29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahojky sice nemám kočku, ale dva psíky, nicméně milují trávu tak jsem jim zkusila koupit tu kočičí. problém je v tom, že tráva ani nestihne vyrůst pořádně a už plesniví. nevíte někdo co s tím? jak se toho vyvarovat? nebo je ta plísen neškodná?
Není tady
Ak zalievaš zvrchu a udržuješ ju stále vo vlhku tak má sklon plesnivieť. Skús zalievať len od spodu a nie každý deň alebo len minimálne.
Není tady
mafia.. ona je v takové plastové mističce.. tak tam to jde zalívat jenom zvrchu
Není tady
Já jsem nasadila koč. trávu asi před 6 týdny, a první týden se nic nedělo.
Pak začala růst jak šílená, denně zalívám zvrchu, klidně do toho velkého květináče vyliju3/4 l vody. Vsákne a je krásně zelená. Mám ji venku na balkóně.
S tím plesnivěním mě napadlo, jestli to nesouvisí s hlínou, ve které je zasazená. Co máš za hlínu? Třeba už byla nakažená...
A jak se vůbec projeví plíseň na trávě? Nikdy jsem to neviděla.
Není tady
damila, jak už jsem psala mafii, já kupuju tkaovou tu trávu v té plastové vaničce, ten substrát i zrní je v tom, jenom se to zaleje vodou
Není tady
Substrát vyhoď, nie je zdravý a semienka zasaď do zeme a nebudeš mať problém. Susedka to tak robí. Tráva dlhšie vydrží bez tých umelých hnojív, ktoré ju znásiľňujú, aby rástla rýchlo. Ja sadím obilie priamo do pôdy a vydrží veľmi dlho. Ďalej mám zelenec, ten potrebuje priame slnko a dosť vlahy a rastie dosť rýchlo.
PS: Je to zdravšie a ooooomnoho lacnejšie kúpiť si priamo semienka v záhradkárstve. Ešte sa mačkám odporúča Cyperus. Je ľahko dostať už vyrastený práve pre tieto účely v záhradnictve a nie je tak drahý ani náročný na starostlivosť. Vydrží tiež dlho.
Plieseň potrebuje vlhko. Takže vonku sa jej nedarí a už vôbec nie na priamom slnku.
Upravil(a) Mafia (26. 5. 2007 14:28)
Není tady
mafia a není to zrní v obchodech něčím namořený už? proti myším atd?
Není tady
No to snad ne - kočičí tráva má být kočičí tráva bez jakýchkoliv chemikálií, natož plesniviny.
Příroda chce zase přírodu, takže kvůli kočkám bych radila to, co říká Mafia.
Není tady
Tu "kočičí" v plastu jsem jednou koupila a už nikdy víc! Nerostla, smrděla a zplesnivěla. Takže teď nasadím klasické osení, za pár dní vyroste a jak naší číče chutná!
Není tady
Mám asi hloupý dotaz.
Chci se také zasít semínka. Říkáte půdu bez chemikálií, ale nemůžou se v půdě ze země držet nějaké bakterie, např, toxoplazmóza, když ji vezmu z oblasti, kde žijí kočky?
No, asi té trávě, to tak neuškodí, že?
Není tady
Eileen napsal(a):
Mám asi hloupý dotaz.
Chci se také zasít semínka. Říkáte půdu bez chemikálií, ale nemůžou se v půdě ze země držet nějaké bakterie, např, toxoplazmóza, když ji vezmu z oblasti, kde žijí kočky?
No, asi té trávě, to tak neuškodí, že?
Pôdu si kúp v záhradníctve. Rozhodne neodporúčam brať vonku zo záhrady a pod., priniesla by si si s ňou kadejakú háveď, ktorá by sa ti rozmnožila v byte a musela by si ju likvidovať. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Len raz som brala pôdu z vonku a už nikdy !
Není tady
Tak sem načuhuju a napadlo mě, aby si Eileen nedopadla, jako my. Taky jsem jim v paneláku pěstovala trávu, ale zajímalo je na ní, jenom to sázení a když vyrostla, tak chvilku "lovili" stébla a jinak úspěch pražádnej... Jestli to nebylo tím, že jsem je pravidelně odčervovala? Dlouhosrsté to spíš asi potřebují, mají se snahu mýt a tak mají těch spolknutých chlupů víc a častěji jim cpát tabletky nejde...a nebo je to chutí, tý který číči...?
Není tady
Odčervovanie s tým nemá nič spoločné. Bud neprišla na to, že tráva je dobrá alebo jej nevoňala. Niektoré mačky dávajú prednosť protibezoárovej paste.
Není tady
Já už mám doma přes rok kočičí trávu z květinářství. Sotva jsem ji přinesla, kocour se k ní hned hnal a to mi kytky nežere. Jenže tehdy byla zeleňoučká a křupavá.
Nevím, Jak se jmenovala, od té doby ji neměli, zdá se mi, že začínal ten název na písmenko s . Nebo že by to byl ten cyperus? Ale dívala jsem se na net a to moje je jak dlouhá tráva, normálně zelené, ten cyperus je nějaký barevný.
Není tady
Mafia - Bingo! To je ta pasta, jak jsem si nemohla vzpomenout!
No viíš a já bych si myslela, že si kočka čistí trávou žaludek a střívka...a když je "uměle" vypucovaná, nemá důvod trávu baštit a tak ji nechce... nemyslím odčervení, jako že trávu na červíky, ale při odčervování tabletkama se čistí i ty "chundály chlupů", co kočka slupne při mytí... Na to jsem jim dávala tu pastu...Vždycky se děsně šklebili, protože to nechtěli ve žrádle a musela se jim dávat extra...
Není tady
Šáchor, neboli cyperus zumula, to je to, co mám!
Teď jsem našla na netu a podle fotky mi to sedí.
Není tady
Hellga napsal(a):
Mafia - Bingo!
To je ta pasta, jak jsem si nemohla vzpomenout!
No viíš a já bych si myslela, že si kočka čistí trávou žaludek a střívka...a když je "uměle" vypucovaná, nemá důvod trávu baštit a tak ji nechce... nemyslím odčervení, jako že trávu na červíky, ale při odčervování tabletkama se čistí i ty "chundály chlupů", co kočka slupne při mytí... Na to jsem jim dávala tu pastu...Vždycky se děsně šklebili, protože to nechtěli ve žrádle a musela se jim dávat extra...
Nemýliš si pojmy s dojmami ? Odčervovacia pasta a pasta proti bezoárom sú dve rozdielne veci.
Není tady
takže když to shrnu.. mám si koupit nějakou hlínu - jakou? rašelinu? a zasadit do něj nějaká zrna? jaká? nebudou namořená něčím?
Není tady
Hlínu já budu shánět nějakou ve které není hnojivo, protože kočky nesmí chemikálie.
Zrní jsem si koupila ve zverimexu a jmenuje se Cat Grass neboli kočičí tráva.
A jsme zase u toho.
Není tady
Stačí úplně obyčejná hlína z květinářství, supermarketu... A semínka? Balíček Cat Grass (náhradní do té plastové mističky) semínek stojí asi 15 korun a v hlíně to jede dobře. Nebo si kup klasické zrní nebo osení nebo jak se to jmenuje.
Není tady
Ladie, jmenuje se to velikonoční osení - nevím, jestli se pytlíček s osením ještě sežene, když je konec května.
Jinak pro někoho, kdo má vazby na venkov, bych zkusila sehnat klasické zrní a to zasít.
Není tady