19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahoj maminky, dneska jsem byla na první rehabilitaci se svojí holčičkou, jeliko nám neurolog doporučil cvičení. Terezka si hoví na jednu stranu s hlavičkou a "odráí" se to na celém těle. Hlávku má iatou, hrozí jí skolióza páteře, neotvírá pěstičky (svalové napětí) a na jednu polovinu těla je méně aktivní ne na druhou.
Rehab. sestra mi dnes ukázala první cvik z Vojtovky, který máme několikrát denně cvičit v krátkých intervalech. Prosím napite mi vae zkuenosti s těmito cviky a úspěchy pokud se dostavily. Já jsem z toho taková nesvá, páč mi toho mýho broučka je hrozně líto. Vím, e ji to nebolí, jen se vzteká, e musí dělat něco, co nechce, ale je to hrozný...
Na dalí rehabilitaci jdeme 11.6. - netuím ani, jak dlouho nás budou s tímto trápit
Taky pokud máte nějaký odkaz na net, kde se o tom něco dočíst, tak budu ráda, nic jsem nenala.
Díky
Není tady
Svedko,
takový problém jsme nemněli, ale také jsme museli cvičit a malý 5x deně masírovat očičko. Jen chci říct e cvičení je základ a zkus se to opravdu dodrovat. Pak mi mněla problémy v dospělosti a bylo by to horí, teď je malinká a zapomene.
Není tady
Ahojky, tohle je zajímavé http://www.vojtovaspolecnost.cz/vmetoda.php
Není tady
Svedko my jsme to s malou cvičily. Kadý týden jsem lítala na rehabku, měla jsem 4 cviky a měla jsem to s ní cvičit 3krát denně!!! Bylo to příerný období, vím jak se cítí. Moje zkuenost je taková, e kdy jsem to dodrovala, cvičila, nervovala se, tak ádný pokrok nebyl...v momentě, kdy jsem to vzdala, se to začalo zlepovat a začali nás chválit. Rozhodně tím ale neříkám, aby jsi se na to vykalala, je to případ od případu.
První dny mi rehabka říkala, e malá začne lézt nejdřív v roce a půl...začala v 8-mi měsících. Dalí věc, e začne chodit ve dvou letech, začala přesně v roce. Nenech se tím rozhodně stresovat. Vdycky to ze začátku vypadá černě...mám 3 kamarádky co takhle taky měly s dětmi cvičit a ve se srovnalo skoro samo.
Drím moc palce a vás to moc nevysiluje
Není tady
já jsem s dcerou cvičila Vojtovu metodu rok 2x denně,měla ochablý svalový tonus.Dost nám to pomohlo, ale bylo mi dcery líto, protoe je to nepříjemné.
Není tady
Zuzanko díky za odkaz.
Miko, mě to přijde e to třeba můe i pomoct, je to rozhodně vyzkouená metoda, ale asi by ji měl provádět odborník. Ne e mi to sestra jednou ukáe a pole mě domů. Mám trochu strach, abych malé jetě neublíila No budu se snait to do toho 11.6. poctivě cvičit a uvidíme, co nám pak poví.
Jinak nevím, jak to bude s pohybem, zatím je na vechno maličká. Hlavu u větinou drí, otáčí se na bok, ale jen na jednu stranu a v přetočení na břicho jí brání snad jen iroké balení na kyčle v podstatě je to rarach
tak uvidíme.
Lindo představa, e to budeme cvičit rok .... to mě asi lehne. No ale zřejmě se na to dá zvyknout, kdy to zvládly i jiný maminy, e
Není tady
Svedko to je právě ten problém, e my nejsme zkuené rehabilitační sestry, nevíme jaký dotyk jak funguje. Stačí se přehmátnout a u je to patně a vlastně trápení k ničemu. Pokud si nebude jistá s tím jak cvičit, tak se hodně ptej. Mě kolikrát říkali a radi stokrát zavolám, nebo přijdu, ne abych to dělala blbě.
Pak jsme tam fakt chodily do těch 8-mi měsíců kadý týden.
Není tady
My chodíme asi ode dvou měsíců kadý týden, cvičíme dvakrát denně a není to nic příjemného, je to psychicky i fyzicky hodně náročné pro mě i malou, ale jeliko vidím zlepení, tak nezbývá, ne cvičit , posílám hodně síly, protoe tu u tohoto cvičení budete potřebovat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady
tohle cvičení bylo původně pro děti s DMO. Znám rodiny, kde cvičí Vojtovku několik let.Moje holčička má Downův syndrom,take je přece jen pohyblivějí a po roce ji u nelo udret.Museli bychom s ní cvičit dva.Ten rok nám stačil.Po čase u jsme cvičili jen večer po koupání.Nezabralo nám to víc jak 5-10min.
Není tady
Jo, tak s přístupem naí jediné rehabilitační sestry na okrese u vidím, jak se tam chodim ptát a nedej boe ji kadý týden navtěvuji Dnení cvičení bylo náhodné, e jí někdo vypad, jinak nás 17.5. objednala a na toho 11.6. e dřív nemá volno. To mi pak právě přijde k prdu cvičení, kdy si na tebe udělá čas jednou za uherskej rok. Kdybych s Terkou chodila kadý týden a jetě cvičila doma, tak to chápu, ale takhle to budu měsíc doma dělat blbě, aby mě pak na dalí rehabilitaci vyřvala, e je to patně
No budu se snait, vdy je to pro dobro toho broučánka. Kdyby měl člověk třeba aspoň prachy na to, jezdit někam jinam. Do Prahy nebo do K. Varů, tam prý je výborná rehabka a kamarádka by mi to s ní i domluvila, páč u ní taky cvičily. Ale je to vechno o penězích a to já si nemůu moc vyskakovat. To si nestěuju, jen konstatuju
Není tady
Tak to je blbé, e chodíte takhle málo, je fakt , e pak neví jestli cvičí správně a nový dalí cvik ti ukáe taky a za ten měsíc, nechápu, e u vás objednávají takhle dlouho, my třeba taky dalí týden nejdeme, protoe neměla volno, ale objednala nás hned ten dalí týden a jetě se moc omluvala, e ten týden nemůe....
Není tady
Ahoj Svedko, já chodím s maličkou na baby masáe a naposledy nám tam říkala paní, co nás je učí, e je to snad účinnějí ne Vojtovka. Prý také před lety se synem cvičila podle Vojtovy metody a podle nových výzkumů mají baby masáe lepí výsledky... Ale podrobnosti nevím, přes baby masáe je odbornicí Jana Haplová, tak si jí kdytak zkus najít na netu a zavolat jí, třeba ti poradí co s malou... Sama měla hodně nemocného syna a dostala ho z toho.
Není tady
Ahojky,
my jsme taky cičili Vojtovku - Jurka byl také "uhnutý" - no prostě preferoval, uhnutý zní blbě, e - na jednu stranu. Začali jsme ve 3 měsících a po necelých dvou měsících jsme končili s úspěchem - srovnalo se to. Stačilo se na to nevykalat a poctivě cvičit. Naopak byl Jurka hooodně pohybově napřed, nebo se u ve 3 měsících otáčel na bříko a dneska u i leze
Ale ono to není o tom něco uspěchávat!
Cvičení Vojtovku můu jen pochválit, Jurka je od té doby hodně bystrý, čiperný a prochází plynulým pohyb. vývojem - otáčení na bříko, točení na bříku dokola, pak plazení, a teď u i lezení a je na něm vidět jak si to uívá.
Ten pláč u cvičení my taky rval srdce i ui, ale vydreli jsme - já jsem mu u toho zpívala a časem se mu i nějaké cviky líbily - ale jak říkám cvičili jsme chvíli a pak u jsme naopak museli přestat, aby se to neurychlilo a moc - doslova sestra říkala, aby nám v osmi měsících nechodil.
Jsem moc ráda, e jsme cvičlili...... tak hlavu vzhůru a pozitivně na to.... a uvidí, e to bude za chvíli dobré.
Důleité je začít s dítkem brzy a to u vás je a navíc to není nic komplikovaného, take se to brzy spraví, je potřeba aktivovat v mozku určitá centra, aby dítko zapojovalo vechny svalové skupiny.
Pa a hezké chvilky při cvičení. Sun a Juráek
Není tady
Svedka napsal(a):
Ahoj maminky, dneska jsem byla na první rehabilitaci se svojí holčičkou, jeliko nám neurolog doporučil cvičení. Terezka si hoví na jednu stranu s hlavičkou a "odráí" se to na celém těle. Hlávku má iatou, hrozí jí skolióza páteře, neotvírá pěstičky (svalové napětí) a na jednu polovinu těla je méně aktivní ne na druhou.
Rehab. sestra mi dnes ukázala první cvik z Vojtovky, který máme několikrát denně cvičit v krátkých intervalech. Prosím napite mi vae zkuenosti s těmito cviky a úspěchy pokud se dostavily. Já jsem z toho taková nesvá, páč mi toho mýho broučka je hrozně líto. Vím, e ji to nebolí, jen se vzteká, e musí dělat něco, co nechce, ale je to hrozný...
Na dalí rehabilitaci jdeme 11.6. - netuím ani, jak dlouho nás budou s tímto trápit![]()
![]()
![]()
Taky pokud máte nějaký odkaz na net, kde se o tom něco dočíst, tak budu ráda, nic jsem nenala.
Díky
Svedka, určitě vydrřte a cvičte - moje zkuenost je velice pozitivní - se starím klukem jsme cvičili - taky měl jednu stranu aktivnějí, do toho "nedrel" hlavičku, měl sklony k záklonům, byl opoděný v psychomotorickém vývoji... po třech měsících ve dohnal, pak i předehnal cvičení se mu po čase začalo "líbit" - nebrečel, bral to jak "hru"
jediné mínus bylo, e nám začal pak v 9 měsícíh chodit....
Není tady
Védko čauky...my cvičíme od narození..teda spí necivčíme
Z počátku jsme cvičili poctivě...3 x denně nám to teda málokdy vylo, ale 2x určitě.
Cvičily jsme ten základní, jak drí hlavičku a mačká bod pod baradavkou..na to si tak zvykla, e pak u ani neplakala a vzorně tlačila ramínko a kopala noičkama. To zvládáme i mezi přebalováním a přes tričko
V esti týdnech nám ukázali druhý cvik, jak musí břichem zafixovat ručičku, předloktím dítě dret s hlavou na jedné straně u podloky a čekat a 3 x zvedne ramínko a 3x hrábne neboli otevře pěstičku..pak se mohlo jít na druhou stranu.
U toho děsně řvala a řve a tak to necvičíme ..... před 3 týdnama jsme toti byly na kontrole a rehabka říkala, e je úplně perfektní a e by ani cvičit nemusela.....ptala se proč prý musíme cvičit a e si máme domluvit s neurolokou na kontrole v červenci, a nám to zruí. My toti cvičíme, kvůli nedonoenosti a sepsi, kterou prodělal po porodu a mohlo by to mít váné následky...teď u se ví, e nemá
Prý je Adu ikula !!
Jetě k těm pěstičkám....je fakt, e je Adu ze začátku taky drela pořád zaatý a hlavu měla taky na jedné straně. Teď u sebou mele na vechny strany , dělá mosty, v postýlce cestuje a ručičky u mívá v pěst jenom ve vaně, kdy se bojí, e ji táta utopí
Není tady
Holky moje moc vám děkuju za pozitiva a vae zkuenosti
Cvičíme 2x - 3x denně, je to ten cvik jak popisuje Pinky, bod pod bradavkou a má u toho kopat nohama a otvírat pěst. Brečí pořád, páč jí vadí, e jí drím hlavu v rovině s páteří. Jinak se taky mele normálně na vechny strany, pěstičky zatíná jen při "bojení" nebo stresu, spí s hlavou střídavě na obě strany a mosty dělá taky. Dokonce se mi na jednu stranu přetáčí na bok take opoděná asi nebude. Jen prostě musíme srovnat to drení těla a aktivovat ty pohodlnějí svaly
co se flákaj
Co se týče těch masáí kojenců, také jsem o tom četla a objednala si kníku, e to budu provádět. Je to pro mimi rozhodně příjemnějí, take snad s tím budeme mít větí úspěch ne s celou Vojtovkou
Není tady
Aha, no tak ádná pochvala za most nebude, no
Není tady
Védu, nějak jsem to nepodchytila. Malá se otáčela jenom na jednu stranu? U nás je to takhle poslední dobou. Dřív v pohodě, ale teď čučí prostěj jenom do prava...snaim se jí tu hlavu otáčet na druhou stranu, ale jak se otočim tak je zase zpět.
Není tady
U nás to bylo Kleu naopak, první měsíc měla tu hlavičku pořád na pravou stranu, teď u leí a kroutí s ní na obě strany a usíná taky podle toho, jak se jí chce, vpravo i vlevo. Já jsem jí vůbec nepolohovala, prostě spala na zádech s hlavou do prava a ejhle, problém z toho Teď u je to normo, ale podle neurologa právě tím, e leela pořád na tu jednu stranu, tak si hoví a tu druhou polovinu těla tolik "nepouívá" a "neovládá".
Není tady
tak cvičíme vojtovku taky, je to docela náročné, matík včera řval jako blázen, no nelíbí se mu to kdy musí prcovat.
svedu taky natáčí hlavu na jednu stranu a vůbec nechce hlavičku zvedat, je to lenoch, ty dva měsíce mu v bříku fakt chybí.
Není tady
to Svedka: Vojtovu metodu jsme cvičili skoro do dvou let. V prvních měsících i 5x denně. I kdy to pro okolí vypadá jako trápení, věřte, e výsledek je opravdu výborný a předejte tím mnoha váným komplikacím do budoucna dítěte. Jen to nejmení je třeba, patné drení hlavičky, vybočení páteře, vysazený zadeček při chůzi dítětě, patná chůze. Dbejte na radu lékaře a poctivě cvičte, uetříte si potom spoustu trápení s mrňouskem. Je to jen na Vás VYDRET!!!
Není tady
Ahojte, v pondělí jsme vyfasovaly druhý cvik z Vojtovky. Je to opravdu mazec. 5xdenně to fakt nezvládáme, max. 2x a jestli to budeme cvičit do dvou let, tak mě asi odvezou do Bohnic.
V srpnu jdeme na ko na neurologii, tak jsem zvědavá
Není tady