Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 24. 5. 2007 20:45

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Cvičení podle Vojtovy metody

Ahoj maminky, dneska jsem byla na první rehabilitaci se svojí holčičkou, jelikož nám neurolog doporučil cvičení. Terezka si hoví na jednu stranu s hlavičkou a "odráží" se to na celém těle. Hlávku má šišatou, hrozí jí skolióza páteře, neotvírá pěstičky (svalové napětí) a na jednu polovinu těla je méně aktivní než na druhou.
Rehab. sestra mi dnes ukázala první cvik z Vojtovky, který máme několikrát denně cvičit v krátkých intervalech. Prosím napište mi vaše zkušenosti s těmito cviky a úspěchy pokud se dostavily. Já jsem z toho taková nesvá, páč mi toho mýho broučka je hrozně líto. Vím, že ji to nebolí, jen se vzteká, že musí dělat něco, co nechce, ale je to hrozný...
Na další rehabilitaci jdeme 11.6. - netuším ani, jak dlouho nás budou s tímto trápit sad dumbom grater
Taky pokud máte nějaký odkaz na net, kde se o tom něco dočíst, tak budu ráda, nic jsem nenašla.
Díky hjarta

Není tady

#2 24. 5. 2007 21:07

masa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice
Web

Re: Cvičení podle Vojtovy metody

Svedko,
takový problém jsme nemněli, ale také jsme museli cvičit a malý 5x deně masírovat očičko. Jen chci říct že cvičení je základ a zkus se to opravdu dodržovat. Pak mi mněla problémy v dospělosti a bylo by to horší, teď je malinká a zapomene.

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/21567.png
http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/21571.png
http://my.mondozoo.com/mondozoonfs/7de5254796a99182e1802eb20c912b9d.png

Není tady

#3 24. 5. 2007 21:10

zuzanka
♥♥♥♥♥--

Ahojky, tohle je zajímavé http://www.vojtovaspolecnost.cz/vmetoda.php

Není tady

#4 24. 5. 2007 21:23

Miškaa
♥♥♥♥♥♥-

Svedko my jsme to s malou cvičily. Každý týden jsem lítala na rehabku, měla jsem 4 cviky a měla jsem to s ní cvičit 3krát denně!!! Bylo to příšerný období, vím jak se cítíš. Moje zkušenost je taková, že když jsem to dodržovala, cvičila, nervovala se, tak žádný pokrok nebyl...v momentě, kdy jsem to vzdala, se to začalo zlepšovat a začali nás chválit. Rozhodně tím ale neříkám, aby jsi se na to vykašlala, je to případ od případu.
První dny mi rehabka říkala, že malá začne lézt nejdřív v roce a půl...začala v 8-mi měsících. Další věc, že začne chodit ve dvou letech, začala přesně v roce.  Nenech se tím rozhodně stresovat. Vždycky to ze začátku vypadá černě...mám 3 kamarádky co takhle taky měly s dětmi cvičit a vše se srovnalo skoro samo.
Držím moc palce ať vás to moc nevysiluje hjarta

Usmívejte se, život je sranda
http://lilypie.com/pic/080912/C19K.jpghttp://b3.lilypie.com/rwezp2/.png

Není tady

#5 24. 5. 2007 21:29

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

já jsem s dcerou cvičila Vojtovu metodu rok 2x denně,měla ochablý svalový tonus.Dost nám to pomohlo, ale bylo mi dcery líto, protože je to nepříjemné.

Není tady

#6 24. 5. 2007 21:41

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zuzanko díky za odkaz.

Miško, mě to přijde že to třeba může i pomoct, je to rozhodně vyzkoušená metoda, ale asi by ji měl provádět odborník. Ne že mi to sestra jednou ukáže a pošle mě domů. Mám trochu strach, abych malé ještě neublížila dumbom No budu se snažit to do toho 11.6. poctivě cvičit a uvidíme, co nám pak poví.
Jinak nevím, jak to bude s pohybem, zatím je na všechno maličká. Hlavu už většinou drží, otáčí se na bok, ale jen na jednu stranu a v přetočení na břicho jí brání snad jen široké balení na kyčle lol v podstatě je to rarach dumbom tak uvidíme.

Lindo představa, že to budeme cvičit rok .... to mě asi šlehne. No ale zřejmě se na to dá zvyknout, když to zvládly i jiný maminy, že wink

Není tady

#7 24. 5. 2007 21:49

Miškaa
♥♥♥♥♥♥-

Svedko to je právě ten problém, že my nejsme zkušené rehabilitační sestry, nevíme jaký dotyk jak funguje. Stačí se přehmátnout a už je to špatně a vlastně trápení k ničemu. Pokud si nebudeš jistá s tím jak cvičit, tak se hodně ptej. Mě kolikrát říkali ať radši stokrát zavolám, nebo přijdu, než abych to dělala blbě.
Pak jsme tam fakt chodily do těch 8-mi měsíců každý týden.

Usmívejte se, život je sranda
http://lilypie.com/pic/080912/C19K.jpghttp://b3.lilypie.com/rwezp2/.png

Není tady

#8 24. 5. 2007 21:58

jitka2
♥♥♥♥♥♥♥
Web

My chodíme asi ode dvou měsíců každý týden, cvičíme dvakrát denně a není to nic příjemného, je to psychicky i fyzicky hodně náročné pro mě i malou, ale jelikož vidím zlepšení, tak nezbývá, než cvičit , posílám hodně síly, protože tu u tohoto cvičení budete potřebovat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Není tady

#9 24. 5. 2007 22:00

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

tohle cvičení bylo původně pro děti s DMO. Znám rodiny, kde cvičí Vojtovku několik let.Moje holčička má Downův syndrom,takže je přece jen pohyblivější  a po roce ji už nešlo udržet.Museli bychom s ní cvičit dva.Ten rok nám stačil.Po čase už jsme cvičili jen večer po koupání.Nezabralo nám to víc jak 5-10min.

Není tady

#10 24. 5. 2007 22:11

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jo, tak s přístupem naší jediné rehabilitační sestry na okrese už vidím, jak se tam chodim ptát a nedej bože ji každý týden navštěvuji lol Dnešní cvičení bylo náhodné, že jí někdo vypad, jinak nás 17.5. objednala až na toho 11.6. že dřív nemá volno. To mi pak právě přijde k prdu cvičení, když si na tebe udělá čas jednou za uherskej rok. Kdybych s Terkou chodila každý týden a ještě cvičila doma, tak to chápu, ale takhle to budu měsíc doma dělat blbě, aby mě pak na další rehabilitaci vyřvala, že je to špatně dumbom No budu se snažit, vždyť je to pro dobro toho broučánka. Kdyby měl člověk třeba aspoň prachy na to, jezdit někam jinam. Do Prahy nebo do K. Varů, tam prý je výborná rehabka a kamarádka by mi to s ní i domluvila, páč u ní taky cvičily. Ale je to všechno o penězích a to já si nemůžu moc vyskakovat. To si nestěžuju, jen konstatuju wink

Není tady

#11 24. 5. 2007 22:14

jitka2
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tak to je blbé, že chodíte takhle málo, je fakt , že pak nevíš jestli cvičíš správně a nový další cvik ti ukáže taky až za ten měsíc, nechápu, že u vás objednávají takhle dlouho, my třeba taky další týden nejdeme, protože neměla volno, ale objednala nás hned ten další týden a ještě se moc omluvala, že ten  týden nemůže....

Není tady

#12 24. 5. 2007 22:47

vendulak
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Svedko, já chodím s maličkou na baby masáže a naposledy nám tam říkala paní, co nás je učí, že je to snad účinnější než Vojtovka. Prý také před lety se synem cvičila podle Vojtovy metody a podle nových výzkumů mají baby masáže lepší výsledky... Ale podrobnosti nevím, přes baby masáže je odbornicí Jana Hašplová, tak si jí kdyžtak zkus najít na netu a zavolat jí, třeba ti poradí co s malou... Sama měla hodně nemocného syna a dostala ho z toho.

