6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
tak jsem si dneska koupila chřest a nastala filozofická otázka - co s ním?
jak upravujete chřest? moc prosím o nějaké dobré tipy a recepty
Není tady
já ho minulý týden uvařila ve slané vodě- 10min.
usmaila jsem palačinky, na cibulce podusila rajčata, přidala bazalku
do kadé palačinky jsem dala chřest, trochu rajčat, zabalila, naskládala do zapékací misky,
posypala sýrem a zalila trochou smetany
celá rodina se olizovala a za uima
někdy ho uvařený jen přeliju smetanovou omáčkou s nivou, k tomu brambory
Není tady
Ja jsem se do chrestu zamilovala po "chrestovym" dilu poradu Kluci v akci a od te doby porad dokola varim ten jejich chrestovy krem (polevka). Je vynikajici!! Vsem moc chutna... da se delat z nalozeneho i cerstveho chrestu.. z cerstveho je ale samozrejme chutnejsi! Recept je na jejich strankach... akorat nedavam tolik slehacky na zjemneni, jen tak podle chuti.... Dobrou chut!
Není tady
Zpracování: spodní 1-2 cm odkrojit a tence oloupat od hlaviček krabkou. Vařit stačí v páře 3-5 min. Üprava: krémová polévka, podávat s majonézou s citronem, holanskou omáčkou, zapečený...
Není tady
Cauky, posilam odkaz na spoustu receptu, tak snad prijdou vhod http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … iculty=all
Není tady
tak já si taky přihodím:
řadu chřestových receptů najde v článku http://www.foodlife.cz/index.php?option … Itemid=115
a dalí: http://www.foodlife.cz/index.php?option … Itemid=115
Není tady
Skvělý typy na úpravu chřestu dostanete na Slavnostech chřestu v Ivančicích, letos budou 18.5. http://www.slavnostichrestu.cz/. Dostala jsem tam kuchařku s plno recepty a přímo tam na místě vaří kuchaři z chřestu a je monost zde vechno ochutnat. Jetě sem dám ukázku nějaké dobroty.
Smaený chřest s omáčkou Aioli
120 g chřestu, vejce, petrelka, 10 g hladké mouky, 10 g strouhanky, sůl, cukr, 1 plát bílého chleba, 30 ml oleje, 50 g mix listových salátů.
Chřest omyjeme a krabkou očistíme od hlavičky ke kořenu. Uvaříme cca 5 minut v horké vodě, osuíme papírovým ubrouskem a obalíme je v hladké mouce, rozlehaných vejcích a strouhance. Ve osmaíme v rozehřátém oleji.
Omáčka Aioli: Ze loutků, oleje, hořčice, limetkové ávy a česneku připravíme majonézu, kterou dochutíme solí a bílým pepřem.
Chřest servírujeme na hnízdě z trhaných salátů.
Samozřejmě si to můe kadý upravit podle sebe.
Není tady