|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
faf napsal(a):
Inak, ked uz to tu tak bolo spomenute, mna dost pravdupovediac "vytaca" spravanie sa niektorych matiek, ktore evidentne maju pocit, ze ich deti musi kazdy milovat a respektovat rovnako, ako ony. Mam teraz na mysli verejne miesta, ako restauracie a podobne.
Vazne ma nenadchne, ked sedim v nejakom podniku a musim branit svoju kabelku, bundu a pripadne zmrzlinovy pohar pred najazdmi malych divochov a ich matky sa na mna hrdo usmievaju a maju pocit, ze by som mala byt za pozornost ich deticiek neskonale vdacna.
Děti lítající po restauracích a obchodech mě taky štvou.Pak i děti kadící a čůrající na viditelných veřejných místech.Nemám pochopení ani pro kojení na veřejnosti (vždy se přece najde nějaké intimnější místečko). Kapitola sama pro sebe jsou děti na rautech a večerních kulturních akcich.
Není tady
BB napsal(a):
Vlčice, nechápu, proč to řešíš. Já taky neřeším, že si nepořídím hada a nepřipadám si divně. Možná na tebe tvoje okolí nějak tlačí, že se potřebuješ ujistit, že nejsi divná. Tuhle tu Selimka napsala" všelijakých nás pánbožko má " a měla pravdu. Když děti nechceš, tak víš asi proč a neřeš to . Je lepší je nemít , než si nějaké pořídit a nemít ho rád. Ale to se asi nedozvíš ..... jako já se nedozvím ( teda doufám
) jaké to je brát drogy.Třeba by se mi to líbilo ... vidět růžový slony, lítat v oblacích ... ale nechci a nemám potřebu to řešit .....
Proc jsem zalozila toto tema? Ani nevim, mozna protoze je se potrebuju ujistit, ze nejsem divna. I kdyz vim, ze nejsem ;-) ale divam se na to tak, ze kdyz temata zakladaji snazilky a tehulky, proc ho nemuzu zalozit ja, dobrovlne bezdetna?
Koneckoncu, domnivam se, ze tahle diskuze je uzitecna, jak je videt, nektere matky jsou prekvapene nazory jinych matek atd. apod :-D. Nemyslim si, ze tady dospejem k nejake univerzalni pravde ;-) ale nejake nove poznatky a postrehy ziskat muzem.
A jeste me zajima, cim to muze byt, ze cim jsem starsi, tim je ta averze vuci detem stale silnejsi?
Upravil(a) vlcice_samotarka (5. 6. 2007 8:56)
Není tady
vlcice_samotarka napsal(a):
BB napsal(a):
Vlčice, nechápu, proč to řešíš. Já taky neřeším, že si nepořídím hada a nepřipadám si divně. Možná na tebe tvoje okolí nějak tlačí, že se potřebuješ ujistit, že nejsi divná. Tuhle tu Selimka napsala" všelijakých nás pánbožko má " a měla pravdu. Když děti nechceš, tak víš asi proč a neřeš to . Je lepší je nemít , než si nějaké pořídit a nemít ho rád. Ale to se asi nedozvíš ..... jako já se nedozvím ( teda doufám
) jaké to je brát drogy.Třeba by se mi to líbilo ... vidět růžový slony, lítat v oblacích ... ale nechci a nemám potřebu to řešit .....
Proc jsem zalozila toto tema? Ani nevim, mozna protoze je se potrebuju ujistit, ze nejsem divna. I kdyz vim, ze nejsem ;-) ale divam se na to tak, ze kdyz temata zakladaji snazilky a tehulky, proc ho nemuzu zalozit ja, dobrovlne bezdetna?
Koneckoncu, domnivam se, ze tahle diskuze je uzitecna, jak je videt, nektere matky jsou prekvapene nazory jinych matek atd. apod :-D. Nemyslim si, ze tady dospejem k nejake univerzalni pravde ;-) ale nejake nove poznatky a postrehy ziskat muzem.
A jeste me zajima, cim to muze byt, ze cim jsem starsi, tim je ta averze vuci detem stale silnejsi?
Máš pravdu, to jen asi proto, že se tvoje téma ocitlo na psychologické tomu dalo problémový nádech ... tady každý řeší nějakou potíž ... tak asi proto. Třeba jsi ještě nepotkala chlapa, se kterým bys dítko měla ráda ? A nic si z toho nedělej, taky mi občas lezou cizí děti na nervy. Třeba když jdeme večer s manžou se psem, stavíme se na pivko , odložíme našeho psa ( s košíkem a na vodítku) a hejno rozjívených spratků lítá kolem, málem mu šlapou na packy a tupý otec hrdě přihlíží. Vůbec nechápe, že i pes s košem se může naštvat a třeba někomu košem vyrobit modřinu ( to by asi bylo řevu ) . To bych kolikrát takovému otci pěkně od plic vynadala, ať si ty svoje spratky sebere a dá spát ( v 10 večer děcka nemusí lítat kolem hospody ... ale většinou se sebereme, protože to je zbytečné ... tupý otec to nepochopí, je rád, že dostal od manželky propustku na pivo a děcka mu nacpali jako přívažek .... Takže ta moje naštvanost není na děti ale na jejich rodiče, které jim nedokážou vymezit hranice .....
Není tady
Mohu vám říct, že po svém nepříjemném zážitku, kdy jsem v 17-nácti otěhotněla a ihned po porodu jsem chlapečka dala k adopci, se mi do dětí nechce. (teď už o tom mohu mluvit, psát normálně, díky holkám tady na babinetu.)
Nevím, proč to tak mám, zatím mimčo nechci. Ale když potkám nějakou mamču s kočárkem, začne mi být smutno po "mém děcku" a někdy si říkám, proč to nezkusit, proč nemít svoje, se svým mužem. Pak to ze mě všechno spadne. Cítím se provinile, moc provinile. Možná ani děcko nebudu moc mít, možná mě někdo tam nahoře potrestá, což je mi noční můrou.
Takže nejsem ta, která by děti nechtěla, protože si chce užívat a děcko by jí k tomu překáželo, jen se mi pořád vybavuje minulost.
Snad to někdy přejde.
Není tady
Asi je to trochu profesní deformace (jsem biolog), ale řekla bych že v tomhle hrají roli pudy (hormony), a to hodně. Spousta holek to 30, 35 uzvia svobodneho zivota, ale pak to prijde - touha po miminku, a je to průšvih když náhle ení partnre, nebo to nejde.
Ano, každý je jiný, ale určité věci v přírodě fungují - a hormony se bouří v každém. Pokud znám ženy, které děti mít nechtějí, u všech je problém v něčem jiném: obvykle drastické zážitky z dětství, takže přirozená touho po miminku je tu potlačena psychikou.
Já to nikomu neberu, ať zůstane bezdětný když se na to necítí, je to lepší než se nechat tlakem okolí vmanipulovat do něčeho do čeho se ti nechtělo. Ale říkám, že ty holky většinou mají někde problém.
Není tady
Kotěvbotě napsal(a):
Mohu vám říct, že po svém nepříjemném zážitku, kdy jsem v 17-nácti otěhotněla a ihned po porodu jsem chlapečka dala k adopci, se mi do dětí nechce. (teď už o tom mohu mluvit, psát normálně, díky holkám tady na babinetu.)
Nevím, proč to tak mám, zatím mimčo nechci. Ale když potkám nějakou mamču s kočárkem, začne mi být smutno po "mém děcku" a někdy si říkám, proč to nezkusit, proč nemít svoje, se svým mužem. Pak to ze mě všechno spadne. Cítím se provinile, moc provinile. Možná ani děcko nebudu moc mít, možná mě někdo tam nahoře potrestá, což je mi noční můrou.
Takže nejsem ta, která by děti nechtěla, protože si chce užívat a děcko by jí k tomu překáželo, jen se mi pořád vybavuje minulost.
