29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky,
náš 10m syn krásně leze po všech 4, staví se v postýlce a chce často vodit za ručičky, ale chodí jen po špičkách a nedošlápne na celou nožku, tak nevím, zda je to nějaký velký problém, nebo se to samo ustálí. Ikdyž mu dáme botičky, tak na nožku nedošlápne. Když se postaví u stolečku, tak taky stojí na špičkách.
Máte s tím některá zkušenost?
Děkuji moc za rady.
Není tady
je to úplně normální, stejně tak jako když "leze" tak že je na všech 4 a má pořád zvednutý zadeček, a hodně dětí takhle leze zásadně dozadu
Není tady
Bety díky za uklidnění, syn sice leze po kolínkách, ale ty špičky při chození mě trochu zneklidněly...nemám s kým porovnávat, ale byli jsme na návštěvě a tam se všichni divili, jak chodí po špičkách, tak mě to trochu rozhodilo...
Není tady
moje malá sestřička když začínala chodit, tak se taky často stavěla jen na špičky. Říkali jsme jí
" naše baletka"
Není tady
kamarádka má chlapečka ( teď jsou mu 2) a taky chodí po špičkách. Byla na neurologii a tam řekli, že je to špatně a musí cvičit vojtovku
Není tady
Madličko, to jsi mě moc nepotěšila , ale já mám namysli spíš chození po špičkách při prvním ťapkání, než už při běžném chození ve 2 letech.
Není tady
my taky začínaly na špičkách a naše MUDra říkala, že je to naprosto normální, ale samozřejmě se to musí sledovat. my máme pro změnu náběh na plochou nožku :-((
Není tady
Můj švára má neteř, která chodila jen a jen po špičkách....bylo to normální, pak dělala balet
Není tady
Pepulka, neviem mozno je skoro nejako posudzovat ale mojej priatelke malinky tiez takto stoji na spickach a musi chodit na specialne cvicenia, lebo je to zle. Malinky aj ked sedi napriklad vo vanicke , tak je cidiet, ze spicky toci k chodidlu a nie je to OK. Skus zajst k lekarke prip. Ti mozem zistit viac...
Není tady
Ahojky.Tak my jsem taky baleťáci a doktoři se nás ptají, zda jsme nepoužívali chodítko. A my jsme ho dříve používali:dumbom:Takže my jsem z chodítka.Teď už ho teda nepoužíváme, neb Danda už nechce, neb se dostane všude sám, ale asi to má něco do sebe.Hodně holek říká, že tím také prošli jejich děti:lol:
Není tady
Pepulka, u deti ktore zacinaju chodit je to bezne. no nemala by si ho v tom podporovat lebo to nieje spravne. vacsina deti sa nauci spravne chodit sama za par tyzdnou. iba keby to trvalo dlhsie je potrebne cvicenie. aj svagrina to tak mala a maly dnes chodi uplne normalne a bez vojtovky. to chce dat malemu troska cas. len ako vravim napodporovat chodenie po spickach.
Není tady