Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 2. 6. 2007 11:33

bibi
♥♥-----

kdy nahlásit pohřešování

VE čtvrtek řekl syn, (24)že má volno,čekala jsem do půlnoci a potom mu zavolala na mobil kde je-No hrůza prej je v Teplicích -my bydlíme na Ostravsku,že jel kupovat auto a ať ho nechám spát na otázku kde spí řekl,že v hotelu a zavěsil.jo a ještě že přijde ve čtvrtek kolem 17 hod. odpoledne.Nemělo cenu se po tel.rozčilovat kde vzal peníze atd.on se skoro vůbec nesvěřuje.Před 2 lety měl akutní psychozu bere léky a chodí k psychiatrovi.Moc si nevydělá,ale aspoň chodí do práce a ma částeč.důchod.Je neubližný ale důvěřivý ke kamarádům co se tváří jako kamarádi,(už ho jednou okradli).V pátek když nepřišel do 18 večer jsem mu zavolala na mobil,který nejdříve normálně zvonil a za chvilku se ozval obsazovací ton a vzápětí vypnul-od té doby je nedostupný a já mám strach jestli se mu něco nestalo teba ho okradli a zmlátili nebo co já vím.Mobil nikdy nevypíná a má ho zapnutý i přes noc.Třeba mu někdo namluvil aby si vzal půjčku a poto ...já fakt nevím co dělat.Kamarády neznám po té nemoci se už nestýkal s těmi předtím.PORAďTE MI co mám dělat.Sednout do auta a hledat někde po Teplicích? nebo počkat,ale na co.  navíc má na příští týden nahlášenou dovolenou.

Není tady

#2 2. 6. 2007 11:51

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: kdy nahlásit pohřešování

No to je situace!
Kdyby byl syn v pořádku, mávla bych nad tím rukou, je dospělý, nemusí se svěřovat.
Pokud má ale psychické problémy, bála bych se.
Co když byste kontaktovali Policii a řekli jim to? V nejhorším Vás pošlou domů...

Není tady

#3 2. 6. 2007 11:52

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Bibi, to je neštěstí, ale já bych se nestyděla jít to nahlásit na policii. Odvolat to můžeš kdykoliv se vrátí, nebo ozve ! To není ostuda, pokud není zcela v pořádku.....ten telefon již asi nemá, to je ti jasné. Dle mého názoru není dobré, když jsi rozčílená a nevíš, co se děje, jet tak daleko a navíc nevíš, kam....dej policii fotografie a snad pomůžou !

Není tady

#4 2. 6. 2007 11:56

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Bibi, vůbec bych nepřemýšlela a letěla na policii..  I podle vypnutého mobilu, pokud není vyndaná simka se dá člověk dohledat. Myslím, že když řekneš o psychické poruše, nebudou nic protahovat.  Minimálně zjistí, kde se při posledním volání  mobil nacházel. Obvolala bych všechny hotely v Teplicích, určitě jich tam nebude tolik, obvolala bych doktory v místě..

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#5 2. 6. 2007 12:15

jolka
♥♥♥♥---
Místo: litomerice

urcite bez na policii...patrani se zacina uz po24 hodinach co je clovek pohresovany,urcite bez...kapitulation

http://lilypie.com/pic/070521/TToB.jpghttp://bf.lilypie.com/OkCjp2/.png     
http://lilypie.com/pic/070521/heb6.jpghttp://b5.lilypie.com/FbErp2/.png

Není tady

#6 2. 6. 2007 12:34

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

tak jak ato vypadá, byl a jsi na policii? uričtě bych to zkusla, hlavně s ohledem na tu psychózu

Mája

Není tady

#7 2. 6. 2007 13:26

Danulak
♥♥♥----

Okamžite leť na policii, na nic nečekej!!!!

Není tady

#8 2. 6. 2007 13:55

host5522
Host

Bibi, obecná lhůta, kdy by se mělo vyhlásit pátrání po dospělém, jsou tři dny (kdy o něm nic nevíte). Pokud se ti tedy do té doby neozve.., jdi na policii.

Samozřejmě, chápu, že jako matka máš o něj velký strach. Ale jak píšeš, nesvěřuje se ti, jeho kamarády neznáš, v podstatě o něm nic nevíš...

Policie po oznámení - a zaevidování prověří např některé nemocnice apod., ale nedělej si iluze o tom, že tvého syna bude např hledat nějaká jednotka, jak to vidíš v televizi. To se dělá jen u malých dětí. Takových pohřešovaných dospělých jsou tisíce. Prověřování je důkladnější pouze v případě, že je důvodné podezření např z vraždy, což v tvém případě absolutně nepředpokládám. Nic na tom nemění ani to, že je tvůj syn psychicky nemocný. Je prostě dospělý - svéprávný a tím to končí. Dospělý nemá žádnou povinnost informovat svoje rodiče o tom, co dělá a tito to po něm ani nemůžou vyžadovat - záleží jen na vztazích, jaké spolu mají, jestli to udělá nebo ne.

Dospělého člověka se v podstatě policii podaří vypátrat jen v případě,  že překročí státní hranici nebo je kontrolován při silniční nebo jiné kontrole, jinak ne. A jak už jsem psala, takových pohřešovaných dospělých jsou tisíce a policie nemá možnost ani prostředky, jak je hledat. Ale i v tomto případě - pokud si tvůj syn nebude přát, abys o tomto byla vyrozuměna (že žije a je v pořádku), máš smů§lu. Není to ničí povinnost.

Víc ti kdyžtak napíšu do sz. Konkrétně by to bylo na dlouhý příspěvek. Jestli chceš, napiš.

Upravil(a) yellow108 (2. 6. 2007 13:57)

#9 2. 6. 2007 13:57

bibi
♥♥-----

díky .hned jak dcerka vstane tak jdu na policii.Mám ještě dvouleté mimi a muž jel do práce -řekl,že kdyby něco mám ho hned odvolat.Dám vědět a modlím se aby to dobře dopadlo.

Není tady

#10 2. 6. 2007 14:03

host5522
Host

bibi, takže o synovi nevíte od včerejška od 18 hodin?

to je opravdu hodně krátká lhůta pro vyhlášení pátrání po dospělém....

Poslala jsem ti sz, tak si ji přečti ještě než někam půjdeš..

Upravil(a) yellow108 (2. 6. 2007 14:04)

#11 2. 6. 2007 14:04

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

napadlo mně pokusit se zformulovat nějakou větu a zavolat do rádia, že se hledá ten nebo onene, někdy jsem to už zaslechla, a kdo ho viděl ať mu vyřídí ať se co nejdříve ozve domů........

Mája

Není tady

#12 2. 6. 2007 14:38

host5522
Host

Ted koukam, že jsem se překoukla v tom čase.

#13 2. 6. 2007 14:52

host5522
Host

jsem ti bibi poslala sz - odpověd na tu tvou sz.

Upravil(a) yellow108 (2. 6. 2007 15:02)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí