14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Nedavno jsem jedla v restauraci zapecenou bramborovou kasi s masem a moc moc mi to chutnalo. Nemate nejaky receptik? Diky Liba
Není tady
Bramborová kae zapečená s vejci a unkou:
1 kg brambor, 1/3 l mléka, sůl, 100 g másla, 2 loutky, 2 vejce, petrelka, 100 g unky, tuk na misku.
Uvařené brambory rozmícháme s mlékem a máslem na hladkou kai, přidáme loutky, celá vejce a nasekanou unku. Promícháme, dáme do zapékací misky, nahoru máslo, petrelku a zapečeme 25 min. Podáváme k duené zelenině nebo se salátem.
Bramborová kae zapečená se zelím:
500 g brambor, 500 g kysaného zelí, 50 g másla, 50 g slaniny, 1/8 l bílého vína, 1/4 l mléka, 30 g másla (na kai), 50 g sýra, tuk na misku.
Odcezené zelí nakrájíme nadrobno, podusíme na másle a slanině do měkka, podléváme vínem. Z brambor, mléka a másla vymícháme kai, pekáček vymaeme a vrstvíme - kae, zelí, kae. Povrch pomastíme a posypeme strouhaným sýrem, Zapečeme.
Bramb.kae zapečená s celerem: celer uvaříme v citronem okyselené a osolené vodě skoro do měkka, prochladlý nakrájíme na plátky a naskládáme do vymazaného pekáčku. Bram.kai naleháme se loutky a mukátovým květem. Na celer nastříkáme kai, posypeme strouh.sýrem, pokropíme máslem a zapečeme.
Není tady
Special Cottage Pie
INGREDIENCE
450 g vařeného mletého hovězího
2 střední cibule, nakrájené
1 velká mrkev, nakrájená nadrobno
25 g ávy z masa
½ káv. ličky skořice
½ káv. ličky mixovaného koření
1 líce čerstvé nakrájené petrelky
1 líce hladké mouky
1 líce rajčatového purée
275 ml horkého hovězího vývaru
HORNÍ VRSTVA
900 g brambor, oloupaných
2 střední pórky, omyté a nakrájené
50 g másla
25 dkg nastrouhaného cheddaru nebo jiného sýra
PŘÍPRAVA
Předehřejeme troubu na 200° (6)
Nejdříve osmaíme cibulku ve ávě z masa, dokud není měkká, potom přidáme mrkev a mleté maso a pokračujeme s vařením asi 10 minut, dokud maso a mrkev trochu nezhnědnou.
Potom osolíme a opepříme a přidáme skořici, mixované bylinky a petrelku. Přimícháme mouku, smixujeme rajčatové purée s horkým vývarem, přidáme do masové směsi a přivedeme k varu.
Pro horní vrstvu: uvaříme brambory v osolené vodě a uvaříme mírně pórky na másle. Kdy jsou brambory uvařené, uděláme z nich kai, přimícháme pórky a podle chuti osolíme a opepříme.
Vloíme masovou směs do dobře vymazané pečící formy, na ni rozprostřeme kai a posypeme nastrouhaným sýrem.
Pečeme asi 25 minut, nebo dokud povrch není křupavý a zlatý.
Pokud chceme pouít čerstvé mleté maso, povaříme místo 10 20 minut.
Moná u jsem ho tady někde psala, ale myslím, e rozhodně stojí za vyzkouení
dagi trochu mi nieje jasne ako mozem osmazit cibulu na stave z masa ked to maso je varene ... Aku stavu z masa myslis? Ale vypada to fajn
A aj ta se zelim
Libson, kasa s masem nepatri medzi Bezmasá jídla (aj ked ja mam tiez najradsej zo strukovin (lustenin) klobasu )
Není tady
Mleté maso zapečené v bramborové kai
Potřebujeme:
bramborovou kai uvařenou klasickým způsobem
s máslem a mlékem - takové mnoství, abychom
půlkou kae zaplnili dno pekáčku a druhou půlkou
potom zakryli povrch
mleté maso - také tolik abychom ho rozprostřeli po pekáčku
kysané zelí
Mleté maso osolíme a ochutíme podle vlastního uváení,
např. česnek, pepř, grilovací koření, mletá paprika apod.
Potom krátce orestujeme na pánvi, můe být i na troce
tuku. Není to nutné, ale pak se s tím masem lépe pracuje.
Na spodek pekáčku rozprostřeme polovinu uvařené bramborové
kae - nemusí být vychlazená.
Na kai rozvrstvíme to opraené mleté maso.
Na mleté maso rozvrstvíme kysané zelí.
Na kysané zelí rozprostřeme druhou polovinu bramborové kae.
Poklademe pekem nebo anglickou nakrájenou na tenké plátky.
Upečeme ODKRYTÉ tak dlouho, a je to dozlatova.
Pozor je nutno péct ODKRYTÉ!!!
Po upečení nenabíráme ihned, uvnitř je to straně horké
a náplň by vytekla, proto necháme chvíli "zavadnout".
JETĚ JEDNOU - NUTNO PÉCT ODKRYTÉ
Není tady
Na tu horní vrstvu je dobré pokládat vedle sebe kopečky kae a roztírat tak, aby se kae vdy dotýkala kae, lépe se to tak rozmazává na to zelí
Není tady
Oxi napsal(a):
dagi trochu mi nieje jasne ako mozem osmazit cibulu na stave z masa ked to maso je varene ...
Oxi, to maso nejdříve dělám na vodě - take ve zbytku té vody a ávě, kterou maso jetě pustí pak osmahnu tu cibulku
A je to moc fajn, doporučuji vyzkouet
Taky je moné udělat do kae důlky a do kadého rozklepnout vajíčko. Děláme ji taky s mletým masem, dáváme jenom naspod maso a nahoru kai, ádné sloité vrstvení. Přítel jednou do masové směsi přidal plechovku rajčat, bylo to dobré. Na povrchu čehokoli zapečeného vyaduje sýr, tady ho obvykle potom, co ho na povrch nasypu, trochu vmíchám do té kae.