|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Zajimalo by me, zda tu je nekdo, kdo deti ne nechce, po detech netouzi a tak dale. Vase duvody, namety a postrehy proc je svet bez deti krasnejsi a lepsi jsou vitany ;-)
Není tady
Osobne neviem, či budem mať deti. Niekedy si vravím, že áno a niekedy si vravím, že nie som vôbec materský typ. Uvidíme, čo budúcnosť prinesie. Rozhodne si však nemyslím, že život bez detí môže byť krajší, ale skôr ľahší.

Není tady
Je mi 29, manželovi 30 a zatím děti nemáme a ani neplánujem. Líbí se nám svobodný život, vydělávat, cestovat, jít kam chceme, ráno vstát v kolik chceme. Moje mamka říká, abych toho jednou nelitovala. Má pravdu. Ale děti prostě zatím nee.
Není tady
Život bez dětí může být v mladém věku free, bez závazku, užívat si, neomezovat se, bezva...
Horší je to, když člověk zestárne, na užívání si je unavenej, nemocnej, nebo využívanej do nevidim, a je tak nějak sám...nepředal svý geny...za chvíli konec...... takový neveselý závěr "Carpe diem".. Sorry, chtěli jste opačné příspěvky

Není tady
Mám dny - kdy si říkám, že vůbec a pak dny, kdy cítím, že bych tady na tom světě měla po sobě něco nechat
/ řečeno hodně s nadsázkou/
Prostě ty biologický hodiny mají některý dny navrh.
Jak to dopadne - až někoho "pravého" popadnu
to nevím 
Upravil(a) Santala (4. 6. 2007 11:06)
)Není tady
Běžně o dítěti neuvažuju. Život bez dětí je hlavně o mnoho méně zodpovědný. Nezávazný, volný. Obohacující a taky se člověk může věnovat naplno různým věcem, na které je potřeba celá osobnost a všechen čas.
Ale v okamžiku, když cítím, že "mám" partnera, který bude skvělý otec. Touží vnitřně po dítěti a nebo něco podobného. Z lásky dvou lidí může vzniknout touha po dítěti.. Tak nějak se změní ty sobečtější cíle zábavy a užívání v to, pečovat a vychovat dalšího človíčka... neposunovat třeba lidstvo vpřed ale předat štafetu.
Přibližně.
Však to známe
Poznat lásku a v lásce být milován(i pomilován) je to nejkrásnější, co člověk může poznat. Včerejší film 

Není tady

Přidávám se do klubu
. Je mi 28 a děti nemám a hlavně necítím žádnou touhu je mít... Nejsem asi mateřský typ. Cizí děti mi lezou na nervy... takže nevím, jak to jednou dopadne, protože si na druhou stranu uvědomuju, že léta letí a že pak jednou může být pozdě...
Není tady

No dobře tak já taky jdu k vám do klubu. 32let, děti žádné. Kdysi jsem strašně chtěla s jedním jediným člověkem ale nebylo mi to souzeno.
Dnes je mi při pohledu na cizí děcka moc smutno protože mi to připomíná co mohlo být ale nikdy už nebude.
Touha mít děti ze mě vyprchala. A ještě se necítím být tak zoufalá abych je měla s kýmkoliv... i takové případy znám... snad mě to mine.
Není tady
balonek napsal(a):
Život bez dětí může být v mladém věku free, bez závazku, užívat si, neomezovat se, bezva...
Horší je to, když člověk zestárne, na užívání si je unavenej, nemocnej, nebo využívanej do nevidim, a je tak nějak sám...nepředal svý geny...za chvíli konec...... takový neveselý závěr "Carpe diem".. Sorry, chtěli jste opačné příspěvky![]()
Mám o sobě reálnou představu a tak soudím, že pokud moje geny nebudou pokračovat dál, tak to lidstvo přežije bez újmy
Taky nechápu odkud se bere přesvědčení lidí, že pokud si nasekají děti, tak o ně bude ve stáří postaráno. Přeci si nemůžu sobecky "pořídit" děti s tím, že je zatížím svým očekáváním.
Není tady
Tohle často slýchám od kolegyně
O manželovi mluví jen jako o idiotovi, kterej má pořád nějaký milenky,ale na druhou stranu do "toho" bušej každej den, protože, prý už na to má věk a později by nemusela najít nikoho, kdo by s ní děti chtěl
Z tohoto postoje mám husí kůži 
Upravil(a) Santala (4. 6. 2007 14:09)
)Není tady
Já mám bohužel z prvního manželství jedno dítě, můj věk 32 let. A moc bych chtěla druhé, trápí mě to a někdy večer je mi do breku, ale chybí mi vhodný partner. Klidně se obejdu 3 roky bez dovolené u moře a jsem ochotna jít co nejdříve do práce. Partnera zatím mám, ale zvažuji rozchod.Můj příběh znáte, ale jej si nedokážu představit jako otce mého dítěte. Protože potřebuji vedle sebe CHLAPA!!A hlavně život bez dětí si nedokážu představit!! Tak to je můj názor!!
Není tady