Snad to někdy přejde.
tohle musí být moooooc těžké holka
Chci ti jen říct, že si hrozně vážím toho, žes tomu malinkému dala život a nezvolila rychlejší řešení - potrat. Dala jsi mu šanci žít a některému bezdětnému páru radost na celý život. Máš můj obdiv a úctu.
Není tady
avalonka napsal(a):
Ale nechci bejt protivná, vlčice.
Chci jen říct, že když nemáš děti, neumíš si představit jaký to je. Nemůžeš tudíž zvážit, zda je lepší je mít nebo ne.
Tím pádem kdo děti mít dobrovolně nebude, asi mu nebudou chybět, protože nebude vědět, o co přichází. Pokud se tedy rozhodneš je nemít, bude ti bez nich pravděpodobně dobře. A tak to má bejt, každej si nese za své (ne)štěstí zodpovědnost sám.
Já si jen nesměle myslím, že pokud ženská opravdu cítí, že děti nechce, pak je to jakýsi zástupný projev hlubšího problému (s identitou, sebeúctou, komplexy atd - něčím hodně hluboko skrytým) a tento problém (tedy nikoli ten projev - touha nemít děti) by si měla vyřešit. Nejen proto, že pokud ho vyřeší, zástupný projev zmizí - aneb začne děti chtít (jako každá normální ženská), ale i proto, že bude obecně víc šťastná. Člověk je spojitá nádoba, jedna část je úzce propojená s druhou. A určité problémy jsou jako zánět zubů. Ten když člověk neléčí, dostane zánět do celýho těla a přitom to začalo jedním podebraným zubním kořenem.
Už plácám kraviny, jdu spát - papapa
Avalonko, většinou s tebou souhlasím, ale teď si dovolím oponovat. Napsala jsi : "že když nemáš děti, neumíš si představit jaký to je. Nemůžeš tudíž zvážit, zda je lepší je mít nebo ne"
Nevím, proč by nemohla naspat - mít názor, že pro ní je / neboť to tak cítí / lepší, je nemít.
Navíc, moc nerozumím tomu, jak jste se do ní pustily
Taky nespatřuju nic spatného nad tím, když se ženská rozhodne děti nemít. To, že za 5 let třeba může uplně změnit názor, je več jiná.
V čem s Vlčicí naprosto souhlasím, že ten tlak když je ti přes 30 je někdy až zvrácenej

Upravil(a) Santala (5. 6. 2007 10:06)
)Není tady
Ronja,
moc děkuji....
Není tady
Nechtěla jsem sem psát, nejsem nezaujatá přispěvatelka, ale chci se trochu zastat Avalonky, asi vím, jak to myslela, že kdo děti nemá, tak to nepochopí, jaké je to mít je. Asi to tak příroda zařídila, je to nějaká chemie hormonů či co, ty pocity jsou dost nepopsatelné, když poprvé vidíte svoje právě narozené dítě.
Jinak já jsem zastáncem teorie, kdo se na dítě necítí, ať ho nemá!!!!!!! Já pracuju v azylovém domě pro týrané a opuštěné děti, mám děti ráda a snažím se vychovat i ty cizí tak, jakoby byly moje. A můžu vám říct, že je hodně matek, kterým se narodily chtěné děti a když to mámy nezvládnou, skončí děti u nás. A není to jen sociálními podmínkami ve kterých třeba žijí. Takže dejte na svoje instinkty pokud necítíte, že děti opravdu chcete, tak je raději nemějte. 
Není tady
Tetamáma napsal(a):
Nechtěla jsem sem psát, nejsem nezaujatá přispěvatelka, ale chci se trochu zastat Avalonky, asi vím, jak to myslela, že kdo děti nemá, tak to nepochopí, jaké je to mít je. Asi to tak příroda zařídila, je to nějaká chemie hormonů či co, ty pocity jsou dost nepopsatelné, když poprvé vidíte svoje právě narozené dítě.
Jinak já jsem zastáncem teorie, kdo se na dítě necítí, ať ho nemá!!!!!!! Já pracuju v azylovém domě pro týrané a opuštěné děti, mám děti ráda a snažím se vychovat i ty cizí tak, jakoby byly moje. A můžu vám říct, že je hodně matek, kterým se narodily chtěné děti a když to mámy nezvládnou, skončí děti u nás. A není to jen sociálními podmínkami ve kterých třeba žijí. Takže dejte na svoje instinkty pokud necítíte, že děti opravdu chcete, tak je raději nemějte.
S tímhle souhlasím 
)Není tady
Ronja napsal(a):
Asi je to trochu profesní deformace (jsem biolog), ale řekla bych že v tomhle hrají roli pudy (hormony), a to hodně. Spousta holek to 30, 35 uzvia svobodneho zivota, ale pak to prijde - touha po miminku, a je to průšvih když náhle ení partnre, nebo to nejde.
Ano, každý je jiný, ale určité věci v přírodě fungují - a hormony se bouří v každém. Pokud znám ženy, které děti mít nechtějí, u všech je problém v něčem jiném: obvykle drastické zážitky z dětství, takže přirozená touho po miminku je tu potlačena psychikou.
Já to nikomu neberu, ať zůstane bezdětný když se na to necítí, je to lepší než se nechat tlakem okolí vmanipulovat do něčeho do čeho se ti nechtělo. Ale říkám, že ty holky většinou mají někde problém.
Ronjo - takhle jsem to myslela, díky za tvůj příspěvek. Holky, já přeci netvrdím, že kdo děti mít nechce a necítí se na ně, že by měl podlehnout tlaku okolí a mít jen. Probůh jen to ne! Takové děti - a venkoncem i matka- by byly chudáci.
Jen tvrdím, že norma (míněno "to, co se děje obvykle a je to tak správně") zní: žena chce mít děti, protože jí to naprosto naplní a v jejím životě dítě nemůže nic nahradit. Ještě tak hledání léku proti rakovině nebo charita, ale jinak myslím, že nic.
Pokud holka nechce děti a jsou jí čím dál protivnější, podle mého názoru (zdůrazňuji PODLE MÉHO NÁZORU) prostě má problém se svým ženstvím a bůhvíčím ještě. Nepíšu to vlčici proto, abych jí nasrala. Píšu jí to proto, že její nechuť k dětem je možná vrcholkem ledovce, nečím jiným a nezpracovaným, co jí může v budoucnu znemožnit být šťastná.
Něco jiného je, pokud se žena rozhodne nemít děti z velmi zralých a uvážlivých důvodů - po skutečně zodpovědné úvaze a třeba i navzdory tomu, že po nich touží. I takové případy mohou nastat - já nevím třeba vzala jsem si osamělého vdovce se 2-3 jeho dětmi a na další už není prostor, energie ani peníze, tak se vzdám svého vlastního dítěte, protože tu rodinu miluju. To je ale zcela jiný případ.
Pokud holka nechce děti ve 30 letech, troufám si (asi si troufám moc, co?
říct, že ještě není dostatečně zralá na to, aby šlo o výše uvedenou velmi dospělou úvahu.
Ronja je biolog - myslím tedy, že je jistě větší odborník než my. Do zákonitostí a kauzalit přírody vidí víc. Představte si, kdyby se každá ženská (s tím, že je to úplně normální a běžné) rozhodla nemít děti. Vymřeli bychom, protože v přírodě je to zařízené tak, že samice prostě roděj.
Vlčice, nezlob se na mě za mojí přímočarost. Snažím se ti dát jiný pohled na věc a možná tě i popíchnout, aby ses opravdu upřímně zeptala sama sebe, kde je tvá žába na prameni. A že i já tu svojí mám a každý člověk - jen třeba někde jinde. Rozhodně nejsi horší než kdokoli, to jsem tím nemyslela...
Není tady
avalonko 
a ted něco já: včera jsem byla na reiky a mimo jiné se mě ptala paní zda chci další dítě/děti...jednoznačně jsem odpověděla NE...tedy pokud bych se musela rozhodnout ted hned tak NE...jinka MOŽNÁ jo...a jak mi tak předávala tu energii povídá že mě zlobí vaječníky...a taky ten děložní čípek...že je to především muj vnitřní problém, psychika, že se cítím málo ženou, ženství jako takové mi je trochu cizí...zkrátka žena je prostě žena a at se nám to líbí nebo ne měla by mít děti...jsme tu mimo jiné od toho....at se nám to líbí nebo ne...a mě zrovna moc ne...cizí děti mi jsou úplně cizí...rozplávat se nad nimi k kočárku??!! nééé...je to u mě něco jiného když mám syna - je to zlatíčko moc ho miluju...učím se lásku od něj...naši mi moc žádnou nedali, jak taky když to neumějí z domu...no zachízím trochu jinam, abych tedy neuhnula od tématu...muj OSOBNI nazor je že pokud se žena "brání" díděti, opravdu s ní není neco v pořádku...zajímavé je že do včerejšího odpoledne jsem si to nemyslela....ale to co mi paní na reiky říkala...tak ale TAK STRASLIVE sedlo že jsem z toho byla v celku zmatená ale dík za to že jsem si to uvědomila...a omlouvám se že jsem možná trochu uhnula
vlčice, nikdo ti to nebere nemít děti, to ne...já jsem jen sama dost překvapená po tom včerejšku a měla jsem touhu to sem napsat...a taky je zajímavé že jakmile se začnu nečím zabývat tak se tady-na Babinetu - objeví přesně to co potřebuju ..... tak pa všem :-)))
(akorát jsem to psala jedním dechem a jsem zvedavá až to po sobě přečtu....
)
Není tady
avalonka napsal(a):
míněno "to, co se děje obvykle a je to tak správně"
to jsi me pobavila dost ;-)) Jeste pred par sty lety bylo obvykle, ze zena napriklad nemela pristup ke studiu, sorry za tak banalni priklad, ale znamenalo to, ze je to spravne?
Upravil(a) vlcice_samotarka (5. 6. 2007 10:50)
Není tady
a já zase vím přesně jak to Av myslela...tedy pardon nevím alu tuším a vykládám si to tak, jak jsem ji psala...at se nám to líbí nebo ne žena je mimo jiné rodička...a "měla" by mít děti...
pak ale ovšem nechápu proč některé ženy děti mít nemohou a chtějí a jiné něchtějí a mají je....
no všechno má ale svuj důvod, že 
Není tady
Definice zenstvi ;-))) nojo, to zenstvi, to prosim vas co ma znamenat? ;-)) ze ma delohu a musi ji za kazdou cenu vyuzit? No LOL
Není tady
vlcice jsi to ty jak jsi psala že máš přítele ale vidíte se jen o víkednu a že ti moc nechybí?
ostatně i tvuj nick o mnohém vypovídá...a co je ženství....? nedá se - tedy já ho neumím popsat ... to se asi musí cítit....a všimni se že z některé ženy to vyzařuje na dálku...a jiná sebelíp oblečená namalovaná načesaná vypadá jak věšák na šaty bez energie ....ženskost vyzařuzeje z vnitra...je to o sebejistotě - ne narcismu .... ach jo...já jsem ale chytrá...už zas:-(((
Upravil(a) adra (5. 6. 2007 10:54)
Není tady
Definice zenstvi ;-))) nojo, to zenstvi, to prosim vas co ma znamenat? ;-)) ze ma delohu a musi ji za kazdou cenu vyuzit? No LOL
No vidíš, je to venku a ani to nebolelo
Už jsi "porodila" - tvůj "problém" je na světě 
Není tady
adra napsal(a):
vlcice ji to ty jak jsi psala že máš přítele ale vidíte se jen o víkednu a že ti moc nechybí?
ostatně i tvuj nick o mnohém vypovídá...a co je ženství....? nedá tedy já ho neumím popstat ... to se asi musí cítit....a všimni se že z některé ženy to vyzařuje na dálku...a jiná sebelíp oblčená namalovaná načesaná vypadá jak věšák na šaty....vyrařuzeje to z vnitra...je to o sebejistotě - ne narcismu .... ach jo...já jsem ale chytrá...už zas:-(((
Zastavam nazor, ze nejaky tzv. "zenstvi" je pouhy mytus, iluzorni predstava, ktera neexistuje.
BTW ja nemam pritele. To co s dotycnym prozivam se jmenuje "obcasne zpestreni volneho casu" ;-)
Není tady
No, ale takto to napriklad vnimam aj ja. Nechcela by som byt chlap, ale rozculuje ma, ked niekto povie, ze prvoradou ulohou zeny je rozmnozovat sa. S laskou problem nemam, davam kopu lasky roznym tvorom a kopu lasky dostavam a svoje deti urcite raz budem milovat nadovsetko, ak ich budem mat.
Ale ja som ja, nie deloha, nie inkubator pre novy zivot. To je ako tie krestanske teorie, ze pri porode treba zachranit dieta, ak sa neda zachranit aj ono, aj matka. zabijala by som za take nazory. Sorry, toto je uz asi dost
, ale nedalo mi to...
Není tady
adra napsal(a):
vlcice ji to ty jak jsi psala že máš přítele ale vidíte se jen o víkednu a že ti moc nechybí?
ostatně i tvuj nick o mnohém vypovídá...a co je ženství....? nedá tedy já ho neumím popstat ... to se asi musí cítit....a všimni se že z některé ženy to vyzařuje na dálku...a jiná sebelíp oblčená namalovaná načesaná vypadá jak věšák na šaty....vyrařuzeje to z vnitra...je to o sebejistotě - ne narcismu .... ach jo...já jsem ale chytrá...už zas:-(((Zastavam nazor, ze nejaky tzv. "zenstvi" je pouhy mytus, iluzorni predstava, ktera neexistuje.
BTW ja nemam pritele. To co s dotycnym prozivam se jmenuje "obcasne zpestreni volneho casu" ;-)
Šachy?
Vlčice proč jseš u tý zdi? Nechceš mít děti.Basta.
Spěješ mílovými kroky k zatrpklé bábě ze sousedství. K tomu ses dobrovolně nerozhodla.Nebo jo?
Není tady
ale ne faf, já netvrdím že jsem tady jen proto ale i proto...no mám pocit že se biju sama za něco co jsem si já sama uvědomila teprve včera....samozřejmě že ze ženy nedělá ženu dítě:-))
vlčice...ženství se chytit do ruky nedá...ale existuje...je to třeba jako charisma a tak víš 
jo ženství by se dalo chytit....za prso
pardon 
Není tady
Občasné zpestření volného času s nějakým pánem je báječná věc, když to člověka uspokojuje a víc nechce. A jsou takoví lidé, ať už ženy nebo muži. Na tom není nic špatného, každému dle jeho gusta.
Každopádně to vychází z předpokladu vlastnictví "ženských tvarů v místě určených", aby to k něčemu bylo. Takže vlastně částečně i dělohy. Tím nechci říct, že žena je jen o děloze, má spoustu dalších důležitých orgánů
A i bez dělohy se to dá velice slušně dělat. A nutno podotknout, že i samotářka může překvapovat svým ženstvím. případně paradoxně neženstvím
Vlčice, to je fajn, že to máš jak chceš. A to je důležité. 
Není tady
že jo Netule:-))) ale za takový ty prsíčka nebo zadeček...jůůůůů
jdu baštit koťata:-)))a vlčata 
Není tady
ja viem Adri, vsak som to ani nemyslela nejako utocne.
Ja tiez deti asi niekedy chciet budem, u mna je to asi skor este tou "nezrelostou", chcem si uzivat, nebyt sputana povinnostami. Nie o absolutnej averzii.
Ale chapem zeny, ktore po detoch netuzia a nemyslim si, ze by boli nejako "vadne".
A rovnako chapem pocit Avalonky, ze niekto, kto deti nema, v skutocnosti nemoze vediet, ake to je mat ich. Musi to by pocit absolutnej lasky.
Není tady