21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Chtěla jsem se zeptat,mám ochočeného jeka ijícího v zajetí (od mláděte,kdy byl pokousán psem,se zápalem plic a s podvýivou),mám ho třetím rokem,prospívá hezky,daří se mu (i kdy zůstal maličký).Ale přijde mi,e má moc jednostrannou stravu.Má někdo zkuennosti?Poradil by někdo s jídelníčkem?
Není tady
http://www.csopvlasim.cz/stanice/rady/jezci.pdf
http://mujweb.cz/www/radajezek/
=> z těchto stránek jsem jednou čerpala, tak snad ti pomůou
Není tady
Děkuji,tak krmení má tak jak má mít
Není tady
Verčulko nemá fotečky jeečka, ráda bych ho viděla a jinak je super e jsi se ho ujala!
Není tady
Tak dvě fotečky
Není tady
Verčulko děkuju, je to krásnej mudlík. Je trochu ochočený nebo plachý? Dobrou
Není tady
Není zač křepelko
Je ochočený,jmenuje se Kulíek (protoe v něm od mala vyrůstal ) a je tedy zvyklý jen na mě,ostatním se schovává a vyleze a kdy jsou pryč.
Není tady
Teda to čubrnim, e je Kulíek ochočený. Tomu říkám netradiční kamarádství a hlavně velká odměma zvířátka za to e se o něj stará. Perfektní, díky:)
Není tady
Moc děkuji,to by udělal kadý
Není tady
Verčulko, kadý by to neudělal a je moc dobře e se dostal k tobě, to je fakt kuliák:-))
Není tady
Uvádí mě do rozpaků...jsem holka z vesnice,dcera myslivce a s velkou láskou ke zvířatům - veho druhu (i kdy hmyz moc nemusím) tak mi to přijde samozřejmé.Prolo mi rukama mnoho zvířat co potřebovalo pomoct,ale na druhou stranu to není jen mou zásluhou,ale snahou mého veterináře - který sice vidí někdy v mých svěřencích beznadějný případ a pak ho potěí,e to vylo a hlavně trpělivostí mé rodiny,jinak bych se tomu věnovat nemohla
A křepelko,má mou hlubokou úctu,e ses ujala pejska z útulku a navíc pejska,který je starý a nemocný,to se vidí ne tak často....kadý chce pejska pokud mono navdy těně a hlavně zásadně zdravého,naopak,takových lidí jako Ty je málo
Není tady
Verčulka napsal(a):
Uvádí mě do rozpaků...jsem holka z vesnice,dcera myslivce a s velkou láskou ke zvířatům - veho druhu (i kdy hmyz moc nemusím) tak mi to přijde samozřejmé.Prolo mi rukama mnoho zvířat co potřebovalo pomoct,ale na druhou stranu to není jen mou zásluhou,ale snahou mého veterináře - který sice vidí někdy v mých svěřencích beznadějný případ a pak ho potěí,e to vylo a hlavně trpělivostí mé rodiny,jinak bych se tomu věnovat nemohla
A křepelko,má mou hlubokou úctu,e ses ujala pejska z útulku a navíc pejska,který je starý a nemocný,to se vidí ne tak často....kadý chce pejska pokud mono navdy těně a hlavně zásadně zdravého,naopak,takových lidí jako Ty je málo
http://www.gify.nou.cz/kvety2_soubory/138.gif
Verčulko teď uvádí do rozpaků ty mě:-))S těma těŇátka má pravdu, lidi chtějí spíe těňátka, ale mě více naplňuje pocit, e mohu pejskovi poskytnout klidné stáří, zvlátě kdy si pěkně vytrpěl. Nevidím v tom ádné milosrdenství, kadého naplnuje něco jiného, mě zájem o zvířata a monost se postarat o zvíře které to moc potřebuje. Stejně jako ty, mám velkou lásku ke zvířatům a nedělá mi problém vzít si pejska starého a nemocného. Bohuel nemohu mít více zvířátek, které by to potřebovali, mám dva morčáky a dva osmáky. Ale dopisuji si a přispívám finančně do kočičího útulku take mám i kočičky:-) potěí mě kdy o mě lidi řeknou něco pozitivního, to je impuls take moc děkuju, potěilo mě to. A to samé si já myslím o tobě a to opravdu upřímně!!!Jaká zvířátka jsi zachránila?
Není tady
Tak jsme se navzájem uvedli do rozpaků a jedeme dál
No proli mi rukou - jeci,liák,srnec a jiná zvěř,hrdlička,různí ptáčci,jetěrky,psi,kočky,... no bylo jich dost,neodmítnu nikoho.Pár koček u mě zůstalo,vzala jsem si psa který byl nechtěný...
K dneku mám doma 4psy,6 koček,králíčka,potkana,křečky,rybičky,vodní elvu,jeka a koně,jinak se to po různu střídá... větina z nich má svůj příběh...
Není tady
taky mám takovou lásku ke zvířatům, kdybych mohla, zachraňovala bych o sto est. bohuel doma mi moc zvířátek nepovolí - kočky u nás nejsou vítaný, máme jednoho pejska, táta chová papouky a doma mám 3 ochočené korely, které jsem dokrmovala a vlastně i vychovala
potřebují pochopitelně svůj vlastní prostor a nejednou se setkám s výtkou, e dělají nepořádek
. mým snem je proto ít na hospodářství - asi si umíte představit, jak by to tam vypadalo
- zvířátka kam se podívá.
jinak máte obě dvě můj velký obdiv za to, co pro němé tváře děláte
Není tady
verčulko teda to je zvířecích kamarádů, to ti i závidím. Musí to být fakt super starat se o lesní zvířata, která to potřebují, to se málokomu potěstí mít v rukách srnečka nebo jeka. Lenny myslím, e je pěkné zachránit i jedno zvířátko, důleitý je ten zájem o zvířata a nelhostejnost vůči nim. Taky nemohu mít více zvířat. Vřele doporučuju navtěvovat třeba psí útulek a chodit venčit pejsky, je to obrovská pomoc! Teda Pokud ve tvém okolí nějaký je. Taky bych jednou chtěla nějaký domek se zahradou a zvířátka. Kdy jsem přítelovi řekla e bych chtěla mít jednou poníka a taky čínské prasátko, klepal si na čelo:-))Určitě bude mít jednou svůj prostor kde si bude moci dělat co uzná za vhodné a nikdo ti nebude moct nadávat e zvířata piní. Je straně fajn kdy si člověk najde podobného partnera, který zájem o zvířata respektuje. Je super e má taky zájem o zvířata, myslím e dokrmování a vypiplání malých ptáčků není a tak jednoduché take smekám!
Není tady
křepelko, děkuju moc. psí útulek je od mého bydlitě asi 15 km ale na druhou stranu to není tak moc. vidí, tohle mě nikdy nenapadlo, e to jde venčit pejsky, kt. ijí v útulcích, děkuji za tip
. u tebe přítel, u mě si na čelo klepe zase máma, e prý nechápe, po kom to mám. ale nejspí po tátovi. třeba kdy byli sousedi na dovolené, tak se jim na zahradu zatoulalo kotě. chudák, jak alostně mňoukalo. společně s jednou paní z ulice jsme mu pod vraty podstrkávali jídlo. mě tohle fakt baví. s tím partnerem uvidíme
, ale snad najdu spřízněnou dui
take holky, jen tak dál, my ty zvířátka ochráníme
Není tady
Leny, ten psí útulek ti moc doporučuji. Procházky s pejskama(snad to u vás útulek umoňuje ale určitě ano) jsou moc fajn, obrovká pomoc a taky procházkama udělá něco pro své zdraví:-)).uvidí jak ti budou pejskove vděční. Já mám tu lásku ke zvířátkům asi taky po tátovi. to zda respektuje partner tvé zájmy a koníčky je straně moc důleité, jsem jetě hodně mladá a nemám moc zkuenosti ale jsem moc ráda, e partnerovi můj zájem o zvířátka nevadí, naopak semnou jezdí po práci do útulku kde také venčí pejsky. Věřím e najde zpřízněnou duičku, ne nadarmo se říká e vrána k vráně sedá. Mohu se zeptat kolik ti je let? Mě je 24 let a mám ta zvířata jetě radi ne kdy jsem byla dítě. Jakého má pejska?
Není tady
křepelko, je mi 19 let a moje láska ke zvířátkům také stále roste. doma mám jezevčíka (dlouhosrstý s hladkosrstým dohromady ). tento měsíc s ním jdeme k veterináři, to zase bude bordel, nemá doktora rád a dělá vdycky největí binec ze vech návtěvníků. přítele bohuel zatím nemám, ale zamilovaná jsem (ten kluk má taky rád zvířata
) bohuel nevím, jak to dopadne (taky mám v tomto ohledu pramálo zkueností), ale mou lásku ke zvířatům to nezmění. do toho útulku se snad dostanu, teď mám starosti se kolou
, ale vnukla si mi bezva nápad, myslím, e tam taky provozují vycházky. dokonce byl tento útulek i několikrát v pořadu chcete mě?. je to útulek butěhrad, také se mu říká bouchalka. říká ti to něco? krásně se to čte, e se tvůj přítel zapojuje, vyvolává to ve mně krásný představy o harmonickém vztahu
Není tady
Téééda,obě máte mou veeelkooou pochvalu Jste dosti mladé (i kdy taky jetě nepatřím do starého eleza
) a máte úasný cit pro zvířátka.Aby jste si nemysleli,sice bydlím na statku,ale bydlím s tátou, který pro mou slabost ke zvířatům taky neměl pochopení.A dnes mi sám pomáhá s pipláním nebo aspoň vezme v potaz,e tam přibyl dalí krk
Kdy se mi nedaří nebo mi něco zemře,co se samo taky stává,tak jde vidět,e je mu to také líto.
Kočky,to je téma samo o sobě..já jich mám hodně,ale co nesnáím,je pach kočičiny!!!Na to jsem alergická a ílím kdy mi kocouři označkují co se dá!!!!!!!Je-li to kočka něčí,vyenu ji,je-li to bezdomovec,poskytnu azyl a oetření.Občas se mi dostane do ruky zvíře,kde jediná pomoc kterou mohu poskytnou,je ukončit trápení.A to vám nepřeji,obrečím i cizí a mám vztek e se mi dostalo do rukou tak pozdě.
Taková malá vsuvka - Jednou jsem nala krásnýho černýho kocoura.Několik dní se tady potuloval kolem baráku.Kdy jsem viděla,e fakt nikomu nepatří,ujala jsem se ho.Vděčnějího zvířete neexistovalo.Byl ale nemocný... Nikdá to na sobě nedal znát,za vech okolností mi projevoval přízeň jakou jen mohl a e to byla neskutečná dřina.Takle jsme vegetovali něco kolem půl roku.Jezdili jsme na veterinu,ve ochotně snáel,nikdy se po mně neohnal,i kdy MVDr. řekl e ty injekce jsou bolestivé.Pak to přestalo pomáhat a já se s ním od "běného" veterináře uchýlila na vet. kliniku.Udělali mu RTG a výsledek vyrazil dech i profíkům - plíce fungovaly z 15%,srdce u nelo přes to vechno ani vidět,zkrátka měl být min. těch půl roku po smrti.Prý nic takového jetě neviděli.Kdy jsem říkala jak jsem k němu přila,tak prý jediné moné vysvětlení bylo,e il jen z vděčnosti a lásky,e jsem se ho ujala.Kdy si vezmu jaké muka musel proívat a jaké utrpení a přesto si se mnou ochotně hrál a mazlil se,nikdy na něj nezapomenu.Byla to moc velká a silná kočičí osobnost...
Moc vám schvaluji vaí snahu a pomoc zvířatům,oni si sami nepomohou jako mi lidé.A leny,vypiplat ptáčata není vůbec jednoduché
Tak krásný den vám přeji
Upravil(a) Verčulka (10. 6. 2007 14:45)
Není tady
Verčulko, po přečtení tvého posledního příspěvku mi bylo opravdu dosti do breku ani bych toho tvorečka osobně znala, ale je to velmi poučný v tom jakou pokoru má zvíře i v takovém utrpení. U tady není ale ty vzpomínky na něj ti nikdo nevezme.
S přítelem jsme v pátek byli za Chikem v útulku, přinesli jsme mu nějaké dobroty a li ho vyvenčit. Má se mnohem lépe, kůe se hojí a u má i lepí kondici. Uel s námi docela kus, pořád koukal jestli jdeme s ním a vrtěl ocáskem jen kdy jsme na něj promluvili. Zvlát si oblíbil přítele, pořád na něj koukal a dával mu packu. Nijak mě to neudivuje, přítele milují vechna zvířata a kdy ho viví, můou se....:-)) Měla jsem z návtěvy radost jako malé dítě a těim se a pro něj pojedeme, jetě ho musí léčit. Chiko má troku vykloubenou noičku, následek pádu jak ho páníček přehoupl přes bránu útulku, promin ale tomu kdo to udělal bych přerazila ruce. A ho vyfotíme tak se přidám jeho fotku. Verčulko a kolik pak ti je let? Měj se krásně a pozdravuj Kulíka!
Není tady
Křepelko to má pravdu,mě to jen utvrdilo v tom,e se i sebemení pomoc vyplatí Jo je mi 26 let
Tak to si Chiko taky uil,chjo Taky bych tady za to přeráela ruce
Jako by ho nemohl uvázat z venčí útulku nebo ho prostě odevzdal,e není schopen mu poskytnout péči.Taky se vám koukám odvděčuje svou náklonností,budete v něm mít toho nejlepího kamaráda a jetě s ním zaijete hooodně radosti
Já teď měla problém s mým dědulou (jezevčík 13 - 14 let ??? nevím to jistě ),má nádor v tlamičce a u to vypadalo na utracení
,ale natěstí mu léčba pomohla a máme zase o kousek času navíc.Tenhle rok u se nechi s ádným zvířátkem loučit
Kulíka jsem i pohladila po čumáčku
Tobě té krásný den
Není tady
Verčulko ani se ti nedivím, měla jsem krásnou fenku jezevčíka, kdy měla 13 let tak jsme s naima jeli na dovolenou a pejska mi hlídala teta,nebot jsme nemohli vzít pejska sebou. Kdy jsem přijela byla jsem hrozně nesvá a vyebrala si na tátovi abychom za Dáenkou hned jeli. Za tři dny mi ve straných bolestech odela, otrava! Během těch 3 dnů jsem s ní prolítala veterináře a nic, třetí den k večeru se moc zhorila a táta s bráchou rychle jeli k lékaři. Čekali jsme s mámou jako na trní. Pak přijeli, táta měl pejska v náručí a řekl e u ji bude dobře. Byla jsem tastná a věřila e se zachrání. la jsem na wc a kdy jsem la z wc, brácha plakal. věděla jsem e je konec, táta tím e ji u bude dobře myslel e za chvilku zemře. Umřela spontánně, lékař ji nedal injekci, věděl e u je stejně konec. Ví kdyby jiný lékař ji první den dobře určil diagnosu přeila by ale on nám strkal drahé přípravky na střevní infekci. celou noc jsem proplakala a dodnes mě to bolí i kdy to bude třetí rok.Ve má svůj pól a člověk se zvířátky proije hlavně to krásné.At se to pejskovi aspon trochu zbrzdí a můete spolu jetě dlouho kamarádit.
Není tady
je tahle konverzace je roztomila a uz vas za to miluju holky
co se utulku tyce ...doporucuji, chodila jsem pesky vencit denne a bylo to super
mam take pejsanka z utulku, vzala jsem si ji sice malou ale s nemocnym srdickem
co se korel tyce, mam dve a denne slychavam o tom neporadku hehe ale co... zboznuju je nadevse
no a jinak chovam plazi ( 3 jsem da se rict zachranila),jesterky ruzneho druhu,zabky, jednoho krasneho hada a sklipkany.
joooooooooooooo az se jednou odstehuju do sveho ( na cemz pracuju-zatim jen studiem) tak urcite poridim celou zoo)
jste zlate holky
miluju zvirata!
Není tady