http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/141094.birthday.png

http://lbdf.lilypie.com/AQxup2.png

Není tady

#13 28. 5. 2007 7:48

sunflower
♥♥♥♥---
Místo: Jihlavsky kraj

Ahojky,
my jsme taky cičili Vojtovku - Jurka byl také "uhnutý" - no prostě preferoval, uhnutý zní blbě, že smile - na jednu stranu. Začali jsme ve 3 měsících a po necelých dvou měsících jsme končili s úspěchem - srovnalo se to. Stačilo se na to nevykašlat a poctivě cvičit. Naopak byl Jurka hooodně pohybově napřed, neboť se už ve 3 měsících otáčel na bříško a dneska už i leze smile Ale ono to není o tom něco uspěchávat!
Cvičení Vojtovku můžu jen pochválit, Jurka je od té doby hodně bystrý, čiperný a prochází plynulým pohyb. vývojem - otáčení na bříško, točení na bříšku dokola, pak plazení, a teď už i lezení a je na něm vidět jak si to užívá.
Ten pláč u cvičení my taky rval srdce i uši, ale vydrželi jsme - já jsem mu u toho zpívala a časem se mu i nějaké cviky líbily - ale jak říkám cvičili jsme chvíli a pak už jsme naopak museli přestat, aby se to neurychlilo až moc - doslova sestra říkala, aby nám v osmi měsících nechodil.
Jsem moc ráda, že jsme cvičlili...... tak hlavu vzhůru a pozitivně na to.... a uvidíš, že to bude za chvíli dobré.
Důležité je začít s dítkem brzy a to u vás je a navíc to není nic komplikovaného, takže se to brzy spraví, je potřeba aktivovat v mozku určitá centra, aby dítko zapojovalo všechny svalové skupiny.
Pa a hezké chvilky při cvičení. Sun a Jurášek

[

Není tady

#14 28. 5. 2007 8:05

alenak
♥♥♥♥♥♥♥

Svedka napsal(a):

Ahoj maminky, dneska jsem byla na první rehabilitaci se svojí holčičkou, jelikož nám neurolog doporučil cvičení. Terezka si hoví na jednu stranu s hlavičkou a "odráží" se to na celém těle. Hlávku má šišatou, hrozí jí skolióza páteře, neotvírá pěstičky (svalové napětí) a na jednu polovinu těla je méně aktivní než na druhou.
Rehab. sestra mi dnes ukázala první cvik z Vojtovky, který máme několikrát denně cvičit v krátkých intervalech. Prosím napište mi vaše zkušenosti s těmito cviky a úspěchy pokud se dostavily. Já jsem z toho taková nesvá, páč mi toho mýho broučka je hrozně líto. Vím, že ji to nebolí, jen se vzteká, že musí dělat něco, co nechce, ale je to hrozný...
Na další rehabilitaci jdeme 11.6. - netuším ani, jak dlouho nás budou s tímto trápit sad dumbom grater
Taky pokud máte nějaký odkaz na net, kde se o tom něco dočíst, tak budu ráda, nic jsem nenašla.
Díky hjarta

Svedka, určitě vydrřte a cvičte - moje zkušenost je velice pozitivní - se starším klukem jsme cvičili - taky měl jednu stranu aktivnější, do toho "nedržel" hlavičku, měl sklony k záklonům, byl opožděný v psychomotorickém vývoji... po třech měsících vše dohnal, pak i předehnal wink  cvičení se mu po čase začalo "líbit" - nebrečel,  bral to jak "hru"
jediné mínus bylo, že nám začal  pak v 9 měsícíh chodit....

Není tady

#15 28. 5. 2007 10:34

Pinky
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Morava

ŠVédko čauky...my cvičíme od narození..teda spíš necivčíme dumbom
Z počátku jsme cvičili poctivě...3 x denně nám to teda málokdy vyšlo, ale 2x určitě.
Cvičily jsme ten základní, jak držíš hlavičku a mačkáš bod pod baradavkou..na to si tak zvykla, že pak už ani neplakala a vzorně tlačila ramínko a kopala nožičkama. To zvládáme i mezi přebalováním a přes tričko smile
V šesti týdnech  nám ukázali druhý cvik, jak musíš břichem zafixovat ručičku, předloktím dítě držet s hlavou na jedné straně u podložky a čekat až 3 x zvedne ramínko a 3x hrábne neboli otevře pěstičku..pak se mohlo jít na druhou stranu.
U toho děsně řvala a řve a tak to necvičíme ..... před 3 týdnama jsme totiž byly na kontrole a rehabka říkala, že je úplně perfektní a že by ani cvičit nemusela.....ptala se proč prý musíme cvičit a že si máme domluvit s neuroložkou na kontrole v červenci, ať nám to zruší. My totiž cvičíme, kvůli nedonošenosti a sepsi, kterou prodělal po porodu a mohlo by to mít vážné následky...teď už se ví, že nemá tummenupp
Prý je Aduš šikula !!

Ještě k těm pěstičkám....je fakt, že je Aduš ze začátku taky držela pořád zaťatý a hlavu měla taky na jedné straně. Teď už sebou mele na všechny strany , dělá mosty, v postýlce cestuje dumbom a ručičky už mívá v pěst jenom ve vaně, když se bojí, že ji táta utopí big_smile

http://lbyf.lilypie.com/hX62p1.png

Není tady

#16 29. 5. 2007 10:35

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Holky moje hjarta moc vám děkuju za pozitiva a vaše zkušenosti tummenupp
Cvičíme 2x - 3x denně, je to ten cvik jak popisuje Pinky, bod pod bradavkou a má u toho kopat nohama a otvírat pěst. Brečí pořád, páč jí vadí, že jí držím hlavu v rovině s páteří. Jinak se taky mele normálně na všechny strany, pěstičky zatíná jen při "bojení" nebo stresu, spí s hlavou střídavě na obě strany a mosty dělá taky. Dokonce se mi na jednu stranu přetáčí na bok dumbom takže opožděná asi nebude. Jen prostě musíme srovnat to držení těla a aktivovat ty pohodlnější svaly hmm co se flákaj lol

Co se týče těch masáží kojenců, také jsem o tom četla a objednala si knížku, že to budu provádět. Je to pro mimi rozhodně příjemnější, takže snad s tím budeme mít větší úspěch než s celou Vojtovkou tummenupp tongue

Není tady

#17 29. 5. 2007 12:09

jitka2
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Holky ty mosty, ale nejsou prý dobré, já to totiž říkala na poslední kontrole rehabce jak malá  dělat mosty /v domnění jaká je šikula/ a ona se zhrozila a řekla, že to je právě špatně....grater

Není tady

#18 29. 5. 2007 12:21

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Aha, no tak žádná pochvala za most nebude, no dumbom

Není tady

#19 29. 5. 2007 12:23

jitka2
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Svedko mě to taky překvapilo a já doma malou tak chválila, když to udělala dumbom dumbom

Není tady

#20 29. 5. 2007 12:38

Klea
♥♥♥♥♥♥-

ŠVéduš, nějak jsem to nepodchytila. Malá se otáčela jenom na jednu stranu? U nás je to takhle poslední dobou. Dřív v pohodě, ale teď čučí prostěj jenom do prava...snažim se jí tu hlavu otáčet na druhou stranu, ale jak se otočim tak je zase zpět.

Není tady

#21 29. 5. 2007 12:41

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

U nás to bylo Kleuš naopak, první měsíc měla tu hlavičku pořád na pravou stranu, teď už leží a kroutí s ní na obě strany a usíná taky podle toho, jak se jí chce, vpravo i vlevo. Já jsem jí vůbec nepolohovala, prostě spala na zádech s hlavou do prava a ejhle, problém z toho dumbom Teď už je to normoš, ale podle neurologa právě tím, že ležela pořád na tu jednu stranu, tak si hoví a tu druhou polovinu těla tolik "nepoužívá" a "neovládá".

Není tady

#22 13. 6. 2007 8:28

pupicek
♥♥♥♥♥♥-

tak cvičíme vojtovku taky, je to docela náročné, matík včera řval jako blázen, no nelíbí se mu to když musí prcovat.
sveduš taky natáčí hlavu na jednu stranu a vůbec nechce hlavičku zvedat, je to lenoch, ty dva měsíce mu v bříšku fakt chybí.

Není tady

#23 13. 6. 2007 9:50

jitka2
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pupíčku taky cvičíme už asi čtyři měsíce a ještě aspoň dva nás to čeká - je to záhul jak psychický tak fyzický - vím, co prožíváte - držte se!!!!!!!!!!!

Není tady

#24 13. 6. 2007 10:14

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika

to Svedka: Vojtovu metodu jsme cvičili skoro do dvou let. V prvních měsících i 5x denně. I když to pro okolí vypadá jako trápení, věřte, že výsledek je opravdu výborný a předejte tím mnoha vážným komplikacím do budoucna dítěte. Jen to nejmenší je třeba, špatné držení hlavičky, vybočení páteře, vysazený zadeček při chůzi dítětě, špatná chůze. Dbejte na radu lékaře a poctivě cvičte, ušetříte si potom spoustu trápení s mrňouskem. Je to jen na Vás VYDRŽET!!!

Není tady

#25 13. 6. 2007 10:55

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ahojte, v pondělí jsme vyfasovaly druhý cvik z Vojtovky. Je to opravdu mazec. 5xdenně to fakt nezvládáme, max. 2x dumbom a jestli to budeme cvičit do dvou let, tak mě asi odvezou do Bohnic. roll V srpnu jdeme na ko na neurologii, tak jsem zvědavá vissla

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí