|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Miss Marple napsal(a):
No, to mozna ano, ale bez te smlouvy by manzelka pri rozvodu nebo dcera pri matcine umrti dostaly prd. Takhle alespon neco. Chapu, ze pred 20 rokama bylo 100 000 uplne jina suma nez dneska, ale zase si uvedomme, ze se stal prevrat a po nem byla ekonomicky dost netypicka situace, kdy inflace jela jako blazen. To neni standard. Mimo to si taky uvedomme, ze pokud nejaky muz vlastni dum a do domu se mu nastehuje zena s ditetem, tak on zas nema nejake zaopatrovaci povinnosti k jejimu diteti. Ze si za to nenajme ani byt? No, smutne, tak at ji jeji tata prida, nebo si sama vydela, ale proc by to mel delat novy partner matky? Snad ma sve deti a o ty se musi starat, ne? A matka sama snad taky mohla myslet na sve dite a neco mu nechat, ne?
Tak pokud by Vám po dvaceti letech stačilo vyplatit zpět 100.000,-, tak je to v pořádku. 100.000,- před 20 lety se rovná cca 1.000.000,- dnes.
Upravil(a) jjjj (7. 6. 2007 14:42)
Není tady
Taky 20 let den dum obyvali a zrejme neplatili zadny najem.
Není tady
Miss Marple napsal(a):
No, to mozna ano, ale bez te smlouvy by manzelka pri rozvodu nebo dcera pri matcine umrti dostaly prd. Takhle alespon neco. Chapu, ze pred 20 rokama bylo 100 000 uplne jina suma nez dneska, ale zase si uvedomme, ze se stal prevrat a po nem byla ekonomicky dost netypicka situace, kdy inflace jela jako blazen. To neni standard. Mimo to si taky uvedomme, ze pokud nejaky muz vlastni dum a do domu se mu nastehuje zena s ditetem, tak on zas nema nejake zaopatrovaci povinnosti k jejimu diteti. Ze si za to nenajme ani byt? No, smutne, tak at ji jeji tata prida, nebo si sama vydela, ale proc by to mel delat novy partner matky? Snad ma sve deti a o ty se musi starat, ne? A matka sama snad taky mohla myslet na sve dite a neco mu nechat, ne?
Tak,tak,miss Marple,zadny z partneru nema v zavazku zaopatrovat deti partneru z predeslych manzelstvi.To se nesmi nikdo zlobit.Proc taky,ze!To potom kdyz se jeste za svobodna rozhodnu pro jedno dite,to proto abych ho mohla mimo jine i dobre zaopatrit,tak v pripade dalsiho snatku musim myslet na veno treba ctyrikrat?A pri kazde investici odpocitat pro manzelovy deti podstatne procento?To potom jen v tom pripade,ze by moje dite dedilo po jeho byvale manzelce.Jinak to nejsem schopne prijmout.Navic,jak uz tu nekdo psal,kdyz manzelstvi zacina na zelene louce.......
Není tady

Tak to mám chápat tak, že když můj přítel přijde ke mně s prázdnýma rukama a já toho taky moc nemám, něco spolu třeba vybudujeme, tak jen proto, že jeho děti s námi nežijí a moje ano, tak i když to vybudujeme a získáme nějaký majetek s přítelem společně, zdědí to jen moje děti? Ty jeho mají smůlu, protože žijí se svojí matkou? Tak jsem asi hloupá, ale přijde mi spravedlivé, že když získáme něco spolu, tak mají snad nárok všechny děti, moje i jeho, stejným dílem. Jistěže nezahrnu do dědictví po něm můj byt, který jsem dostala od své matky ještě před tímto vztahem. Ale jinak, pokud spolu budeme, tak to beru tak, že ačkoli jeho děti s námi žít nebudou, neznamená to, že nemají nárok po příteli dědit.
Není tady

Modroočko, přesně takhle jsem to myslela. Jinak mám naprosto stejný náhled na celou věc, jako iva1.
Není tady

Aha, takže když od nás vloni BM odešel, znovu se oženil, zdědí po svých rodičích byt, tak po něm ho zdědí syn jeho ženy z prvního manželství, protže s ním momentálně žije a naše děti přijdou zkrátka. Tak to mi přijde opravdu nespravedlivý, aby majetek po babičce našich dětí , získalo dítě cizí, které její vnuk není. No, výborně.
Není tady

Modroočko, zděděný majetek nemůže nabýt syn jeho ženy z 1. manželství, protože není jeho pokrevní příbuzný. Jedině, že by zděděný byt na něj Tvůj muž převedl ještě před svou smrtí, což je pravděpodobnost velice malá.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Tak to mám chápat tak, že když můj přítel přijde ke mně s prázdnýma rukama a já toho taky moc nemám, něco spolu třeba vybudujeme, tak jen proto, že jeho děti s námi nežijí a moje ano, tak i když to vybudujeme a získáme nějaký majetek s přítelem společně, zdědí to jen moje děti? Ty jeho mají smůlu, protože žijí se svojí matkou? Tak jsem asi hloupá, ale přijde mi spravedlivé, že když získáme něco spolu, tak mají snad nárok všechny děti, moje i jeho, stejným dílem. Jistěže nezahrnu do dědictví po něm můj byt, který jsem dostala od své matky ještě před tímto vztahem. Ale jinak, pokud spolu budeme, tak to beru tak, že ačkoli jeho děti s námi žít nebudou, neznamená to, že nemají nárok po příteli dědit.
Tos sa uz necerti,Modroocko.Udelas si to tak,jak to vyhovuje tobe.Je to prece jen tvoje vec.To,co je pro lidi jako ty ,samozrejmnosti,pro ty druhe zase neakceptovatelne.S tim nic neudelas.Ze srdce ti preji krasny letni den.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Tak to mám chápat tak, že když můj přítel přijde ke mně s prázdnýma rukama a já toho taky moc nemám
Jistěže nezahrnu do dědictví po něm můj byt, který jsem dostala od své matky ještě před tímto vztahem.
Modroocko, v pripade, ze mate OBA hole ruce, pak je situace jina. V pripade, ze jen jeden, pak nechapu, proc ten, co ma pred tim, nez se vubec seznami!, nejaky majetek, by mel zaopatrit jeho deti. Tobe prijde spravny, ze jeden si nadela majetek, druhy deti a pak to daji dokupy a tak ten majetnejsi je ma zabezpecit? Je to fer?
A s tim zdedenym bytem je to presne jak pisu. Ten maji dedit jeho deti. Nikoliv deti partnera, ktery ma deti s jinym clovekem. To znamena, ze syn jeho nove partnerky asi tezko. To neni o spolecnym bydleni a sdileni domacnosti.
Není tady

No jo, jenže když se teď BM znovu oženil, má novou rodinu, tak to pak může jeho současná žena říct, že když byt po rodičích získal až za manželství s ní, tak by ho mohl napsat půlku na ni, ne? Navíc to vypadá tak, že když BM vydělává hodně a ona moc ne (to je skutečnost), tak dejme tomu na jejich úspory, které budou především jeho zásluhou, bude mít podle toho, co tady čtu, nárok ona, protože v době, kdy ty úspory vznikaly, byla jeho ženou ona a ne já, naše děti s ním nežily, tak mají smůlu, po tatínkovi nezdědí nic. Ono to, co tady některé z vás píší, tak vypadá. Teda spíš, že by to podle některých z vás takhle mělo být. Já se nečertím, jen mi přijde málo pochopitelné, že některé druhé ženy a partnerky by rády tak trochu odrbaly patnerovy děti, které za to, že s nimi jejich otec nežije, nemůžou. Ale nepřipadá mi to jako důvod, aby přišly zkrátka. Prostě si myslím, že pokud ten otec nashromáždí nějaký majetek, byť i s jinou partnerkou, tak pořád na část po něm mají nárok i ty jeho děti z předchozího vztahu. Jenže když se nedohodnou někdy mezi sebou o dědictví vlastní sourozenci, jak se pak může dohodnout druhá žena s dětmi svého manžela. Je vidět, že se někdy lidi v těchto situacích mění tak trochu v supy.
Není tady
Jeho manzelka muze rict co bude chtit, ale stejne snad zalezi na tom otci jak s bytem nalozi. Pokud jej napise na sve deti, nebo na jeji deti, nebo ho treba proda a propije, tak je to JEHO byt. Ne tvuj, ne jeho manzelky. Tady se nejedna o byt, ktery by spolu poridili, ale on ho zdedil. Ja osobne povazuji dedictvi za zavazujici a mam pocit, ze zdedeny majetek by mel clovek predat dalsim generacim, tudiz svym detem.
Není tady
Miss Marple napsal(a):
Modroočka napsal(a):
No jo, jenže když se teď BM znovu oženil, má novou rodinu, tak to pak může jeho současná žena říct, že když byt po rodičích získal až za manželství s ní, tak by ho mohl napsat půlku na ni, ne? Navíc to vypadá tak, že když BM vydělává hodně a ona moc ne (to je skutečnost), tak dejme tomu na jejich úspory, které budou především jeho zásluhou, bude mít podle toho, co tady čtu, nárok ona, protože v době, kdy ty úspory vznikaly, byla jeho ženou ona a ne já, naše děti s ním nežily, tak mají smůlu, po tatínkovi nezdědí nic. Ono to, co tady některé z vás píší, tak vypadá. Teda spíš, že by to podle některých z vás takhle mělo být. Já se nečertím, jen mi přijde málo pochopitelné, že některé druhé ženy a partnerky by rády tak trochu odrbaly patnerovy děti, které za to, že s nimi jejich otec nežije, nemůžou. Ale nepřipadá mi to jako důvod, aby přišly zkrátka. Prostě si myslím, že pokud ten otec nashromáždí nějaký majetek, byť i s jinou partnerkou, tak pořád na část po něm mají nárok i ty jeho děti z předchozího vztahu. Jenže když se nedohodnou někdy mezi sebou o dědictví vlastní sourozenci, jak se pak může dohodnout druhá žena s dětmi svého manžela. Je vidět, že se někdy lidi v těchto situacích mění tak trochu v supy.
Jeho manzelka muze rict co bude chtit, ale stejne snad zalezi na tom otci jak s bytem nalozi. Pokud jej napise na sve deti, nebo na jeji deti, nebo ho treba proda a propije, tak je to JEHO byt. Ne tvuj, ne jeho manzelky. Tady se nejedna o byt, ktery by spolu poridili, ale on ho zdedil. Ja osobne povazuji dedictvi za zavazujici a mam pocit, ze zdedeny majetek by mel clovek predat dalsim generacim, tudiz svym detem.
Presne tak,nemyslim si,ze by meli otcove potrebu radit se s byyv.manz.o svych majetcich.Je to jen na nich,jak si to rozhodnout.Neber to osobne,Modroocko,ale v ty supy se meni prave ti potomci a vetsinou za vydatne podpory svych matek.Zemreli tata,sletnou se jeste tentyz den a vdovu by uklovaly zaziva.Je takovych pripadu snad malo?Vubec se nedivim,ze si kazda ta druha manzelka hledi osetrit majetek co nejdrive,aby se nestalo,ze zustane s kufrem na chodniku.Co se ale bytu tyce,souhlasim s tebou,ze patri detem z byv.manzelstvi.To je nad slunce jasne.
Není tady

Jenže to není tak, že bych já po něm chtěla, aby ten byt nechal našim dětem, jen jsem popsala to, o čem se tady mluví. Je to opravdu na BM, co by s tím bytem udělal, ale jak tady některé píší, tak by ony, jako druhé partnerky chtěly, aby ten byt zůstal jim a následně jejím dětem. A o tom mluvím, moje děti by se s nikým nehandrkovaly, protože je k tomu nevedu, u nás v rodině se kvůli majetku nehádáme, ale bývalý tchán se se svou sestrou kvůli majetku nestýká. Chci tady tím jen říct, že i když muž získá nějaký majetek svým přičiněním za druhého vztahu, tak mají na dědictví nárok i ty děti ze vztahu předchozího, protože ony za rozchod svých rodičů nemůžou. Nemyslím, že by se měly děti z předchozích vztahů nějak "odstavovat". A nepíšu to kvůli tomu, že já mám taky pro současnou ženu BM "minulé děti". Stejný postoj mám i k dětem svého přítele. Spolu žádné děti nemáme (jsme spolu půl roku, takže to jsou zatím jen hypotetické úvahy) a žádné společné neplánujeme, on má tři, já dvě a to snad stačí. Ale pokud spolu zůstaneme, tak je to tak, že to, co mám já před tímto vztahem, je pro moje děti, v jeho případě tak, že to, co si přinesl on, je pro jeho děti a pokud něco získáme společně, tak by to v dědictví nebo ještě za našeho života, mělo být rozdělené spravedlivě mezi všechny naše děti, moje i jeho.
A nebudu nabádat moje děti, aby se v případě smrti jejich otce chovaly jako supi a nutili jeho vdovu, aby třeba prodala střechu nad hlavou jen proto, aby jim mohla rychle a hned vyplatit dědictví, vedu je k tomu, že se dá všechno vyřešit slušně a domluvit se jako lidi.
Je fakt, že tyhle věci nejsou jednoduché a někdy nemusí mít ten jeden rodič ani jiného partnera, některé děti se jako supi chovají i k vlastním rodičům, bohužel.
Upravil(a) Modroočka (10. 6. 2007 18:33)
Není tady
Zdravim te,Modroocko,kdyby byly vsechny BM ky jako ty,nebylo by zadnych problemu.Ne nadarmo se rika,ze jaka matka,taka Katka.Na koho se potom zlobit?Vcelku s tebou souhlasim.Take si myslim,ze kazdy rozumne uvazujici otec pozna,o co vlastne jeho detem jde a sam se podle toho zaridi.Ja uz jsem tu jeden takovy pripad popisovala a nejneze se sprajcla druha manz.,ale rovnez otec ji v tom podporil a vsechen majetek napsal na jeji deti.Beru,ze ani to neni korektni jednani,ale zrejme uz toho bylo pro oba presprilis.Vim,je takova doba,ze zlataky vladnou svetem,ale prece jenom jsou hranice,za ktere neni radno zachazet.
Není tady
Tak to jste mne uklidnily, holky. Můj muž si donesl fakt jen tašku se základními věcmi, vybavení bytu a vše ostatní nechal pravní ženě. Takže v tom máme jasno - z toho, co donesl, není již co dědit /trencle se už holt rozpadly/.
A teď k tomu, co jsme naškudlili /kromě dluhů/ za trvání našeho manželství. To připadne pouze a jen našim společným dětem. Na vybavení bytu nám přispívali výhradně moji rodiče, tchýně se zmohla akorát na podrývání našeho vztahu. Nakonec, jen a jen naše děti odnášely a byly nuceny snášet podmínky udržení firmy drobného živnostníka. Pokud z toho již něco je a bude-li do budoucna z tohoto podnikání více, nevím, proč bych měla dovolit jakoukoli participaci manželovy dcery na takto nabytém majetku.
Prostě jsme si ten majetek rozdělili již teď a za okolností, které jsou odpovídající naší situaci.
Není tady
Kiara napsal(a):
Modroočko, zděděný majetek nemůže nabýt syn jeho ženy z 1. manželství, protože není jeho pokrevní příbuzný. Jedině, že by zděděný byt na něj Tvůj muž převedl ještě před svou smrtí, což je pravděpodobnost velice malá.
aneb si syna své ženy z prvního manželství adoptuje...
Není tady
maggie napsal(a):
Tak to jste mne uklidnily, holky. Můj muž si donesl fakt jen tašku se základními věcmi, vybavení bytu a vše ostatní nechal pravní ženě. Takže v tom máme jasno - z toho, co donesl, není již co dědit /trencle se už holt rozpadly/.
A teď k tomu, co jsme naškudlili /kromě dluhů/ za trvání našeho manželství. To připadne pouze a jen našim společným dětem. Na vybavení bytu nám přispívali výhradně moji rodiče, tchýně se zmohla akorát na podrývání našeho vztahu. Nakonec, jen a jen naše děti odnášely a byly nuceny snášet podmínky udržení firmy drobného živnostníka. Pokud z toho již něco je a bude-li do budoucna z tohoto podnikání více, nevím, proč bych měla dovolit jakoukoli participaci manželovy dcery na takto nabytém majetku.
Prostě jsme si ten majetek rozdělili již teď a za okolností, které jsou odpovídající naší situaci.
Maggie, naprosto rozumim. Jsem ve stejne situaci, jen s tim rozdilem, ze dluhy jsme si nenasekali my dva, ale oni dva (s jeho byvalou zenou). Momentalne jsem to ja, kdo plati byt jeho byvale zene, potazmo detem a tak si myslim, ze na nasledujicim bydleni uz nemaji pravo se podilet. Pokud muj muz neco zdedi, necht si s tim nalozi dle sveho vlastniho uvazeni, pokud neco zdedim ja, ucinim totez. Toto pravo prislusi i jeho byvale zene :-). Jakakoliv financni podpora z jeho rodiny neni, zatimco z te me ano. Nevidim duvod, proc by meli mi rodice dotovat jeho deti. Tem at neco daji jejich prarodice, budou-li chtit. Mi rodice jsou prarodici mych deti ne jejich.
Není tady