Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 26. 5. 2007 11:40

nexxi
♥♥♥♥♥--

Kočičí tráva

ahojky sice nemám kočku, ale dva psíky, nicméně milují trávu tak jsem jim zkusila koupit tu kočičí. problém je v tom, že tráva ani nestihne vyrůst pořádně a už plesniví. nevíte někdo co s tím? jak se toho vyvarovat? nebo je ta plísen neškodná?

" Je lepší litovat, že jsme něco udělali, než toho co ne."

Není tady

#2 26. 5. 2007 11:50

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

Re: Kočičí tráva

Ak zalievaš zvrchu a udržuješ ju stále vo vlhku tak má sklon plesnivieť. Skús zalievať len od spodu a nie každý deň alebo len minimálne.

Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

#3 26. 5. 2007 11:55

nexxi
♥♥♥♥♥--

mafia.. ona je v takové plastové mističce.. tak tam to jde zalívat jenom zvrchu

Není tady

#4 26. 5. 2007 12:00

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem nasadila koč. trávu asi před 6 týdny, a první týden se nic nedělo.
Pak začala růst jak šílená, denně zalívám zvrchu, klidně do toho velkého květináče vyliju3/4 l vody. Vsákne a je krásně zelená. Mám ji venku na balkóně.
S tím plesnivěním mě napadlo, jestli to nesouvisí s hlínou, ve které je zasazená. Co máš za hlínu? Třeba už byla nakažená...
A jak se vůbec projeví plíseň na trávě? Nikdy jsem to neviděla.

Není tady

#5 26. 5. 2007 12:11

nexxi
♥♥♥♥♥--

damila, jak už jsem psala mafii, já kupuju tkaovou tu trávu v té plastové vaničce, ten substrát i zrní je v tom, jenom se to zaleje vodou

Není tady

#6 26. 5. 2007 14:26

Mafia
♥♥♥♥---

Substrát vyhoď, nie je zdravý a semienka zasaď do zeme a nebudeš mať problém. Susedka to tak robí. Tráva dlhšie vydrží bez tých umelých hnojív, ktoré ju znásiľňujú, aby rástla rýchlo. tummenupp Ja sadím obilie priamo do pôdy a vydrží veľmi dlho. Ďalej mám zelenec, ten potrebuje priame slnko a dosť vlahy a rastie dosť rýchlo.

PS: Je to zdravšie a ooooomnoho lacnejšie kúpiť si priamo semienka v záhradkárstve. Ešte sa mačkám odporúča Cyperus. Je ľahko dostať už vyrastený práve pre tieto účely v záhradnictve a nie je tak drahý ani náročný na starostlivosť. Vydrží tiež dlho.

Plieseň potrebuje vlhko. Takže vonku sa jej nedarí a už vôbec nie na priamom slnku.

Upravil(a) Mafia (26. 5. 2007 14:28)

fuckyou

Není tady

#7 26. 5. 2007 20:46

nexxi
♥♥♥♥♥--

mafia a není to zrní v obchodech něčím namořený už? proti myším atd?

Není tady

#8 26. 5. 2007 21:09

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

No to snad ne - kočičí tráva má být kočičí tráva bez jakýchkoliv chemikálií, natož plesniviny.
Příroda chce zase přírodu, takže kvůli kočkám bych radila to, co říká Mafia.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#9 27. 5. 2007 11:14

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Tu "kočičí" v plastu jsem jednou koupila a už nikdy víc! Nerostla, smrděla a zplesnivěla. Takže teď nasadím klasické osení, za pár dní vyroste a jak naší číče chutná!

Není tady

#10 27. 5. 2007 16:12

Eileen
♥♥♥----

Mám asi hloupý dotaz.
Chci se také zasít semínka.  Říkáte půdu bez chemikálií, ale nemůžou se v půdě ze země držet nějaké bakterie, např, toxoplazmóza, když ji vezmu z oblasti, kde žijí kočky?
No, asi té trávě, to tak neuškodí, že? rodna

Není tady

#11 27. 5. 2007 17:25

Mafia
♥♥♥♥---

Eileen napsal(a):

Mám asi hloupý dotaz.
Chci se také zasít semínka.  Říkáte půdu bez chemikálií, ale nemůžou se v půdě ze země držet nějaké bakterie, např, toxoplazmóza, když ji vezmu z oblasti, kde žijí kočky?
No, asi té trávě, to tak neuškodí, že? rodna

Pôdu si kúp v záhradníctve. Rozhodne neodporúčam brať vonku zo záhrady a pod., priniesla by si si s ňou kadejakú háveď, ktorá by sa ti rozmnožila v byte a musela by si ju likvidovať. usch Hovorím z vlastnej skúsenosti. Len raz som brala pôdu z vonku a už nikdy !

fuckyou

Není tady

#12 27. 5. 2007 20:36

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Tak sem načuhuju a napadlo mě, aby si Eileen nedopadla, jako my. Taky jsem jim v paneláku pěstovala trávu, ale zajímalo je na ní, jenom to sázení a když vyrostla, tak chvilku "lovili" stébla a jinak úspěch pražádnej... Jestli to nebylo tím, že jsem je pravidelně odčervovala? Dlouhosrsté to spíš asi potřebují, mají se snahu mýt a tak mají těch spolknutých chlupů víc a častěji jim cpát tabletky nejde...a nebo je to chutí, tý který číči...?

Není tady

#13 27. 5. 2007 21:12

Mafia
♥♥♥♥---

Odčervovanie s tým nemá nič spoločné. Bud neprišla na to, že tráva je dobrá alebo jej nevoňala. Niektoré mačky dávajú prednosť protibezoárovej paste.

fuckyou

Není tady

#14 27. 5. 2007 21:29

Eileen
♥♥♥----

Já už mám doma přes rok kočičí trávu z květinářství. Sotva jsem ji přinesla, kocour se k ní hned hnal a to mi kytky nežere. Jenže tehdy byla zeleňoučká a křupavá. sad
Nevím, Jak se jmenovala, od té doby ji neměli, zdá se mi, že začínal ten název na písmenko s . tongue Nebo že by to byl ten cyperus? Ale dívala jsem se na net a to moje je jak dlouhá tráva, normálně zelené, ten cyperus je nějaký barevný.

Není tady

#15 27. 5. 2007 21:43

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Mafia - Bingo! tummenupp To je ta pasta, jak jsem si nemohla vzpomenout! lol No viíš a já bych si myslela, že si kočka čistí trávou žaludek a střívka...a když je "uměle" vypucovaná, nemá důvod trávu baštit a tak ji nechce... nemyslím odčervení, jako že trávu na červíky, ale při odčervování tabletkama se čistí i ty "chundály chlupů", co kočka slupne při mytí... Na to jsem jim dávala tu pastu...Vždycky se děsně šklebili, protože to nechtěli ve žrádle a musela se jim dávat extra... lol

Není tady

#16 27. 5. 2007 21:55

Eileen
♥♥♥----

Šáchor, neboli cyperus zumula, to je to, co mám!
Teď jsem našla na netu a podle fotky mi to sedí. tummenupp

Není tady

#17 27. 5. 2007 22:52

Mafia
♥♥♥♥---

Hellga napsal(a):

Mafia - Bingo! tummenupp To je ta pasta, jak jsem si nemohla vzpomenout! lol No viíš a já bych si myslela, že si kočka čistí trávou žaludek a střívka...a když je "uměle" vypucovaná, nemá důvod trávu baštit a tak ji nechce... nemyslím odčervení, jako že trávu na červíky, ale při odčervování tabletkama se čistí i ty "chundály chlupů", co kočka slupne při mytí... Na to jsem jim dávala tu pastu...Vždycky se děsně šklebili, protože to nechtěli ve žrádle a musela se jim dávat extra... lol

Nemýliš si pojmy s dojmami ? vissla Odčervovacia pasta a pasta proti bezoárom sú dve rozdielne veci. stolt

fuckyou

Není tady

#18 28. 5. 2007 19:07

nexxi
♥♥♥♥♥--

takže když to shrnu.. mám si koupit nějakou hlínu - jakou? rašelinu? a zasadit do něj nějaká zrna? jaká? nebudou namořená něčím?

Není tady

#19 28. 5. 2007 19:26

Eileen
♥♥♥----

Hlínu já budu shánět nějakou ve které není hnojivo, protože kočky nesmí chemikálie.
Zrní jsem si koupila ve zverimexu a jmenuje se Cat Grass smile neboli kočičí tráva.
A jsme zase u toho. wink

Není tady

#20 29. 5. 2007 19:59

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Stačí úplně obyčejná hlína z květinářství, supermarketu... A semínka? Balíček Cat Grass (náhradní do té plastové mističky) semínek stojí asi 15 korun a v hlíně to jede dobře. Nebo si kup klasické zrní nebo osení nebo jak se to jmenuje.

Není tady

#21 29. 5. 2007 21:16

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Ladie, jmenuje se to velikonoční osení - nevím, jestli se pytlíček s osením ještě sežene, když je konec května.
Jinak pro někoho, kdo má vazby na venkov, bych zkusila sehnat klasické zrní a to zasít.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí