Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 25. 5. 2007 12:12

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Re: Opětovná šikana-na jiné škole-stejný agresor

Jo, chápu. Jestli ho máma denně mlátí, tak mu to je už dávno jedno. Tak co mu možná domluvit po dobrým - třeba jako Ahoj, Radime, jak se máš? Víš, všimla jsem si, že Moniku nenecháš chvíli na pokoji? Proč to? Já myslím, že takovej kluk jako ty to nemá zapotřebí ... a tak ... ale třeba je to taky kravina ... (já, jak dokážu bejt vzteklá, když mi někdo sahá na dítě, tak bych měla chuť ho seřezat, ale asi by to nemělo smysl, to přiznávám).

Není tady

#27 25. 5. 2007 12:15

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

A čo zareagovať úplne inak ? Urobiť si z neho kamaráta ? Ja som mala nepriateľsky vzťah so susedom (alkoholik, buran, agresívny). Pri jednej hádke mi skoro vyťal (teda sa vyhrážal že mi jednu strelí), ale ja som mu povedala, že nech to skusí a uvidí tie dôsledky ! Som drobček a on má skoro 2 metre. To s ním cuklo (i keď ja som mala tiež srdce v krku, ale zase som si vravela, že modrina je dôkaz, navyše nás videli susedia, lebo sme narobili riadny krik pred vchodom do domu) a zrazu sa začal chovať slušne. Vulgarizmy sa stratili, ospravedlnil sa a nakoniec sme si potykali ! A dnes sa zdravíme s úsmevom. Odvtedy s ním nemám problém. tummenupp Za to jeho matku nezdravím, je to krava na entú a ešte sa chystám ako jej to vytmavím, keď bude vhodná príležitosť. Už sa nečudujem, že jej synáčik pije...

Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

#28 25. 5. 2007 12:16

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Jo, a sociálka to nijak neřeší. Tenkrát ta podnikatelka napsala na mne udání na sociálku, ty mne zavolali a říkali ,že to neřeší, akorát založí do našeho spisu (jsem samoživitelka-výživné nedostáváme). Já jim tedy taky poslala veškeré dopisy ve věci šikany i s přesným popisem událostí.Pak následně dopis, že odcházíme do jiné školy, a to, že druhý agresor naschvál vybil zub prvnímu (TH)! Tak se to matkám i dětem vymstilo...jeden řekl, udělej to, nebudu brečet, druhý to udělal..první řval! A zub-ulomen...a nebyl to už dětský zub. A dobře jim tak, jak se na mne matky domluvili, lež je dohnala a potrestala...
Já jsem věděla, že našim odchodem nic nepřestane, což byl a je důkaz, že nešikanovalo mé dítě!

Není tady

#29 25. 5. 2007 12:21

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Výchovná poradkyňe slíbila, že na etice budou probírat otázku šikany. Mají tam kroužek etiky...
Třeba bych to mohla zkusit...domluvou, ale myslím, si, že v hlavě to má fakt trochu pošahané. Zažila jsem hyperaktivní holku a ty děti přesně ví, co smí a nesmí dělat a kdy přestřelili. Slíbí vážně cokoliv (když ví, že zato bude bitka), ale za vtěřinu to udělá stejně. To je jako házet hrách na zeĎ. Nevím, zda jsou vůbec schopni pochopit....možná mají anebo nemají to cítení, co my. Já neříkám, že kluk za sebe může, ale matka by něco s ním měla dělat, věnovat se mu, terapii...a tak.

Není tady

#30 25. 5. 2007 12:33

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

Musim napsal(a):

Výchovná poradkyňe slíbila, že na etice budou probírat otázku šikany. Mají tam kroužek etiky...
Třeba bych to mohla zkusit...domluvou, ale myslím, si, že v hlavě to má fakt trochu pošahané. Zažila jsem hyperaktivní holku a ty děti přesně ví, co smí a nesmí dělat a kdy přestřelili. Slíbí vážně cokoliv (když ví, že zato bude bitka), ale za vtěřinu to udělá stejně. To je jako házet hrách na zeĎ. Nevím, zda jsou vůbec schopni pochopit....možná mají anebo nemají to cítení, co my. Já neříkám, že kluk za sebe může, ale matka by něco s ním měla dělat, věnovat se mu, terapii...a tak.

Ja by som povedala, že jeho maminka je bezradná tak ako ty. hmm Stačí sledovať reláciu Pestúnka o výchove detí a koľkokrát tí spratkovia majú normálnych rodičov, ale tí na nich nestačia. Namiesto dohovoru, vysvetlenia, decko zmlátia, no a to násilie sa šíri potom ďalej. Bité decko zase bije spolužiakov, kamošov, ... alebo psa. Je to začarovaný kruh a jediný, kto to môže prelomiť, je rodič toho dieťaťa za odbornej pomoci. par

Ľudia nevedia, že POCHVAĽA je silnejší výchovný prostriedok ako BITKA ! A v každej rodine na to pestúnka upozorňuje, že rodičia len kričia a bijú decká, ale ak urobia niečo pozitívne tak to berú ako samozrejmosť. va Tak prečo by sa dieťa snažilo ?

Upravil(a) Mafia (25. 5. 2007 12:35)

Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

#31 25. 5. 2007 12:40

Hannah
♥♥♥♥♥--

Musim,chápu ,že jsi vytočená a zahnaná do kouta.Píšeš ,že současná škola je dobrá.Z toho bych vycházela.Učitelka i ředitelka chování žáků sledují.Případ ,který popisuješ není zas tak ojedinělý.Ony problém jistě vyřeší,je to jejich práce a na takovýchto případech se uplatní jejich pedagogické vzdělání.Ty se uklidni a uklidni i dceru.Před problémy se neutíká,problémy se řeší.Nedoporučuji konfrontaci s rodiči šikanátora - oni jsou v pohodě a ty budeš za hysterku. Řeš konflikty v klidu s třídní učitelkou,nebreč,nenechávej se unést,nevšímej si chování rodičů ale výhradně ataků jejich syna vůči tvé dceři.Dcera nechť se klukovi vyhýbá a na případné narážky nereaguje.Učitelé vidí i když nekoukají.Jestli je škola skutečně dobrá nech to na ní.

Není tady

#32 25. 5. 2007 12:41

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Ale ona ho riešit nechce! Lebo keby chcela a ja som jej hovorila ako, tak už je dávno u neurologa a chodi na one-brain metodu, berie lieky (trebárs homeopatika) a nemláti ho!
Už by dávno chodili na psychoterapiu, čo ja viem, na rehabilitáciu či pod. Zaćať teraz, keď už má 10 rokov?... a keď mohla začat v školke, je rozdiel! Už tam jej to doporučovali a ona odmietala čokolvek! Nie, on je génius, chlapes, ktorý len "trochu" je viac živší. Vždy ho tam jedna učitelka musela sledovať, čo robí ostatním! Jedna - len preňho.
Možno má strach, čo by testy zistili aj o nej....ísť k psychologovi je vždy "ošemetné", ešte aby ju nežalovali za fyzické týranie, nie?

Není tady

#33 25. 5. 2007 12:45

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Hannah, to se ti to píše. Vše vím, ale když dítě ráno má bolesti břicha, nechce pít ani jíst, má kruhy pod očima jako sůva, a to celý tento rok, tak klidná být nemohu.
A já běhám-neuroložka- kupuji homeopatika, pak psycholožka...
Bohužel jsem u výchovné poradkyně měla slzy v očích, i když jsem nechtěla!, tekly samy. Já vím, že pak jsme hysterky my-ona i já. To je ta bezmoc.
Třídní je muž, bagatelizuje to a trvá natom, že když není svěděk...nic se nestalo. NEříká to kategoricky, jen to prostě usuzuje. A že kdyby to viděl, řešil by to.
Asi mají předpis, kdy se to má řešit ...počas vyučování a po něm a mimo budovu školy. Natom tedy bazírují!

Není tady

#34 25. 5. 2007 12:50

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Musim.....po přečtení všech detailů se mi zdá, že jediné možné řešení je konzultovat přeřazení agresora do jiné třídy než je tvoje dcera. Protože na dobré slovo agresor jisto jistě neuslyší a výhružka v přítomnosti matky je neúčinná. Jako rodič nechce nic řešit, to je jasné z toho, co píšeš, tudy cesta nevede.

Škoda, že nezafungovalo aikido. Každopádně bych kroužky pro dceru jen tak nezavrhovala, když ne ted, tak později jich využije a může se v nich cítit bezpečně, narozdíl od prostředí školy. Třeba jí tam zvednou sebevědomí.

Jinak bych opravdu volila udání na policii s potvrzením lékaře. Když ne nic jiného budou se muset tím zabývat, budou to muset prošetřit a bude to další signál že si nenecháš chování spratka vůči dceři líbit.

Ještě mě napadá konzultovat dceřinu záležitost na lince bezpečí pro děti. Tam by se dalo snad ještě něco vymyslet.

Postavení školy vůči šikaně je ošemetné. Na spoustu věcí opravdu nejsou pravomoce a metodický pokyn z ministerstva je na prd.

Nevzdávej to, držím palce.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#35 25. 5. 2007 12:56

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Díky všem. On také chodil na aikido....možná proto tam dítě nechtělo chodit. Holka přestala chodit i do družiny....ale slíbila psycholožce, že zase začně, tak začala.... Kroužky mají stejně na škole...ale pravda, už nikam nechodí, jenom na etiku.
Na tu linku zavolám, to mne fakt nenapadlo.
Nevzdám to, teď už ne, podruhé fakt NE. A to první jsem nedotáhla jenom proto, že mne říkali, že jsem nato sama, a že chtělo, aby nás bylo víc. A měla jsem myšlenku ,že to tak nenechám. Byla jsem ráda, že trápení skončilo a dítě je štastné.
Ale teď už je jedno, že jsem zase sama na tu šikanu. Děj se co děj, jdu do definitivního boje.

Není tady

#36 25. 5. 2007 13:00

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Musim....poradím ti jednu věc. Všechno si znač, se složkou papírů chod na jednání a zkus se držet věcného tonu. Když na tebe přijde slabost, koukni se do poznámek a vydýchej se. Žádný oficiální dokument nedávej z ruky, nos při sobě i kopie. Při jednání opravdu moc třeba zatlačit tvoje emoce do pozadí....

Není tady

#37 25. 5. 2007 13:51

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Já se normálně ovládám a své slzy neukazuji, naopak. Brečím doma anebo tam, kde mne nikdo nevidí. Nejsem ochotna dělat nepříteli radost tím, že by viděl mé slzy!
Ale u dítěte jde to ovládání slz těžko, hodně jsme si vytrpěly, anebo jenom já kvůli ní.
Počkám teď co škola. Nemůžu na nynější ředitelku říci ani půl slova, kromě tohoto případu,tedy pokuď bych nechtěla taky lhát, a to nedělám.
Po nápadech zde se cítím trochu líp, třeba mne ještě někdě pak poradí, co by ještě šlo udělat. Na tu linku zavolám ještě dnes.

Není tady

#38 25. 5. 2007 13:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Musim napsal(a):

Mjsim, to NIE JE o hyperaktivite, to je o niečom inom... roll Hyperaktivita neznamená ani zákernosť, ani sklony klamať a vychytralosť, skôr naopak...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#39 25. 5. 2007 15:41

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Selima, a o čom to je?
Tady je odpoved pani ředitelky, je to taktik, proti tomu nelze nic namítat.
"Děkuji za zmapování situace. Proberu to s panem učitelem, zda je třeba hovořit s maminkou T. Správně vedete svou dceru k tomu, aby takové věci říkaly děti panu učiteli. Snažíme se děti monitorovat i přes etiku a spolupracuji s výchovnou poradkyní. Budu ráda za Vaše názory a informace."
Takže mne z toho vyplývá,  že třídní řekně, vše mám pod kontrolou, neboŤ matka TH bych řekla jako kompenzace problémů s chováním kluka, leze třídnímu atd. ...(nechci napsat kam). Vnucovala se za pokladní, přičemž taky funkce pokladní nebyla, iniciativně nosí to, co škola potřebuje do školy (navíc jako dárek škole), chtěla by vytvořit dojem, že je nepostradatelná a bez ní by to nešlo.
Na druhé straně ji musí být jasné, že jestli odejdeme, problém zůstane...agresor zůstane, protože nenapadá jenom mou dceru. Pravda, jako jediná to rozviřuji.

Není tady

#40 25. 5. 2007 16:01

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Musim...vyčkej napadení své dcery. Prozatím se odmlč, at nevypadáš jako kverulantka nebo notorická stěžovatelka. Bohužel, ted opravdu nezbývá než čekat a pak jednat. Po napadení navštívit dr okamžitě. Pak návštěva ředitelky školy. Klidně obejít třídního. Pokud se to stane mimo školu, okamžitě kontaktovat policii.

Není tady

#41 25. 5. 2007 16:31

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Třídního jsem stejně obešla už 1.9, protože on tam přišel nový, takže mé dítě neznal, kdežto ředitelka ano.
Mluvila jsem s bývalou třídní učitelkou, domnívá se, že třídní už jenom z titulu toho, že je muž-učitel (a těch je málo) bude mít pravdu a ředitelka ho bude hájit. Jak jsem slyšela, nejsem jediná matka, která ji volala kvůli novému třídnímu....
Ale prý se zatim nemám vzdávat...
Tak už budu mlčet a čekat. Mezitím jsem volala další matku, její holku taky nakopl, narazil nebo ji zlomil prst, ale prý to byla náhoda?????, tak to už je OK. NO, ale její manžel je policajt, tak tam si už asi nedovolí holku kopat. Nepřipojí se ke mne.
Další matka zatím nebere-budu ji volat večer, zda se ozve.
Vím, že musím řvát teď, až už bude nový školní rok a on tam zase nastoupí...bude pozdě.

Není tady

#42 25. 5. 2007 16:33

Kvítko
♥♥♥♥♥♥♥

Musim napsal(a):

V druhé třídě ZŠ dítě přestoupilo kvůli šikaně do jiné školy. Hodili na náš tu šikanu,že my...né ti dva, co napadali mé dítě a jiné, to dělají. Za dva roky z té třídy postupně odešlo dalších 6 dětí a většina šla do této,kam chodí dítě teď!
Prd, letos do třídy nastoupil jeden z agresorů. Hned jsem informovala ředitelku, protože matka dítětě hluboce mlčela o tom, co za kvítek je její kluk.
Samozřejmě, napadání-fyzické a jiné začalo znova, a není to jenom u mé holky. A zase jako i předtím, jsem jediná, kdo se ozval. Ostatní rodiče si myslí, že když jsme nezměnili přetím nic, tak ani teď nic, i když to je jiná škola. Tato ZŠ má snahu šikanisty vyloučit....ale rodiče nevěří, že něco se zmůžem.
Jsem v pasti, co mám dělat? Dát trestní oznámení? na dítě?matku?
Matka i dítě slibí cokoliv, že už to opakovat nebude, ale jsou to kecy. Dítě bylo zákeřné už ve školce (slova ředitelky MŠ).Dítě je hyperaktivní, má i škuby ve tváři, nezvladatelné. Ředitelka této školy věří tomu, že kluk se polepšil a seká dobrou.
Třídní-muž to bagatelizuje a staví natom, zda je anebo není svědek agrese, ale i tak to řeší pouze domluvou.
Mé dítě-opětovně na radu neuroložky chodí k psycholožce a ta navrhuje dokonce léčbu u psychiatričky+léky.
KDE TO JSME, že agresor se dál směje a kope holky (naposled včera) a my bereme prášky na uklinění? Bojí se ho i prý spolužáci - kluci a i větší vzrůstem.
Mám stavy, žebych tu matku, co lže a  vše háže na holky (že si za napadání můžou samy, její chudinka tedy určitě to nebyl!) napadla a zaškrtila anebo to dítě.
V životě by mne nenapadlo, že přijde do té samé školy, co jsme utekly. Co když odejdeme zas a přijde tam on také?
Prosím velké help, strašně mne tato situace trápí.

A co jít rovnou za ředitelem školy? Popřípadě se tím může zabývat i policie.
My to na škole řešíme pořád a kontrolujeme, jakmile nějaký učeň šikanuje jiného a to třeba jen slovně, tak to okamžitě řešíme a takové děti vylučujeme.

Jen to je ztraceno, čeho se sami vzdáme...
http://image018.mylivepage.com/chunk18/829831/1478/OD054.gif

Není tady

#43 25. 5. 2007 16:35

Kvítko
♥♥♥♥♥♥♥

Jinak šikana je hrozně ošemetná věc. Začíná už ve školce, kde se děti posmívají slabším a učitelky jim mnohdy pomáhají stylem: Posledňáček...apod.

Není tady

#44 25. 5. 2007 16:39

Kvítko
♥♥♥♥♥♥♥

Jak není svědek? Žádný být nemusí...tvrzení proti tvrzení, ale už to, že ho někdo obviní něco nazančuje a pokud je obviněn podruhé, potřetí...tak na tom asi něco bude.
Vzpoměla jsem si... tady děti hodily osmiletého kluka do jámy, ze které sám nemohl vylézt. Maminka volala policii a ti to pak řešili...

Upravil(a) Kvítko (25. 5. 2007 16:41)

Není tady

#45 25. 5. 2007 19:03

Hannah
♥♥♥♥♥--

Musim napsal(a):

Hannah, to se ti to píše. Vše vím, ale když dítě ráno má bolesti břicha, nechce pít ani jíst, má kruhy pod očima jako sůva, a to celý tento rok, tak klidná být nemohu.
A já běhám-neuroložka- kupuji homeopatika, pak psycholožka...
Bohužel jsem u výchovné poradkyně měla slzy v očích, i když jsem nechtěla!, tekly samy. Já vím, že pak jsme hysterky my-ona i já. To je ta bezmoc.
Třídní je muž, bagatelizuje to a trvá natom, že když není svěděk...nic se nestalo. NEříká to kategoricky, jen to prostě usuzuje. A že kdyby to viděl, řešil by to.
Asi mají předpis, kdy se to má řešit ...počas vyučování a po něm a mimo budovu školy. Natom tedy bazírují!

Mám zkušennosti se šikanou a to jak učitelskou tak dětskou.Věř,chce to klidnou hlavu ,sbírat informace a "zaútočit".
Dcera měla na prvním stupni dva roky učitelku , která byla zralá na psychiatra. Ač všude v okolí ve stejném ročníku 20-25 dětí zde 12 a nikdo se nedivil. Než mi to došlo! Nebudu zde popisovat její chování.Škoda času.Ve spolupráci s PPP a s podporou několika učitelů jsem se obrátila na ředitelku.Paní učitelka si už jako kantorka ani neškrtne. Nepíšu to s radostí  ale spíš se znechucením - moje dcera ztrácela svůj drahocenný dětský čas ve společnosti primitiva s pravděpodobně koupeným diplomem.Celou akci beru jako službu příštím generacím.
V devitce se dcera se spoustou dalších dětí stala terčem šikany své spolužačky a několika starších dětí. To jsme zcela nekompomisně řešily na policii.Škola je totiž zcela bezbranná.Učitelé sice děti před šikanou varují ale když dojde na věc dají ruce pryč.Jak tady bylo psáno ,těžko se dokazuje,školáci jsou beztrestní.Třídní učitelka mi doporučila policii.Ti případ sice odloží ale před tím vyšetřují :dojdou do školy , kontaktují sociálku,dětského doktora a u žáků a studentů škol i jejich ředitele. Pohovor s policií v ředitelně v našem případě zabral.I ty velké děti zmizely.
Fakt to ale chce klid a nestavět sebe ani dítě do pozice oběti.Problém je nutno řešit a vyřešit.

