Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#101 30. 5. 2007 9:38

Eileen
♥♥♥----

Re: Síla myšlenek, svět je takový jaký ho vidíme.

Ano, u mě je to o tom, jak se naučit být spokojená v životě se svými omezenými možnostmi. roll

Není tady

#102 30. 5. 2007 9:46

Sahf
♥♥♥----
Místo: Praha

Eileen, možná ti to i závidím, protože mě ta moje zatvrzelost být šťastná, dosáhnout svých met, komplikuje život v tom smyslu, že čím víc chci být šťastná, tím víc si v ten moment přijdu nešťastná. Pak přijde období, kdy se těším z štěstí, které na mě určitě někde čeká  a pak období, kdy se lituji nad tim, že to štěstí nepřichází. Jsem jako na horské dráze. Proto obdivuji všechny, kdo už mají tu hladinu srovnanou, kdo už prostě ví. Což jsi i ty, ale z tebe na mě jde taková smutná odevzdanost. Která se mi taky sem tam v životě mihne mezi těmi mými střídavými postoji k životu.

Není tady

#103 30. 5. 2007 9:51

Eileen
♥♥♥----

Smutná odevzdanost ... tummenupp
To je asi tím, že vlastně nic nenám vyřešené. sad
Máš pravdu.

Není tady

#104 30. 5. 2007 10:04

Sahf
♥♥♥----

Eileen, však my tomu jednou přijdeme na kloub:-) Dneska mám bojovnou náladu nebýt odevzdaná. Teda dneska- právě teď - kdo ví, co bude večer:-) Mně pomáhá uvědomit si, kolikrát v životě už jsem pocítila sílu universa/ vyššího já . Vím, že dostanu ještě nespočet důkazů, jen jsem teď nedočkavá, a tím asi přeslýchávám (existuje to slovo?:-) svůj vnitřní hlas, který mi třeba už ty důkazy nabízí. Ale snažím se (až moc).

Není tady

#105 30. 5. 2007 10:27

Taisha
♥♥♥♥♥--
Místo: střední Morava

Sahf, ahoj smile. No, taky mi příjdeš jako na horské dráze, dnes z tebe srší energie, což je sice fajn, ale bacha, abys jí příliš neztrácela. Mě tyhle energie hodně zajímají a už na sobě vím, že přílišný výdej - třeba obrovské nadšení, nebo maximální snaha, tě velmi vyčerpají - nebo spíš: rozhodí ti tu energetickou rovnováhu a jsi pak právě na té horské dráze dole/nahoře. A pak příjde ta odevzdanost, ne-li depky, nebo euforie - oboje nic moc stavy. Ta vyrovnaná hladina je skvělé pojmenování, a pokud nemusíš dorovnávat pořád ty své "výkyvy" do té rovnováhy, žije se ti snadněji a v harmonii se sebou i se světem. A co vím, máš právě pak dostatek energie pro jiné věci, pro ty podstatné.... smile . Tolik můj názor smile

Poznání je jedno, ale hloupost se násobí.

Není tady

#106 30. 5. 2007 10:31

Nick3594
Host

Já používám http://www.ranka.cz/dnes.htm . Také bych se moc ráda zařadila mezi lidi, kteří se už budou jen usmívat, vznášet se na obláčku porozumění a pochopení a jen přihlížet reálnému dění....... smile Bohužel tak daleko ještě nejsem a myslím, že všichni, kdo žijí reálný život a nejsou zrovna zavření v budhistických chrámech a od rána do večera meditují zažívají tyto stavy. Navíc všechny ty situace, které my považujeme za mizerné, dny blbce nám pomáhají růst.
Ostatně včera jsem si v knihkupectví vzala do ruky knihu Meditace od Osha a bylo tam napsáno, že jediná správná meditace je odstup a nahlížení na situace jakoby z dáli......... Ale když ti někdo ukradne auto, pocáká oblečení kolemjedoucí auto zůstaň v klidu, a usmívej se big_smile........
Zkus Modrou alfu http://www.volny.cz/modraalfa/ , tam se naučíš pár dobrých způsobů meditace.

Upravil(a) lvice (30. 5. 2007 10:32)

#107 30. 5. 2007 10:44

Sahf
♥♥♥----

Taisho, krásně se to poslouchá, ale pro mě bohužel trošku hůř realizuje. Jsem hlava tvrdá. Pokud se zajímáš o energii, mohla bys mi poradit s tím případem, jaký jsem dnes ráno psala Hani? Že nevím proč, ale přijde mi, že člověk, kterého mám ráda, s kterým si rozumím, mi poslední dobou vysává energii?

Není tady

#108 30. 5. 2007 10:55

Sahf
♥♥♥----

Lvice, no ráda bych se odpoutala od těch vnějších vlivů. Aby mě to pocákané oblečení nebo ukradané auto nerozhodilo víc než je nutný. Abych přestala ulpívat a dávat důležitost věcem, které si to nezaslouží. Na odkazy se podívám, děkuji. Ale nejsem si jistá, jestli bych odhodila ostych.

Není tady

#109 30. 5. 2007 10:57

Taisha
♥♥♥♥♥--

Jo, je to možné, dokonce je to velmi pravděpodobné... smile A čím bližší ti někdo je, tím víc ti tu energii může vysávat smile . Já tohle měla stejné jako ty, známí mi vysávali energii a já se pak cítila ještě bídněji, než s čím oni za mnou přišli. Pak se oni srovnali, byli v pohodě, a já si vyžírala ty dozvuky v sobě. Srovnala jsem to cvičením od kamarádky, je to jogínské vajíčko. Nemusíš dělat zrovna tohle, nedávno jsem četla v jednom časopise i o "dělání" pěticípé hvězdy, ale to už je asi dál, to je spíš na obranu před špatně pojmenovávanou "černou" magii... A jak jsem to zkoušela, musíš nad tím ze začátku víc přemýšlet. smile A jak píše lvice - ten odstup, jako že na svou situaci koukáš z dálky, je parádní věc. Já jsem taky tvrdá hlava, ale jde to. Znáš to - když se chce, všechno jde. (A já si dávám dodatek, že když to přeci jen nejde, tak to má nějaký důvod a být to prostě nemásmile )

Upravil(a) Taisha (30. 5. 2007 11:03)

Není tady

#110 30. 5. 2007 11:01

Sahf
♥♥♥----

Taisho, ale právě zvláštní na tom je, že ten člověk mě ničim nezatěžuje, nebavíme se o negativních věcech. O to víc mi to přijde podivné. Nepřikládala jsem tomu váhu, ale už to jinak nebude, vždy když s ním jsem v uzavřeném prostoru, tak na mě padne bezdůvodně splín. Ale vyhýbat se mu nemůžu a ani nechci..

Není tady

#111 30. 5. 2007 11:10

Taisha
♥♥♥♥♥--

V tom případě můžeš být velmi vnímavá a působí na tebe jeho energie, která asi není moc pozitivní. Někdo to tak má, že tohle cítí... A dělá ti to i s jinými lidmi? Zkusím popřemýšlet, co by ti pomohlo. Ale to vajíčko rozhodně zkus, nic tě to nestojí, jen chvíli času. Čtu teďka zase jednu knížku právě o energiích a tak, tak třeba mě něco napadne. Nebo někoho z ostatních tady. Jsem taky jen "čarodějův učeň" smile smile smile

Není tady

#112 30. 5. 2007 11:15

Sahf
♥♥♥----

Taisho, abych řekla pravdu, tak jsem dosud na sebe vnímala jen vliv počasí. Samozřejmě, že nějaký člověk je mi sympatický víc, nějaký míň, s někým se cítím líp, s někým hůř. Ale abych měla takové pocity jako teď, to jsem nezažila nikdy. Nebo si to možná jen teď víc uvědomuji, protože  je to dost znatelné. Mám dobrou náladu, jsem komunikativní, až do té doby než jsem s tím člověkem. A skrytý konflikt nebo zášť vylučuji z obou stran(jsme v blízkém příbuzenském vztahu). Poradíš mi s  tím vajíčkem?

Není tady

#113 30. 5. 2007 11:18

Eileen
♥♥♥----

No teda. va
Já řeším hodně dlouho podobné s tím vysáváním energie.
Na co jsem sama přišla svým rozoumkem a možná je to blbost.
1) příliš se tomu člověku otvírám a tím dávám šanci odebrat si energii
a nebo 2) s tím člověkem mi není příjemně proto, že mu skutečně nedávám najevo, co si myslím pod povrchem.
Pro mě řešením je, být upřímná a tedy ukázat se mu i z té negativní stránky a nesnažit se udělat dojem. hmm

Není tady

#114 30. 5. 2007 11:28

Sahf
♥♥♥----

Eileen, u mě dvojka odpadá, protože je to opravdu velmi blízký, možná nejbližší člověk, a je to oboustranné, o tom není pochyb. Ten člověk je ted na tom celkově hůř než já, tak si myslím, že tím, že jsem k němu otevřená, s láskou a chci mu pomoci, tak  prostě na sebe tu jeho špatnou energii nevědomky beru. Přestože se o těch negativních věcech nebavíme a na první pohled působíme pozitivně.

Není tady

#115 30. 5. 2007 11:31

Taisha
♥♥♥♥♥--

Vajíčko - sedneš si na zem, uvolníš se,...můžeš klidně i stát, jak ti to vyhovuje, já to dělám takto prostě. A představíš si, že se nacházíš uvnitř ve vajíčku, můžeš si osahat jeho stěny zevnitř, prostě si ho nejlíp ze začátku i těma rukama nakreslíš jako by kolem sebe (kolem úplně celého těla, celý obvod je spojitý, jako zeď). Já to dělám se zavřenýma očima, lépe se tím koncentruju, ale teď už mi stačí jen pomyslet a nemusím se ani zastavit v práci třeba. A při tom, jak ho budeš dělat, si budeš vizualizovat nejen jeho podobu, ale i to, že je to tvůj ochranný - obranný "obal". Toť vše. Je při tom samozřejmě důležitá víra v to, že to funguje, ale i síla myšlenky smile

Není tady

#116 30. 5. 2007 11:37

Eileen
♥♥♥----

No, já se třeba cítila takhle s kamarádkou, u které jsem si říkala, že taky proti ní nic nemám. A přesto ...
To, že jsem na ni v té chvíli neměla náladu, že se mnou mluvila o věcích, které mě v té chvíli nezajímaly(neboť jsem sama třeba měla problém a chtěla ho řešit). To u mě pak vyvolalo nějakou alergii na ni, že kdyby to už třeba mělo být příště v pohodě, tak i pak jsem se s ní cítila špatně.
Ňo a teď je to už zase v pohodě.
No v pohodě to není, pokud se ona i já prezentujeme sobě navzájem příliš pozitivně. Třeba to tak i je, ale mě to nějak dělá zle.
Omlouvám se za zmatený příspěvek.

Není tady

#117 30. 5. 2007 11:37

Sahf
♥♥♥----

Taisho, tak ochranný obal utvořený mám. Jen jiným stylem. Možná na něm tedy budu muset víc pracovat. Trochu se ted stydím za to, že podezírám toho mého bližního z vysávání energie. A možná si to už také jen sugeruji, že už prostě se toho dopředu obávám, že ten zvláštní úbytek energie nastane, že nastane nezávisle na něm.

Není tady

#118 30. 5. 2007 11:40

Sahf
♥♥♥----

Eileen, chápu jak to myslíš. Popsala jsem to teď Taishe. Že zkrátka už poté dostaneš ten nepříjemný pocit předem, protože už se z toho jakoby stal zvyk.

Není tady

#119 30. 5. 2007 11:41

Sahf
♥♥♥----

Na tu modrou alfu bych si tedy musela počkat do konce září.. to je škoda

Není tady

#120 30. 5. 2007 11:50

Taisha
♥♥♥♥♥--

Eileen, v klidu, on je mnohem zmatenějšími příspěvky prosycen celý babinet smile

Sahf - já se obávám, že u tebe půjde o nějakou mezi vámi nevyřešenou věc, nebo právě o něj, když se snažíte být happy a při tom oba víte, že na tom nejste dobře a navíc - ty víš, že on je na tom hůř, jak píšeš. Ale jen dohaduju, tohle musíš zanalyzovat sama. A pokud tě on vysává, jistě to nedělá záměrně, tak se neomlouvej. Jak tak přemýšlím, asi mi dochází, o co jde mezi váma, měla jsem taky takového kamaráda. Měl velké problémy, byli jsme si strašně blízcí, a já se plácala v balíku pesimismu, jako ty. Nakonec se to srovnalo tím, že u něj se to spravilo....

Není tady

#121 30. 5. 2007 11:51

Taisha
♥♥♥♥♥--

Sahf - co Pandořina školička??? To by ti možná bodlo a je to mnohem dřív smile

Není tady

#122 30. 5. 2007 11:59

Sahf
♥♥♥----

Taisho, no asi to tak bude, že jsme si blízcí tak, že mu chci nějak nevědomě pomoci a tak si tu jeho neg. energii beru na svá bedra. (Zní to trochu namyšleně:-) .
A máš nějaký odkaz na tu školičku?

Není tady

#123 30. 5. 2007 12:05

Taisha
♥♥♥♥♥--

Není tady

#124 30. 5. 2007 12:08

Taisha
♥♥♥♥♥--

Teď na to koukám, je tam blbé datum, koná se to 13.-15.7. 2007, bylo to přesunuté.... Pandora to jednou v nějakém příspěvku srovnávala, že je to snad předúroveň Alfy.....

Upravil(a) Taisha (30. 5. 2007 12:09)

Není tady

#125 30. 5. 2007 12:09

Sahf
♥♥♥----

Taisha, určitě je to taky zajímavé, ale přijde mi to jako pro uzavřenou společnost. Četla jsem tu reportáž z Modré alfy, a to mě zaujalo víc. Hlavně jednoduše to, že mě zkusí naučit jak se vědomě dostat do alfa hladiny. Nejsem si jistá, jestli to stopro umim

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí