18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
v sobotu se vdávám a ráda bych si co nejdříve pak vyřídila vechny právní náleitosti. Můete mi prosím v bodech popsat, co vechno mne čeká?
Předem moc díky!
Není tady
no nejdulezitejsi je si nechat zmenit jmeno a stav(vdana ) na obcance a jmeno na vsech dokladech,jako ridicak zdravotni karticka a tak.....
jinak gratulu preju krasnou svatbu a malo nervozity i kdyz ta k te svatbe patri
Není tady
Určitě zajít jetě do banky, pauál, a pas, pokud pojedete na dovolenou
Není tady
Dík a co dál? napadají mne: podpisové vzory, platební karty, ivnostenské listy, změny stanov (vedu občan. sdru.)? U těch stanov - musím to hlásit na MFČR? Sociálka? Finančák? No to nemůu zvládnout :-(
Není tady
První je občanka,bez ní nezmění třeba nic v bance.A pak vechno postupně jak to bude potřebovat.Já jsem 8 měsíců po svatbě a něco jetě nemám změněno,protoe jsem to nepotřebovala.
Není tady
Proste vsechno, na cem mas jmeno. A co nejdriv, pak se ti muze stat, ze neco budes potrebovat rychle vybavit a reknou ti, ze tve jmeno na obcance nesouhlasi s jmenem v jejich databaze a konec. Vetsinou na uradech moc vstricni nejsou.
Není tady
Ve vetsine instituci je potreba nahlasit zmeny udaju do 30 dnu. Da se toho spoustu vybavit ale taky postou. Treba na financak jsem napsala na papir, ze zadam o zmenu jmena z duvodu snatku a pridala jsem kopii nove obcanky a oddaciho listu a poslala. Za 2 tydny mi prislo potvrzeni, ze je to zmeneno.
Není tady
Tak aspoň, e jde spousta věcí vyřeit takhle rychle a potou. Díky za info! Zítra do toho bouchneme, take jdu dodělávat poslední přípravy.
Není tady
Ahojky, tak co, jak dopadla svatba?
Není tady
Ahoj,
Ufff :-D Je to za námi! Včera jsme se vrátili z třídenní polosvatební cesty (tu velkou plánujeme na podzim, pěkně hodíme bágly na záda a tradá někam daleko :-))))) Světe div se, svatba dopadla dobře! Vzali jsme se, ač jsem snoubence pěkně potrápila, nebo´t jsem dlouze váhala a pak se jetě "jako" zeptala svědkyně: "Mám?" Cela kaple propukla ve smích včetně oddávajícího :-))) Rodinná večeře byla trochu divná (bylo nás málo, s čím se počítalo, ale nepočítalo se s tím, e se jednotlivé strany nebudou spolu moc bavit), ale mezitím se rozbíhal (s velkou pomocí naich přátel a mého pěveckého sboru) raut na zahradě zámku - dokázali to rozjet sami, take my kdy jsme přijeli z večeře, tak hrála kapela, jedlo se, pilo, tancovalo... Měli pro nás jetě připravený program, take zábava pokračovala v plném proudu. V devět večer se strhla pěkná bouřka, nanosili se stoly dovnitř a jelo se dál. Jsme ráda, e přes den ten dé´t počkal, ale e přeci jen nám naprela fůra těstí. tak to má být.
Bylo pár zmatků, ale ve se operativně vyřeilo na místě. Jetě mi spousta věcí nedola. Ale dnes u začal kolotoč. Byla jsem si vyzvednout Oddací list, zítra zkusím občanku. Taky jsem se u pákrát musela podepisovat novým jménem a vřele doporučuji si to někde dopředu vyzkouet, protoe já to neměla vyzkouený a pak jsem se na ten list během obřadu podepsala jak kdy pejsek čůrá... :-D
Není tady
Take gratuluji paní Vidí mi ani nedolo, e my podnikatelky musíme jetě měnit spoustu úřadů navíc Jak jde jinak podnikání? Já toho teď měla tolik...no uvidíme se na podnikatelkách:)
Není tady
Ty bláho, teď mi práce stojí :-) do včerejka jsem se z toho vzpamatovávala na horách a dneska se topím v horách prádla, neumytýho nádobí atp. take začínám a od pondělí. Zítra navíc máme se sborem koncert, take opět nervíky na pochodu...
jo jo, budu měnit vechny ivnosáky.... u se mooooc těim!
Není tady
Do kolika dnů musím zajít na výměnu občanky?
Není tady
Dallea napsal(a):
Do kolika dnů musím zajít na výměnu občanky?
Není tady