Není tady

#46 6. 9. 2007 13:56

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Hlásím, škola agresora nevyhodila, zase do třídy nastoupil. Mezitím jsem kontaktovala všechny, kdo se zaobírají šikanou. Dítě je zase na nervy....
Takže teĎ čekám, kdy bude mé dítě napadeno???!, pak jdu hned na policii a už mne nebude líto školy (když to neřešili!!!!), píšu zakladateli školy a prostě už nebudu věřit slibům a pod.
SNAD? to vyřeším? Jen nevím, zda mám na rodičovském nahlas předem upozornit, co se chystám udělat. Toto vše jsem psala ředitelce před ukončením školsk.roku, ale asi to brala jako kecy.

Není tady

#47 6. 9. 2007 14:12

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Musim, víš, co mě napadlo? (I z jiného tvého příspěvku.) Že ty se stavíš do role oběti. Sama se do ni postavíš. Dcera to možná nevědomky kopíruje... Já tedy žiju jinak. Když se mi něco nelíbí, přemýšlím, jak to změnit. A co mě napadne, to taky udělám. Neříkám, že to je vždy to nejlepší, ale když si to člověk dobře rozmyslí a na jiný způsob nepřijde, pak je tenhle ten nejlepší. Ty zatím jen jakoby štěkáš, ale nekoušeš... rozhoupej se a něco udělej. Taky záleží asi na tom, co vlastně se tvé dceři děje. Nechci to bagatelizovat, ale pokud jde o takové to - ty jsi blbá, tak to asi šikana v pravém slova smyslu nebude, ale protože se na to tak doma díváte, tak to narostlo možná do větších rozměrů. Ráda bych se pletla. Ono taky, co jedno dítě zvládne odpálkovat ani neví jak, tak druhé dítě k tomu mlčí a trápí se tím .... je to těžký holt. Ale nic to nemění na mém pocitu, že taková ta ublíženost je tak nějak tvým životním programem.... Doufám, že se pletu a taky doufám, že to nebudeš brát nějak zle. To bych nerada, jen jsem napsala, jak tu na mě působíš. A ono když člověk bere okolí, jako že mu ubližuje, tak ono mu ubližovat bude...

Není tady

#48 6. 9. 2007 15:53

Kamilie
♥♥♥----

Ne, já nabádám dítě, ať se nedá a brání, neboť já jako dítě jsem byla divoký typ a osobním souboji by nevyhrál, i kdyby byl ode mne ten kluk o dvě hlavy větší. Na mne by si nedovolil....
A nešikanuje jenom ji...jen ostatní rodiče se bojí něco říkat. Neuroložka říká, školu neměnit.
No, kdyby mé dítě bylo agresor, tak asi tady nepíšu...
Já jsem udělala vše, co šlo udělat...jakože oficiálně. No mohu si neoficiálně na ně počkat a vyrešit to stručně ručně, jsem tomu blízko. ... a pak za sebe neručim.

Není tady

#49 7. 9. 2007 13:59

Náka
♥♥♥----

Na mého syna si jednou taky dovolovali o 2 roky starší kluci.Se školou jsem to nikdy neřešila (bylo by to stejně na dvě věci...)Na ty kluky je nejlepší si počkat a jednu jim hned na místě vrazit a případně si zjistit adresu toho agresivního kluka a pak společně navštívit s manželem jeho rodiče a vytmavit to i jim.Zatím to bylo nejúčinější a hlavně náš syn měl klid a pak se i víc naučil proti nim bránit.S takovými kluky nemá cenu zacházet v rukavičkách a pak brečet u učitelky na rameno,ale radikálně jednat.

Není tady

#50 10. 9. 2007 10:35

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Kamilie: Tak hlavně bacha, ať tě neudaj´, že je mydlíš ty a oni - chudáčci přitom nikomu nic nedělají ....

Náka: To se docela divím, že ti rodiče si to nechali vytmavit, znám i takový, co by ti spíš přidali pár nadávek, když ne rovnou pár facek.... ale jinak souhlasím, taky bych si na agresora jako máma počkala, ne že bych ho snad rovnou mlátila, ale bandurskou bych spustila, to zas jo.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí