3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Chtěla bych v prvé řadě napsat, e doposavad měli nai 2 synové těstí na učitele.Vzhledem k tomu, e se u nich daly dopředu předpokládat problémy s učením, proběhl začátek výborně. Nejsou ádní premianti, ale je to celkem v pohodě.
Obzvlá starí syn (4.třída) má tak supr třídního učitele, e mám dojem, e by ho měli určitě naklonovat a poslat do kadé koly v ČR aspoň 2 exempláře, protoe toto je něco co jsem nezaila.
Obyčejná kola, s plánem Z (tedy ádné alternativní metody), a v rámci moností opravdu supr výuka.
Ale čím dál víc zjiuji, e to je opravdu záleitost učitele, nikoliv koly nebo systému výuky (obecná kola, waldorfská kola....).
Mladí syn má ve 3 třídě (tedy od září) dostat obávanou učitelku, starí syn ji měl vloni na VV, a stačilo mu to, aby z ní byl znechucen, a tím pádem i z předmětu VV. Je to paní, která si libuje v poniování a zesměňování áků, nikdy se neusměje, ve zkritizuje, a hlavně nesnáí kluky. Znám ji jen od vidění, ale slyela jsem o ní od kluků a dost na to abych měla u teď hrůzu z dalích 3 let, kdy bude poniovat mého mladího syna jako jeho třídní učitelka.
Mám z toho dost hrůzu. Kluk je ve kole hodný, ale má problémy s pozorností (LMD a dyslexie), a tato paní učitelka rozhodně ádný papír z PPP nebere v úvahu. Nepotřebuji pro něj ádné úlevy (doteď je kluk taky neměl), ale nelíbí se mi přístup, jaký má k ákům (spec. ke vem klukům) celkově. Mně tahle p. učitelka hodně připomíná některé totalitní učitelky, co jsme měli na základce před čtvrt stoletím.:(Sice jsme taky přeili, ale křivdy ze základky si s sebou nesu dodnes.
Chtěla bych se zeptat, jak vy ostatní vycházíte s učiteli svých dětí, jak jste spokojení...?
Není tady
Do třetí třídy jsme byli naprosto spokejení - syn i já. Od letoka dostal - tak jak píe ty - obávanou učitelku. Měli z toho hrůzu u od června přes celé prázdniny. Snaila jsem se ho utěit, e to nebude tak zlé, e bude jejich třídní, take taková druhá máma ... No, spletla jsem se. Je to jako noční můra. tobě a synovi přeju hodně těstí a pevné nervy.
Není tady
Vlaďko,
a jak to kluk zvládá? Museli jste u něco řeit?
Jak znám mue, ten tam vlítne při prvních známkách ikany z učitelčiny strany (taky si uil v dětství s učitelkou své)...uvidíme
Není tady
To buďte rády, e máte děti zatím na prvním stupni. Na druhém se učitelé mění kadou hodinu. A to je teprv masakr. Take drím
V prvním pololetí měla dcera učitelku, která si na ni zasedla . Hrozila jí čtyřka ze zeměpisu, ale ukecala to alespoň za 3. Pak na rodičáku za ní zaskočil manel, zalichotil a dcera má najednou jedničku. To je obrat!!!
Není tady
S takovou učitelkou nic nevyřeí. Syn má smůlu nebo těstí, já nevím, e je ve třídě, o které od začátku docházky vichni učitelé tvrdí, e tak inteligentní třídu jetě neučili. Je tam větina kluků a fakt skoro samé jedničky. To se nechci chválit, jenom v tom troku vidím problém, který paní učitelka nedokáe zvládnout. Děcka jsou s prací brzy hotové, minulá učitelka jim vymýlela práci navíc, tahle zřejmě ne a kluci se nudí a nesedí v pozoru. Neustále máme poznámky (nejen syn) o nepozornosti, běhání po třídě, po chodbě - podotýkám o přestávce samozřejmě.
P. učitelka je prostě neoblíbená, nedokázala si za celý rok získat ani lásku, ani respekt a bohuel to budeme muset vydret jetě přítí rok, ne odejde syn z prvního stupně. Ani učitelka nedoporučuje klukům jít na gympl, protoe s "takovým chováním" to prostě nejde. Nevím co s tím, prostě poznámku podepíu, řeknu u to nedělej a končím. Na kadé schůze probíráme ne prospěch, protoe to není potřeba, ale dostáváme hodinové kázání o tom, jak se děti chovají. Podle mě se chovají úplně normálně. Jestli jsou vichni skutečně tak inteligentní, zřejmě se ta nashromáděná energie nevyuitá v hodině, musí vybít někde jinde a paní učitelce to vadí. Místo aby je vypustili na zahradu, kterou mají za francouzkým oknem, je drí ve třídě a pak si stěuje. Jasně e to určitě není jednoduché, já bych učitelku dělat nemohla. Ale pedagog by na ledacos měl být připravený.
Není tady
Petra33 napsal(a):
To buďte rády, e máte děti zatím na prvním stupni. Na druhém se učitelé mění kadou hodinu. A to je teprv masakr. Take drím
![]()
![]()
V prvním pololetí měla dcera učitelku, která si na ni zasedla . Hrozila jí čtyřka ze zeměpisu, ale ukecala to alespoň za 3. Pak na rodičáku za ní zaskočil manel, zalichotil a dcera má najednou jedničku. To je obrat!!!
Buď ráda, e jste ukecali trojku. Starí syn v deváté třídě dělal opravky ze zeměpisu.
Není tady