Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 27. 5. 2007 7:44

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Tajnosti: filmová recenze

Babinet.cz Tajnosti

Úsměvný exkurz do duše moderní ženy ...

Julii je přes čtyřicet, pracuje jako překladatelka, ale vlastně by nemusela pracovat vůbec, protože manžel, vysoce postavený manažer, ji zcela zabezpečí. Jediná dcera už je téměř dospělá a rodiče pochopitelně odsouvá na druhou kolej. Julie je spokojená, v komfortu pohodlně usazená žena středních let, na svůj věk velmi zachovalá, milovaná manželem, dcerou i milencem, navenek dokonale harmonická bytost, která se s lehkým úsměvem na tváři proplétá všedními dny. Ale, jak už to bývá, věci zřídkakdy bývají takové, jaké se na první pohled zdají. Julie má tajemství....

Je také velmi sympatické, že režisérka volí i pro tak na první pohled výsostně závažné téma, jako je bilance dosavadního života a řešení zásadního problému, jaký Julie má, humorný nadhled, který ještě navíc umí dokonale citlivě dávkovat přesně tam, kde je ho zapotřebí. Tedy kdy hrozí přílišný sentiment či číhají otřelé postupy. Vrcholnou scénou v tomto smyslu je pak večerní návštěva Julie u kamarádky své dcery, kdy si matka uřízne náležitou ostudu a chápaví teenageři pak na terase dávají k lepšímu historky o tom, co zas ta naše matka prováděla a projevují upřímně míněné obavy o své rodiče, kteří přece procházejí teď tak náročným obdobím......

Ano, Tajnosti jsou film primárně o ženách, o ženské zkušenosti, vždyť ho také, proboha, napsala a režírovala žena. Já osobně shledávám spíše jako pozitivní fakt, že v dnešní unisexové době, kdy si chceme být ve všem všudy rovni až trochu násilným způsobem a zapomínáme, že odlišnosti mezi pohlavími vždycky budou a je to dobře, protože příroda tomu tak chtěla, někdo právě tento fakt připomíná.....

Nakonec – řešit, jak dalece jsou či nejsou Tajnosti filmem „ženským“ je celkem nepodstatné. Hlavní je, že jsou filmem dobrým.

Rok výroby: 2007
Stát výroby: Česká republika
Žánr:komedie/drama
Hrají: Iva Bittová, Karel Roden, Martha Issová, Miroslav Franěk, Miloslav König
Režie: Alice Nellis
více na: Babinet.cz Tajnosti

Není tady

#2 27. 5. 2007 7:53

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Tajnosti: filmová recenze

Chci na ten film jít, viděla jsem upoutávky a láká mě to.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#3 2. 6. 2007 4:53

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Včera jsem byla s Lil na Tajnostech, mně se to moc líbilo. Je to zvláštní film, ale uchvátilo mě to. Navíc ta úžasná hudba, prostě super.

Není tady

#4 2. 6. 2007 12:49

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

taky se chystám, láká mě Bittová i upoutávky

Mája

Není tady

#5 3. 6. 2007 8:00

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Tak určitě jdi, je to zvláštní film, ale stojí za to ho vidět. A Bittová je tam opravdu skvělá. Doporučuju.

Není tady

#6 15. 6. 2007 12:03

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Ten film je úžasný.... Byla jsem na něj už dvakrát big_smile

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#7 17. 6. 2007 22:27

Maxík
Host

#8 14. 10. 2007 16:35

Májajája
♥♥♥♥♥♥-

tak jsem se k němu dostsala teprve dnes a........... je krásný, trošku neuchopitelný ale kdo rád čte mezi řádky smile

Mája

Není tady

#9 14. 10. 2007 17:22

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Nejsou už "Tajnosti" v půjčovnách? Mám pocit, že jsem včera právě Bittovou zahlídla v regálu. Pokud tedy nenatočila ještě něco jiného. Nevšimla jsem si názvu, protože jsem "pásla" po něčem jiném.
Ale půjčila jsem si film Bílá Masajka - moc hezké..... Doporučuji.

Není tady

#10 14. 10. 2007 19:48

lenna
♥♥♥----

Bílá masajka je jako film pěkná, ale vyšly 3 díly knihy, a ta je daleko lepší .

Není tady

#11 14. 10. 2007 20:51

x256987
Host

Jsou už v půjčovnách. A je to výborný film.

#12 15. 10. 2007 0:47

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Tři díly? big_smile Tak proto byl ten film tak dlouhý tummenupp

Není tady

#13 15. 10. 2007 5:58

Májajája
♥♥♥♥♥♥-

Tajnosti                   už v půjčovnách jsou, a ta Masajka se mi nelíbila ani trochu , ale všichni říkali že knížka je super.

Mája

Není tady

#14 15. 10. 2007 18:22

lenna
♥♥♥----

Film Bílá masajka byl natočen pouze podle prvního dílu, druhý díl odejde od manžela a třetí sepíše knihu a hlavně dohlíží na natáčení filmu podle své knihy. Ten třetí díl, abych řekla po pravdě jsem dočetla pouze silou vůle, ale první dva za to stojí.

Není tady

#15 16. 10. 2007 21:40

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

lenna: Film Bílá masajka byl natočen pouze podle prvního dílu, druhý díl odejde od manžela a třetí sepíše knihu a hlavně dohlíží na natáčení filmu podle své knihy. Ten třetí díl, abych řekla po pravdě jsem dočetla pouze silou vůle, ale první dva za to stojí.

Nooo, ona v tom filmu ale od manžela odešla.

Není tady

#16 16. 10. 2007 21:43

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Májko, a proč se Ti film nelíbil? Popravdě, mně připadal trošku rychlý ten začátek, takový - "prvoplánový", bez překvapení... Ale pak jsem měla pocit, že se s dějem srovnali filmaři docela dobře, nacpali do těch 2 hodin asi docela dost, ale jak říkám, knížku jsem nečetla. Vždycky, když přečtu nejdřív knížku, zdá se mi film jako slabší odvar.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí