|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Diky vsem za Vase nazory a je to urcite poucne pro vsechny,ktery jsou v teto situaci.Je opravdu dobre myslet i na deti z byvalych manzelstvi partnera.
Upravil(a) prezdivka2007 (4. 6. 2007 11:14)
Není tady
Samozřejmě že má. Všechny děti dědí po svých rodičích, pokud nejsou za života vyděděni.
Není tady
Ano má. Jestli dobře počítám, tak má Váš přítel celkem šest dětí. A všechny tyto děti budou po smrti přítele po něm dědit (pokud je nevydědí, což není jednoduché), a to ať už se s nimi přítel stýká či nikoli.
Není tady
Dědí všechny děti ať jsou manželské či nemanželské stejným dílem. Vydědění není opravdu jednoduché - potomek je (nebo byl) buď pravomocně odsouzen k výkonu trestu, hrubě či v rozporu s dobrými mravy zachází se svým rodičem (týrání apod..)Pokud by jste byli manželé, dědí polovinu manželka, další polovinu stejným dílem děti zůstavitele. Jestli jste jenom družka, bude te muset dokázat, co je v pozůstalosti Vaše, co jste si koupila za Vaše peníze , kolik jste investovala do společné domácnosti (účtenky, dary....)
Upravil(a) Décima (1. 6. 2007 9:25)
Není tady
Noo, když zemřel můj otec (stýkali jsme se), tak nás nikdo ani k dědickému řízení nepozval a to tam teda nějaký majetek byl.
Na druhou stranu po smrti mé maminky a jejího druha, vrthli do našeho(dědictví po mamince) bytu děti druha (v životě jsme je neviděli) a za přítomnosti notářky a zapisovatelky brali všechno, na co jsme my neměli paragon, takže hlášky typu- mamka říkala , že máme vzít nějaké záclony, proč není těch hrníčků 6? atd....
Zákon je někdy trošičkuuuuuu vedle.
Není tady
Darja70 napsal(a):
Noo, když zemřel můj otec (stýkali jsme se), tak nás nikdo ani k dědickému řízení nepozval a to tam teda nějaký majetek byl.
Na druhou stranu po smrti mé maminky a jejího druha, vrthli do našeho(dědictví po mamince) bytu děti druha (v životě jsme je neviděli) a za přítomnosti notářky a zapisovatelky brali všechno, na co jsme my neměli paragon, takže hlášky typu- mamka říkala , že máme vzít nějaké záclony, proč není těch hrníčků 6? atd....
Zákon je někdy trošičkuuuuuu vedle.
Já bych to hned zase neházela na špatné zákony... soudní komisař se nemusí vždy dozvědět o všech oprávněných¨(jak taky), proto má oprávněný dědic možnost svoje dědictví vymáhat.
Není tady
mag napsal(a):
Darja70 napsal(a):
Zákon je někdy trošičkuuuuuu vedle.Já bych to hned zase neházela na špatné zákony... soudní komisař se nemusí vždy dozvědět o všech oprávněných¨(jak taky), proto má oprávněný dědic možnost svoje dědictví vymáhat.
To je fakt,že se notář nemusí dozvědět o všech oprávněných, ale zdá se mi to blbé, protože když si jeden pozůstalý řekne, že další nepřizná (třeba děti bývalých partnerů) a ony se o smrti nedozví, pak utřou nos.
Je to někdy šalamounsky zařízené a nespravedlivé na obě strany, případ od případu. No, já jsem vše ve zdraví přežila, byť bez dědictví, ale živá
Není tady

Upravil(a) prezdivka2007 (4. 6. 2007 11:14)
Není tady

přezdívka2007: to bys koukala, jak by se to rychle dětičky dozvěděly
viz příspěvky výše.
Jinak - kdyby druh zemřel, ty jsi jeho děti při dědickém řízení zatajila a děti by na to přišly, měla bys kvůli tomu velký problém. Jednak by se děti domáhaly soudní cestou toho majetku, který jsi jim zapřela a pak by Tě taky mohly zažalovat za podvod (protože jsi věděla, že druh má děti, zatajila jsi to a na to konto ses obohatila).
Není tady
Dekkuji vsem za prispevky. Jinak a cokdyz pritel bude rikat, ze nema penize?
Není tady
prezdivka2007 napsal(a):
Znam lek na tyhle penezolapky.Za zivota partnera prevest majetek na jinou osobu a vice si hlavu nelamat.Vim,ze deti nasic partneru maji zajem jen o penize,ale rodic je vlastne vubec nezajima.Takze takhle jim odstrihnout nitku a je pokoj.
Není tady
iva1 napsal(a):
prezdivka2007 napsal(a):
Znam lek na tyhle penezolapky.Za zivota partnera prevest majetek na jinou osobu a vice si hlavu nelamat.Vim,ze deti nasic partneru maji zajem jen o penize,ale rodic je vlastne vubec nezajima.Takze takhle jim odstrihnout nitku a je pokoj.
Výborný nápad
, už jsem myslela, že by se ty chudinky měly utopit, aby náhodou po otci něco nedostaly
, škoda, že to nejde udělat i s výživným nebo jsi už něco chytrého taky vymyslela?
Není tady

iva1 napsal(a):
prezdivka2007 napsal(a):
A zajímá dítě toho rodiče? Nezajímá, ale to dítě za to nemůže. Nebo jste chamtivé a máte strach, abyste se s tím dítětem nemusely náhodou dělit, když to můžete schlamstnout samy? Já jsem dítě prachatého otce, o nic se sápat nebudu, mám svoji hrdost, on se o mě tatíček nikdy nezajímal, mám já teď jeho vyhledávat? Proč, když o mě nestál? I platit alimenty mu bylo za těžko. Holky, pobavily jste mě, vážně. To by mě nikdy nenapadlo se strachovat, aby náhodou děti mého případného partnera po jeho smrti něco nechtěly. O co vám jde, o partnera a nebo o jeho majetek?
A ještě dodatek, pokud by zemřel otec vašich dětí, tak se samozřejmě případného dědictví domáhat budete, že? Co na tom, že se třeba s otcem nestýkaly, jen ať vaše děti dědí, když je co. Nebo se pletu? Že byste to viděly tak, že jen ať to dostanou ty děti, co sice nejsou jeho, ale žijí s ním? Tomu nevěřím.
Upravil(a) Modroočka (3. 6. 2007 21:18)
Není tady
přezdívko, tebe se totiž nikdo na nic ptát nebude, ty jsi pouze přítelkyně, a tedy nikoliv dědička. A pokud bys náhodou vypravovala pohřeb (ale proč, když on má šest dětí, že), ani tak nejsi účastníkem dědického řízení. Po tvé příteli dědí pouze jeho vlastní děti a je lhostejné jestli jsou z manželství či nikoliv.
A ještě k tomuhle: "Dekkuji vsem za prispevky. Jinak a cokdyz pritel bude rikat, ze nema penize?" - to on už toho po smrti moc říkat nebude. :-))
Není tady
aprill napsal(a):
iva1 napsal(a):
prezdivka2007 napsal(a):
Výborný nápad
, už jsem myslela, že by se ty chudinky měly utopit, aby náhodou po otci něco nedostaly
, škoda, že to nejde udělat i s výživným nebo jsi už něco chytrého taky vymyslela?
NEeeee,to necham tobe.Snad na neco prijdes.Cus.Uz musim do prace.
Není tady
iva1 napsal(a):
aprill napsal(a):
iva1 napsal(a):
Znam lek na tyhle penezolapky.Za zivota partnera prevest majetek na jinou osobu a vice si hlavu nelamat.Vim,ze deti nasic partneru maji zajem jen o penize,ale rodic je vlastne vubec nezajima.Takze takhle jim odstrihnout nitku a je pokoj.Výborný nápad
NEeeee,to necham tobe.Snad na neco prijdes.Cus.Uz musim do prace.
Nemám potřebu vymýšlet jak bych syna svého přítele připravila o jeho dědictví.
Není tady

aprill napsal(a):
Ne,stačí jen penězolapce ustřihnout nitku,to že jim nějaká .... ukradla tátu nestačí,ještě jim je třeba sebrat vše na co mají nárok.Bravo 
Není tady
Nelíbí se mi tyhle hony na čarodejnice. Jsme na internetu kde je pravda hodně iluzorní - myslím že ten kdo chce pomoci by se mněl soustředit na dotaz a odpovědět s úmyslem porovnat si svoje možnosti s možnostmi jiných nebo fakt pomoci. Ne zkoumat s jakým úmyslem píše ten co píše. Úmysl je jediný - sbírat data. Zpousta pisatelek píše v první osobě v rodu činném i když se dotaz týká někoho jiného. Tak proč takovéto urážky? Občas mně připadá že babinet slouží v první řadě na vyvředění vlastních bolestí. Proč se nemluví k věci?
Není tady
maria: jistě, nikdo nezná souvislosti. Mně osobně by stačilo nebýt vystavená zlobě dětí z minulého manželství, které jsem v životě neviděla. O peníze vůbec nejde. Jde to nějak zařídit? Ať si mají, na co mají nárok, ale nebudou se přehrabovat v mých věcech, ve věcech po mé matce, ječet na mě, že jsem parchant, svině atd. a nechtít zaplatit náklady plynoucí z dědického řízení.
Není tady
kariatis: já měla na mysli pseudomoralisty kteří misto toho aby odpověděli na jasný dotaz a dali jasnou odpověď začnou vychovávat tazatele. O to se jich nikdo neprosí.
Všimni si reakce na jasný dotaz pŕezdívky. Dotaz byl jasný - máí nrok na dědictví i ty děti kteří se s otcem nestýkají?
Jasná odpověď ano mají. Pokud je otec nevydědí. Vydědit je muže pouze ze zákonem daného duvodu. Konec.
Jako dodatek bych si představovala - dětem které se s otcem nestýkají se muže stát že se nedovědí že probíhá dědický spor mohou být tedy určeny za dědice neznámého obytu a pak mají problém. Nějaké hlubokomyslné řeči o tom za je chce někdo ošidit o dědictví (a už vubec ne pistatelka) se mně krajně příči. Kto je tady tak hluboce morální že se opovažuje kritizovat někoho kdo byl tak odvážný že se ptal na něco co ho zajímá?
týká se mně to protože muj syn tady zadal jediný dotaz a zapřisahl se že už nikdy do Babinetu nevleze. Já bych takové včelky majky stříkala biolitem!
Není tady
maria napsal(a):
kariatis: já měla na mysli pseudomoralisty kteří misto toho aby odpověděli na jasný dotaz a dali jasnou odpověď začnou vychovávat tazatele. O to se jich nikdo neprosí.
Všimni si reakce na jasný dotaz pŕezdívky. Dotaz byl jasný - máí nrok na dědictví i ty děti kteří se s otcem nestýkají?
Jasná odpověď ano mají. Pokud je otec nevydědí. Vydědit je muže pouze ze zákonem daného duvodu. Konec.
Jako dodatek bych si představovala - dětem které se s otcem nestýkají se muže stát že se nedovědí že probíhá dědický spor mohou být tedy určeny za dědice neznámého obytu a pak mají problém. Nějaké hlubokomyslné řeči o tom za je chce někdo ošidit o dědictví (a už vubec ne pistatelka) se mně krajně příči. Kto je tady tak hluboce morální že se opovažuje kritizovat někoho kdo byl tak odvážný že se ptal na něco co ho zajímá?
týká se mně to protože muj syn tady zadal jediný dotaz a zapřisahl se že už nikdy do Babinetu nevleze. Já bych takové včelky majky stříkala biolitem!
Mario, ty jsi poklad. Souhlasim ve vsem. Jde mi jenom o odpoved druhych a ne o to, aby nekdo nekoho kritizoval.
Není tady
Ivča K. napsal(a):
aprill napsal(a):
Ne,stačí jen penězolapce ustřihnout nitku,to že jim nějaká .... ukradla tátu nestačí,ještě jim je třeba sebrat vše na co mají nárok.Bravo
Predstav si,ze zadna takova jim rodice neodvedla,ale ma to jen okoukane z praxe jinych.Je to az na pozvraceni.jak nekteri potomci ve sve dospelosti zacnou mit zajem ehm o tatu,kdyz zjisti,jak financne dobre na tom je.To se pak nemuzes divit tem zenskym,ze stanou v opozici a brani si svoje.A kolikrat ten blahobyt v tatove druhe rodine neni jeho dilem,ale prave te takove....Tak se necerti a nediv se,ze majetek z techto penez porizeny si napise na sve deti,coz se mi zda absolutne v pohode.
Není tady

iva1: Můj otec vlastní firmu, je dost bohatý, ale nikdy bych za ním pro nic nešla. Proč? Protože když mi byl rok a půl, odešel si užívat bezdětného a svobodného života, já, jeho první dítě jsem ho vůbec nezajímala. Takže tím chceš říct, že to, že se nestýkám už 36 let se svým otcem, je moje vina? To snad ne. A pokud se s ním něco stane a mě bude kontaktovat notář s tím, že mám nárok na část dědictví, tak je to na pozvracení, pokud bych se toho nevzdala? V životě se o mě otec nezajímal, nestaral, nic mi nikdy nedal, jen to nejmíň, co šlo, to platil. Takže kdepak je asi ta potom ta chyba, že jsem se s ním nevídala? Ve mně? To asi sotva, nelezu tam, kde mě nechtějí. Jak to viděla jeho druhá a pak třetí žena, to si asi dovedu představit. A my, děti otců, kteří se nás jaksi "dobrovolně" vzdali, jsme se jich nijak moc neprosili, aby nás měli, ale když už, tak je jejich chyba, že se na nás vykašlaly, ne nás, dětí. Mně je spíš na zvracení z vás, co máte strach, abyste se s těmi dětmi nemusely dělit a hledáte cesty, jak to zařídit.
Ale to jen abyste viděly pohled z té "druhé strany".
Prostě dítě nárok má, ať se to komu líbí nebo ne.
Upravil(a) Modroočka (4. 6. 2007 16:23)
Není tady
Modroočka napsal(a):
iva1: Můj otec vlastní firmu, je dost bohatý, ale nikdy bych za ním pro nic nešla. Proč? Protože když mi byl rok a půl, odešel si užívat bezdětného a svobodného života, já, jeho první dítě jsem ho vůbec nezajímala. Takže tím chceš říct, že to, že se nestýkám už 36 let se svým otcem, je moje vina? To snad ne. A pokud se s ním něco stane a mě bude kontaktovat notář s tím, že mám nárok na část dědictví, tak je to na pozvracení, pokud bych se toho nevzdala? V životě se o mě otec nezajímal, nestaral, nic mi nikdy nedal, jen to nejmíň, co šlo, to platil. Takže kdepak je asi ta potom ta chyba, že jsem se s ním nevídala? Ve mně? To asi sotva, nelezu tam, kde mě nechtějí. Jak to viděla jeho druhá a pak třetí žena, to si asi dovedu představit. A my, děti otců, kteří se nás jaksi "dobrovolně" vzdali, jsme se jich nijak moc neprosili, aby nás měli, ale když už, tak je jejich chyba, že se na nás vykašlaly, ne nás, dětí. Mně je spíš na zvracení z vás, co máte strach, abyste se s těmi dětmi nemusely dělit a hledáte cesty, jak to zařídit.
Ale to jen abyste viděly pohled z té "druhé strany".
Prostě dítě nárok má, ať se to komu líbí nebo ne.
Kdyby jsi pozorneji cetla,tak uvidis,ze reagujes prilis emotivne a hlavne ne k tomu,o cem se tu zminuji.Mluvim o detech,ktere nikdy nemely zajem,jen kdyz byl otec pri penezich a to je od jejich detstvi kontaktoval pravidelne.Ted kdyz je jim kolem ctyricitky a otec je opravdu v baliku a jak uz jsem psala ne svym pricinenim,ale prosperujici firma jeho zeny ho vynesla do techto vysin,najednou jsou strasne starostlivi a pravidelne dojizdi na navstevy.Je to pripad v nasi dedine a reknuti,ze my vsichni sousedi znali situace ,mame z toho male divadlo.Jisteze fandime jeho druhe zene a jejim detem z predesleho manzelstvi a nikdo ji nevycita,ze vsechny nemovitosti porizene z techto penez napsala na sve deti.Je to snad prirozene.Nebo je i ona povinna neco detem sveho partnera?To snad ne???Myslim,ze cestu netreba nijak slozite hledat,kdyz je za rohem.
Není tady