Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 6. 2007 14:20

mafy
♥♥♥----
Místo: JIŽNÍ ČECHY

Fixni rovnatka nebo implantat..

Ahoj vsichni!
Napsala jsem tento dotaz do diskuze Fixni rovnatka, ale zatim temer bez odezvy, tak jsem se rozhodla ho "vypichnout" zvlast. wink
Take zacinam podnikat prvni krucky k rovnym zoubkum.. big_smile Mam celkem rovne zuby, ale hlavnim mym problemem je horni jednicka - vybocuje z jinak rovneho oblouku - a druha jednicka je uz trosku zasoupla na ni. Ale dost mi to vadi. Dole mam jednicky a dvojky take ztesnane, ale neni to moc, takze to je celkem zanedbatelne. Dostala jsem 3 moznosti, jak problem resit a mam si vybrat:
1. moznost - fixni rovnatka na obe celisti + vytrhnuti vsech 4 ctyrek (jenom nasazeni asi 8000Kc)
2. moznost - fixni tovnatka pouze na horni celist - obe jednicky by pani doktorka trosku zmensila (obrousila), aby se vytvoril prostor a tu vybocujici jednicku rovnatky zatlacila zpatky.. dolni celist by se nerovnala. Tim padem by nebylo treba trhat ctyrky. (asi polovicni cena)
3. moznost - horni vybocujici jednicka by se vytrhla a misto ni by se vytvoril implantat (min. za 12000Kc), druha jednicka trosku zbrousila z te strany u vytrzene, aby se udelalo trosku mista a byly obe stejne velke.. Rovnatka bych tim padem nosit nemusela.
Tak nevim, jak se mam rozhodnout. Kazda varianta ma sve + i -, tak vaham. Proto by me zajimaly nazory ostatnich, co by si zvolili a proc.
Predem diky za odpovedi!!!
Mafy

Co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří a zítra máš volno! cool
Čemukoliv se učís, učíš se pro sebe.. albert

Není tady

#2 1. 6. 2007 16:15

terry2
♥♥♥----

Re: Fixni rovnatka nebo implantat..

možnost 1.
pominu-li cenu, trhat 4 !!! zdravé zuby kvůli parádě je hloupost. Promiň. S přibývajícími lety je každý zub dobrý
možnost 2.
zdá se velmi rozumná, do toho bych šla
možnost 3.
trhat jedničku, nejvíc viditelný zub a nahrazovat implantátem=nerozum, když se to nepovede budeš bez zubu a na zacelení mezery se budou muset obrousi minimálně dva okolní zuby
Nechci být k paní doktorce neuctivá ale podle toho co navrhla jde víc o peníze než aby jsi měla rovné zuby.

Není tady

#3 6. 6. 2007 8:32

Jaruna
♥♥-----

Mafy, měla jsem ten samý problém, bohužel v době, kdy mě to nejvíc vadilo, fixní rovnátka vůbec neexistovala. Takže mi zuba začala rovnat teta, velice dobrá ortodontistka, jenže už jsem byla "stará" - chodila jsem na střední školu a nikdy se to srovnat pořádně nepodařilo. Nakonec můj zubař, když viděl, jak mi to vadí, mi zbrousil obě horní jedničky a udělal na ně korunky - tím se to úplně srovnalo, vyšlo mě to asi na 3,5 tis. a bez trhání, nikdo nepozná, že mám korunky a při těch dnešních materiálech, které se používají, by mi ty korunky měly vydržet snad až do smrti  big_smile . Osobně bych se bála hlavně toho trhání zubů, protože s tím mám dost neblahé zkušenosti, mám zahnuté kořeny a ještě většinou při trhání zkolabuji - takže v tom mém případě asi ani jiné řešení nebylo.

Duše sama může udělat z pekla nebe a z nebe peklo.

Není tady

#4 6. 6. 2007 10:42

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

vissla já bych šla do možnosti 2 wink

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#5 8. 6. 2007 7:44

mafy
♥♥♥----
Místo: JIŽNÍ ČECHY

Diky za nazory!!! godlike
Mafy

Co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří a zítra máš volno! cool
Čemukoliv se učís, učíš se pro sebe.. albert

Není tady

#6 14. 6. 2007 12:41

adelaidah
♥♥-----

ahojky nevím co bych si přesně vybrala..já měla také fixní rovnátka a trhali mi dva zuby ..v té době mi bylo 14 a tím pádem mi vůbec nic nevadilo..jelikož jsem žádný varianty nedostala..Ale i tak jak říkáš že dolní jsou jen trošku natěsnané..já kdybych do toho šla s tvýma zubama, tak když už bych do toho šla, tak určitě naplno..později by ti to totiž mohlo začít vadit až by si viděla ty krásné horní a ty dolni pokulhávajici..ale je to jen můj názor..takže já bych volila 1ku:-) tak a ted jak tady na to koukám kazdej ti poradil neco jiného:-)
Rozhodně bych nedělala 3) kamarádka má taky implantát a vypadá to děsně..opravdu i když se říká že v dnešní době to už nejde ani poznat věř, že je a to nezminuju to, když si párkrát kousla do neceho tvrdšího a s brekem utíkala ze školy k doktorce ze vypadá jak upír, jelikož se ji zoubek trosku odlomil.
Mějte se Adela

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí