6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
jinak délka mateřské je stejná jak pro vdané nebo svobodné maminky.... 28 tydnu...
U nas je to taky, ze taky nejsme vzati,... žijeme spolu ale, a měli jsme v plánu že se vezmeme, jakmile bude víc peněz(tedy mě se už do svatby moc nechce ale to je jina kapitola).... a nechala jsem malou taky pojmenovat po tatinkovi.
Není tady
gabriele: mas stejny pocit, jako ze uz se ti nechce vdavat?
sudina: no hele svagr "nemel cas " se nechat zapsat na matrice jako otec(priznat otcovstvi), tak je kolonka proskrtnuta a nedostanes od statu nic, muzes pozadat o prispevek na dite,ale musis dokazovat, jaky mas plat, co nemas a mas... atd... a od ledna se to zase snizila ta hranice komu davaji a nedavaji....
Není tady
gabi: no jo to se tak holt stava:))) nejak mi to pripada vic a vic zbytecny:)))
Není tady
tak me taky predstava zit s nekym do konce zivota prijde absurdni, at s kymkoli, no jsem pesimista, takze na lasku na cely zivot neverim a prijde mi ze je to pak o tom ze spolu jen ziji ty dva... jsem hrozna...
Není tady
Ahoj holky, zajimalo by me, jestli mate nektera zkusenost s nezapsanim otce do RL. To je proste ta kolonka prazdna, nebo co konkretne tam uvadeji? Otec o diteti nevi a zatim to neplanuju rikat, protoze je to slozitejsi a chci co nejjednodussi cestu pro vsechny. O penize mi taky nejde, troufam si rict, ze je nechci ani po statu, ty masinerie za to nestoji, aspon zatim:) Moc dekuju za vase reakce.
Není tady
ahoj, mam vlastni zkusenost a je to presne tak, kolonka zustane prazdna.
Není tady
bajajo, mas skutecne krasnou holcicku! A diky za uspokojivou odpoved, povazuju to za lepsi zpusob nez treba formulace ´otec neuveden´. Z nejblizsiho okoli samozrejme jsou jiste tlaky, ze je treba jit tou ´tradicni´cestou a neni proc veci komplikovat. Ja to vidim v tuto chvili prave naopak.
Není tady
Dekuju a na tlaky okoli nedej, ty jsi matka, tak mas pravo se rozhodnout.... drzim pesti at vsechno vychazi podle tvych predstav....
Není tady
Bajajka má pravdu. Na tlaky okolí se můžeš vykašlat. Bude to Tvoje mimčo a je to Tvé rozhodnutí. Já taky nikde otce neuváděla a Vašík tam má prostě kolonku proškrtnutou. Jediné, kde na mě trochu tlačili, to bylo v porodnici při příjmu,ale to spíš PA říkala, ať si to rozmyslím kvůli penězům.. Nerozmyslela A co se peněz týče, jediné o co můžeš neuvedením přijít, jsou peníze, které bys dostala , pokud bys byla v hmotné nouzi, že porý tím, že jsi vlastně neuvedla otce jsi se jakoby vzdala příjmů v podobě alimentů a tak Ti stát už nemá proč doplácet.. Čili prý pokud chceš peníze, chtěj alíky, jiné nedostaneš. Samo, že příspěvek na dítě, bydlení atd. to dostaneš jako každej jinej, jen ta hmotka je jaksi v čudu. ale to seTě netýká, takže neřeš a udělej si to podle sebe. Já osobně jsem moc a moc ráda, že jsem ho tam neuvedla. Stejně se o nás vůbec nezajímá a jsem s Vašulkou sama. Kdybych ho tam napsala, tak by tam jen bylo jeho jméno, které by stejně Vašíkovi nic neřeklo... Takže hlavně, ať se ti daří a je vše v pořádku a v pohodě
Není tady
sugarka napsal(a):
bajajo, mas skutecne krasnou holcicku! A diky za uspokojivou odpoved, povazuju to za lepsi zpusob nez treba formulace ´otec neuveden´. Z nejblizsiho okoli samozrejme jsou jiste tlaky, ze je treba jit tou ´tradicni´cestou a neni proc veci komplikovat. Ja to vidim v tuto chvili prave naopak.
jen pro doplnění ...
v RL, který dítě dostane, je kolonka dítěte proškrtnutá (prázdná)
ale když se na dítě podívají v evidenci obyvatel např. na úřadě nebo na policii, tak tam mají uvedeno "otec neznámý"
Já jsem taky svobodná maminka, ale otec je známý, zapsaný a bydlíme spolu . Nějak to lejstro na sňatek vůbec nepotřebuju . Ale plánujeme, že se asi příští rok v létě vezmeme, až zhubnu
Upravil(a) lvice (13. 10. 2008 10:18)
lvice napsal(a):
Já jsem taky svobodná maminka, ale otec je známý, zapsaný a bydlíme spolu . Nějak to lejstro na sňatek vůbec nepotřebuju . Ale plánujeme, že se asi příští rok v létě vezmeme, až zhubnu
:vissla:My také ,ale po 9 letech bych už asi ty šatky ráda oblékla
Není tady