18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky, já chtěla kojit, do té doby jak by to lo, ale Kačka u se odstavuje sama. Kolikrát ode mě ani nechce. U kojím jen z jednoho prsa, v tom druhém mlíčko prostě zmizelo a u mizí i z toho prvního.. A jen jednou denně, páč víc tam toho neni..
Není tady
Tak mi dneska hovorila sestra co zazila jej svagrina...bola u nej na navsteve jej kamaratka s asi trojrocnym synom a este koji a scena pred vsetkymi, ked maly chcel napit, zacal spievat pesnicku slovensku: Chcem sa z teba napit, saty odhod prec..a isiel tanecne k nej a zacal jej odopinat bluzku tak to uz je fakt moc si myslim
pocula som ze ked dieta povie mami daj mi prso tak je najvyssi cas dieta odstavit
Není tady
stvorlistok napsal(a):
Tak mi dneska hovorila sestra co zazila jej svagrina...bola u nej na navsteve jej kamaratka s asi trojrocnym synom a este koji a scena pred vsetkymi, ked maly chcel napit, zacal spievat pesnicku slovensku: Chcem sa z teba napit, saty odhod prec..a isiel tanecne k nej a zacal jej odopinat bluzku tak to uz je fakt moc si myslim
pocula som ze ked dieta povie mami daj mi prso tak je najvyssi cas dieta odstavit
Tak to je masakr
Není tady
Ahoj Zuzi,jak se má? Ráda tě tu vidím!! tak jsi měla pravdu, obávaná matura za mnou a ani to nebolelo!!
Není tady
Pinky - rob ako to citis, podla mna pol roka je idealna doba, v porodnici ked som sa na to pýtala mi povedali, e pol roka to ma vyznam potom u ani velmi nie, potom to u nema tie ochranne funkcie atd...ale samozrejme je to na kadej matke kolko chce svoje dieta kojit pokial mlieko ma, ja nekojim u od dvoch mesiacov a problemy ziadne nemame nastastie, nerobi mi problem mlieko urobit, je to pre mna pohodlnejsie a rýchlejsie ako kojenie dost som s as nim natrapila malý je ovela kludnejsi odkedy je na UV.
Není tady
stvorlistok- no ak sa to ozaj stalo tak to nemalo chybu to je u nechutný brutal podla mna..nie trojrocne by som u teda nekojila ani za nic
Není tady
Mám zkuenost s kojením 2,5 roku, odstavení proběhlo bez scén a řevu malého. Prsa se mi nalívala dosti bolestivě a po 4 dnech, tak jsem malému zase kojení dala, proto jsme odstavení zvládli a na několikátý pokus.
Doporučuje se kojit do 2 let, doporučuje to světová zdravotnická organizace.
Plánovala jsem kojit 2 roky od začátku, pak jsme to o půl roku jetě prodlouili... a nelituju. Kojení mělo pro nás jen samé výhody a ani jednu nevýhodu.
Výhody:
Mléko vdy a vude po ruce.
Při nemoci, kdy dítě nic nechce jíst, mělo alespoň mléko.
Imunita se buduje stále a mlíko v tom pomáhá tak dlouho jak kojíte.
Uetřila jsem několik tisíc Kč (i kdy jsem kupovala UM na večerní kae).
Nenahraditelný kontakt s dítětem.
Dítě se vdy při kojení okamitě uklidní, a u je nemocný, nebo ho něco bolí po pádu.
Kdy jsem ho chtěla uspat na neobvyklém místě např. na koupaliti, tak u prsu usnul, jinak ne.
Dítě spí stále se mnou v posteli a nějak mi to nevadí a nevidím důvod, proč to měnit. Ná taka je často v noci v práci a i já se tu sama v posteli v naem starém době bojím, tak to bych neudělala ani sobě, abych spala sama a nechala dítě v jiné místnosti.
Není tady
Straně ráda bych kojila co nejdýl to jde, ale začínám o mlíčko nějak přicházet, ani bych věděla proč. Mamča kojila mě do roka a bráchu rok a půl. Bráchu to pak nelo odnaučit a jak píe ty, sápal se na ní vude - v autobuse jí začal rozepínat halenku a doadoval se mlíka a nedal si vysvětlit, e u není:-)))kolikrát se mamča pěkně potila a červenala:-)
Ale zase jsme nebývali nemocný a měli pořád takovou tu zdravou barvu:-)
Není tady
na www.kojeni.net jsem cetla z ekdyz uz nekdo chce odstavovat po pulroce co nejdrive, tak spis pockat v 8,9.mesici, ze v 6.mesici to dite mleko potrebuje, uci se na prikrmy a mleko je jeho zachytny bod, ... melo by umelou (to je nove), prikrmy nove atd... takze asi tak to vidim i ja...
Není tady
Tak já začínám odstavovat od roka. V roce jsem koupila sunar, Marky je ted 14 měsíců a sunárek miluje a občas jetě i kojíme. Ale to je spí moje psychika, e jetě já to nechci ukončit.
Není tady
dui, ale od roka uz mliko neni uplne nutne ze? pry od roka staci mlecne vyrobky atd...
Není tady
Kamchi, starího kluka jsem kojila 14 měsíců, sám se odstavil a nechtěl mlíko ádný. A tak jsem do něj cpala aspon mléčný výrobky,ale občas nechtěl kai, někdy jogurt. v tom sunaru jsou navíc vitamíny, tak mám takovou tu jistotu,e jí nic nechybí.
Upravil(a) dusička (20. 5. 2008 21:45)
Není tady
Zuzanku taky jetě kojím. Zatím nepočítám s odstavováním, ale tak za půl roku bych to chtěla zkusit ( pokud se do té doby neodstaví sama ) .
Není tady
Taky kojím. Kamchi, alespoň co nám říkali pediatři ve kole, tak by mělo dítě vypít 0,5l mlíka denně........ nepočítám mléčné výrobky( jogurty atd.)
Já u bych i pomaličku kojení nechala, ale nae mládě nechce ádné umělé mlíko a kravské jí zatím dávat nechci. Kromě toho veobecně moc jídlo nechce, take mám radost, e má alespoň tady toto. Jedna paní ze kolky mi říkala, e do dvou let kojila a její holky taky nic moc nechtěly, kdy přestala začaly jíst vechno, tak snad to tak bude i u nás
Není tady
Ja uz si to ani neviem predstavit, mlieko som stratila kojila som necele tri mesiace, ale musim sa priznat, ze robenie umeleho mlieka bolo pre mna pohodlnejsie, raz- dva urobene vypite, kým s kojením sme sa trápili aj hodinu a po 10 minutach bol zase hladný a teraz je to uz uplna pohoda, mlieko pýta 2 x denne, pije uz kravske takze je to fajn, ale v porodnici mi povedali, ze pol roka a potom to uz nie je take podstatne dieta ma vitaminy z tuhej stravy, takze sa priklanam k nazoru Pinky
Není tady
Já jsem slyela názor, e kojení je pro dítě to nejlepí v prvním půl roce ivota, ale nadále to nemá ji cenu.. Ba naopak to pro dítě nemá dobrý vliv. Týká se to alergií apod.
Já měla v plánu u Nely kojit půl roku.. Nakonec jsem kojila 3 měsíce.. Pokud budu mít dalí dítko, tak opět jsem názoru půl roku a pak odstavení. No jo, ale člověk míní - ivot mění
Ale rozhodně mi přijde dost divný, kdy si přiběhne batole na pískoviti k mamce spí k prsu a ta vykasá halenu ke krku.. I děti okolo třech let s dudlíkem jsou pro mě mimozemani
Není tady
Vidím tady, e světová zdravotnická organizace doporučuje kojit do dvou let. Já jsem zase četla půl roku. Mám pocit, e se můe napsat cokoliv a je na kadé z nás ke které variantě se přikloní.
Není tady
Nedávno jsem se bavila s kolegyní v práci, která má 8-letou dceru.
Hodně mě překvapilo (POZITIVNĚ), e kojila do 5-ti let!!!
Dcera si prý dala knedlo-vepřo-zelo a pak jetě mlíčko.
Přestala kojit a ve chvíli, kdy dcera řekla "mlíčko u nechci" a to si myslím, je ten pravý čas. :-)
Podle mě je to úasné, i kdy Vy vichni jak jsem četla máte úplně opačný názor.
Není tady
Martinko, já jsem kojila jen do 2,5, mám podobný názor, i kdy do 5 let mi přijde dlouho, ale nic proti. Pořád čtu radi názor, e někdo kojil do 5 let ne názor, e kojení po 6 měsících věku nemá na dítě dobrý vliv i kvůli alergiím. To je naprosto názor proti přírodě.
Souvislost mezi délkou kojení a chutí dítěte k jídlu bych nehledala. Já jsem dlouho kojená nebyla a do puberty jsem se normálně nenajedla a byla jsem vdy skoro nejmení a určitě nejhubenějí dítě z ročníku. Moje dítě vybíravé není.
Není tady
Marti: to je ale o zvyku, ale ne o tom, ze by to mleko davalo vyzivu, rika se ze po dvou letech uz tu vyzivu opravdu nema jakou ma mit.. ja to vidim opradu tak do 8.-9.mesiced veku male... v pulroce najedeme na prikrmy a cetla jsem na www.kojeni.net ,ze to dite potrebuje u tech novinech neco co zna - zachytny bod, tj.kojeni, ale pak az se navykne na prikrmy, tak se muze zkusit pomalu odstavovat - postupne... protoze zase pry kolem 10.-12.mesice zacina byt dite zavislacek na mamince a tezko se odnauci kojeni... co je pravdy na tom, nevim, ale prijde mi to s temi prikrmy logicke, tak uvidime...
Není tady
eva4444 napsal(a):
Martinko, já jsem kojila jen do 2,5, mám podobný názor, i kdy do 5 let mi přijde dlouho, ale nic proti. Pořád čtu radi názor, e někdo kojil do 5 let ne názor, e kojení po 6 měsících věku nemá na dítě dobrý vliv i kvůli alergiím. To je naprosto názor proti přírodě.
Souvislost mezi délkou kojení a chutí dítěte k jídlu bych nehledala. Já jsem dlouho kojená nebyla a do puberty jsem se normálně nenajedla a byla jsem vdy skoro nejmení a určitě nejhubenějí dítě z ročníku. Moje dítě vybíravé není.
Tak ohledně vlivu kojení na alergie u snad proběhla nějaká studie. říkala to i moje doktorka. Pokud mám matka dispozice k alergiím, pak můe dojít k přenosu na dítě. Nestudovala jsem to podrobně, take nejsem schopná vysvětlit mechanismus. Ovem proti přírodě mi to tedy nepřipadá. Neviděla jsem ,e by třeba roční hříbě nebo těně přiběhlo k matce a chtělo mléko
Není tady
NOvia: co to je estevila? jak jsi psala????
Není tady