14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Tak jsem s v opozici s manou, ten tvrdí, e steak můe být i vepřový nebo drůbeí, já zas tvrdím, e jen hovězí z pravé svíčkové. Ostatní je biftek, psáno foneticky.
Puste se do mě, a se poučím
Mmch, jak ho připravujete, aby nebyl tvrdý, ale jako perníček? Nakládáte maso?
Na čem restujete a je lepí litinová nebo nerezová pánev?
Upravil(a) Regina (30. 5. 2007 15:42)
Není tady
Regino, tady má přesný výklad slova
http://cs.wikipedia.org/wiki/Steak
Jinak maso naloit do oleje a koření, klidně na několik dní (to by hygienik řval) a solit a po zataení masa, po prvním otočením na pánvi, grilu atd.
Není tady
Regino, kazdy mate tak trochu pravdu. Anglicky steak je pouze hovezi a dale se rozlisuje z ktere casti kravy se maso pripravuje. Napr. Fillet steak = svickova, sirloin steak = rostenka, ribeye steak = zvlastne uriznuty kus masa, ktery se u nas neporcuje, takze nevim preklad (rib - zebro, eye - oko), t-bone steak atd. Cesi z steaku udelali biftek, aby se vedelo, ze na taliri bude skutecne hovezi. (beef - hovezi maso). Pravda je, ze jsem u nas na jidelni listku videla steaky z veproveho nebo krutiho masa.
Není tady