29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Sahf napsal(a):
Majkafo, já nejsem schopná přesně říct, odkdy se tak děje u mě, ale mohu říct, od kdy jsem si začala uvědomovat, že tyhle bílé zóny, nebo to naladění se na zázračnou frekvenci na mě působí. Bylo to asi tak před čtvrt rokem poprvé a od té doby měsíc co měsíc tak na jeden až tři dny. Moje myšlenky se celkem ihned v tu dobu realizují(naštěstí mě nenapadlo a doufám,že ani nenapadne toho zneužít) a všechno je jak v pohádce. Pak přijde jen nějaká malá pochybnost a všechno se to rozplyne. Až před pár dny jsem ale nad tím začala uvažovat nějak hlouběji a ted se bojím,že až to zase přijde, tak že už si toho budu až moc vědoma a nebude to tak spontánní, čili přehlídnu i ty náznaky a rady z vesmíru(nebo odkad) v podobě intuice nebo vnitřního hlasu.
Obdivuji tvoje prozření a doufám, že s dětmi tu situaci zvládnete a co ty víš, třeba odměnou za tvojí nezištnou lásku k m. bude i jeho návrat. Krizi středního věku u pánů znám také velmi dobře.
Tu "realizaci myšlenek" znám, cítím ji. Neboj se, že se to rozplyne. Zkus nepochybovat, nepřemýšlet, když to přijde. Já jsem třeba teď v sobotu byla na zahájení lázeňské sezony v TP, věděla jsem, že tam je i můj m., nevím proč, moc jsem si ho přála vidět, už jsem ho neviděla od 28. ledna. Bloudila jsem mezi tisíci lidí, hledala ho, nevím proč. Pak jsem to vzdala, začala jsem se krásně bavit, a najednou tam byl - potkali jsme se na vystoupení kapely České srdce. Přijde mi to příznačné. Jsem Slovenka, ale mám Česko velmi ráda, už mám v sobě české srdce.
S dětmi to už zvládáme, s dcerkou mám tak nádherný vztah, jako nikdy v životě. A syn byl odjakživa má zpřízněná duše, cítil mou bolest a prožíval ji se mnou. Děkuji bohu, že mi svěřil tak úžasné dušičky, abych je přivedla do života. A ony mě učí možná víc, než já je.
Upravil(a) majkafa (28. 5. 2007 14:33)
Omlouvám se, ale už musim jít. Děkuji všem za příspěvky, názory a podporu a snad zase někdy. Mějte se podle svých představ.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Ohó! Tak tady se musím rázně ohradit.....ani náhodou!
Čímž ovšem neříkám, že bych toužila být nešťastná.ale setrvalé štěstí by muselo nudit a za chvíli bys ani nevěděla, že šťastná jsi.
Lupi, tak mě zatím mé setrvalé štěstí nenudí, tolik let jsem v sobě to své vnitřní štěstí neměla, takže si ho teď strašně vážím a užívám. Já jsem prostě taková "divná", černá nebo bílá, šťastná nebo nešťastná. Ale teď ve mně není takové šílené štěstí, že bych štěstím skákala metr padesát, ale spíš takový klid, pokoj, láska.
Teď se mi moc líbí písnička od Landy, ač jsem jeho jako člověka jistou dobu nemusela. Je to z Kvasky.I on už asi ví svý.
Daniel Landa - Touha (film Kvaska)
Je to jak nic, to totiž neváži víc
je to něco jako dech, jak přaní na křídlech.
je to nemožnej cíl, kterej si vymyslil
je to jak sen, co ráno rozpustil den
nic není dost velkej cíl, aby ses nepokusil
volej k nebi přání a všechno bude k mání
touha je zázrak kámo, zázrak 2x
je to jak žár, pořádně velikej dar,
je to jak letící drak, naprosto přesnej prak
je to hukot moře, je to pramen k hoře
touha je žít, zůstat a neodejít
touha je padnout a vstát a rány nevnímat
je to tlukot srdce, je to poklad v ruce
je to jak třpyt, jako sluneční svit
užasná mesíční zář, je to jak boží tvář
je to skrytá síla, je to zlatá žíla
touha je zázrak, takže přej si co chceš
probouzej sílu, s ní už neklopýtneš
touha jsou čáry, v hlouby duše je máš
touha je zázrak kámo, zázrak! vždyt už to znáš
touha je krám, kde mají všechno a hned
dokonce i ten pitomej svět
touha je brána, ke všemu očem jsi snil
touha je cesta i cíl
Ale nechte ho furt, babizny- jagizny! Chudák egoušek! To je pořád- on může za všechno a -pryč s ním...Náhodou! Jen se bojí!
lupi, to je krásný, to mě nikdy nenapadlo.
Njn, Majkafí...jenže to asi proto, že jsi měla předtím takovej propad - a jsme u toho! A taky pořád ještě nevíš, jak dlouho tě to bude bavit...počkej po 30ti letech si to řeknem....
Landa to napsal hezky (no vidíš a mně se vždycky líbil...asi že má v sobě něco rozervanýho, co ale očividně ustojí ) .....ale holt ...všechno se vlní...i touha....jde jen o jedno....aby to nebyl ani rybník, ani ta Micinčina tsunami....
Hani, napíšu ti večer SZ
Není tady
Njn, Majkafí...jenže to asi proto, že jsi měla předtím takovej propad - a jsme u toho! A taky pořád ještě nevíš, jak dlouho tě to bude bavit...počkej po 30ti letech
si to řeknem....
Landa to napsal hezky (no vidíš a mně se vždycky líbil...asi že má v sobě něco rozervanýho, co ale očividně ustojí) .....ale holt ...všechno se vlní...i touha....jde jen o jedno....aby to nebyl ani rybník, ani ta Micinčina tsunami....
JJ, já vím, že nevím, jak dlouho to bude trvat. Ale teď, když to trvá, si to krásně užívám a doufám, že jsem aspoň trošku moudřejší a už trošku vím, co je v životě důležité. A taky vím, že už nebudu násilím překračovat řeku mrtvých, dokud nepřijde můj čas.
Upravil(a) majkafa (28. 5. 2007 14:41)
Lupi, óólala, to beru jako vyznamenání. Akorát nevím, jestli už nám doma jede ten zabouřkovanej internet a zítra máme pohřeb, čili nejsem v rachotě. Tak aby sis nemyslela, že se s tebou nebavím.
Kdysi jsem četla takový krásný přirovnání života ke gramofonové desce. Že čím blíž ke středu, tím větší klid, a úplný střed = úplný klid. No jo, vždyť to je jak ze Zeměplochy, Lupi, viď.
Majkafo, tvůj příspěvek mi připomněl další vyčtené moudro: "Pane Bože, děkuji ti za všechno zlé, co mě v životě potkalo..."
Upravil(a) Hani (28. 5. 2007 14:44)
Není tady
Sahf, jsem stejný hledač na stejné cestě jako ty. Stejně chybující , pochybovačný a náladový člověk jako tisíce dalších.Jdi dál s důvěrou a už to, že hledáš, tlučeš , není ti jedno co ti přinese zítřejší den a máš touhu na sobě pracovat a vzdělávat se, ti přinese vnitřní uspokojení a čím dál víc bude zaplňovat tu prázdnotu, která ti občas způsobuje vnitřní rozladění.
Ahoj a hezký den.
Hani napsal(a):
Majkafo, tvůj příspěvek mi připomněl další vyčtené moudro: "Pane Bože, děkuji ti za všechno zlé, co mě v životě potkalo..."
Som, všichni hledáme, všichni chybujeme.... důležité je umět odpustit sobě i jiným a zbavit se pocitů vin. A cítit a rozdávat Lásku, ale to už jsi tady psala...
Není tady
majkafa napsal(a):
A taky vím, že už nebudu násilím překračovat řeku mrtvých, dokud nepřijde můj čas.
No vidíš...třeba to bylo všechno pro tohle...třebas byla po několik životů notorickej sebevrah
Prý se pozná, jestli jedeš podle plánu tak, že jsi se svým životem spokojená a nemáš pocit, že by se ti vymykal z rukou. Tak vidíš, třeba máš splníno!
Není tady
I když už tu Egypťanka nejni, tak si myslím, že je prachsprostě někým vysosnutá, nabízí rameno a náruč a někdo jí ubral životní šťávu. Tak.
Chce to česnek na upíry a naučit se říkat ne.
Není tady
Lupi, myslíš plán duše? Nebo karmická pětiletka(mnoholetka?).
Není tady
majkafa napsal(a):
A taky vím, že už nebudu násilím překračovat řeku mrtvých, dokud nepřijde můj čas.
![]()
No vidíš...třeba to bylo všechno pro tohle...třebas byla po několik životů notorickej sebevrah
![]()
Prý se pozná, jestli jedeš podle plánu tak, že jsi se svým životem spokojená a nemáš pocit, že by se ti vymykal z rukou. Tak vidíš, třeba máš splníno!
JJ, je to možné - s tím notorickým sebevrahem. Víš, těžší než odejít bylo vrátit se. Vědomí, že mě tam "kopli do zadku" a poslali zpět. Že tady nechci být, tam mě nechtějí, tak mi stejně nic jiného nezbývá, než zůstat. No a pak jsem si řekla, že když už tu musím zůstat, tak ať si ty roky prožiju a ne přežiju.
Regi, karmická mnohaletka se snad reguluje pokaždý znova, jestli jsem to správně pochopila. Myslela jsem onen konkrétní plán na ten jeden život. Ale někteří si ho prý jen tak načrtnou a pak improvizujou....tak to budu asi já
No vidíš. Majkafko...kopli...kopli...tak to byli docela féroví, ne?
Není tady
Haniiii!
Smaž si něco! Máš plno, nemůžu ti poslat zprávu!
Není tady
Prokrindáčka, nechtěla bych být permanentně osvícená... Já si blaženě vychutnávám nedokonalost svého současného bytí, se všemi těmi zvraty a propady...
Tolik požehnaných věcí se děje ve tmě, klíčí tam nový život, všechna semínka a zárodky potřebují klid, tmu a v jistém smyslu stagnaci, aby se mohla rozvinout...
Jsem zkrátka pro dynamickou rovnováhu protikladů včetně střídání období plnosti a prázdnoty...
Temno je ourodné, neodpírej mu díků, co v sebe zavřeno, zas vzejde... (J. Palivec)
Upravil(a) Judita (28. 5. 2007 22:59)
Judita napsal(a):
Prokrindáčka, nechtěla bych být permanentně osvícená... Já si blaženě vychutnávám nedokonalost svého současného bytí, se všemi těmi zvraty a propady...
Judit, co znamená permanentně osvícená?
No, myslím tím ten stav, který popisuje Sahf v úvodním příspěvku - člověk je naladěný na ty správné vlny, všechno do sebe zapadá, všechno jde jako po másle, pocity napojení, sounáležitosti, smyslu... Možná klíčové je to slovo "napojení". Pochopila jsem, že Sahf píše o tomhle stavu, a že by si přála prožívat ho neustále. Za sebe říkám, že já tedy ne. Myslím si, že by to bylo porušování rovnováhy, která je pro mě důležitá. že i ta období, kdy se člověku všechno drolí pod rukama a smysl mu nedává vůbec nic, mají svůj smysl a své kouzlo... A že člověk není stavěný na to, aby hleděl Bohu přímo do očí, rozhodně ne nonstop.
Upravil(a) Judita (29. 5. 2007 8:57)
Dobré ráno všem,
Majkafo, je fajn, že jste se s tim vyrovnali, tvoje čistá láska určitě nezůstane neoplacena. Ať už přijde z jakékoliv strany. Tu píseň od Landy znám, ale nad tim textem jsem se zamyslela až teď a musim říct, že je opravdu výmluvný. Ta realizace myšlenek v té době, kdy jsme tedy naladěné na tu frekvenci, si myslim, že je taková spontánní. Není to tak, že bych si řekla: tak a teď ať se stane to a to. Ale o něčem samovolně přemýšlím a za chvíli je to tady. O to je to myslim víc k neuvěření.
Judito, kdo ví, třeba kdybych to zažívala opravdu dlouho, tak by mě to nudilo a třeba i zastavilo v nějakém osobním růstu. Ale nyní bych se tomu zkrátka nebránila. Navíc si nemyslim, že by člověk v té době uplně přestal vnímat strasti, jen se s nima líp vyrovnává a tolik si je nepřipouští. Je to prostě takové obecné štěstí, že ti je jedno, že se stane něco nepříjemného, protože v tom štěstí se s tim zkrátka porveš, nebo naopak to vypustíš, i když s tim samým problémem bys "bez té frekvence" nevěděla co dál.
Není tady
Judita napsal(a):
No, myslím tím ten stav, který popisuje Sahf v úvodním příspěvku - člověk je naladěný na ty správné vlny, všechno do sebe zapadá, všechno jde jako po másle, pocity napojení, sounáležitosti, smyslu... Možná klíčové je to slovo "napojení". Pochopila jsem, že Sahf píše o tomhle stavu, a že by si přála prožívat ho neustále. Za sebe říkám, že já tedy ne. Myslím si, že by to bylo porušování rovnováhy, která je pro mě důležitá. že i ta období, kdy se člověku všechno drolí pod rukama a smysl mu nedává vůbec nic, mají svůj smysl a své kouzlo... A že člověk není stavěný na to, aby hleděl Bohu přímo do očí, rozhodně ne nonstop.
Už rozumím. Ty jo, to si někam napíšu, že člověk není stavěný na to, aby hleděl Bohu do očí... To je úžasná myšlenka. Děkuji za ni.
Sahf napsal(a):
Dobré ráno všem,
Majkafo, je fajn, že jste se s tim vyrovnali, tvoje čistá láska určitě nezůstane neoplacena. Ať už přijde z jakékoliv strany. Tu píseň od Landy znám, ale nad tim textem jsem se zamyslela až teď a musim říct, že je opravdu výmluvný. Ta realizace myšlenek v té době, kdy jsme tedy naladěné na tu frekvenci, si myslim, že je taková spontánní. Není to tak, že bych si řekla: tak a teď ať se stane to a to. Ale o něčem samovolně přemýšlím a za chvíli je to tady. O to je to myslim víc k neuvěření.
Judito, kdo ví, třeba kdybych to zažívala opravdu dlouho, tak by mě to nudilo a třeba i zastavilo v nějakém osobním růstu. Ale nyní bych se tomu zkrátka nebránila. Navíc si nemyslim, že by člověk v té době uplně přestal vnímat strasti, jen se s nima líp vyrovnává a tolik si je nepřipouští. Je to prostě takové obecné štěstí, že ti je jedno, že se stane něco nepříjemného, protože v tom štěstí se s tim zkrátka porveš, nebo naopak to vypustíš, i když s tim samým problémem bys "bez té frekvence" nevěděla co dál.
Sahf, ano, takhle to cítím i já, jen jsem to nedokázala tak výstižně popsat. Možná jsme přece jenom nastaveni "hledět Bohu do očí", neboť i v nás samotných je Bůh. Ale chápu, jak to Judita myslí. Prima, že jsi zase tady. I pro mne už budeš navždy Egypťankou. Nevadí? Egypt je můj sen a letos na podzim si ho splním.
Majkafo, nevadí:-) mým snem je zase Francie, už jsem tam byla, ale chtěla bych si to víc užít. Ty si vysněnou dovolenou užij, i když si na ní ještě počkáš.
U mě je ještě problém trochu v tom, že mě ten nečekaný problém z té frekvence sesadí. Ale přála bych si dospět na tu úroveň jako ty. Budu si stát umanutě za tim, že neni nic špatného na tom, když člověk zažívá štěstí a nebo si ho aspoň přeje. U mě bude tou překážkou zatím asi víra. Tedy myslím nedostatečná víra. Někdy prostě uvažuju až moc hlavou a mám pochybnosti.
Není tady