Ja akosi neuvažujem o deťoch a priori, resp. ich nerieišm, ale keď strentem chlapa, s ktorým mi je dobre a o ktorom sa mi zdá, že by mohol byť aj dobrý otec(príp. ako rozvedený napriek tomu dobrým otcom je), pochytí ma túžba mať deti S NÍM. Takže u mňa je to skôr takto nastavené... Ale fakt je, že som už dosť dlho bezdetná...
Inak, ja som si skúsila vychovávať dieťa, kt. som neporodila, a bola to fuška. Takže možno trochu váham preto, že viem, "co to vobnáší"... Je to fuška, nahovado zodpovednosť, zatínanie zubov, dohadovanie s učiteľkami, vymýšľanie programu, niekedy aj krotenie "pubertálneho ducha"... Skrátka tie deti nezostanú navždy roztomilými bábätkami. A starosti rastú spolu s nimi, ale aj radosti. Je to podľa mňa ako všetko v živote: Niečo za niečo. Niečoho sa človek vzdá a zároveň niečo získa. Mňa akurát odrádza tá definitívnosť a neodvolateľnosť toho rozhodnutia...
Ale mžono sa aj to zlomí, až sa raz niekto na toho ocka so mnou bude chcieť hrať...
Není tady
Mě je tedy teprve 18 (skoro 19) ale.................
Já mám děti ráda. Své mateřské pudy si prozatím vybíjím na synovcích a mých potkanech
Ale nejsem si jistá, že někdy budu chtít vlatní děti, z části je chci ale na druhou stranu je to příliš velký závazek. Uvážete svůj život příliš velkým poutem k druhému živůtku. A navíc si někdy říkám, zdali to není hřích přivést nový život do tohodle světa. Jakmile máte dítě už si nemůžete se svým životem dělat co chcete, musíte žít a existovat pro to dítě. Nejspíš je tenhle styl uvažování důsledkem mého věku, až budu starší tak možná mateřský pud zvítězí........... nevím.
Ale každopádně pokud se to jednou stane a já budu mít miminko, tak budu tou nejoddanější a nejvíc milující matkou na světě, protože děti jsou zázrak!!! 

Není tady
Tak třeba já bych už děti chtěla je mi 31 let a manželovi také, do svých 28 let jsem je k životu nepotřebovala, ten svobodný život bez nich mi vyhovoval, ale tak nějako to přišlo samo a i mě se dítka zachtělo, a co se nestalo ve svých 29 letech jsme zjistili manželovu neplodnost jediná možnost umélé oplodnění, bojujeme s tím už dva roky, a pořád nic, přišla krize on mi byl nevěrnej, nějako tu svoji neplodnost neustál, ale domluvili jsme se, že spolu půjdeme životem dál, máme za sebou první umělé oplodnění, stálo dost peněz a stále nic, pomalu si začínám vyčítat ty roky s antikoncepcí, ty peníze za ní, že jsem neměla touhu mít dítě dřív, aby se to zjistilo dřív, jedno jediný mě zatím nenapadlo a to vyměnit partnera, stále doufám, že spolu zůstaneme a že se nám to dříve nebo později podaří.......
Není tady
Mám dieťa a takmer aj druhé, nepocítila som nikdy nijaký tzv, záchvat materstva. Boli to triezve rozhodnutia. Nikdy ma nijako ani nič nenútilo rozplývať sa nad inými malými deťmi. Viem však že by som bola smutná, ak by som deti nemala, lebo teraz už viem aké to je mať ich. Mať deti veľmi náročné. Majú svoju cenu. To, že nie som mamičkovský typ je pre mňa výhodné, myslím že mi to dáva chladnú hlavu pri tých aj starostiach čo deti obnášajú - a tie nikto nikdy v žiadnej knižke nepopíše. No, v každom prípade sú deti niečo výnimočné, nemyslím si ale že ak ich niekto nemôže alebo nechce mať, že je to koniec sveta.
Není tady

Nikdy jsem po detech netouzila, nikdy jsem nenakukovala do cizich kocarku a dodnes to nedelam, necvrlikam na cizi deti, ale stalo se, ze sama mam dve deti a nevymenila bych ty moje cacorky za zadnou svobodu. Je to laska na cely zivot.
Není tady
Ahoj holky,
jestliže se bezdětní lidé baví o tom, jak je lepší (či horší) nemít děti, pak říkám, že nevědí, o čem mluví. Nemají takzvaně ánung. 
Je to jakoby se dva básníci bavili o jaderné fyzice.
Vím jediné - dokud dítě nemáte, nevíte vůbec, jaké to je. Co vám to vezme a co vám to dá. Takže fabulovat jakožto bezdětná holka "co by kdyby a lepší a horší" nemá moc smysl.
Já jsem 2 měsíce po porodu a všechno je úplně jiné, než jsem si představovala. A nemá ani smysl vám to vysvětlovat, protože tahle zkušenost je zcela nepřenosná. Ty, co děti mají, mi rozumějí, a ty, co je nemají... inu 
To jen takový drobný postřeh k vaší zasvěcené debatě 
(PS: sama jsem kdysi "obhajovala" život bez dětí. Vím, že to byla jen póza, ospravedlnění toho, že nemám žádného chlapa, se kterým bych založila rodinu. Dneska vím, jak bláhová jsem byla. Ne-li přímo pitomá... 
Není tady
ice napsal(a):
Nikdy jsem po detech netouzila, nikdy jsem nenakukovala do cizich kocarku a dodnes to nedelam, necvrlikam na cizi deti, ale stalo se, ze sama mam dve deti a nevymenila bych ty moje cacorky za zadnou svobodu. Je to laska na cely zivot.
jo, ice. jojo - to je přesně vono 
Není tady
avalonka napsal(a):
(PS: sama jsem kdysi "obhajovala" život bez dětí. Vím, že to byla jen póza, ospravedlnění toho, že nemám žádného chlapa, se kterým bych založila rodinu. Dneska vím, jak bláhová jsem byla. Ne-li přímo pitomá...
Tak existuje spousta zen, ktera chlapy ma, nicmene je bez deti velmi spokojena. O chlapech to IMO vubec neni.
Ale ja pozoruju jednu vec, cim jsem starsi, tim mam vyraznejsi touhu se ohrazovat vuci lidem, co maji deti. V mem veku (29) je cim dal mene bezdetnych a zacinam citit spolecensky tlak ("kdy uz budes nekoho mit", "kdy konecne zalozis rodinu" apod.)
BTW moje kamoska porodila jedno dite a pak se nechala sterilizovat. Prohlasila, ze sve dite ma sice rada, ale kdyby ho nemela, tak by uz byla nekde uplne jinde..
Upravil(a) vlcice_samotarka (4. 6. 2007 20:04)
Není tady
vlcice_samotarka napsal(a):
avalonka napsal(a):
Tak existuje spousta zen, ktera chlapy ma, nicmene je bez deti velmi spokojena. O chlapech to IMO vubec neni.
Ale ja pozoruju jednu vec, cim jsem starsi, tim mam vyraznejsi touhu se ohrazovat vuci lidem, co maji deti. V mem veku (29) je cim dal mene bezdetnych a zacinam citit spolecensky tlak ("kdyz uz budes nekoho mit", "kdy konecne zalozis rodinu" apod.)
BTW moje kamoska porodila jedno dite a pak se nechala sterilizovat. Prohlasila, ze sve dite ma sice rada, ale kdyby ho nemela, tak by uz byla nekde uplne jinde..
A co z toho?? Čeho by měla víc? Peněz, majetku,konexí, byla by na vyšší funkci .... ? Rubáš nemá kapsy a do hrobu si nic nevezmeš. Děti člověk mít nemusí, pokud je nechce, je lepší je nemít, než je nemilovat .... ale ohánět se tím, kde bych byla, kdybych je neměla ..... jsem ráda, že takovou osobu neznám ......
Není tady
BB napsal(a):
A co z toho?? Čeho by měla víc? Peněz, majetku,konexí, byla by na vyšší funkci .... ? Rubáš nemá kapsy a do hrobu si nic nevezmeš. Děti člověk mít nemusí, pokud je nechce, je lepší je nemít, než je nemilovat .... ale ohánět se tím, kde bych byla, kdybych je neměla ..... jsem ráda, že takovou osobu neznám ......
Byla by uplne jinde, to znamena, ze by nebydlela tam, kde bydli a zrejme by nebyla s muzem, s nimz ted je.
Není tady
nemůžu si odpustit napsat, že otázkou je, kde jinde by byla .... 
Štestí člověka přeci nezáleží jen nebo hlavně na tom, zda má nebo nemá děti ...
A každý z nás nachází smysl života v něčem jiném ...
To je přeci hezké, že jsme každý tak jiný ...
Já jako matka tří dětí jen musím napsat, že děti člověka omezí jen tolik, kolik se nechá. Snad až na pár nejbližších měsíců po porodu, kdy je obtížné se od dítěte vzdálit, je dobře možné skloubit jak svou práci, tak koníčky, tak dítě. Láska matky a dítěte se nepoměřuje jen časem, kterým spolu stráví ....
Není tady
BB napsal(a):
Byla by uplne jinde, to znamena, ze by nebydlela tam, kde bydli a zrejme by nebyla s muzem, s nimz ted je.
Copak dítě je koule na noze? To, že si možná špatně vybrala nemůže házet na hlavu svému dítěti ...... Může dotyčného opustit a žít jinak . Znám ženu které radši odešla se třema dětma do azylového domu, než by žila s kreténem ..... bohužel ho odhalila až jí spadly růžovky zamilování .....
Není tady
BB napsal(a):
Copak dítě je koule na noze? To, že si možná špatně vybrala nemůže házet na hlavu svému dítěti ...... Může dotyčného opustit a žít jinak . Znám ženu které radši odešla se třema dětma do azylového domu, než by žila s kreténem ..... bohužel ho odhalila až jí spadly růžovky zamilování .....
Ne, o to nejde. Je to normalni uvazovani typu, co by bylo kdyby....To je v poradku. Ona neni matersky typ, ale stalo se, otehotnela a porodila. Uz podstoupila sterilizaci, aby v budoucnu podobnou nehodu uplne vyloucila.
Není tady

Já jsem nikdy byť jen na jediný okamžik nezalitovala svého rozhodnutí mít děti. I když život s nimi byl nepřetržitá řada průšvihů, nepravidelně po sobě jdoucích a kór v pubertě byli oba dva na
.
Synkovi jsem převyprávěla historku z porodnice, kde jsme si jako čerstvé rodičky z našich poupátek dělaly cynickou legraci, že naši péči nám uzlíčkové bohatě oplatí tak, že nás na stará kolena strčí do domova důchodců 
Synek - protože má po mamince smysl pro černý humor, to vygradoval.
"No, já Tě do domova důchodců nestrčím. Já Tě akorát pomůžu naložit Sommerovi do auta"
Sommer = regionální pohřební ústav 
Není tady