27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Jo, chápu. Jestli ho máma denně mlátí, tak mu to je u dávno jedno. Tak co mu moná domluvit po dobrým - třeba jako Ahoj, Radime, jak se má? Ví, vimla jsem si, e Moniku nenechá chvíli na pokoji? Proč to? Já myslím, e takovej kluk jako ty to nemá zapotřebí ... a tak ... ale třeba je to taky kravina ... (já, jak dokáu bejt vzteklá, kdy mi někdo sahá na dítě, tak bych měla chu ho seřezat, ale asi by to nemělo smysl, to přiznávám).
Není tady
A čo zareagova úplne inak ? Urobi si z neho kamaráta ? Ja som mala nepriatežsky vzah so susedom (alkoholik, buran, agresívny). Pri jednej hádke mi skoro vyal (teda sa vyhráal e mi jednu strelí), ale ja som mu povedala, e nech to skusí a uvidí tie dôsledky ! Som drobček a on má skoro 2 metre. To s ním cuklo (i keď ja som mala tie srdce v krku, ale zase som si vravela, e modrina je dôkaz, navye nás videli susedia, lebo sme narobili riadny krik pred vchodom do domu) a zrazu sa začal chova slune. Vulgarizmy sa stratili, ospravedlnil sa a nakoniec sme si potykali ! A dnes sa zdravíme s úsmevom. Odvtedy s ním nemám problém. Za to jeho matku nezdravím, je to krava na entú a ete sa chystám ako jej to vytmavím, keď bude vhodná príleitos. U sa nečudujem, e jej synáčik pije...
Není tady
Jo, a sociálka to nijak neřeí. Tenkrát ta podnikatelka napsala na mne udání na sociálku, ty mne zavolali a říkali ,e to neřeí, akorát zaloí do naeho spisu (jsem samoivitelka-výivné nedostáváme). Já jim tedy taky poslala vekeré dopisy ve věci ikany i s přesným popisem událostí.Pak následně dopis, e odcházíme do jiné koly, a to, e druhý agresor naschvál vybil zub prvnímu (TH)! Tak se to matkám i dětem vymstilo...jeden řekl, udělej to, nebudu brečet, druhý to udělal..první řval! A zub-ulomen...a nebyl to u dětský zub. A dobře jim tak, jak se na mne matky domluvili, le je dohnala a potrestala...
Já jsem věděla, e naim odchodem nic nepřestane, co byl a je důkaz, e neikanovalo mé dítě!
Není tady
Výchovná poradkyňe slíbila, e na etice budou probírat otázku ikany. Mají tam krouek etiky...
Třeba bych to mohla zkusit...domluvou, ale myslím, si, e v hlavě to má fakt trochu poahané. Zaila jsem hyperaktivní holku a ty děti přesně ví, co smí a nesmí dělat a kdy přestřelili. Slíbí váně cokoliv (kdy ví, e zato bude bitka), ale za vtěřinu to udělá stejně. To je jako házet hrách na zeĎ. Nevím, zda jsou vůbec schopni pochopit....moná mají anebo nemají to cítení, co my. Já neříkám, e kluk za sebe můe, ale matka by něco s ním měla dělat, věnovat se mu, terapii...a tak.
Není tady
Musim napsal(a):
Výchovná poradkyňe slíbila, e na etice budou probírat otázku ikany. Mají tam krouek etiky...
Třeba bych to mohla zkusit...domluvou, ale myslím, si, e v hlavě to má fakt trochu poahané. Zaila jsem hyperaktivní holku a ty děti přesně ví, co smí a nesmí dělat a kdy přestřelili. Slíbí váně cokoliv (kdy ví, e zato bude bitka), ale za vtěřinu to udělá stejně. To je jako házet hrách na zeĎ. Nevím, zda jsou vůbec schopni pochopit....moná mají anebo nemají to cítení, co my. Já neříkám, e kluk za sebe můe, ale matka by něco s ním měla dělat, věnovat se mu, terapii...a tak.
Ja by som povedala, e jeho maminka je bezradná tak ako ty. Stačí sledova reláciu Pestúnka o výchove detí a kožkokrát tí spratkovia majú normálnych rodičov, ale tí na nich nestačia. Namiesto dohovoru, vysvetlenia, decko zmlátia, no a to násilie sa íri potom ďalej. Bité decko zase bije spoluiakov, kamoov, ... alebo psa. Je to začarovaný kruh a jediný, kto to môe prelomi, je rodič toho dieaa za odbornej pomoci.
źudia nevedia, e POCHVAźA je silnejí výchovný prostriedok ako BITKA ! A v kadej rodine na to pestúnka upozorňuje, e rodičia len kričia a bijú decká, ale ak urobia niečo pozitívne tak to berú ako samozrejmos. Tak prečo by sa diea snailo ?
Upravil(a) Mafia (25. 5. 2007 12:35)
Není tady
Musim,chápu ,e jsi vytočená a zahnaná do kouta.Píe ,e současná kola je dobrá.Z toho bych vycházela.Učitelka i ředitelka chování áků sledují.Případ ,který popisuje není zas tak ojedinělý.Ony problém jistě vyřeí,je to jejich práce a na takovýchto případech se uplatní jejich pedagogické vzdělání.Ty se uklidni a uklidni i dceru.Před problémy se neutíká,problémy se řeí.Nedoporučuji konfrontaci s rodiči ikanátora - oni jsou v pohodě a ty bude za hysterku. Ře konflikty v klidu s třídní učitelkou,nebreč,nenechávej se unést,nevímej si chování rodičů ale výhradně ataků jejich syna vůči tvé dceři.Dcera nech se klukovi vyhýbá a na případné naráky nereaguje.Učitelé vidí i kdy nekoukají.Jestli je kola skutečně dobrá nech to na ní.
Není tady
Ale ona ho rieit nechce! Lebo keby chcela a ja som jej hovorila ako, tak u je dávno u neurologa a chodi na one-brain metodu, berie lieky (trebárs homeopatika) a nemláti ho!
U by dávno chodili na psychoterapiu, čo ja viem, na rehabilitáciu či pod. Zaća teraz, keď u má 10 rokov?... a keď mohla začat v kolke, je rozdiel! U tam jej to doporučovali a ona odmietala čokolvek! Nie, on je génius, chlapes, ktorý len "trochu" je viac iví. Vdy ho tam jedna učitelka musela sledova, čo robí ostatním! Jedna - len preňho.
Mono má strach, čo by testy zistili aj o nej....ís k psychologovi je vdy "oemetné", ete aby ju nealovali za fyzické týranie, nie?
Není tady
Hannah, to se ti to píe. Ve vím, ale kdy dítě ráno má bolesti břicha, nechce pít ani jíst, má kruhy pod očima jako sůva, a to celý tento rok, tak klidná být nemohu.
A já běhám-neuroloka- kupuji homeopatika, pak psycholoka...
Bohuel jsem u výchovné poradkyně měla slzy v očích, i kdy jsem nechtěla!, tekly samy. Já vím, e pak jsme hysterky my-ona i já. To je ta bezmoc.
Třídní je mu, bagatelizuje to a trvá natom, e kdy není svěděk...nic se nestalo. NEříká to kategoricky, jen to prostě usuzuje. A e kdyby to viděl, řeil by to.
Asi mají předpis, kdy se to má řeit ...počas vyučování a po něm a mimo budovu koly. Natom tedy bazírují!
Není tady
Musim.....po přečtení vech detailů se mi zdá, e jediné moné řeení je konzultovat přeřazení agresora do jiné třídy ne je tvoje dcera. Protoe na dobré slovo agresor jisto jistě neuslyí a výhruka v přítomnosti matky je neúčinná. Jako rodič nechce nic řeit, to je jasné z toho, co píe, tudy cesta nevede.
koda, e nezafungovalo aikido. Kadopádně bych krouky pro dceru jen tak nezavrhovala, kdy ne ted, tak později jich vyuije a můe se v nich cítit bezpečně, narozdíl od prostředí koly. Třeba jí tam zvednou sebevědomí.
Jinak bych opravdu volila udání na policii s potvrzením lékaře. Kdy ne nic jiného budou se muset tím zabývat, budou to muset proetřit a bude to dalí signál e si nenechá chování spratka vůči dceři líbit.
Jetě mě napadá konzultovat dceřinu záleitost na lince bezpečí pro děti. Tam by se dalo snad jetě něco vymyslet.
Postavení koly vůči ikaně je oemetné. Na spoustu věcí opravdu nejsou pravomoce a metodický pokyn z ministerstva je na prd.
Nevzdávej to, drím palce.
Není tady
Díky vem. On také chodil na aikido....moná proto tam dítě nechtělo chodit. Holka přestala chodit i do druiny....ale slíbila psycholoce, e zase začně, tak začala.... Krouky mají stejně na kole...ale pravda, u nikam nechodí, jenom na etiku.
Na tu linku zavolám, to mne fakt nenapadlo.
Nevzdám to, teď u ne, podruhé fakt NE. A to první jsem nedotáhla jenom proto, e mne říkali, e jsem nato sama, a e chtělo, aby nás bylo víc. A měla jsem mylenku ,e to tak nenechám. Byla jsem ráda, e trápení skončilo a dítě je tastné.
Ale teď u je jedno, e jsem zase sama na tu ikanu. Děj se co děj, jdu do definitivního boje.
Není tady
Musim....poradím ti jednu věc. Vechno si znač, se slokou papírů chod na jednání a zkus se dret věcného tonu. Kdy na tebe přijde slabost, koukni se do poznámek a vydýchej se. ádný oficiální dokument nedávej z ruky, nos při sobě i kopie. Při jednání opravdu moc třeba zatlačit tvoje emoce do pozadí....
Není tady
Já se normálně ovládám a své slzy neukazuji, naopak. Brečím doma anebo tam, kde mne nikdo nevidí. Nejsem ochotna dělat nepříteli radost tím, e by viděl mé slzy!
Ale u dítěte jde to ovládání slz těko, hodně jsme si vytrpěly, anebo jenom já kvůli ní.
Počkám teď co kola. Nemůu na nynějí ředitelku říci ani půl slova, kromě tohoto případu,tedy pokuď bych nechtěla taky lhát, a to nedělám.
Po nápadech zde se cítím trochu líp, třeba mne jetě někdě pak poradí, co by jetě lo udělat. Na tu linku zavolám jetě dnes.
Není tady
Musim napsal(a):
Mjsim, to NIE JE o hyperaktivite, to je o niečom inom... Hyperaktivita neznamená ani zákernos, ani sklony klama a vychytralos, skôr naopak...
Není tady
Selima, a o čom to je?
Tady je odpoved pani ředitelky, je to taktik, proti tomu nelze nic namítat.
"Děkuji za zmapování situace. Proberu to s panem učitelem, zda je třeba hovořit s maminkou T. Správně vedete svou dceru k tomu, aby takové věci říkaly děti panu učiteli. Snaíme se děti monitorovat i přes etiku a spolupracuji s výchovnou poradkyní. Budu ráda za Vae názory a informace."
Take mne z toho vyplývá, e třídní řekně, ve mám pod kontrolou, nebo matka TH bych řekla jako kompenzace problémů s chováním kluka, leze třídnímu atd. ...(nechci napsat kam). Vnucovala se za pokladní, přičem taky funkce pokladní nebyla, iniciativně nosí to, co kola potřebuje do koly (navíc jako dárek kole), chtěla by vytvořit dojem, e je nepostradatelná a bez ní by to nelo.
Na druhé straně ji musí být jasné, e jestli odejdeme, problém zůstane...agresor zůstane, protoe nenapadá jenom mou dceru. Pravda, jako jediná to rozviřuji.
Není tady
Musim...vyčkej napadení své dcery. Prozatím se odmlč, at nevypadá jako kverulantka nebo notorická stěovatelka. Bohuel, ted opravdu nezbývá ne čekat a pak jednat. Po napadení navtívit dr okamitě. Pak návtěva ředitelky koly. Klidně obejít třídního. Pokud se to stane mimo kolu, okamitě kontaktovat policii.
Není tady
Třídního jsem stejně obela u 1.9, protoe on tam přiel nový, take mé dítě neznal, kdeto ředitelka ano.
Mluvila jsem s bývalou třídní učitelkou, domnívá se, e třídní u jenom z titulu toho, e je mu-učitel (a těch je málo) bude mít pravdu a ředitelka ho bude hájit. Jak jsem slyela, nejsem jediná matka, která ji volala kvůli novému třídnímu....
Ale prý se zatim nemám vzdávat...
Tak u budu mlčet a čekat. Mezitím jsem volala dalí matku, její holku taky nakopl, narazil nebo ji zlomil prst, ale prý to byla náhoda?????, tak to u je OK. NO, ale její manel je policajt, tak tam si u asi nedovolí holku kopat. Nepřipojí se ke mne.
Dalí matka zatím nebere-budu ji volat večer, zda se ozve.
Vím, e musím řvát teď, a u bude nový kolní rok a on tam zase nastoupí...bude pozdě.
Není tady
Musim napsal(a):
V druhé třídě Z dítě přestoupilo kvůli ikaně do jiné koly. Hodili na ná tu ikanu,e my...né ti dva, co napadali mé dítě a jiné, to dělají. Za dva roky z té třídy postupně odelo dalích 6 dětí a větina la do této,kam chodí dítě teď!
Prd, letos do třídy nastoupil jeden z agresorů. Hned jsem informovala ředitelku, protoe matka dítětě hluboce mlčela o tom, co za kvítek je její kluk.
Samozřejmě, napadání-fyzické a jiné začalo znova, a není to jenom u mé holky. A zase jako i předtím, jsem jediná, kdo se ozval. Ostatní rodiče si myslí, e kdy jsme nezměnili přetím nic, tak ani teď nic, i kdy to je jiná kola. Tato Z má snahu ikanisty vyloučit....ale rodiče nevěří, e něco se zmůem.
Jsem v pasti, co mám dělat? Dát trestní oznámení? na dítě?matku?
Matka i dítě slibí cokoliv, e u to opakovat nebude, ale jsou to kecy. Dítě bylo zákeřné u ve kolce (slova ředitelky M).Dítě je hyperaktivní, má i kuby ve tváři, nezvladatelné. Ředitelka této koly věří tomu, e kluk se polepil a seká dobrou.
Třídní-mu to bagatelizuje a staví natom, zda je anebo není svědek agrese, ale i tak to řeí pouze domluvou.
Mé dítě-opětovně na radu neuroloky chodí k psycholoce a ta navrhuje dokonce léčbu u psychiatričky+léky.
KDE TO JSME, e agresor se dál směje a kope holky (naposled včera) a my bereme práky na uklinění? Bojí se ho i prý spoluáci - kluci a i větí vzrůstem.
Mám stavy, ebych tu matku, co le a ve háe na holky (e si za napadání můou samy, její chudinka tedy určitě to nebyl!) napadla a zakrtila anebo to dítě.
V ivotě by mne nenapadlo, e přijde do té samé koly, co jsme utekly. Co kdy odejdeme zas a přijde tam on také?
Prosím velké help, straně mne tato situace trápí.
A co jít rovnou za ředitelem koly? Popřípadě se tím můe zabývat i policie.
My to na kole řeíme pořád a kontrolujeme, jakmile nějaký učeň ikanuje jiného a to třeba jen slovně, tak to okamitě řeíme a takové děti vylučujeme.
Není tady
Jinak ikana je hrozně oemetná věc. Začíná u ve kolce, kde se děti posmívají slabím a učitelky jim mnohdy pomáhají stylem: Posledňáček...apod.
Není tady
Jak není svědek? ádný být nemusí...tvrzení proti tvrzení, ale u to, e ho někdo obviní něco nazančuje a pokud je obviněn podruhé, potřetí...tak na tom asi něco bude.
Vzpoměla jsem si... tady děti hodily osmiletého kluka do jámy, ze které sám nemohl vylézt. Maminka volala policii a ti to pak řeili...
Upravil(a) Kvítko (25. 5. 2007 16:41)
Není tady
Musim napsal(a):
Hannah, to se ti to píe. Ve vím, ale kdy dítě ráno má bolesti břicha, nechce pít ani jíst, má kruhy pod očima jako sůva, a to celý tento rok, tak klidná být nemohu.
A já běhám-neuroloka- kupuji homeopatika, pak psycholoka...
Bohuel jsem u výchovné poradkyně měla slzy v očích, i kdy jsem nechtěla!, tekly samy. Já vím, e pak jsme hysterky my-ona i já. To je ta bezmoc.
Třídní je mu, bagatelizuje to a trvá natom, e kdy není svěděk...nic se nestalo. NEříká to kategoricky, jen to prostě usuzuje. A e kdyby to viděl, řeil by to.
Asi mají předpis, kdy se to má řeit ...počas vyučování a po něm a mimo budovu koly. Natom tedy bazírují!
Mám zkuennosti se ikanou a to jak učitelskou tak dětskou.Věř,chce to klidnou hlavu ,sbírat informace a "zaútočit".
Dcera měla na prvním stupni dva roky učitelku , která byla zralá na psychiatra. Ač vude v okolí ve stejném ročníku 20-25 dětí zde 12 a nikdo se nedivil. Ne mi to dolo! Nebudu zde popisovat její chování.koda času.Ve spolupráci s PPP a s podporou několika učitelů jsem se obrátila na ředitelku.Paní učitelka si u jako kantorka ani nekrtne. Nepíu to s radostí ale spí se znechucením - moje dcera ztrácela svůj drahocenný dětský čas ve společnosti primitiva s pravděpodobně koupeným diplomem.Celou akci beru jako slubu přítím generacím.
V devitce se dcera se spoustou dalích dětí stala terčem ikany své spoluačky a několika starích dětí. To jsme zcela nekompomisně řeily na policii.kola je toti zcela bezbranná.Učitelé sice děti před ikanou varují ale kdy dojde na věc dají ruce pryč.Jak tady bylo psáno ,těko se dokazuje,koláci jsou beztrestní.Třídní učitelka mi doporučila policii.Ti případ sice odloí ale před tím vyetřují :dojdou do koly , kontaktují sociálku,dětského doktora a u áků a studentů kol i jejich ředitele. Pohovor s policií v ředitelně v naem případě zabral.I ty velké děti zmizely.
Fakt to ale chce klid a nestavět sebe ani dítě do pozice oběti.Problém je nutno řeit a vyřeit.
Není tady
Hlásím, kola agresora nevyhodila, zase do třídy nastoupil. Mezitím jsem kontaktovala vechny, kdo se zaobírají ikanou. Dítě je zase na nervy....
Take teĎ čekám, kdy bude mé dítě napadeno???!, pak jdu hned na policii a u mne nebude líto koly (kdy to neřeili!!!!), píu zakladateli koly a prostě u nebudu věřit slibům a pod.
SNAD? to vyřeím? Jen nevím, zda mám na rodičovském nahlas předem upozornit, co se chystám udělat. Toto ve jsem psala ředitelce před ukončením kolsk.roku, ale asi to brala jako kecy.
Není tady
Musim, ví, co mě napadlo? (I z jiného tvého příspěvku.) e ty se staví do role oběti. Sama se do ni postaví. Dcera to moná nevědomky kopíruje... Já tedy iju jinak. Kdy se mi něco nelíbí, přemýlím, jak to změnit. A co mě napadne, to taky udělám. Neříkám, e to je vdy to nejlepí, ale kdy si to člověk dobře rozmyslí a na jiný způsob nepřijde, pak je tenhle ten nejlepí. Ty zatím jen jakoby těká, ale nekoue... rozhoupej se a něco udělej. Taky záleí asi na tom, co vlastně se tvé dceři děje. Nechci to bagatelizovat, ale pokud jde o takové to - ty jsi blbá, tak to asi ikana v pravém slova smyslu nebude, ale protoe se na to tak doma díváte, tak to narostlo moná do větích rozměrů. Ráda bych se pletla. Ono taky, co jedno dítě zvládne odpálkovat ani neví jak, tak druhé dítě k tomu mlčí a trápí se tím .... je to těký holt. Ale nic to nemění na mém pocitu, e taková ta ublíenost je tak nějak tvým ivotním programem.... Doufám, e se pletu a taky doufám, e to nebude brát nějak zle. To bych nerada, jen jsem napsala, jak tu na mě působí. A ono kdy člověk bere okolí, jako e mu ubliuje, tak ono mu ubliovat bude...
Není tady
Ne, já nabádám dítě, a se nedá a brání, nebo já jako dítě jsem byla divoký typ a osobním souboji by nevyhrál, i kdyby byl ode mne ten kluk o dvě hlavy větí. Na mne by si nedovolil....
A neikanuje jenom ji...jen ostatní rodiče se bojí něco říkat. Neuroloka říká, kolu neměnit.
No, kdyby mé dítě bylo agresor, tak asi tady nepíu...
Já jsem udělala ve, co lo udělat...jakoe oficiálně. No mohu si neoficiálně na ně počkat a vyreit to stručně ručně, jsem tomu blízko. ... a pak za sebe neručim.
Není tady
Na mého syna si jednou taky dovolovali o 2 roky starí kluci.Se kolou jsem to nikdy neřeila (bylo by to stejně na dvě věci...)Na ty kluky je nejlepí si počkat a jednu jim hned na místě vrazit a případně si zjistit adresu toho agresivního kluka a pak společně navtívit s manelem jeho rodiče a vytmavit to i jim.Zatím to bylo nejúčinějí a hlavně ná syn měl klid a pak se i víc naučil proti nim bránit.S takovými kluky nemá cenu zacházet v rukavičkách a pak brečet u učitelky na rameno,ale radikálně jednat.
Není tady
Kamilie: Tak hlavně bacha, a tě neudaj´, e je mydlí ty a oni - chudáčci přitom nikomu nic nedělají ....
Náka: To se docela divím, e ti rodiče si to nechali vytmavit, znám i takový, co by ti spí přidali pár nadávek, kdy ne rovnou pár facek.... ale jinak souhlasím, taky bych si na agresora jako máma počkala, ne e bych ho snad rovnou mlátila, ale bandurskou bych spustila, to zas jo.
Není tady