6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Byla bych ráda zdali někdo nemá zkušenosti s klimatizací v bytě.Bydlime v podkroví a v létě je zde i 36 stupnu .
Není tady
Z domova zkušenost nemám , ale z dovči a je to přenáramná věc! Ale ani nechci domyslet, na kolik ta "legranda" vyjde tady u nás, když jeden nejni "rentiér profesionál"?! Víš kdo by věděl? Ota!
Není tady
no já spíš chci právě vědět na kolik to přijde a co to umí...snad se někdo ozve kdo má doma ,hlavně zdali je lepší mobilni nebo ta jak je kus venku a kolik to spotřebuje a kolik vychladí.Na dovolene to bylo v pokoji to jo ale zajimalo by mně u bytu 71 m čtverečních řeším tuto otázku každy rok ,nakonec sem spíše u větraku a pak se ochladí a je po problému..no ale to vedro mně začíná rok od roku doma uondávat víc a víc.Takže bych to ctěla začít řešit .
Upravil(a) mejada (25. 5. 2007 20:11)
Není tady
No, buď můžeš mít takovou tu, jako se dává do auta a ta je menší a něco se do toho leje, nebo musíš mít udělanej po celým bytě "systém" a to je asi už "majland". Já byla skromější a chtěla jsem odhlučnit strop v paneláku, byt 2+1 a bylo by to vyšlo na 90 000.-! Jenom strop! Jinak klimatizace tě v létě chladí, v zimě hřeje a měla by fungovat, i jako čistička vzduchu a měla by se dát naprogramovat tak, že by jsi ani nemusela, ba co víc, ani nesměla otevřít okno. Ta malá, nástěná, vyjde asi tak kolem 15 000,- Chladí, hřeje, jestli i čistí vzduch nevím, ale asi spíš ne a taky bude asi slyšet...
Není tady
no jo no..tak já fakt nevím,ty levné mobilní se mně zdají pofiderní A taky sem koukala že stojí tak kolem 20000 kč i se zabudováním,což se mně nezdá až tak moc nákladné na to ža by mně to mnělo zlepšit život.Otazka zdali to splní moje očekávání . Tak čekám rady od druhych kteří museli taky toto řešit a už to mají za sebou
Upravil(a) mejada (25. 5. 2007 20:32)
Není tady
Klimatizace je sice věc příjemná, ale na zdraví může bohužel působit i hodně negativně...
Není tady
mayo..já vím ale porad jak to řešit když v létě je byt vyhřáty na víc stupnu než venku a byt se ochladí až po dřech dnech ochlazení venku.Je to pudní byt ktery má špatnou izolaci.Teplota pudy ...určitě znáte.
Není tady
nevím jak se na zdraví připíše spát v 35 stupních..to si tělo asi moc neoddychne já chci klimatizací řešit normální přiměřenou teplotu.a ne extremni ochlazení... Nyni ve 21,20 hodin máme doma teplotu 28 stupnu.a já spim po žebřiku u střechy a tam je o 4 stupne víc.Teplo zmizi až po venkovním ochlazení a to není ještě léto.Kolik máte stupnu doma vy ??
Upravil(a) mejada (25. 5. 2007 21:23)
Není tady
Mejado, já vím, to musí být hrozný... Nevím, co bych dělala na Tvém místě - nebylo by možný spíš investovat do dobré izolace? Psala jsem to proto, že znám ze svého okolí dost lidí, co mají z klimatizace zdravotní problémy. Pokud pominu ten klasický problém s teplotními šoky (které asi nebudou Tvůj případ), tak horší je to např. s následnými virózami, anginami atd. Sama naštěstí na podobné věci netrpím, ale když jedu delší dobu klimatizovaným autobusem, je téměř pravidlem, že to vzápětí odskáču chrapotem, rýmou nebo kašlem.
Není tady
Izolace asi nepujde celá jedna místnost obložená dřevem a druha má už takhle nízky strop,a v autobusech je extremně stažena teplota .No snad zejtra mně řeknou víc názoru.Ale jinak dík za snahu mně pomoci
Upravil(a) mejada (25. 5. 2007 23:18)
Není tady
Mám klimatizaci starou asi deset let.Je to bedna na kolečkách s hadicí na odfuk horkého vzduchu a vodní nádržkou , která se musí tak jednou denně vylít.Vpředu vyfukuje studený vzduch,jsou tam svislé pohyblivé lamely takže je možnost postupného obfouknutí. Nechávám jí běžet když v místnosti nikdo není , pro vychlazení prostor, zřídka jindy.Človek se totiž okamžitě nachladí,zvlášť dětem nevysvětlíš ,že se nesmí tou ledárnou nechat ovívat.Teď sháníme klimatizaci novou.Ceny jsou asi tak jak píšeš a vyšší za stabilní klimatizace,tyhle mobilní stojí tak kolem deseti tisíc.Dnes snad ale i bez té nád*žky,adsorbovaná vzdušná vlhkost snad kape do odváděného teplého vzduchu a tak se nikde nehromadí. Někde místo vyndavací nád*žky jen špunt nebo odtoková hadička.Co jsme viděli v obchodech zatím nic moc asi koupíme přes internet.
Upravil(a) Hannah (26. 5. 2007 9:51)
Není tady
Diky Hannach ,a kudy dáváte ven tu hadici ..to musí jít prý bud z okna což se mně zdá hloupe jelikož tim oknem jde vzduch teply z venku nebo je potřeba mít v každé mistnosti díru ve zdi ?? A co v zimně ta díra by byla asi blbá .Možná mám hloupé otazky A jak dlouho trva než se místnost ochladí na přijatelnou teplotu ??Ptám se na spotřebu..o kolik stoupnou naklady domacnosti při letním použivání klimatizace jen v nejteplejších dnech na temperování místnosti DIK
Upravil(a) mejada (26. 5. 2007 10:47)
Není tady
Strkám oknem (na momentálně stinné straně domu) , díra je lepší - tak to má tchýně. (na zimu se ucpe)Hodinová cena provozu na max je kolem 4 Kč.Čas záleží na teplotě,počítej minimálně hodinu.Dneska mají klimatizace s termostatem ,nastavíš teplotu a po jejím dosažení se zařízení vypne.Mám i venkovní žaluzie které jsou prakticky celé léto stažené (na volněji aby v domě nebyla vyloženě tma) - slunce jinak okna zahřívá.Kombinaci klimatizace -žaluzie mohu jen doporučit.
Není tady
Klimatizaci jsme si pořídili loni samoinstalační , jinak se platí za istalaci a naplnění. Stála 14 000.
Čím má větší výkonnost tím lépe chladí. Ty levné z za 5 000 stojí za prd určitě nevychladí podkrovní byt, kde je 35 °C.
Není tady
Urcite si nekupuj mobilni, kde se strka hadice ven oknem, jede u nas naplno a skoro zadny vysledek
Upravil(a) madla (27. 5. 2007 16:18)
Není tady
Mám tu mobilní a v pohodě chladí. Jenom bych asi příště volila tu s jednotkou ven, protože ta mobilní (aspoň ta moje) mi přijde dost hlučná. Hadici házím z okna ven.
Není tady
moc dík ,tedkon se krapek ochladilo tak budu řešit později..pak si vezmu rady k srdci
Není tady
mejada napsal(a):
nevím jak se na zdraví připíše spát v 35 stupních..to si tělo asi moc neoddychne já chci klimatizací řešit normální přiměřenou teplotu.a ne extremni ochlazení... Nyni ve 21,20 hodin máme doma teplotu 28 stupnu.a já spim po žebřiku u střechy a tam je o 4 stupne víc.Teplo zmizi až po venkovním ochlazení a to není ještě léto.Kolik máte stupnu doma vy ??
Tak to znám - když jsme bydleli ještě u rodičů v rodinném domku, tak v noci bylo přes 30°C! Vstávala jsem ráno v půl 5 do práce a v pokoji bylo 32 stupňů - to se nedalo vydržet, neustále promočená, hnus. Tak ti rozumím!
Teď bydlíme v paneláku a tam i v horku je naštěstí chládek!
Zato v práci v kanclu máme ráno 37 stupňů! To je síla, to vám povím. Máme ale naštěstí klimatizaci, tak se to pak trochu zlepší.
Není tady
Pokud si vzpomenu na návštěvu v bytě v Thajsku, tam má klimatizaci každý, ale pro nás efekt žádný. Možná oni pozorují rozdíl v horku, ale pro nás dal by se krájet. Ventilátory mají i taxíky, busy, všude. hotel...ledárna...
Já přez den zatahuji meziokenní rolety(zavřená okna samozřejmě), pak záclonu a ještě závěs a větrám pouze v noci nebo nadránem. V šílených horkách se povede udržet někdy rozdíl i 10st. Když už je v bytě 26+, to už v noci nespím anebo hůř. Mám stropní ventilátor,to celkem pomůže anebo přenosnou čističku vzduchu. Jenže v horku ten vzduch studený není, co vyfukuje, nicméně, je to proud vzduchu.
U mne se nesmí hýbat vzduch, protože mám hned housera...mám chladovou alergii, jsem citlivá na hlavu a kříž. Když v práci bylo 35 +, já radši měkla, než by mne ofukovalo něco studeného... klimatizaci z duše nenávidím, at už je kdekoliv a jakkoliv malá.
Není tady
Ahoj Mejado, tak to máme stejný problém. Máme byt v podkroví a někdy taky 36 stupňů. Letos jsme si koupili mobilní klimatizaci s tou rourou. Stála necelých pět tisís. Můž udělal díru na tu trubku a ta vede na chodbu (máme domeček). Je to skvělý. Samozřejmě nejančím a nastavuji si tu teplotu rozumně, abych potom když vyjdu ven neměla šoky.
Jediný problém vidím v tom, že si někdo tu hadici nemůže takhle vyvést a má jí vyvedenou z okna, tudíž okno je přiotevřené a zase mu proudí dovnitř teply vzduch. Prodali nám k tomu takové šikovné udělátko s dírou, které tohle vyřeší, ale to se dá použít na zašupovací okno.
Já jsem ale moc spokojená.
Není tady
No, v těch "horkých" zemích to všichni tak mají. Díra z okna ven a krabice venku...nebo na balkoně. U mne by to tedy nešlo, památkové chráněná zona...
Není tady
Tak mám už klimošku a super.Celková cena 30500.Je to zabudovaný u stropu a na střeše druhá část .Byla draha jelikož už sem vybrala nejméně hlučnou a hlavně energeticky po*n.Zatím nechávám vychladit ve vedrech před spaním a pak raději vypnu jelikož i tak sem to dělala v zahraničí na dovolené. V noci se také bojim nastydnutí..a přeci jenom je to vice nepřirozené.Ale ta úleva.
Není tady
klimatizace skodi zdravi!!!! odejdou vam klouby!!!! to minimalne.. fuj. zlikvidovat
Není tady
Taky jsme s manželem přemýšleli o klimatizaci, ale museli bysme bourat zdi, což by nám asi nedovoli-li, bydlíme totiž v domě, který je státní památka a je chráněný státem, jsme rekonstruovali koupelnu a kuchyň, to nám naštěstí povolili, ale ta klimatizace by asi neprošla.
Musim napsal(a):
No, v těch "horkých" zemích to všichni tak mají. Díra z okna ven a krabice venku...nebo na balkoně. U mne by to tedy nešlo, památkové chráněná zona...
Není tady
kdo jeste premysli o mobilni klimatizaci, tak my jsme jednu minuly rok porizovali a objednavali jsme z webu chytry-obchod.cz
Není tady