Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 25. 5. 2007 15:37

avalonka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Jaký čajíček??

ty brďo Megg, to já kojim po 2-3 hodinách celý den i noc - šílený. Ty se máš, Terinka tě šetří smile

http://lilypie.com/pic/080125/ivPB.jpghttp://b1.lilypie.com/33HPp1/.png

Není tady

#27 25. 5. 2007 15:56

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Avalonko, máš hodně malinké miminko. Z toho, co vím já. Existuje přední mléko na žízeň. To mimi pije krátce a pak zadní mléko na hlad. Zpočátku se kojí i dvacet minut, pak dostane saveček sílu, že za pět minut si vyzunkne svoji dávku. To je taky v pořádku.

Mě nebavilo věčné sterilování všeho. Velká horka jsem řešila vodou pro kojence, kterou jsem nabízela po lžičkách. Jinak se klidně i co hodinu dala najít vhodná lavička nebo místo kde se dalo diskrétně kojit a mě to přišlo hodně pohodlné, protože jsem to měla pořád s sebou.

Malá se nikdy na savičku nenaučila. Pití je u nás doteď problém, protože z půlky štáv se osypala apůlka jí nechutnala.

Osobně se na to dívám tak, že do začátku příkrmu další tekutinu nepotřebuje a pak bych opravdu zkoušela vodu a nebo neslazené čaje. Je to tázka zvyku. U nás se začlo sladit ovocným cukrem - glukopurem, protože jinak opravdu nic nepila. Prostě to má tak v sobě nastavené.

S druhým mimi na to půjdu fakt stejně. Myslím, že pro zdravý vývoj čajík z fenyklu nebo čistá voda neuškodí. Granule nebo ředěné šťávy vezmu na milost, jen když mi to neprojde a nebo když začnu s příkrmem.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#28 25. 5. 2007 22:18

Lenina2
Babinet Klub

Holky a z čeho dáváte miminkům pít. Máťa byl do 6ti měsíců opravdu jen kojený, teď dávám příkrmy ze lžičky a zkouším mu dávat čaj nebo vodu z avent učícího hrnečku s takovou bílou měkkou hubičkou a zkusila jsem i klasickou savičku - dudlík, ale Máťa to netahá a když mu náhodou něco nateče do pusy, tak to zase pustí ven. Je teda fakt, že kojím stále a často, tak mu asi ten čaj nechutná nebo nevíte, jak ho to naučit?

http://lb5f.lilypie.com/g31Yp1.png
http://lb3f.lilypie.com/0Cgop2.png

Není tady

#29 25. 5. 2007 23:48

Lenule
♥------
Místo: Tábor

Holky, jestli můžu jako nováček. Máme už 4 poklad a poprvé kojím ještě v 7 a půl měsíci. Čajdu děti potřebují nejen jako pitný režim, ale i jako přípravu na něco jiného než je jen mléko. Hodně dětí se učí mamku v noci "ceckat" a když jim podstrčíte čaj hodně často se odnaučí v noci vstávat tak často. Nehledě na to, že taky mají žízeň. To, že ze začátku se na čaj netváří je normální. Musí si zvyknout na jinou chuť. Lahvičku při kojení používám pouze na čaj a nedělá nám to problémy a ani nedělalo.
Čaj používáme granulovaný Hami, Sunárek nebo Hipp ale jen fenyklový a nebo pro celkovou pohodu. Taky zastávám názor, že v dnešní době by na trh nedali nic špatného a to od tolika firem.albert

Není tady

#30 26. 5. 2007 22:22

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Lenino zkus z bílé hubičky nejprve odstranit tu membránu aby to trochu samo teklo, aby zjistil k čemu to je...

Lenule, jáí firmám nevěřím, jim jde o zisk. Jak jinak si vysvětlit, že na pití pro děti je napsáno bez konzrvantů a barviv a při studiu složení najdeš barvivo betakaroten a podobně....Já vím že betakaroten je v pohodě, ale to tvrzení mi vadí. Firmy chtějí především prodat.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#31 26. 5. 2007 22:33

Lenule
♥------
Místo: Tábor

Je to možné, ale dneska se pro prcky vše tak kontroluje, že mi to někdy přijde až nenormální. Vlastníme velkoobchod s kojeneckým zbožím a to si nedovedete představit, co se kolem některých věcí musí. Nehledě na to, že mám nejstarší děcko 18 let a nejmladší 7 a půl měsíce (takový naše překvápko) aza ty roky se vše měnilo azase vracelo a to všechno několikrát.
Ale fakt je, že kontrola potravit pro nejmenší je maximální. A to i naše děcká doktorka říká, že je to v pořádku. Jelikož jsem dost vytížená a nemám moc času (momentálně sháním hospodyni)  vlastně pořád používáme hotovou stravu na polední přikrmování a to po poradě s lékařkou, která mi potvrdila, že dnešní příkrmy jsou plně kontrolované a hlavně vyvážené.dudlik

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí