Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 13. 6. 2007 7:43

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Vážne slová, určené majetným ľuďom.

Jj bubli, tenhle "bůh" potřebuje přesně takové vyznavače, jako je kočička, protože bez nich by byl úplná nula. Copak by byl, kdyby v nej nikdo nevěřil, nikdo ho neoslavoval, nikdo nad ním nejásal, nikdo se ho nebál....??? Musel by si zase jen nějaké takové vyznavače stvořit  smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#27 13. 6. 2007 7:59

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Tak se mi nějak vybavilo "zlaté tele".... No, nic nového pod sluncem, církví, které si "stvořily boha k obrazu svému" jsou stovky...

Upravil(a) Largo (13. 6. 2007 9:13)

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#28 13. 6. 2007 9:34

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

A šílené  je, když "takový Bůh" vymyje mozky natolik, že pak někdo zavře své dítě půl roku do komory a svázané do kozelce mu dává jídlo na podlahu. A kolik takových případů se nikdy nedostane na světlo. sad

Upravil(a) lueta (13. 6. 2007 9:35)

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#29 13. 6. 2007 9:38

světýlko
♥♥♥♥---

Víš, kočičko, já s Tebou nesoutěžím dudlik abys mi hned musela psát, že Tvůj život taky zasáhl lidi. O sobě jsem to řekla jen proto, že Ty zpochybňuješ svědectví lidí, které jsou jiná než podle Tebe mají být - nebo podle Tvé církve
Zase mi napíšeš něco jako, že to není pravda? Děláš to v každém svém vstupu. Jednou se obuješ do křesťanů, kteří málo věří a jsou kvůli tomu nemocní, pak do těch, co neznají pravdu o sobě a žijí kvůli tomu v nedostatku, místo aby ukazovali, že život s Bohem je v pohodě, pak do těch, co udržují vztahy mezi sebou místo aby evangelizovali. Teď naposledy jsi nenechala na pokoji ani katolíky. Měla bvs toho nechat a napsat jim do jejich časopisů, co dělají všechno špatně a jak to Bůh myslel. Psát to sem není fér - oni tu totiž nejsou.
Moc mě mrzí, že Tě musím napomínat takhle veřejně, ale pokud by si to četl ještě někdo jiný, mohl by si myslet, že křesťani se na sebe vytahují a pomlouvají se -v tom jsi vyjímka. Máme se v úctě, jsme si obohacením, dokážeme spolupracovat, vidíme i na těch druhých Boží dílo. Znám sourozence z několika různých církví a vážím si jich, když se bavím se svojí kamarádkou - katoličkou, jsem moc ráda, že na ní vidím, jak Boha miluje. Už nechci, abys psala jakýkoliv náznak proti jakékoliv denominaci.

Není tady

#30 13. 6. 2007 12:37

Pedro
♥♥♥♥♥--
Místo: Vysočina

Světýlko, myslím, že svádíš marný boj s temnými silami, před kterými je radno mít se na pozoru. Držím Ti palce. wink

Upravil(a) Pedro (13. 6. 2007 12:38)

Není tady

#31 13. 6. 2007 13:27

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Oh Ježíši, asi bych se tu neměla k ničemu vyjadřovat, ale nedá mi to. Přiznávám se, že jsem naprosto nevěřící v jakékoliv duchovno a čáry a jsem čistý materialista. Jak můžeš napsat, že se Bůh jasně vyjádřil v Božím slovu. Určitě ti to neřekl osobně a texty musel přepsat někdo přízemně pozemský. Otázka je, jak bylo to Boží slovo přepsané a nakolik do toho vložil kdo svoje názory kromě těch "Božích". Promiň, nedalo mi to. Občas to tu pročítám a tohle je opravdu diskuze, která mě nenechala přejít kolem.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#32 13. 6. 2007 13:41

světýlko
♥♥♥♥---

Ahoj Vlaďko, než Ti odpoví Kočička, na kterou směřuješ svůj dotaz, můžeš se mrknout na téma Lidi, je tady Ježíš!!, stránka 7,ve 14.55 hod. a taky 16.47. To je k Tvé otázce. Vůbec ta stránka  je skoro celá o tom. Měj se !  smile

Upravil(a) světýlko (13. 6. 2007 13:44)

Není tady

#33 13. 6. 2007 13:46

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ano, jistě, každý najde takové vysvětlení, které mu vyhovuje.

Není tady

#34 13. 6. 2007 14:02

světýlko
♥♥♥♥---

To nevím, ale jak myslíš. Mimochodem - mrkla jsem se a Tvůj datum narození má s mým společný den a rok. Pá

Není tady

#35 13. 6. 2007 14:11

kocicka
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Vlaďka napsal(a):

Ano, jistě, každý najde takové vysvětlení, které mu vyhovuje.

Ktere mu vyhovuje, nebo kteremu uveril. Ja jsem uverila, ze Buh je takovy, jak ho popisuje Bible protoze jsem ve svem srdci poznala, ze je to pravda.
Pote, co jsem tomu uverila, jsem mela moznost se opakovane presvedcit, ze je to tak. Bibli verim, protoze "funguje", kdyz vezmes vazne to, co se v ni pise, tak uvidis vysledek, ktery zaslibuje. Slovem, Bible je Bozi Slovo a toto slovo ma moc.

V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká, neboť kdo se narodil z Boha, přemáhá svět. A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra.
Kdo jiný přemáhá svět, ne-li ten, kdo věří, že Ježíš je Syn Boží?

Není tady

#36 13. 6. 2007 14:14

kocicka
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

Jj bubli, tenhle "bůh" potřebuje přesně takové vyznavače, jako je kočička, protože bez nich by byl úplná nula. Copak by byl, kdyby v nej nikdo nevěřil, nikdo ho neoslavoval, nikdo nad ním nejásal, nikdo se ho nebál....??? Musel by si zase jen nějaké takové vyznavače stvořit  smile

Mylis se, Pandorrko, tenle BUH je Bohem nebe a zeme, je to Pan a Vladce vesmiru. I kdyby ho nikdo neoslavoval a nejasal nad nim, byl by uplne stejny. Buh si stvoril cloveka, aby s nim mohl sdilet lasku, kterou ma a ktera je podstatou jeho Byti. Ale dal jim svobodnou vuli ho vyznavat nebo ho zaznavat.

Kazdopadne, Buh je BUH a jednou se pred nim skloni kazde koleno, i tvoje, Pandorrko rodna

V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká, neboť kdo se narodil z Boha, přemáhá svět. A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra.

Není tady

#37 13. 6. 2007 14:19

kocicka
♥♥♥♥---

Vlaďka napsal(a):

Oh Ježíši, asi bych se tu neměla k ničemu vyjadřovat, ale nedá mi to. Přiznávám se, že jsem naprosto nevěřící v jakékoliv duchovno a čáry a jsem čistý materialista. Jak můžeš napsat, že se Bůh jasně vyjádřil v Božím slovu. Určitě ti to neřekl osobně a texty musel přepsat někdo přízemně pozemský. Otázka je, jak bylo to Boží slovo přepsané a nakolik do toho vložil kdo svoje názory kromě těch "Božích". Promiň, nedalo mi to. Občas to tu pročítám a tohle je opravdu diskuze, která mě nenechala přejít kolem.

Nevim proc myslis, ze by ses nemela k necemu vyjadrovat, to neni pravda, jsme v svobodne zemi a mas pravo na svuj nazor.
Jak muzu napsat, ze Buh se vyjadril ve svem Slovu - no proto ze je to jeho Slovo stolt. Prave Bozi slovo muzes poznat podle toho, ze je mocne, ze je pravdive a taky, ze vyvolava konflikt, protoze vadi dablu. Buh chtel, aby kazdy clovek Ho mel moznost poznat, a tim zpusobem jak ho poznat, je prave skrze jeho Slovo. Texty urcite musel prepsat nekdo pozemsky, ale nebojim se, ze by tam byli jine nez "Bozi" nazory a jine veci, nez ty ktere tam vlozil Buh. Buh prece na to dohledl, chtel, aby clovek o nem poznal pravdu, proto se postaral o to, aby byla Bible napsana prave jeho zpusobem smile.

Není tady

#38 13. 6. 2007 14:29

majkafa
Host

kocicka napsal(a):

Kazdopadne, Buh je BUH a jednou se pred nim skloni kazde koleno, i tvoje, Pandorrko rodna

Koleno? va

#39 13. 6. 2007 14:29

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Myslíš, že podléhám ďáblu, protože mě Bible provokuje k diskuzi a nesouhlasu?

