27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Byla bych ráda zdali někdo nemá zkuenosti s klimatizací v bytě.Bydlime v podkroví a v létě je zde i 36 stupnu .
Není tady
Z domova zkuenost nemám , ale z dovči a je to přenáramná věc!
Ale ani nechci domyslet, na kolik ta "legranda" vyjde tady u nás, kdy jeden nejni "rentiér profesionál"?!
Ví kdo by věděl? Ota!
Není tady
no já spí chci právě vědět na kolik to přijde a co to umí...snad se někdo ozve kdo má doma ,hlavně zdali je lepí mobilni nebo ta jak je kus venku a kolik to spotřebuje a kolik vychladí.Na dovolene to bylo v pokoji to jo ale zajimalo by mně u bytu 71 m čtverečních řeím tuto otázku kady rok ,nakonec sem spíe u větraku a pak se ochladí a je po problému..no ale to vedro mně začíná rok od roku doma uondávat
víc a víc.Take bych to ctěla začít řeit .
Upravil(a) mejada (25. 5. 2007 20:11)
Není tady
No, buď můe mít takovou tu, jako se dává do auta a ta je mení a něco se do toho leje, nebo musí mít udělanej po celým bytě "systém" a to je asi u "majland". Já byla skromějí a chtěla jsem odhlučnit strop v paneláku, byt 2+1 a bylo by to vylo na 90 000.-! Jenom strop! Jinak klimatizace tě v létě chladí, v zimě hřeje a měla by fungovat, i jako čistička vzduchu a měla by se dát naprogramovat tak, e by jsi ani nemusela, ba co víc, ani nesměla otevřít okno. Ta malá, nástěná, vyjde asi tak kolem 15 000,- Chladí, hřeje, jestli i čistí vzduch nevím, ale asi spí ne a taky bude asi slyet...
Není tady
no jo no..tak já fakt nevím,ty levné mobilní se mně zdají pofiderní A taky sem koukala e stojí tak kolem 20000 kč i se zabudováním,co se mně nezdá a tak moc nákladné na to a by mně to mnělo zlepit ivot.Otazka zdali to splní moje očekávání . Tak čekám rady od druhych kteří museli taky toto řeit a u to mají za sebou
Upravil(a) mejada (25. 5. 2007 20:32)
Není tady
Klimatizace je sice věc příjemná, ale na zdraví můe bohuel působit i hodně negativně...
Není tady
mayo..já vím ale porad jak to řeit kdy v létě je byt vyhřáty na víc stupnu ne venku a byt se ochladí a po dřech dnech ochlazení venku.Je to pudní byt ktery má patnou izolaci.Teplota pudy ...určitě znáte.
Není tady
nevím jak se na zdraví připíe spát v 35 stupních..to si tělo asi moc neoddychne já chci klimatizací řeit normální přiměřenou teplotu.a ne extremni ochlazení... Nyni ve 21,20 hodin máme doma teplotu 28 stupnu.a já spim po ebřiku u střechy a tam je o 4 stupne víc.Teplo zmizi a po venkovním ochlazení a to není jetě léto.Kolik máte stupnu doma vy ??
Upravil(a) mejada (25. 5. 2007 21:23)
Není tady
Mejado, já vím, to musí být hrozný... Nevím, co bych dělala na Tvém místě - nebylo by moný spí investovat do dobré izolace? Psala jsem to proto, e znám ze svého okolí dost lidí, co mají z klimatizace zdravotní problémy. Pokud pominu ten klasický problém s teplotními oky (které asi nebudou Tvůj případ), tak horí je to např. s následnými virózami, anginami atd. Sama natěstí na podobné věci netrpím, ale kdy jedu delí dobu klimatizovaným autobusem, je téměř pravidlem, e to vzápětí odskáču chrapotem, rýmou nebo kalem.
Není tady
Izolace asi nepujde celá jedna místnost obloená dřevem a druha má u takhle nízky strop,a v autobusech je extremně staena teplota .No snad zejtra mně řeknou víc názoru.Ale jinak dík za snahu mně pomoci
Upravil(a) mejada (25. 5. 2007 23:18)
Není tady
Mám klimatizaci starou asi deset let.Je to bedna na kolečkách s hadicí na odfuk horkého vzduchu a vodní nádrkou , která se musí tak jednou denně vylít.Vpředu vyfukuje studený vzduch,jsou tam svislé pohyblivé lamely take je monost postupného obfouknutí. Nechávám jí běet kdy v místnosti nikdo není , pro vychlazení prostor, zřídka jindy.Človek se toti okamitě nachladí,zvlá dětem nevysvětlí ,e se nesmí tou ledárnou nechat ovívat.Teď sháníme klimatizaci novou.Ceny jsou asi tak jak píe a vyí za stabilní klimatizace,tyhle mobilní stojí tak kolem deseti tisíc.Dnes snad ale i bez té nád*ky,adsorbovaná vzduná vlhkost snad kape do odváděného teplého vzduchu a tak se nikde nehromadí. Někde místo vyndavací nád*ky jen punt nebo odtoková hadička.Co jsme viděli v obchodech zatím nic moc asi koupíme přes internet.
Upravil(a) Hannah (26. 5. 2007 9:51)
Není tady
Diky Hannach ,a kudy dáváte ven tu hadici ..to musí jít prý bud z okna co se mně zdá hloupe jeliko tim oknem jde vzduch teply z venku nebo je potřeba mít v kadé mistnosti díru ve zdi ?? A co v zimně ta díra by byla asi blbá .Moná mám hloupé otazky A jak dlouho trva ne se místnost ochladí na přijatelnou teplotu ??Ptám se na spotřebu..o kolik stoupnou naklady domacnosti při letním pouivání klimatizace jen v nejteplejích dnech na temperování místnosti DIK
Upravil(a) mejada (26. 5. 2007 10:47)
Není tady
Strkám oknem (na momentálně stinné straně domu) , díra je lepí - tak to má tchýně. (na zimu se ucpe)Hodinová cena provozu na max je kolem 4 Kč.Čas záleí na teplotě,počítej minimálně hodinu.Dneska mají klimatizace s termostatem ,nastaví teplotu a po jejím dosaení se zařízení vypne.Mám i venkovní aluzie které jsou prakticky celé léto staené (na volněji aby v domě nebyla vyloeně tma) - slunce jinak okna zahřívá.Kombinaci klimatizace -aluzie mohu jen doporučit.
Není tady
Klimatizaci jsme si pořídili loni samoinstalační , jinak se platí za istalaci a naplnění. Stála 14 000.
Čím má větí výkonnost tím lépe chladí. Ty levné z za 5 000 stojí za prd určitě nevychladí podkrovní byt, kde je 35 °C.
Není tady
Urcite si nekupuj mobilni, kde se strka hadice ven oknem, jede u nas naplno a skoro zadny vysledek
Upravil(a) madla (27. 5. 2007 16:18)
Není tady
Mám tu mobilní a v pohodě chladí. Jenom bych asi přítě volila tu s jednotkou ven, protoe ta mobilní (aspoň ta moje) mi přijde dost hlučná. Hadici házím z okna ven.
Není tady
moc dík ,tedkon se krapek ochladilo tak budu řeit později..pak si vezmu rady k srdci
Není tady
mejada napsal(a):
nevím jak se na zdraví připíe spát v 35 stupních..to si tělo asi moc neoddychne já chci klimatizací řeit normální přiměřenou teplotu.a ne extremni ochlazení... Nyni ve 21,20 hodin máme doma teplotu 28 stupnu.a já spim po ebřiku u střechy a tam je o 4 stupne víc.Teplo zmizi a po venkovním ochlazení a to není jetě léto.Kolik máte stupnu doma vy ??
Tak to znám - kdy jsme bydleli jetě u rodičů v rodinném domku, tak v noci bylo přes 30°C! Vstávala jsem ráno v půl 5 do práce a v pokoji bylo 32 stupňů - to se nedalo vydret, neustále promočená, hnus. Tak ti rozumím!
Teď bydlíme v paneláku a tam i v horku je natěstí chládek!
Zato v práci v kanclu máme ráno 37 stupňů! To je síla, to vám povím. Máme ale natěstí klimatizaci, tak se to pak trochu zlepí.
Není tady
Pokud si vzpomenu na návtěvu v bytě v Thajsku, tam má klimatizaci kadý, ale pro nás efekt ádný. Moná oni pozorují rozdíl v horku, ale pro nás dal by se krájet. Ventilátory mají i taxíky, busy, vude. hotel...ledárna...
Já přez den zatahuji meziokenní rolety(zavřená okna samozřejmě), pak záclonu a jetě závěs a větrám pouze v noci nebo nadránem. V ílených horkách se povede udret někdy rozdíl i 10st. Kdy u je v bytě 26+, to u v noci nespím anebo hůř. Mám stropní ventilátor,to celkem pomůe anebo přenosnou čističku vzduchu. Jene v horku ten vzduch studený není, co vyfukuje, nicméně, je to proud vzduchu.
U mne se nesmí hýbat vzduch, protoe mám hned housera...mám chladovou alergii, jsem citlivá na hlavu a kří. Kdy v práci bylo 35 +, já radi měkla, ne by mne ofukovalo něco studeného... klimatizaci z due nenávidím, at u je kdekoliv a jakkoliv malá.
Není tady
Ahoj Mejado, tak to máme stejný problém. Máme byt v podkroví a někdy taky 36 stupňů. Letos jsme si koupili mobilní klimatizaci s tou rourou. Stála necelých pět tisís. Mů udělal díru na tu trubku a ta vede na chodbu (máme domeček). Je to skvělý. Samozřejmě nejančím a nastavuji si tu teplotu rozumně, abych potom kdy vyjdu ven neměla oky.
Jediný problém vidím v tom, e si někdo tu hadici nemůe takhle vyvést a má jí vyvedenou z okna, tudí okno je přiotevřené a zase mu proudí dovnitř teply vzduch. Prodali nám k tomu takové ikovné udělátko s dírou, které tohle vyřeí, ale to se dá pouít na zaupovací okno.
Já jsem ale moc spokojená.
Není tady
No, v těch "horkých" zemích to vichni tak mají. Díra z okna ven a krabice venku...nebo na balkoně. U mne by to tedy nelo, památkové chráněná zona...
Není tady
Tak mám u klimoku a super.Celková cena 30500.Je to zabudovaný u stropu a na střee druhá část .Byla draha jeliko u sem vybrala nejméně hlučnou a hlavně energeticky po*n.Zatím nechávám vychladit ve vedrech před spaním a pak raději vypnu jeliko i tak sem to dělala v zahraničí na dovolené. V noci se také bojim nastydnutí..a přeci jenom je to vice nepřirozené.Ale ta úleva.
Není tady
klimatizace skodi zdravi!!!! odejdou vam klouby!!!! to minimalne.. fuj. zlikvidovat
Není tady
Taky jsme s manelem přemýleli o klimatizaci, ale museli bysme bourat zdi, co by nám asi nedovoli-li, bydlíme toti v domě, který je státní památka a je chráněný státem, jsme rekonstruovali koupelnu a kuchyň, to nám natěstí povolili, ale ta klimatizace by asi neprola.
Musim napsal(a):
No, v těch "horkých" zemích to vichni tak mají. Díra z okna ven a krabice venku...nebo na balkoně. U mne by to tedy nelo, památkové chráněná zona...
Není tady
kdo jeste premysli o mobilni klimatizaci, tak my jsme jednu minuly rok porizovali a objednavali jsme z webu chytry-obchod.cz
Není tady