29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj vsichni!
Napsala jsem tento dotaz do diskuze Fixni rovnatka, ale zatim temer bez odezvy, tak jsem se rozhodla ho "vypichnout" zvlast.
Take zacinam podnikat prvni krucky k rovnym zoubkum.. Mam celkem rovne zuby, ale hlavnim mym problemem je horni jednicka - vybocuje z jinak rovneho oblouku - a druha jednicka je uz trosku zasoupla na ni. Ale dost mi to vadi. Dole mam jednicky a dvojky take ztesnane, ale neni to moc, takze to je celkem zanedbatelne. Dostala jsem 3 moznosti, jak problem resit a mam si vybrat:
1. moznost - fixni rovnatka na obe celisti + vytrhnuti vsech 4 ctyrek (jenom nasazeni asi 8000Kc)
2. moznost - fixni tovnatka pouze na horni celist - obe jednicky by pani doktorka trosku zmensila (obrousila), aby se vytvoril prostor a tu vybocujici jednicku rovnatky zatlacila zpatky.. dolni celist by se nerovnala. Tim padem by nebylo treba trhat ctyrky. (asi polovicni cena)
3. moznost - horni vybocujici jednicka by se vytrhla a misto ni by se vytvoril implantat (min. za 12000Kc), druha jednicka trosku zbrousila z te strany u vytrzene, aby se udelalo trosku mista a byly obe stejne velke.. Rovnatka bych tim padem nosit nemusela.
Tak nevim, jak se mam rozhodnout. Kazda varianta ma sve + i -, tak vaham. Proto by me zajimaly nazory ostatnich, co by si zvolili a proc.
Predem diky za odpovedi!!!
Mafy
Není tady
možnost 1.
pominu-li cenu, trhat 4 !!! zdravé zuby kvůli parádě je hloupost. Promiň. S přibývajícími lety je každý zub dobrý
možnost 2.
zdá se velmi rozumná, do toho bych šla
možnost 3.
trhat jedničku, nejvíc viditelný zub a nahrazovat implantátem=nerozum, když se to nepovede budeš bez zubu a na zacelení mezery se budou muset obrousi minimálně dva okolní zuby
Nechci být k paní doktorce neuctivá ale podle toho co navrhla jde víc o peníze než aby jsi měla rovné zuby.
Není tady
Mafy, měla jsem ten samý problém, bohužel v době, kdy mě to nejvíc vadilo, fixní rovnátka vůbec neexistovala. Takže mi zuba začala rovnat teta, velice dobrá ortodontistka, jenže už jsem byla "stará" - chodila jsem na střední školu a nikdy se to srovnat pořádně nepodařilo. Nakonec můj zubař, když viděl, jak mi to vadí, mi zbrousil obě horní jedničky a udělal na ně korunky - tím se to úplně srovnalo, vyšlo mě to asi na 3,5 tis. a bez trhání, nikdo nepozná, že mám korunky a při těch dnešních materiálech, které se používají, by mi ty korunky měly vydržet snad až do smrti . Osobně bych se bála hlavně toho trhání zubů, protože s tím mám dost neblahé zkušenosti, mám zahnuté kořeny a ještě většinou při trhání zkolabuji - takže v tom mém případě asi ani jiné řešení nebylo.
Není tady
Diky za nazory!!!
Mafy
Není tady
ahojky nevím co bych si přesně vybrala..já měla také fixní rovnátka a trhali mi dva zuby ..v té době mi bylo 14 a tím pádem mi vůbec nic nevadilo..jelikož jsem žádný varianty nedostala..Ale i tak jak říkáš že dolní jsou jen trošku natěsnané..já kdybych do toho šla s tvýma zubama, tak když už bych do toho šla, tak určitě naplno..později by ti to totiž mohlo začít vadit až by si viděla ty krásné horní a ty dolni pokulhávajici..ale je to jen můj názor..takže já bych volila 1ku:-) tak a ted jak tady na to koukám kazdej ti poradil neco jiného:-)
Rozhodně bych nedělala 3) kamarádka má taky implantát a vypadá to děsně..opravdu i když se říká že v dnešní době to už nejde ani poznat věř, že je a to nezminuju to, když si párkrát kousla do neceho tvrdšího a s brekem utíkala ze školy k doktorce ze vypadá jak upír, jelikož se ji zoubek trosku odlomil.
Mějte se Adela
Není tady