Oznámení

4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny!

4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka

4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička

#1 4. 6. 2007 11:22

Libson
♥♥-----
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 33

Zapecena bramborova kase

Nedavno jsem jedla v restauraci zapecenou bramborovou kasi s masem a moc moc mi to chutnalo. Nemate nejaky receptik? Diky Liba

Není tady

 

#2 4. 6. 2007 11:48

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: Zapecena bramborova kase

Bramborová kaše zapečená s vejci a šunkou:
1 kg brambor, 1/3 l mléka, sůl, 100 g másla, 2 žloutky, 2 vejce, petrželka, 100 g šunky, tuk na misku.
Uvařené brambory rozmícháme s mlékem a máslem na hladkou kaši, přidáme žloutky, celá vejce a nasekanou šunku. Promícháme, dáme do zapékací misky, nahoru máslo, petrželku a zapečeme 25 min. Podáváme k dušené zelenině nebo se salátem.

Bramborová kaše zapečená se zelím:
500 g brambor, 500 g kysaného zelí, 50 g másla, 50 g slaniny, 1/8 l bílého vína, 1/4 l mléka, 30 g másla (na kaši), 50 g sýra, tuk na misku.
Odcezené zelí nakrájíme nadrobno, podusíme na másle a slanině do měkka, podléváme vínem. Z brambor, mléka a másla vymícháme kaši, pekáček vymažeme a vrstvíme - kaše, zelí, kaše. Povrch pomastíme a posypeme strouhaným sýrem, Zapečeme.

Bramb.kaše zapečená s celerem: celer uvaříme v citronem okyselené a osolené vodě skoro do měkka, prochladlý nakrájíme na plátky a naskládáme do vymazaného pekáčku. Bram.kaši našleháme se žloutky a muškátovým květem. Na celer nastříkáme kaši, posypeme strouh.sýrem, pokropíme máslem a zapečeme.

Není tady

 

#3 16. 8. 2007 11:43

dagi
Host

Re: Zapecena bramborova kase

Special Cottage Pie

INGREDIENCE
450 g vařeného mletého hovězího
2 střední cibule, nakrájené
1 velká mrkev, nakrájená nadrobno
25 g šťávy z masa
½ káv. lžičky skořice
½ káv. lžičky mixovaného koření
1 lžíce čerstvé nakrájené petrželky
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajčatového purée
275 ml horkého hovězího vývaru

HORNÍ VRSTVA
900 g brambor, oloupaných
2 střední pórky, omyté a nakrájené
50 g másla
25 dkg nastrouhaného cheddaru nebo jiného sýra

PŘÍPRAVA
Předehřejeme troubu na 200° (6)
Nejdříve osmažíme cibulku ve šťávě z masa, dokud není měkká, potom přidáme mrkev a mleté maso a pokračujeme s vařením asi 10 minut, dokud maso a mrkev trochu nezhnědnou.
Potom osolíme a opepříme a přidáme skořici, mixované bylinky a petrželku. Přimícháme mouku, smixujeme rajčatové purée s horkým vývarem, přidáme do masové směsi a přivedeme k varu.
Pro horní vrstvu: uvaříme brambory v osolené vodě a uvaříme mírně pórky na másle. Když jsou brambory uvařené, uděláme z nich kaši, přimícháme pórky a podle chuti osolíme a opepříme.
Vložíme masovou směs do dobře vymazané pečící formy, na ni rozprostřeme kaši a posypeme nastrouhaným sýrem.
Pečeme asi 25 minut, nebo dokud povrch není křupavý a zlatý.
Pokud chceme použít čerstvé mleté maso, povaříme místo 10 20 minut.



Možná už jsem ho tady někde psala, ale myslím, že rozhodně stojí za vyzkoušení stolt

 

#4 16. 8. 2007 13:25

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: Zapecena bramborova kase

dagi trochu mi nieje jasne ako mozem osmazit cibulu na stave z masa ked to maso je varene ... Aku stavu z masa myslis? Ale vypada to fajn tummenupp
A aj ta se zelim tongue

offtopic Libson, kasa s masem nepatri medzi Bezmasá jídla (aj ked ja mam tiez najradsej zo strukovin (lustenin)  klobasu big_smile  )


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 

#5 16. 8. 2007 14:24

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Zapecena bramborova kase

Mleté maso zapečené v bramborové kaši
Potřebujeme:
bramborovou kaši uvařenou klasickým způsobem
s máslem a mlékem - takové množství, abychom
půlkou kaše zaplnili dno pekáčku a druhou půlkou
potom zakryli povrch

mleté maso - také tolik abychom ho rozprostřeli po pekáčku

kysané zelí
Mleté maso osolíme a ochutíme podle vlastního uvážení,
např. česnek, pepř, grilovací koření, mletá paprika apod.
Potom krátce orestujeme na pánvi, může být i na trošce
tuku. Není to nutné, ale pak se s tím masem lépe pracuje.
Na spodek pekáčku rozprostřeme polovinu uvařené bramborové
kaše - nemusí být vychlazená.
Na kaši rozvrstvíme to opražené mleté maso.
Na mleté maso rozvrstvíme kysané zelí.
Na kysané zelí rozprostřeme druhou polovinu bramborové kaše.
Poklademe špekem nebo anglickou nakrájenou na tenké plátky.

Upečeme ODKRYTÉ tak dlouho, až je to dozlatova.
Pozor je nutno péct ODKRYTÉ!!!

Po upečení nenabíráme ihned, uvnitř je to strašně horké
a náplň by vytekla, proto necháme chvíli "zavadnout".


http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fototutzoeneoh81568.jpg




JEŠTĚ JEDNOU - NUTNO PÉCT ODKRYTÉ


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#6 16. 8. 2007 14:45

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Zapecena bramborova kase

Na tu horní vrstvu je dobré pokládat vedle sebe kopečky kaše a roztírat tak, aby se kaše vždy dotýkala kaše, lépe se to tak rozmazává na to zelí


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#7 16. 8. 2007 22:25

dagi
Host

Re: Zapecena bramborova kase

Oxi napsal(a):

dagi trochu mi nieje jasne ako mozem osmazit cibulu na stave z masa ked to maso je varene ...

Oxi, to maso nejdříve dělám na vodě - takže ve zbytku té vody a šťávě, kterou maso ještě pustí pak osmahnu tu cibulku big_smile
A je to moc fajn, doporučuji vyzkoušet tummenupp

 

#8 25. 5. 2008 18:57

x256987
Host

Re: Zapecena bramborova kase

Taky je možné udělat do kaše důlky a do každého rozklepnout vajíčko. Děláme ji taky s mletým masem, dáváme jenom naspod maso a nahoru kaši, žádné složité vrstvení. Přítel jednou do masové směsi přidal plechovku rajčat, bylo to dobré. Na povrchu čehokoli zapečeného vyžaduje sýr, tady ho obvykle potom, co ho na povrch nasypu, trochu vmíchám do té kaše.

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů