18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zuzina napsal(a):
Tak ohledně vlivu kojení na alergie u snad proběhla nějaká studie. říkala to i moje doktorka. Pokud mám matka dispozice k alergiím, pak můe dojít k přenosu na dítě. Nestudovala jsem to podrobně, take nejsem schopná vysvětlit mechanismus. Ovem proti přírodě mi to tedy nepřipadá. Neviděla jsem ,e by třeba roční hříbě nebo těně přiběhlo k matce a chtělo mléko
Ale to, ze clovek je rarita a jako jediny druh savce na svete pije mleko jinych savcu (kravske, kozi mleko) to je v souladu s prirodou? Kdo teda urcuje co je normalni? Hm, v tomto pripade asi mlekarensky prumysl. Jinak prosim, trochu zdrave logiky do toho uvazovani.
Není tady
eva4444 napsal(a):
Mám zkuenost s kojením 2,5 roku, odstavení proběhlo bez scén a řevu malého. Prsa se mi nalívala dosti bolestivě a po 4 dnech, tak jsem malému zase kojení dala, proto jsme odstavení zvládli a na několikátý pokus.
Doporučuje se kojit do 2 let, doporučuje to světová zdravotnická organizace.
Plánovala jsem kojit 2 roky od začátku, pak jsme to o půl roku jetě prodlouili... a nelituju. Kojení mělo pro nás jen samé výhody a ani jednu nevýhodu.
Výhody:
Mléko vdy a vude po ruce.
Při nemoci, kdy dítě nic nechce jíst, mělo alespoň mléko.
Imunita se buduje stále a mlíko v tom pomáhá tak dlouho jak kojíte.
Uetřila jsem několik tisíc Kč (i kdy jsem kupovala UM na večerní kae).
Nenahraditelný kontakt s dítětem.
Dítě se vdy při kojení okamitě uklidní, a u je nemocný, nebo ho něco bolí po pádu.
Kdy jsem ho chtěla uspat na neobvyklém místě např. na koupaliti, tak u prsu usnul, jinak ne.
Dítě spí stále se mnou v posteli a nějak mi to nevadí a nevidím důvod, proč to měnit. Ná taka je často v noci v práci a i já se tu sama v posteli v naem starém době bojím, tak to bych neudělala ani sobě, abych spala sama a nechala dítě v jiné místnosti.
Mluvis mi z duse. Ja jsem malou kojila 2 roky a citim to taky tak.
Není tady
eva4444 napsal(a):
Martinko, já jsem kojila jen do 2,5, mám podobný názor, i kdy do 5 let mi přijde dlouho, ale nic proti. Pořád čtu radi názor, e někdo kojil do 5 let ne názor, e kojení po 6 měsících věku nemá na dítě dobrý vliv i kvůli alergiím. To je naprosto názor proti přírodě.
Souvislost mezi délkou kojení a chutí dítěte k jídlu bych nehledala. Já jsem dlouho kojená nebyla a do puberty jsem se normálně nenajedla a byla jsem vdy skoro nejmení a určitě nejhubenějí dítě z ročníku. Moje dítě vybíravé není.
K tomu jen, e to vidím tak, e kojit se má dokud chce matka i dítě, myslím si, e se to nějak naplánovat moc nedá, některé děti se samy odstaví třeba v 9.měsíci a u prso nechtějí. Do 5 let se mi to zdá jako extrém, nelíbí se mi to - ale proti gustu...
Alergie- Myslela jsem si, e jsou na to nějaké studie, e alergeny pak přechází z mlíka. I kdy malá má atop.ekzém (po tatínkovi, on jej měl hodně hodně silný a ač u větiny populace vymizí tak max.do těch 17 let, tak on jej má dodnes) a nijakého vlivu kojení po 6.měsíci jsem si nevimla.
Není tady
To nevím jak dlouho budu kojit, nejspíe podle potřeby Matýska.
Není tady
chtěla bych kojit co nejdýl. jednak si myslím, e je to pro dítě zdravotní přínos a pro mě je to zase finančně výhodné
Helča2 napsal(a):
Zuzanku taky jetě kojím. Zatím nepočítám s odstavováním, ale tak za půl roku bych to chtěla zkusit ( pokud se do té doby neodstaví sama ) .
Tak si tak čtu rok staré téma a odstavení kojení se nekoná bohuel dodnes. Stále kojím. Zuzanka se nechce vzdát. No, ale mě to nijak zvlá nevadí, tak uvidím,jak to půjde dál
Upravil(a) Helča2 (3. 6. 2009 21:38)
Není tady
udajne NEJNOVEJSI STUDIE O prospesnosti delky kojeni
ahoj holky, mam kamaradku jejiz otec je pediatr. sama jsem pomerne prirodne zalozena, co se tyce starani se o sebe i miminko, takze se do debat radeji nepoustime, neb tady zakonite narazime. preci jen se ale obcas stretrneme. Jako o vikendu, kdy mi oznamila, ze ji otec predal nejnovejsi studii - jen s namahou jsem se ovladla. Pry je kojeni prinosne pro dite pouze do 8 mesicu veku (nutricni latky) a pro matku do roka (prevence proti rakovine prsu a dalsi). Delsi kojeni je pry pouze psychologickou zavislosti matky (!). Studie pry vychazela z rozboru mlrka, pricemz prave po roce uz mleko pry neobsahuje dostatek latek a matku kojeni v podstate ohrozuje (prinejmensim vzcerpava), protoze ji odvapnuje.
No tak to je myslim revolucni kravina!
Ona kamaradka sama kojila jen par tydnu - pry nemela mleko - tady se fakt drzim okridlene teorie moji PA "uz jste videli kravu, ktera by nemela mleko?" aneb vse je vetsinou jen v technice kojeni.
Sama jsem toho nazoru, ze kojit proste budu, dokud nas to obe bude bavit - psychickou zavislost nevylucuji, uprimne ale mam za to, ze jsou i zavislosti prospesne!
hezky vecer vsem!
Není tady
Tak já osobně si myslím, e na té studii, tak jak je tu prezentována, něco bude. Po tom 6M u je s přibývajícíma příkrmama kojení jen doplněk a to spí kvůli imunitě ne kvůli nutriční hodnotě. Ale stejně studie nestudie...kadýho věc, jak dlouho bude kojit nebo nekojit
Lenko teorie tvé PA je ovem neskutečná srovnávat lidský mechanismus kojení s kravím dojením a kojením mláďat..paní je jistě pička ve svém oboru
I kdy sama pořád kojím a zatím budu, fakt nechápu tenhle kojící fanatismus..úplně mě to zvedá ze idle
Mě se u prvního dítěte kojení nezdařilo.10,5 měsíce jsem mléko odstříkávala. A teď u druhéhé kojím v pohodě. Chtěla bych kojit,tak do roka. Ale bohuel to nepůjde. Asi budu muset v půli roce do práce, tak nevím, jak to odstavení malej zvládne, kdy nechce ádnej dudlík.
Není tady
mishasha napsal(a):
Tak já osobně si myslím, e na té studii, tak jak je tu prezentována, něco bude. Po tom 6M u je s přibývajícíma příkrmama kojení jen doplněk a to spí kvůli imunitě ne kvůli nutriční hodnotě. Ale stejně studie nestudie...kadýho věc, jak dlouho bude kojit nebo nekojit
Lenko teorie tvé PA je ovem neskutečná srovnávat lidský mechanismus kojení s kravím dojením a kojením mláďat..paní je jistě pička ve svém oboru
I kdy sama pořád kojím a zatím budu, fakt nechápu tenhle kojící fanatismus..úplně mě to zvedá ze idle
myslim, ze by ses docela divila, je to predsedkyne unie porodnich asistentek.
proc nesrovnavat mechanismus kojeni jednoho savce s kojenim jineho savce?.)
a tvoje kojit - nekojit, tak to souhlasim - kazdyho vec. tak proc pak pises kojici fanatismus....
Není tady
já jsem tuto debatu četla ráda a koukám kam a jsme se dostaly Leniii a prosimtě, co e je ta revoluční kravina??? mě osobně studie příjde velice rozumná
já osobně kojím, ale teorii, e "kojit prostě budu" bych si nelajskla ani po dvou dětech .. k názoru PA teda snad ani se nedá vyjádřit, jen snad jestli by nechtěla přijít mezi nás a dávat teda rady holčinám, co tu kojit nemohly z x důvodů snad jí unie dala toliko zkueností
Není tady
Já Zuzanku kojím jetě 2x za den,sice jsem si říkala nejprve do roka, pak do dvou .... no,ale Zuzanka se nevzdává , mě to nijak zvlá nevadí. Nae doktorka mi říkala,a klidně kojím dám,e mlíčkem dostává ode mne obranné látky. A musím napsat,e kromě nějaké zimní rýmy po plavání nebyla jetě nemocná .
Syna jsem kojila jen do 6.měs, s příkrmama se odstavil sám ( byl velký jedlík ), je mu 12,5 roku a měl ve 2.letech netovice a jinak NIKDY nemarodil . myslím,e na tom kojení přeci jen něco bude
Není tady
Zdravím, já mám 8 měsíčního chlapečka a od 6. měsíce přikrmuji. Myslím, e nejlepí je kojit a postupně tak od půl roka začít přikrmovat. Na stránkách kojeneckavyziva.cz je docela dost dobrech tipů a přijdou mi ty věci rozumný. Prostě kadá to máme s kojením jinak, take se nedá říct, e jedno je patný a druhý dobrý
Není tady