Není tady

#40 13. 6. 2007 14:33

kocicka
♥♥♥♥---

světýlko napsal(a):

Víš, kočičko, já s Tebou nesoutěžím dudlik abys mi hned musela psát, že Tvůj život taky zasáhl lidi. O sobě jsem to řekla jen proto, že Ty zpochybňuješ svědectví lidí, které jsou jiná než podle Tebe mají být - nebo podle Tvé církve
Zase mi napíšeš něco jako, že to není pravda? Děláš to v každém svém vstupu. Jednou se obuješ do křesťanů, kteří málo věří a jsou kvůli tomu nemocní, pak do těch, co neznají pravdu o sobě a žijí kvůli tomu v nedostatku, místo aby ukazovali, že život s Bohem je v pohodě, pak do těch, co udržují vztahy mezi sebou místo aby evangelizovali. Teď naposledy jsi nenechala na pokoji ani katolíky. Měla bvs toho nechat a napsat jim do jejich časopisů, co dělají všechno špatně a jak to Bůh myslel. Psát to sem není fér - oni tu totiž nejsou.
Moc mě mrzí, že Tě musím napomínat takhle veřejně, ale pokud by si to četl ještě někdo jiný, mohl by si myslet, že křesťani se na sebe vytahují a pomlouvají se -v tom jsi vyjímka. Máme se v úctě, jsme si obohacením, dokážeme spolupracovat, vidíme i na těch druhých Boží dílo. Znám sourozence z několika různých církví a vážím si jich, když se bavím se svojí kamarádkou - katoličkou, jsem moc ráda, že na ní vidím, jak Boha miluje. Už nechci, abys psala jakýkoliv náznak proti jakékoliv denominaci.

Ja s tebou taky nesoutezim gloria, obe prece dobre vime, ze v kristu neni soutezeni a predbihani se, jsme na tom obe stejne, jdeme do nebe smile. Nepochybuji, ze tvuj zivot zasahl lidi, ze zivot kterehokoli krestana zasahl lidi, kdekoli se zjevi co jen trochu Boziho slova, charakteru, tam to pusobi, to urcite stolt. Nechci, aby lidi byli podle toho, co si ja myslim, kazdy ma svou vlastni cestu, svoje vlastni povolani a je to na nem. Ale je skoda, kdyz lidi neberou Bozi slovo uplne 100 procentne vazne a okradaji se o pozehnani. Neobuvam se do nikoho kvuli jeho denominaci, nekritizuji lidi ze zadne denominace, jenom to, ze v tech denominacich si vyucuji veci, ktere neprospivaji ale naopak skodi. Taky mam kamarady ve vsech denominacich, a jeste vice nevericich smile. Nevim, kdyz jsem se navazela do lidi, kteri udrzuji vztahy mezi sebou va, i kdyz vim co asi myslis. Do zadnych casopisu nemam potrebu psat, znam stranky Grano Salis a Zapas o dusi a radsi no comment rodna. Ja si radsi vyjdu nekam ven a reknu o Jezisi nevericim smile.

Nevidim v cem pomlouvam jine krestany ani v cem se vytahuji, ale pokud jo, tak bych vyjimkou urcite nebyla smile. Ale je jedna vec milovat vsechny krestany a vsechny lidi a druha mluvit Bozi pravdu, i kdyz to mozna nekoho urazi. Ja nebudu prokazovat uctu nepravdam a vymyslum, ani krestanu, ani nevericich. Jsem proste prima a dabla pojmenuvavam dablem, Boha Bohem a proste vsechno tak, jak to pojmenuvava sam Jezis. Jo, dnes jsem zrovna rano cestou do prace cetla kapitolu 8 z ev. Jana - Jezis taky nemel uctu vuci urcitym vecem, kterym ucta neprinalezela, ani se nesnazil lzemi obohacovat. Verim, ze kdyby dnes prisel na zem, tak by uplne stejnym zpusobem jako tenkrat v 8. kapitole jednal s urcitymi denominacemi (pozor, denominacemi, ne lidmi).

Není tady

#41 13. 6. 2007 14:35

kocicka
♥♥♥♥---

Vlaďka napsal(a):

Myslíš, že podléhám ďáblu, protože mě Bible provokuje k diskuzi a nesouhlasu?

Cely svet lezi pod moci toho zleho, jak rika Bible. A ten, koho Otcem neni Otec nebesky, toho otcem je dabel. Taky jsem byla v jeho podruci, slouzila jsem mu, i kdyz jsem o tom v podstate ani nevedela. To jsem zjistila az pote, co jsem se znovuzrodila a mym otcem se stal Buh - mysli se duchovnim otcem.

Není tady

#42 13. 6. 2007 14:37

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Amen. Končím diskuzi.

Není tady

#43 13. 6. 2007 14:38

kocicka
♥♥♥♥---

majkafa napsal(a):

kocicka napsal(a):

Koleno? va

Jo, majkafo, koleno lol

Filipskym 2,9-11

Proto ho Bůh vyvýšil nade vše a dal mu jméno nad každé jméno, aby se před jménem Ježíšovým sklonilo každé koleno - na nebi, na zemi i pod zemí - a k slávě Boha Otce každý jazyk aby vyznával: Ježíš Kristus jest Pán.

Není tady

#44 13. 6. 2007 15:04

světýlko
♥♥♥♥---

Kočičko,zákoníci nejsou denominace, to  jsou  baptisté, evangelíci, katolící, jednota bratrská, církev bratrská,adventisté,křesťanská společenství....ne zákoníci ...... A v každé z nich jsou lidi, kteří přijali odpuštění z krve Pána Ježíše a ve všech má Bůh svoje děti, které Ho poslouchají. stolt

Upravil(a) světýlko (13. 6. 2007 20:37)

Není tady

#45 14. 6. 2007 3:20

majkafa
Host

kocicka napsal(a):

majkafa napsal(a):

kocicka napsal(a):

Koleno? va

Jo, majkafo, koleno lol
Filipskym 2,9-11
Proto ho Bůh vyvýšil nade vše a dal mu jméno nad každé jméno, aby se před jménem Ježíšovým sklonilo každé koleno - na nebi, na zemi i pod zemí - a k slávě Boha Otce každý jazyk aby vyznával: Ježíš Kristus jest Pán.

V tomto případě bych používala raději svůj rozum, než bibli.

#46 14. 6. 2007 14:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

kocicka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Mylis se, Pandorrko, tenle BUH je Bohem nebe a zeme, je to Pan a Vladce vesmiru. I kdyby ho nikdo neoslavoval a nejasal nad nim, byl by uplne stejny. Buh si stvoril cloveka, aby s nim mohl sdilet lasku, kterou ma a ktera je podstatou jeho Byti. Ale dal jim svobodnou vuli ho vyznavat nebo ho zaznavat.

Je mi líto, kočičko, ale s "tímhle" bohem se nemýlím smile

Není tady

#47 14. 6. 2007 14:42

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

kocicka napsal(a):

majkafa napsal(a):

Koleno? va

Jo, majkafo, koleno lol
Filipskym 2,9-11

V tomto případě bych používala raději svůj rozum, než bibli.

V tomto případě jde majko, jako tak často v bibli, spíš o nepřesný překlad, protože kolena se NESKLÁNĚJÍ, ale OHÝBAJÍ smile Nicméně toto je naprostá prkotina, proti daleko závažnějším nepřesnostem a omylům,kterých je bible díky "překladům z překladu" plná..... O tom, že ji psali obyčejní lidé nemluvě. A je zcela fuk, kdo jim to diktoval wink

Není tady

#48 14. 6. 2007 17:12

Eileen
♥♥♥----

Proč myslíš, že nepřesnosti?
Jazyk Bible je i jazykem básnickým(viz. třeba žalmy ).
Tento verš byl vzat z Nového zákona, který se většinou odkazuje a odvolává na Starý zákon, kde v Izaiáši  45,23 - 24 je psáno:
Při sobě samém jsem přísahal, z mých úst vyšla spravedlnost, slovo, které se zpět nevrátí.
Přede mnou každý klesne na kolena a každý jazyk odpřisáhne:
"Jenom v Hospodinu - řekne o mně - je spravedlnost a moc."

Není tady

#49 15. 6. 2007 11:26

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Eileen,
nu zkus si jen vzít jakoukoliv knihu jednoho autora v několika různých vydáních a překladech.... a sama uvidíš smile
A to vůbec nemluvím o tom, co v bibli není - třebas evangelium Jidášovo nebo Marie z Magdaly....

Bible je prostě jen kniha - děsivá, krásná, moudrá, inspirativní.....ale kniha. A navíc příběhy v ní nejsou vůbec původní. Jen se začti třebas do starých sumerských mýtů....

Není tady

#50 15. 6. 2007 12:18

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Kočičko, nezlob se, ale můj pocit z Tvých příspěvků je takový, že jsi natolik pyšná na Svou víru, na dar, kterého se Ti dostalo, že jsi samotného Boha přehlédla a slyšíš jen sama sebe, nikoliv Jeho.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí