|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Nádherně to popisuje Redfield v knize Celestinská proroctví, tuhle "fekvenci" nazývá vhledy, je jich celkem 10, a popisuje, jak se člověk, který vnímá a cítí tyto vhledy(pro mě je lepší vyjádření level), stoupá jeho duchovní uvědomění a vnímá, jak se to daří i lidem okolo. Dost dobrá, i když stará kniha, mám ji pořád u postele a pořád z ní sosám.
Není tady
Já četla knihy od Vadima Zelanda, je to takové modernější pojetí pozitivního myšlení. Ten to popisuje jako dráhy života, a dokonce řiká, že při přechodu na jinou dráhu života( a ten přechod se uskuteční na základě našich myšlenek a představ) dokonce mužeme v realitě vnímat jakési podivnosti. Třeba že potkáme až moc zvláštních lidí, které jinak nevídáme, nebo že se nám určité barvy zdají najednou jiné apod.
Není tady
Sahf napsal(a):
Majkafo, nevadí:-) mým snem je zase Francie, už jsem tam byla, ale chtěla bych si to víc užít. Ty si vysněnou dovolenou užij, i když si na ní ještě počkáš.
U mě je ještě problém trochu v tom, že mě ten nečekaný problém z té frekvence sesadí. Ale přála bych si dospět na tu úroveň jako ty. Budu si stát umanutě za tim, že neni nic špatného na tom, když člověk zažívá štěstí a nebo si ho aspoň přeje. U mě bude tou překážkou zatím asi víra. Tedy myslím nedostatečná víra. Někdy prostě uvažuju až moc hlavou a mám pochybnosti.
Já už se teď do toho stavu dokážu sama dostat. Už to umím.
Ale že mi to trvalo, než jsem na to přišla.
Regina napsal(a):
Nádherně to popisuje Redfield v knize Celestinská proroctví, tuhle "fekvenci" nazývá vhledy, je jich celkem 10, a popisuje, jak se člověk, který vnímá a cítí tyto vhledy(pro mě je lepší vyjádření level), stoupá jeho duchovní uvědomění a vnímá, jak se to daří i lidem okolo. Dost dobrá, i když stará kniha, mám ji pořád u postele a pořád z ní sosám.
Jú, tu jsem ještě nečetla. Tak si ji třeba půjčím v knihovně. Díky, Regi.
Majkafo, a návod by nebyl?:-)
Není tady
majkafa napsal(a):
Regina napsal(a):
Jú, tu jsem ještě nečetla. Tak si ji třeba půjčím v knihovně. Díky, Regi.
Existuje i jedenácté a dvanácté proroctví. Už jsi je Regi četla? Stojí to za to!!
Není tady
Tam jsem se nedostala, ale máme ho v knihovně- držela jsem to v ruce už před rokem, ale ještě mi to nic neříkalo. Zkusím na to kouknout, jestli se něco nezměnilo.
Není tady
Měla bych teď trochu jiný dotaz, na jiných fórech jsem se dočetla něco o seminářích typu Modrá Alfa, Silvova Metoda.. Já si totiž při meditaci nejsem jistá, jestli vubec medituju. Když jsem zkoušela vědomě meditovat poprvé byl to neuvěřitelný zážitek, pro mě to bylo jako bych byla v transu, necítila jsem končetiny, bylo to až pomalu bolestivé nebo jaké. Spojila jsem to s pozitivní afirmací a po skončení meditace jsem se cítila skvěle. Takto jsem meditovala párkrát a pak se to nějak zastavilo a od té doby spíš jako bych se nemohla dostat, tam kde jsem byla. Možná by mi nějaký ten seminář pomohl. Nebo pokud vy jste na nějkém byly a máte z něho nějaký "výtah"? :-)
Není tady
Ahoj Sahf,
odpoved kterou hledas jsem taky hledala.Jestli jsem ji ale nasla,na to neni mozne najit jednoznacnou odpoved.Zkusim Ti popsat me poznani. Protoze zijem v tomhle fyzickem svete,kde je zpravidla normalni myslet vice rozumem,je skutecne pravda co napsala i Hani a ja souhlasim,ze se tak dostava do popredi ego cloveka ktere mistifikuje nasi dusi.
Proto je tezke vlastnit stale takovy stav mysli jaky si prejes. Neni mozne trvale znicit ego cloveka,je jen mozne ho mit pod kontrolou a pripustit ze je zodpovedne za to jak vnimame svet. Nase ego ma stale potrebu neco mit,vlastnit ,uchopit,delat.
Spravne ale chapes ze jedine meditaci se muzes od sveho ja odpoutat.Je to tezke ale,dostat se do stavu kdy Tva mysl necha myslenky jen tak plout.Nebude se snazit je uchopit,ani vlastnit,jen je proste sledovat.Nejde takovy stav ktery si uz zazila a chtela bys ho vlastnit,vytvorit. Muze prijit jen sam a to tak ze spontanne,bez chteni.
Neco takoveho je mozne dosahnout jen pravidelnym cvicenim,relaxace,meditace.
Avsak kdyz se chces dostat do sve duse(nebo spatky k tem zazitkum cos uz mela),neni mozne to udelat tak ze si to zacnes predstavovat. Predstava znamena jakoby nucene usili,ktera v ten momen rozmete spontannost.Usili je to same jako neco delat(pokusit se udelat) a to je opet mistifikace naseho ja.
Pak nastane rozcarovani.
Nase nalady a emoce jsou take praci naseho ja.Jeho pricinenim se nam zda byt tezke si svobodne vybrat byt na nem nezavisli. Rano vstat a rict si,ze mame volbu byt pozitivni nebo negativni. Pokud pozitivni pak zalezi jen na nas,ne na okoli a pokud to preci nejde,pak si to musime priznat ze jeste nejsme panem sve situace.
Je tezke to vysvetlovat.A ani takove vysvetleni ktere davam,neni kompletni.Je k tomu potreba vule,nezistna laska a vira. Snad jsem Ti moc nezamotala hlavu. Ne kazdy se mnou muze souhlasit,ja vsak stojim za tim poznanim. Nejsem osvicena. Jsou to jen vyvoleni. Ti kteri ani nepotrebuji zit takovy zivot jaky zijeme my. Jsou daleko nad nim.
Není tady
Holky jak vás tak čtu, už nějaký ten týden se chci zeptat na jednu věc. A ta právě souvisí s tou meditací,...a pod. Kamarádka - čarodějka mi to už jakžtakž vysvětlila, co se stalo....Jde o to, že jsem zase jeden večer koukala na svou auru, takové mé každodenní cvičko, abych nevypadla z "kondice"
, a pak jsem jen tak zavřela oči a něco jako meditovala. Po chvíli - mnou naprosto nechtěně - mě něco začalo vtahovat jako by úzkým tunelem dovnitř, bylo to pár sekund, až jsem se ocitla v nicotě. Prostě tam nebylo vůbec NIC. Nevím, jestli mi porozumíte, ale já se šíleně vyděsila a okamžitě se vrátila do reality a radši šla spát. Mám toho načteno dost a vyzkoušeno pár
, ale od té doby vždycky, když se chci zase TAM vrátit, strach převládne a já to při "přechodu" stopnu. Stalo se vám to někomu? No, jestli ne, asi na to zkusím zapomenout a vezmu to jako nějakou chybu svého softwaru, ikdyž - ta kamarádka mi to popsala jako správný stav......ale ten strach...., no nevím, jak to brát a hlavně, zda to pokoušet. 
Upravil(a) Taisha (29. 5. 2007 15:18)
Není tady
Hirondel, souhlasím s tebou. Také jsem dospěla k tomu, že prostě když se něco hodně chce, tak to zkrátka nejde ani silou. Jsou to životní paradoxy. Bohužel mě ještě ovládá mnohem víc rozum než duše, takže nejsem schopna si neustále držet vhodnou hladinu důležitosti a někdy něco až křečovitě chci, hned teď. Tak je to i s mými stavy, když je napjatě vyhlížim a třesu se na ně, tak nepřijdou, sotva upadnu do lhostejnosti, tak jsou tady. A tak to mám i s meditací, když strašně moc chci co nejblíž ke svému podvědomí, tak to prostě nejde. Rozum je moje slabá stránka, pochybuje. A nějak se asi ještě pořádně nedokážu poučit ze starých zlozvyků a stereotypů
Není tady
Taisha, tak v tomhle ti neporadím, já jsem meditační amatér. Spíš taky potřebuju rady:-)
Není tady
Tak vidis Sahf.Sama znas jak to funguje a jak ne.
Prirovnam Ti to jeste takle: predstav si ze neumis plavat ale spadnes do vody a zacnes zbesile chtit placat rukama,nohama ve snaze se neutopit.Jenze ta prilisna snaha je prave tim problemem jak nedocilit toho co chces.To znamena ze se muzes utopit.Ale pokud pochopis,ustalis svou mysl,zjistis, ze si klidne muze lehnou na zada a voda te ponese nad hladinou.
Není tady
Hirondel, právěže teorii znám ( tedy něco co jsem si vzala z knih a zkušeností a prozatimně jsem to ucelila jako svůj životní postoj), ale nejsem schopna to převést do reality. Můžu si tisickrát říct, uvědomit, rozpomenout, že přílišná snaha je na obtíž, a stejně se budu příliš snažit. Asi to chce čas, vnuknutí..
Není tady
Sahf,vzdyt ja Ti dobre rozumim. Zkus se tim prestat zabyvat na par dni.Myslim tim nepremyslet o cele te zalezitosti.Dat si pauzu.Vis co tim myslim? Pak se ukaze. Ano mas pravdu.Chce to cas.
Není tady
Sahf napsal(a):
Majkafo, a návod by nebyl?:-)
Sahf, napíšu, časem. To ale je jen návod, který platí pro mne. Každý si na ten návod musí přijít sám. Mně to trvalo skoro 44 let současného života. Ale na druhou stranu, možná mám ještě spousty let, kdy ho budu používat, před sebou. 
Holky, ani nevíte, jakou mám radost, když vás tak čtu!
Taky si tu cestičku vyšlapávám všelijak, někdy to jde samo, jindy zakopnu a rozbitej čumák docela bolí...
Ale i tak mám radost, jsem ráda za všechno, co mě potkalo, potkává a ještě potká. Jsem ráda za lidi, s kterými se setkávám, tedy i za vás.
Hirondel, s tvým příspěvkem 84 se úplně ztožňuji, taky jsem už přišla na to, že jak začnu moc chtít, nejde nic. Když si někdy opravdu nádherně zamedituji, tak se tam chci druhý den dostat znova a nejde to a ne a ne. A až to vzdám a řeknu si, no tak ať, tak bez náznaku usilování - šup a jsem TAM. Takže Sahf, zkus při meditaci vnímat jen lásku, která k tobě přichází, zkus vnímat lásku, která vychází z tebe a o nic víc se nesnaž a uvidíš, co se bude dít. Taky mi funguje požádat svou Duši o vedení a pak taky za to poděkovat. A když ti nepůjde meditovat, tak jen relaxuj, ono to časem určitě přijde.
A o Egu bych tady měla ještě jedno moudro, co mi řekl Salvátor. "Ego je tělo duše a je potřeba je vybrušovat jako diamant do dokonalosti." Taky mám za to, že zatím úplně bez Ega být nemůžeme, zatím jsme k tomu nedorostli. A mám za to, že než dojdeme k tomu, že budeme moci naše Ega rozpustit, k tomu nám zbývá ještě mnoho a mnoho životů. Takže Majkafo, určitě své zkušenosti užiješ.
Všichni je užijeme. 
A Sahf, ještě k tomu strachu. Taky jsem se poprvé i podruhé strašlivě vyděsila a trvalo mi pár let, než jsem se strachu zbavila a najednou to šlo úplně krásně. Není se čeho bát. Pokud se s čistým srdcem a čistým přáním (to zase cituji Pedra) ponoříš do meditace, nemůže se ti nic zlého přihodit. Ale nelámej to přes koleno, prostě až budeš cítit, že teď... 

Není tady
Zdravím milé dámy, pěkná rozprava. Trik na vnitřní mír a štěstí, čili recept na nirvánu - satori? No je to, jak praví jedna zenová moudrost: "Pravdu nelze hledáním nalézt, ale jen hledající ji naleznou"... 
Čisté přání je, Hani, vynikající věcička. Jenže, kde jako roste, a co to vlastně je? No, nebudu to okecávat, je to vůle odpoutaná od veškerého chtění (ega). 
A na závěr něco ze života:
Džósú se cvičil v zenu u mistra Nansena až do jeho smrti. Jednoho dne se Džósú Nansena zeptal: "Co je to cesta?" Nansen odpověděl: "Duch všedního dne je cesta." Džósú se ptal: "Máme o ni usilovat?" Nansen odpověděl: "Usiluješ-li o ni, už jsi ji propásl." Džósú se ptal dál: "Jestliže o ni neusilujeme, jak pak můžeme vědět, zda jsme na cestě?" Nansen řekl: "Cesta nemá nic společného s "věděním" nebo "nevěděním". Vědění je jen slepé vnímání. Nevědění je mámení. Jestliže nakonec, bez usilování, cesty dosáhneš, je jako širý prostor nebe: jasná a prázdná. Nemůžeš si to vynutit ani tím, ani oním způsobem. Proč chceš násilím určovat, co je správné a co špatné?" V tom okamžení se Džóšúovi dostalo satori.
Není tady
Hirondel, asi to tak bude. Vždyť jak říkám, mám už ze zkušeností ověřené, že vše hezké přijde, když už to nečekám a jsem smířená s aktuální situací. Proto zažívám v životě černobílé zóny. Nejdřív ta černá, kdy zoufale toužím po té bílé, když se s tou černou smířím, nastane bílá, bílá pomine a já po ní opět zoufale toužím bez výsledku. Je to začarovaný kruh
Není tady
Majkafo, ani jsem nečekala, že řekneš, že návod je. To jsem tedy napnutá:-) Ale naprosto souhlasím, že univerzální návod asi neexistuje. Každý potřebuje vyšlapat jinou cestu. Ale i inspirace může pomoci:-)
Není tady
Sahf napsal(a):
Hirondel, asi to tak bude. Vždyť jak říkám, mám už ze zkušeností ověřené, že vše hezké přijde, když už to nečekám a jsem smířená s aktuální situací. Proto zažívám v životě černobílé zóny. Nejdřív ta černá, kdy zoufale toužím po té bílé, když se s tou černou smířím, nastane bílá, bílá pomine a já po ní opět zoufale toužím bez výsledku. Je to začarovaný kruh
A co třeba zkusit vyrovnat hladinu? 
Není tady
Hani, když tady pořád tak dokola čtu všechno, co mi přijde jako že to chápu. Tím myslím, že nesmím zbytečně tlačit na pilu, nechat volný průběh.. tak mě pojímá až beznaděj, že nejsem schopná si to uvědomit a pochopit hlouběji. Nebo spíš podle toho jednat. Opravdu si přijdu jako rozpolcená.
Uvedla bych příklad z dnešního dne, ráno jsem vstala s náladou a myšlenkami úplně podle mých představ. Nechám prostě vše plynout tak jak to přichází. Potom jsem jela do práce, kam jezdím s člověkem mně blízkým, s člověkem kterého mám ráda, ale poslední dobou vždy když ho vidím, tak jsem najednou naprosto unavená a bez nálady a energie. Přitom mezi námi neni konflikt. Oba dva teď máme těžké období, ten druhý člověk asi ještě těžší, tak si říkám, jestli není možné, že na sebe beru část jeho negativní energie, nebo jestli on jí na mě nevědomě nepředává. Moc těmhle věcím nerozumím, ale jinak si to vysvětlit neumím. Vstanu s dobrou náladou, vypravuji se s dobrou náladou, a sotva nasednu do toho auta, tak jsem naprosto negativní. Potom je pro mě těžké nepřemýšlet o svých myšlenkách...
Není tady
Eileen, mohla by si to nějak rozvést?:-)
Není tady
Sahf napsal(a):
Eileen, mohla by si to nějak rozvést?:-)
Mně pomůže, když své pozitivní pocity trošku tlumím a srážím dolů. Tak jsem celkově víc vyrovnanější a když přijde to negativní, ani to pak není tak černé. Není to takový propad.
Není tady
Eileen, a nepřijde ti to trochu jako znouzecnost? Možná jsem naivní a bláhová, ale když přijde štěstí, proč si ho neužít naplno. Ale aspoň jsi pro sebe našla schůdnou cestu, která ti vyhovuje, i to je štěstí, protože to se mně zatím nepodařilo.
Není tady