo....neni to skoda, ze nejhezci byvaji jen ty zacatky a pak se vkrada nuda, stereotyp atd..atd....
Není tady
vlcice_samotarka napsal(a):
Ja vubec nechapu, jak muzete hledat rady v nejake knizce, to jsou preci nejake obecne kecy, ktere nemuzu hned kazdy vztahnout na sebe! Jednem to funguje takhle, jinym pochopitelne uplne jinak, na kazdeho zabira neco jineho!
vlčice, mýlíš se, že nelze hledat rady v nějaké knížce. Zřejmě jsi to ještě nezkusila. Ano jsou to "obecné kecy", ale každý si z těch knížek vybere přesně to, co se pro něj hodí. Zkus to někdy,možná budeš hodně překvapená. Možná začneš pracovat na svém pesimismu a podaří se ti proměnit ho v optimizmus. 
I Ty jedna vlčí pesimistko
, chemičtí odborníci tvrdí, že hladina látky potřebné k udržení zamilovanosti je sice různá, ale obvykle je to zásoba tak na rok až tři. 6 měsíců je fakt málo
.
A z velmi dlouhých zkušeností v manželství vím, že chlapům opravdu vadí, když nejsi doma
.
Mějte se pěkně!!
Není tady

Opakujem: Taký je život...
A vlčica samotinká: Knihy sú fajn, predsa sa z nich dá vybrať to, čo cítim, že platí pre mňa... To by sa nedalo chodiť ani na filmy, hlavne nie americké - tie sú predsa úplne o niekom inom a o niečom inom... Ale človek si zo všetkého vyberie to, čo je mu blízke, čo ho osloví, alebo v čom sa nájde. Aspoň podľa mňa. Ale chce to hľadať, to je fakt.
Není tady
Jamajdo, ber to tak, že máš doma úplně normálního chlapa
.
Není tady
majkafa napsal(a):
Ja vubec nechapu, jak muzete hledat rady v nejake knizce, to jsou preci nejake obecne kecy, ktere nemuzu hned kazdy vztahnout na sebe! Jednem to funguje takhle, jinym pochopitelne uplne jinak, na kazdeho zabira neco jineho!
vlčice, mýlíš se, že nelze hledat rady v nějaké knížce. Zřejmě jsi to ještě nezkusila. Ano jsou to "obecné kecy", ale každý si z těch knížek vybere přesně to, co se pro něj hodí. Zkus to někdy,možná budeš hodně překvapená. Možná začneš pracovat na svém pesimismu a podaří se ti proměnit ho v optimizmus.
Nezlob se na me, ale ja si vcelku zive dokazu predstavit, jak a kdo tyhle zivotni manualy pise. Knizek jsem si za svuj zivot precetla docela dost a vis, ze mi nektere i pomohly? ;-)) Treba programovat v Jave jsem se naucila jedine pomoci knizek ;-)))
Není tady
Selima napsal(a):
Opakujem: Taký je život...
A vlčica samotinká: Knihy sú fajn, predsa sa z nich dá vybrať to, čo cítim, že platí pre mňa... To by sa nedalo chodiť ani na filmy, hlavne nie americké - tie sú predsa úplne o niekom inom a o niečom inom... Ale človek si zo všetkého vyberie to, čo je mu blízke, čo ho osloví, alebo v čom sa nájde. Aspoň podľa mňa. Ale chce to hľadať, to je fakt.
Takhle, ja jsem naucila uplatnovat kriticky postoj, preci nesezeru kazdou volovinu, co mi kdekdo naserviruje! docela me zajimalo, kdo si tyhle "Zeny z Marsu a muze z venuse" nebo jak to bylo, kupuje, ted uz je mi jasne, jaka je to cilova skupina ;-)
Není tady

To som rada, že máš všetko také jasné. Mňa zasa viac baví postupne odhaľovať nejasnosti. To bude asi tým, že ty si intelektuálka(bez urážky) a ja emocionálka.
Upravil(a) Selima (6. 6. 2007 21:53)
Není tady
No,vlčice,ono se stačí tady někde začíst,kde se řešej nějaký lidský vztahy.A když to budeš číst pozorně,ale budeš se na to dívat s nadhledem,tak zjistíš,že chování lidí se dá rozhodit do zhruba pěti(možná jen tří) prototypů,který se samozřejmě různě prolínaj.Takže nakonec jsou každej ten příběh jinej,ale v podstatě stejnej a všechny si jsou něčím podobný.Tak proč to vtipně nenarvat do nějaký knížky?!?! 
Upravil(a) bazalka (6. 6. 2007 21:48)
bazalka napsal(a):
No,vlčice,ono se stačí tady někde začíst,kde se řešej nějaký lidský vztahy.A když to budeš číst pozorně,ale budeš se na to dívat s nadhledem,tak zjistíš,že chování lidí se dá rozhodit do zhruba pěti(možná jen tří) prototypů,který se samozřejmě různě prolínaj.Takže nakonec jsou každej ten příběh jinej,ale v podstatě stejnej a všechny si jsou něčím podobný.Tak proč to vtipně nenarvat do nějaký knížky?!?!
Promin, ale me to prijde jako docela velke zjednoduseni, kazdy clovek je osobnost! Co kdyz "zarucene" rady nebudou fungovat, tak kde se stala chyba?
Nenavidim skatulky, protoze to je skodliva zalezitost, jakmile se do skaltulky "nevejdes", tak co s tebou?? Jsi nenormalni, uchyl, vycuhujes z davu, kdyz na tebe jaksi nenapsali navod?!
Není tady
Vlčice, nic si z toho nedělej, mně věnovala knížku Muži z Marsu jedna kamarádka a - ta knížka mi 10 (možná 9) let ležela v knihovně, aniž bych si ji přečetla. A pak jsem po ní jednou v duševní nouzi sáhla. Nemůžu říct, že by mi nějak "pomáhala", ale zajímavé postřehy tam jsou. (Pochopitelně ty autorovy postřehy můžeš v životě sama zjistit časem taky, ale - přečtení je rychlejší).
Potvoru by si měla přečíst každá mladá holka, moje dcera už ji má přelouskanou. Pět jazyků lásky mě nijak neoslovilo a 4 dohody zatím neznám. Žiju podle jedné jediné - té s manželem
.
Určitě si takové knížky nemusí nikdo kupovat, ale zase - proč se nepoučit? 
Není tady

Ani ja nemám rada škatuľky, ale o tom to predsa nie je. Je to o tom, že niekto pomerne dobre pomenuje veci, ktoré ty zažívaš, tušíš, ale nemáš pre ne meno, resp. zaradenie. Sú pravdy, ktoré platia pre všetkých alebo skoro pre všetkých, a potom sú individuálne až individualistické prípady. Ale aj tie sa dostanú do kníh, aspoň do tých dobrých. Ja osobne mám radšej knihy písané Ich formou a založené na osobných skúsenostiach, lebo tam je zvyčajne práve minimum štatistík a maximum osobnej výpovede. Skôr sa nájdem v tom ako v štatistike... A na mnohých takýchto knihách sa aj s chuťou zasmejem, ale pánoh zaplať aj za to. Smiech je zdravý.
Není tady
Nezlob se na me, ale ja si vcelku zive dokazu predstavit, jak a kdo tyhle zivotni manualy pise. Knizek jsem si za svuj zivot precetla docela dost a vis, ze mi nektere i pomohly? ;-)) Treba programovat v Jave jsem se naucila jedine pomoci knizek ;-)))
Hmm, to už ti musí být nejméně 80 a ne 29, jestli jsi si už přečetla tolik knížek. 
Překvapilo mě, že psychologové pokládají knížky o ženách z Venuše a mužích z Marsu za velmi důležitou, v podstatě odbornou literaturu. Pokládala jsem to spíš více než méně za zábavné, ale ono je to dost jinak. Právě dnes jsem opět začala číst Ženy z Venuše a Muže z Marsu.
Tercila napsal(a):
Vlčice, nic si z toho nedělej, mně věnovala knížku Muži z Marsu jedna kamarádka a - ta knížka mi 10 (možná 9) let ležela v knihovně, aniž bych si ji přečetla. A pak jsem po ní jednou v duševní nouzi sáhla. Nemůžu říct, že by mi nějak "pomáhala", ale zajímavé postřehy tam jsou. (Pochopitelně ty autorovy postřehy můžeš v životě sama zjistit časem taky, ale - přečtení je rychlejší).
Potvoru by si měla přečíst každá mladá holka, moje dcera už ji má přelouskanou. Pět jazyků lásky mě nijak neoslovilo a 4 dohody zatím neznám. Žiju podle jedné jediné - té s manželem.
Určitě si takové knížky nemusí nikdo kupovat, ale zase - proč se nepoučit?
A ta autorka, co to napsala, je nejaka kapacita v oboru? Ja se ucim z kazdodenniho zivota a delam si sve postrehy, samozrejme taky se bavim s kamoskami. Ale je to koneckoncu vase vec, kdyz je poptavka, tak je i nabidka ;-)
Není tady
majkafa napsal(a):
Překvapilo mě, že psychologové pokládají knížky o ženách z Venuše a mužích z Marsu za velmi důležitou, v podstatě odbornou literaturu. Pokládala jsem to spíš více než méně za zábavné, ale ono je to dost jinak. Právě dnes jsem opět začala číst Ženy z Venuše a Muže z Marsu.
Psychologove typu PLZAK, UZEL und spol.??? tak to se jim pochopitelne nedivim ;-)
Není tady

Jeižiši, že kapacita! Pán prof. Švejcar bol kapacita a 20 rokov kŕmil mamičky absolútnymi bludmi, než bol schopný priznať, že sa mýlil... Kapacita ešte nechráni pred blbosťou...
Není tady