27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
V druhé třídě Z dítě přestoupilo kvůli ikaně do jiné koly. Hodili na ná tu ikanu,e my...né ti dva, co napadali mé dítě a jiné, to dělají. Za dva roky z té třídy postupně odelo dalích 6 dětí a větina la do této,kam chodí dítě teď!
Prd, letos do třídy nastoupil jeden z agresorů. Hned jsem informovala ředitelku, protoe matka dítětě hluboce mlčela o tom, co za kvítek je její kluk.
Samozřejmě, napadání-fyzické a jiné začalo znova, a není to jenom u mé holky. A zase jako i předtím, jsem jediná, kdo se ozval. Ostatní rodiče si myslí, e kdy jsme nezměnili přetím nic, tak ani teď nic, i kdy to je jiná kola. Tato Z má snahu ikanisty vyloučit....ale rodiče nevěří, e něco se zmůem.
Jsem v pasti, co mám dělat? Dát trestní oznámení? na dítě?matku?
Matka i dítě slibí cokoliv, e u to opakovat nebude, ale jsou to kecy. Dítě bylo zákeřné u ve kolce (slova ředitelky M).Dítě je hyperaktivní, má i kuby ve tváři, nezvladatelné. Ředitelka této koly věří tomu, e kluk se polepil a seká dobrou.
Třídní-mu to bagatelizuje a staví natom, zda je anebo není svědek agrese, ale i tak to řeí pouze domluvou.
Mé dítě-opětovně na radu neuroloky chodí k psycholoce a ta navrhuje dokonce léčbu u psychiatričky+léky.
KDE TO JSME, e agresor se dál směje a kope holky (naposled včera) a my bereme práky na uklinění? Bojí se ho i prý spoluáci - kluci a i větí vzrůstem.
Mám stavy, ebych tu matku, co le a ve háe na holky (e si za napadání můou samy, její chudinka tedy určitě to nebyl!) napadla a zakrtila anebo to dítě.
V ivotě by mne nenapadlo, e přijde do té samé koly, co jsme utekly. Co kdy odejdeme zas a přijde tam on také?
Prosím velké help, straně mne tato situace trápí.
Není tady
To je horzné... Ja by som asi fakt ila da po hube tomu agresorovi - určite by sa tým hneď rýchlo niekto zaoberal... Som kžuďas a pacifista, ale keď niektorí vyslovene skúajú, kam a im ostatní dovolia zájs...
Není tady
Taky jsem spí pacifista, ale ne takovej, e bych nechala mojí holce psát kvůli agresorovi práky. .... jak se tak znám, tak bych si na něj někde v klidu počíhala... neříkám, e bych ho rovnou seřezala, ale slovně bych se ho snaila umravnit. A nejspí ne ádostí, aby byl hodný chlapec, ale asi bych mu pohrozila, e ho zlískám jak psa, jestli si jetě něco dovolí..... mimo to bych se snaila zapůsobit i na dceru, aby se ho nebála a aby mu nevycházela nějak vstříc, aby nereagovala, pokud ji napadá slovně a pokud fyzicky, aby i ona byla schopná se mu bránit... Moje máma teď občas dává k lepímu, e kdy la pro mě v první třídě, z dálky viděla, e mi zastoupili cestu spoluáci a nechtěli mě pustit dál. Byla jsem hubené, hodné dítě, co by nikomu neublíilo, spí by si dalo samo naflákat.... Tenkrát jsem ovem prý roztočila ten pytlík s bačkorama, kluci dostali mírně po hubě a odeli s nepořízenou .... asi jsem (přes vechno to zdání bezbranné malé holky) nějaké to sebevědomí měla ...
Není tady
Zaila jsem něco podobného s naí malou v první třídě. Taky chlapeček, taky pěkné kvítko, taky nebylo řeení. Holce rozbil hlavu idlí, dostal pouze poznámku. Zkouela jsem to přes učitelku, přes ředitele, vude neřeitelné. Pak dcerce pokrábal obličej, dostal se a do oka, tak jsem malou sebrala, okamitě jsem s ní jela k dětské lékařce, tam jsem nechala udělat zápis, co se jí stalo, kdo jí to udělal a s papírem od lékařky v ruce jsem zavolala jak panu řediteli, tak drahé mamince toho nevinného chlapečka, e teď to tedy byla poslední kapka, ale přítě e podávám trestní oznámení. Zabralo to úasně. Chlapeček během měsíce změnil kolu, dcera si oddychla a učitelky mi chodily děkovat... PS-Taky jsem byla jediná, ostatní rodičové byli přesvědčeni, e si to děti musí srovnat mezi sebou a e se s tím stejně nedá nic dělat.
Není tady
Musim - a čo to skúsi nejak cez právnika, e vyaduje, aby bol podrobený psychiatrickému vyetreniu ? Písomne. Alebo sa aspoň informova u detského psychiatra a nejakého právnika, ... , ako sa riei ikana. Ale určite by som to rieila písomne, aby som dostala aj písomné vyjadrenie od riaditeža koly. Čo je na papieri, to sa neodkrie. A keby si pohrozila kole alobou ... mono by sa pani riaditežka rozhýbala. Ale opakujem, e ústne nestačí. A posla potou !
Upravil(a) Mafia (24. 5. 2007 17:48)
Není tady
A čo tak spísa petíciu ? Nech sa podpíu rodičia, ktorých deti majú problémy s daným chlapcom. Nemôe by po vyetrení kolským psychológom nariadená/odporúčaná liečba dieaa ? Aké páky má v tomto kola ?
Není tady
Kdy to nikdo neřeí přes kolu, zkusila bych vyí instanci (zřizovatele koly, kolský úřad či ministerstvo kolství). Nelze to jen tak smést pod stůj, zbytečně to odnáejí nevinní !
Není tady
Ela.. napsal(a):
Kdy to nikdo neřeí přes kolu, zkusila bych vyí instanci (zřizovatele koly, kolský úřad či ministerstvo kolství). Nelze to jen tak smést pod stůj, zbytečně to odnáejí nevinní !
Keby sanos poslala priamo na ministra tak má 100% istotu, e to nikto zo stola nezmetie ! Aj k nám chodia občas podnety občanov odstúpené z ministerstva a kópiu odpovede zasielame aj im aj občanovi.
Není tady
Mafia napsal(a):
Ela.. napsal(a):
Keby sanos poslala priamo na ministra tak má 100% istotu, e to nikto zo stola nezmetie ! Aj k nám chodia občas podnety občanov odstúpené z ministerstva a kópiu odpovede zasielame aj im aj občanovi.
Ministryně Mgr. Dana Kuchtová
Ministerstvo kolství, mládee a tělovýchovy
Karmelitská 7, 118 12 Praha 1
Není tady
Taky mi jeden vykuk ikanoval holku ve třídě, sama mi nic neřekla, občas se mi něco doneslo a teprve, kdy jsem na ni uhodila, co se to vlastně děje, tak mi ledasoc pověděla, něco mi řekli její spoluáci/čky. Take jsem zala za třídní, pak se přiblíily třídní schůzky, matinku toho experta jsem poádala, aby počkala se mnou, e potřebuju něco s ní vyřeit a s třídní (abych měla svědka). Z počátku jsem se snaila té mamině domluvit, co ten její kluk dělá, e by ho měla nějak umravnit - nijak vehementně nepřislíbila, e se něco změní, co mě vytočilo a já fakt vzteky brečela a řvala naní, e jestli se teda ten její kluk tý mojí holky jetě jednou dotkne, tak e ho chytnu a ztáhnu za iva z kůe - jojo, přesně tyto slova ze mě vylítla. Učitelka zírala, ta matka taky a můu říct, e od té doby měla holka pokoj. A to si pite, e kdyby to mělo pokračovat, tak si na kluka počkám a tak ho zbančím, e by ho doma nepoznali:dumbom:
Není tady
Ete mi napadá, e ak ju napadá len v triede, tak by stačilo dcéru preradi do vedžajej triedy a nebude to taký stres ako meni zase kolu. Ale mono by nebolo zle nauči ju ako sa ikanovatežovi bráni.
Ono ikanou sa môe prejavova aj náklonnos. Takú ikanu som zaila aj ja na strednej, ale keď som pochopila, e sa mu páčim, tak som ho prestala nenávidie a ikanu som skončila hlasným upozornením (počas hodiny), aby mi nebral peračník ! Marek sa zahambil, učitežka ho napomenula a odvtedy sa začal kroti.
Není tady
Musim, je těké radit.
Za prvé je to toi problém tvojí holky. Působí jako obě a pokud se z tohoto scénáře sama nevymaní, bude dál trpět a vdy nějaký agresor její submisivní chování vycítí. Je potřeba ji pomoci s nějakým psychologem, nacvičit ty krizové situace. Ona se určitě bude bránit, e to nepotřebuje. Opak je pravda. Za to, e jí ubliují se bude spí stydět-
Za druhé bych ádala o přeřazení agresora do jiné třídy. U kvůli tomu, e je holka v lékařské péči a trpět by měl on.
Za třetí bych po prvním napadení rozjela kolotoč doktor, policie, ředitelství.
Ale co bývá nejúčinnějí je počkat si na toho fakana v přítomnosti ohromného chlapa, chytit ho ppod krkem a pořádně ho vystresovat. Jene tohle je dost rizikové, protoe naí společností cloumá presumpce neviny a chráněn je více pachatel ne případná obě.
Není tady
To je straně těká věc.
Oběmi ikany bývají děti buď něčím odliné od ostatních dětí, nebo submisivní, neschopné se bránít.
Dětský hajzlík-agresor si troufá tam, kde vycítí jednak snadnou kořist, neschopnou se vlastními silami ubránit a tam, kde si je jistý, e mu jeho řádění v pohodě projde, tzn. e ikanované oběti se "nemá kdo zastat".
Takováhle zrůdička se zastaví pouze pod pohrůkou daleko větí síly, ne má sama, nebo pod pohrůkou ztráty nějakých výhod.
Pokud není k dispozici udělaný chlap, který by si na agresora beze svědků počíhal, chytil ho pod krkem a drobátko mu ubral kyslík, pak je na místě rozjet kolotoč doktor, policie, ředitelství koly a následně nadřízený orgán, který spravuje kolu. Tak, jak přede mnou naznačila PavlaH.
Není moné, aby vystresované dítě bylo nuceno denně docházet do koly, kde je denně bito a na to konto muselo vyhledávat péči psychiatra a aby celou situaci nikdo neřeil. kola sama o sobě má omezené monosti řeení a matky agresorů za svého andílka obvykle bojují jako lvice s tím, e obě agresora provokuje.
Pokud rodič sám nevezme situaci do svých rukou, jeho dítě bude trápeno po celou dobu kolní docházky
Není tady
Ahojky Musim,
to je mi opravdu moc líto, e má takové trápení. Souhlasím s názory některých, e skutečně pokud nezasáhne rodič, obvykle lépe urostlý tatínek, tak se z toho dítě nevyhrabe. U naí holky někdy v 6. třídě, kdy se změnil kolektiv dětí a nastoupila do jejich třídy jedna rozmazlená fiflenka, proběhlo "vyloučení" dcerky z původní party, protoe prý nechodila dostatečně IN oblíkaná. Straně ji to ranilo, protoe ona je taková druná povaha, ráda si potěbetá a kamarádky ve třídě brala vdycky váně, nepostřehla jsem, e by se s nimi nerozdělila o cokoliv, naopak se to u nás scházelo jak vábi na pivo a vdycky nějaké dobroty jsou... Paradoxem bylo, e se proti ní v tomto směru postavila i holka z 8 dětí, která k nám docházela na svačiny a večeře od 1. třídy a které jsme v předchozích letech věnovali (sice obnoené) díny, mikiny, kolečkové brusle, boty... Dcera je jediná a oba s manelem pracujeme, tudí si nemyslím, e by měla nedostatek, naopak jsem se v jejím oblékání a česání vyívala, ale sama preferuji praktické oblečení, no - nikdy nechodila celá růová
. A např. ná děda nám vdycky nadával, proč kupujeme malýmu děcku ve kolce boty za 700 atd. Ale stačí málo, aby si děti určité "naruené" povahy vybraly obě. Dnes si dokonce myslím, e "agresorka" snad tehdy viděla v mé dceři moná i konkurentku, prostě potřebovala být v nové třídě ta první; ani si uvědomovala, e nae holka nějaké hadry vůbec nevnímá, protoe jakákoli bunda nebo mikina byl pro ni normál - já jsem moc nikdy nerazila výchovu ve stylu - "tohle si musí zaslouit". (Je zima? Tak koupíme bundu. Hotovo).
Navtívila jsem kolu a jejich třídní učitelka (která tu situaci u mezitím zpozorovala) to vyřeila geniálně - s děckama si sedla, domluvila jim a agresorku ustanovila jako zodpovědnou za prima atmosféru ve třídě. A byl klid. Dnes u se kamarádí vichni. Učila jsem kdysi na učiliti a vím, e ikana hodně vzkvétá tam, kde je nedostatek zájmu pedagogů či vychovatelů o chování dětí. Jene se asi bohuel nedá vdycky uhlídat vechno, kdy má "na hlídání" 25 děcek různých povah a třeba na internátě jetě víc, e...
Tak raději zakroč Ty jako rodič. S agresivním klukem tedy nevím, jak bych to zmákla, to nedokáu poradit, ale rozhodně to nenech tak. U nás lo o "citové" zranění dcerky, ale jestli u vás u přilo na řadu i zranění fyzické, tak to je hodně zlé. Udělejte s manelem cokoliv, a se ta Vae ratolest netrápí, chudina, musí jí být hrozně.. Moc vám drím palce.
Není tady
Ahoj, Musim!
já u tady ten příběh někde psala, ale zopakuju:
Neteř chodí do 2.třídy - jako tvoje malá. Provalil se jim loni na konci roku případ ikany natolik nehezký, e se jejich učitelka té třídy vzdala; zřejmě měla pocit, e situaci nezvládla.
vagrová malou vyslýchala - jestlipak se k tomu taky nějak nepřipletla? Či snad ji to minulo? - Kdepak, taky prý to na ni zkoueli. - Jak zkoueli...a u nezkouej? -No prý ne. Prý se tak straně natvala, e nakopla agresora ví silou do holeně a odela středem. A měla pokoj, protoe tihle hajzlíci si troufnou jen na někoho, kdo se jich bojí.
Já vím, e to pro tebe není útěcha a v téhle chvíli ani návod, ale mohla by to být inspirace.
(taky by mohla ví silou kopnout kousek vý, ne do holeně.......... )
Není tady
Lupi, ale to je přesně ono. Hajzlíci přesně zkouí metody, co a jak na koho platí. Buďto se týrané dítko rozpláče a v tuto chvíli má agresor vyhráno, nebo vylítne a agresor dostane buď pořádnou facku přes celej ksicht, nebo bude nakopnut do holeně.
Bohuel agresor je agresor, s takovou povahou se u bohuel rodí a VDYCKY si bude do ivota hledat oběti, které nejsou schopny se mu na patřičné úrovni postavit
Není tady
Zaila jsem něco podobného se svým synem v první třídě. Zkoueli to na něj nějací třetáci a ne to řekl, trvalo to jen 3 neděle.Doma jsme si o tom hodně povídali, e i kdy bude mít strach, je správné to říct. pinavé kalhoty, domů přiel vyválený 2x v bahně. A bránit se uměl, pral se s nima. Řeila jsem to se svou kamarádkou psycholokou i oficiální cestou a prostě to nenechala dojít dál. Ve kole mi bylo řečeno, jaká je jejich ivotní situace, maminka zemřela, 6 bratrů vechno stejná " kvítka " a musím říct, e kdy jsem se dozvěděla v čem ijí, tak mi jich i bylo líto. Prostě vyhláená rodinka na I. i II. stupni. Udělala jsem to, nevím jestli to bylo správné ale zabralo to. Počkala jsem si na něj. A to co mu řekla jsem radi psát nebudu...... ale v podstatě je to o síle. Ten kluk mi do očí řekl ty krávo, jen počkej .... u nikdy mého syna neobtěoval, ani on ani nikdo z jeho starích bratrů. Fyzicky jsem se ho nedotkla ale ty co mě znají osobně si to dokáou představit. Ale je klid ........ jenom pro jistotu, nelo o rvačky kluků a to , e jeden druhého nakopne a za 2 dny jsou zas nej kamarádi.
Trpaslíci mají v jednom Pratchettovi heslo:
"to, e saháte svému nepříteli do pasu znamená, e máte zuby ve výi jeho..........."
Teď jen, jak to ty dětičky naučit....? to je běh na docela dlouhou tra.
Není tady
Vem moc děkuji, chce se mne brečet.
Ono je to takto:
V první kole, která tutlá ve (a e tam je ikana velkých, co řeí i policie!!!!), to hodili na nás, e kdy ji nikdo nezavírá do skříně, tak to ikana není. Jenom modřiny(prý to má z aikido...a i tam řekla ta matka agresora, e tam posílám dítě naschvál), jenom polámaná pera, jenom zničené věci-oblečení...., jenom touchance, nadávání do cikánů, výsměchy... (protoe má tmaví kůi, ale cikáni nejsme). Pak přiel třetí hajzlík (musím tak napsat) a ten na ní vytáhl ulamovací vysouvací nů a říkal ji, e ji podřízne krk. Ten ale přede mnou utíkal ...toho jsem náhodně na ulici viděla samotného.....
kola má klasicky patné jméno, ale prý se změnila. Vechny matky se s ředitelkou domluvili, e to hodí na nás, protoe jsem s ní sama, kdeto oni ne. Já policii vola chtěla, kola ne.
Mne to poloilo, nebo by mne v ivotě nenapadlo, e to je moné. Ostatní rodiče mlčely! Prý jsem s ní sama, prý jsem sama agresivní a navádím ji, kdy jsem jednou hodila na kluka poznámku, e mu něco udělám, kdy nepřestane napadat mé dítě a pod-polámu ruce anebo ho skopu, jak on dítě!. Take ta opětovná ikana- dám té matce zkratku TH.., lhala...velemistr ve lhaní, ta tím ije!. Přitom dítě umravňuje tím, e ho denně stříská!!!!to matkám venku říkala. Má 4 kluky, 1 holku, ale má manelka, tak je vzorná matka.
Druhá-rozvedená...přistěhovalka-navrátiví se z Anglie si hrála na prachatou (kola furt potřebovala sponzorské dary, nebot se tam neustále kradlo!!!!prý...beton uplatila ředitelku), a třetí...přivdaná Ruska (ten, co chtěl podříznout...kola to uhrála nato, e to bylo mimo prostor koly, take se to koly netýká a po vyučování, take nic k řeení).
Já věděla, e kluci nepřestanou, tím, e jsme utekly jsme vyřeili ná problém....
Mé dítě bylo vdy nejmeního vzrůstu a není typ rváče. Zbytečně chodila rok na aikido, ani se nebrání. Zbytečně ji říkám, kam ho má nakopat a tak, aby si nikdy v ivotě na ní nedovolil...neumí to, není toho schopna. Být to já....el by domů jako ruina. Přesně vím kam, jak...a nic.
NO TH matka chodí vdy pro kluka. Já bych je musela zmydlit oba (a jak ráda!), tatínka nemáme (neplatič). Asi si tam přece půjdu počkat!
Ano, neuroloka říká, e to je i problém dítěte, e to snad přitahuje nebo co. Nevím, jak to z ní dostat, je ikovná, umí víc, ne jiné děti, tak nemá důvod si myslet, e je něco míň nebo co.
My ale ili 1,5 let s jejim otcem, u kterého se rozvíjela schizofrenie a v stádiu, kdy u byl nebezpečný, tak jsme utelky. To jí bylo 1,5-3 roky. Leda záitky z této doby ji činí, já nevím, submisivní. Mne to taky poznamenalo...doivotně. Já ale nevím, jak ji změnit. Obávám se, e tichá voda brehy mele, a a jednou snad vybuchne, co udělá?
Tato nová kola kadým rokem vyloučí děti, co chtějí ikanovat. Jen teď dokázat?, e to je pravda?
Bohuel, není zákona, co by přinutil TH matku, dát ho na testy, aby se ukázalo jeho pravé já. Máme demokracii! Já ji to navrhovala u v první kole, aby se dokázalo, kdo je agresor-zda my, nebo on. ODMITA cokoliv na toto tema.A kluk má tiky, neposedí 5 minut v klidu, vyruuje, vykřikuje, pikvoří se a pod. Prostě hyperaktivní.
PEtice...nepomůe....kdy rodiče ostatní nemají odvahy?
Tak jsem si říkala, přístě -okamitě doktor..ale co mne dá za papír na modřinu? a kdy ji zhodil, e si udřela hlavu...ale na zvracení ji bylo!
Obvolám dalí matku. Pomoc mne slíbila jedna pani ředitelka, zjistíme, proč musel odejít ze staré koly,ale to je ve, co ofic.mohu.
Této kole potíe dělat nechci (jakoe potíe), protoe tam chodí straně ráda, byla tam spokojená ,je dobrá, moderní... Nebýt tohoto, nic proti ni nemáme.
Tak zase napíu ředitelce.
Smutné, e to vůbec existuje. Pozor,má ve třídě spoluačku, která kvůli ikaně opakovala první! třídu Z. Holka dodnes na nervy ,ale vysloveně na nervy.
Není tady
Tak mi napadá, ale neviem, či to aj u vás máte, oslovi televíziu a nakrúti reportá o ikane, jej dôsledkov na vae diea, neochote riaditežov problém riei, ... o neopodstatnenej rasovej diskriminácii... atď, ale skúsila by som ete pár odborníkov (psycho, právnik, sociálka...), ako sa dá tento problém riei.
ijete v malom meste ?
Není tady
Tak, napsala jsem obsáhlý mail pani ředitelce, s těmi mylenkami, které se zde vyskytly a natvrdo!
Jsem z Prahy, na kola, kde se ikanuje u v druhé třídě Z a kola to tutlá (dětí mlátí i učitele, vybíjejí okna, 8-9třída) a ředitelka to veselé tutlá a dává si inzeráty do novin, jaká to není superkola je: Z Havelská ul. Ph1. Vyhnete se ji obloukem, kdo můete.
Ta druhá kola ... mají jenom 1 třídu. O té první bych točila hned, ale vůči té druhé nemáme nic...tedy jenom ted toho agresora...
Mohu se jenom modlit, e ho snad vyhodí? Prosit Manitua, pomooooooooc.
Upravil(a) Musim (25. 5. 2007 11:40)
Není tady
Musim napsal(a):
Tak, napsala jsem obsáhlý mail pani ředitelce, s těmi mylenkami, které se zde vyskytly a natvrdo!
Jsem z Prahy, na kola, kde se ikanuje u v druhé třídě Z a kola to tutlá (dětí mlátí i učitele, vybíjejí okna, 8-9třída) a ředitelka to veselé tutlá a dává si inzeráty do novin, jaká to není superkola je: Z Havelská ul. Ph1. Vyhnete se ji obloukem, kdo můete.
Ta druhá kola ... mají jenom 1 třídu. O té první bych točila hned, ale vůči té druhé nemáme nic...tedy jenom ted toho agresora...
Mohu se jenom modlit, e ho snad vyhodí? Prosit Manitua, pomooooooooc.
Vytlač si ten e-mail a uchovaj ako dôkaz.
PS: V kopii si to mala posla na ministra. Ale to môe aj teraz. Drím palce, nech sa to poriei k vamu dobru.
Upravil(a) Mafia (25. 5. 2007 11:41)
Není tady
Diky, počkám, zda ho kola náhodou nevyloučí anebo jaká bude reakce a pak to vechno polu i na ministra.
To jsem ostatně ředitelce psala, obrátím se kamkoliv, abych přinutila tu matku nechat kluka vyetřit. Jestli nae psycholoka říká, e kdy má tiky (to u měl v prvním ročníku), tak nějaké nervové postiení tam bude.
A pozor, děti mají ve třídě skutečně postiené dítě (Downův sydrom) a chovají se k ní hezky, a a tak, e se o nich natáčelo pro účely konference a dalí koly, jak se integrovala (chodí tam s pomocnicí). A e se to dítě chová, jak se chová, ale zlá není a vichni ji chápou a pomáhají jí.
Ale agresor je fakt zákeřný a zlý, zlomyslný a le! Má to schválené z domu!
Není tady
Musim: Pravda taky je, e utíkat před agresorem, to asi není to pravý ořechový. Co jsi tím dceru naučila? e pokud se setká s bezprávím, má raději uhnout z cesty. e nemá smysl se bránit ... Zkusila bych to probrat s psychoterapeutem, co se dá dělat. ... Za sebe stejně říkám, e bych to řeila jako MíaII, tedy počkala bych si na toho smrada... maminka s ním pořád ve kole není ... a to i kdybych si měla vzít půlden dovolený, abych ho umravnila, tak to by za to stálo ... a co bych mu řekla, to by si taky za rámeček nedal .... Si pamatuju, jak jsem jednou potkala malýho kluka (tak 8 let), za ním tři "kamarádi", který do něj strkali, kopali....jak jsem tak la kolem, tak toho nejhorího sígra jsem chytla za flígr a houkla na něj Co to dělá? Co si myslí? Jetě jednou a uvidí, e tě přerazím! ... od tý doby jsem je viděla spořádaný...doufám, e to nebylo jen přede mnou ... moná to nebylo správný, ale někdy lze někomu domluvit pouze silou. Zvlá je-li on sám ducha mdlého a nic jiného na něj neplatí. (Mmch mám takovýho souseda, edesátníka, jeho pes nám pořád napadá naeho psa...chlápek místo aby se omluvil nebo aspoň drel hubu, na mě ječí, řve, mlátí kolem sebe vodítkem a několikrát to vypadalo, e mi ji flákne...ne jsem začala řvát já...to se pak stáhnul....je fakt, e mě přiel podpořit brácha...Soused je taky tupec a platí na něj jedině hrubá síla.)
Není tady
No, pschyloloka to nahrává na tema, e kluk nevhodně vyjadřuje svůj zájem o ni -jako holku(jakoe se mu líbí)! Ona to připustí, dejme tomu to tak můe být. Já vím, e to není pravda, ale nechceme, aby uhýbala. I neuroloka říká, e to třeba dítě přitahuje anebo si pak bude myslet, e se jí to furt bude dít. Já byla fakt bojovní typ, naopak, u v první třídě jsem dostala rákouskou, e jsem no, uhodila holku. Ale měla vi a dali ji sedět za trest vedle mne. Proto u holky nebiji...jenom kluky....
Já ji vysvětluji ,e se stačí jenom 1x mu postavit, nakopat ho a on si u nic vůči ní nedovolí.
Mám cuky skutečně ho zmlátit, ale jestli ho matka mlátí denně, je vůči tomu imunní - chápe? Mne by bylo jako dítě více poloilo psychické pitvání a rozebírání, ne bitka. Za tu jsem jenom víc nenáviděla a pamatovala si to! A just udělala zas to samé! A on dělá to samé.
JUST to udělá zas a víc. To řekl jetě ve staré kole. Jdu si shánět nějakého kulturistu???? nebo ukrajince???
Není tady