Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Psychologická
  •  » dá se vydržet manželova nevěra,lhaní,ponižování,vyhrožování rozvodem ?

#101 30. 5. 2007 10:26

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic

Re: dá se vydržet manželova nevěra,lhaní,ponižování,vyhrožování rozvodem ?

to Britana: Kdo nezažil nepochopí.... reta Ale a taky neodsuzuje. rodna Když Britano nevíš, jaké je to žít pod stálým tlakem, ve strachu, co se zase doma přihodí, jestli se ten chlap obrátí proti tobě, nebo proti dětem.... To se pak snadno balancuje mezi normálním psychickým stavem a duševní nemocí.  rodna

Není tady

#102 30. 5. 2007 10:48

Britana
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Prcku, mně jí je líto, chtěla by ch jí pomoct. Není možné aby sem už rok psala a pořád to je to samé a na samé úrovni. Nemá vedle sebe chlapa, který by jí schoval pod svoje křídelko a zejména jí pochopil a přijímal úskalí tohoto vztahu, jeho potřeb a vedl ho dopředu.Ona se n e u m í  osamostatnit, tudíž pochopit situaci,neumí si poradit. Je mi jí líto,protože visí na něm a je moc smutná.Je hrozné očekávat a nedostávat-ba ještě být zraňována ,tak podle/hnusně/ od milovaného člověka..... a ona v tom žije takovou dobu.

Není tady

#103 30. 5. 2007 12:03

Prcek1
♥♥-----
Místo: morava-ale už brzo Anglie...

Britana napsal(a):

Prcku, mně jí je líto, chtěla by ch jí pomoct. Není možné aby sem už rok psala a pořád to je to samé a na samé úrovni. Nemá vedle sebe chlapa, který by jí schoval pod svoje křídelko a zejména jí pochopil a přijímal úskalí tohoto vztahu, jeho potřeb a vedl ho dopředu.Ona se n e u m í  osamostatnit, tudíž pochopit situaci,neumí si poradit. Je mi jí líto,protože visí na něm a je moc smutná.Je hrozné očekávat a nedostávat-ba ještě být zraňována ,tak podle/hnusně/ od milovaného člověka..... a ona v tom žije takovou dobu.

já tě chápu..souhlasím..jen nemám ráda trvdá slova na internetu..
já takový ženský samotrýznitelky taky "nemám ráda".mám jich okolo sebe dost..jenže už vím,že jim nepomůžem,jelikož ony nechtějí hlavně samotné,ještě kolikrát toho chlapa obhajují..a nemají svou vlastní cenu a sebevědomí žádný,nebo podmíněný chlapem..když nějakýho mají,tak nejsou samé sebou a když nemají, tak je jim taky na nic.nevěří si..,pořád mají výčitky,neznají zdravou radost ze života....
takže kdo chce kam..
měj se.a díky za upřímnost..já to výše psala podobně..ahojíkkapitulationhjartastorstarktummenupp

Upravil(a) Prcek1 (30. 5. 2007 17:12)

Nic mě hned tak neporazí..život žiju!!!!

Není tady

#104 30. 5. 2007 12:05

Prcek1
♥♥-----
Místo: morava-ale už brzo Anglie...

Tetamáma napsal(a):

to Britana: Kdo nezažil nepochopí.... reta Ale a taky neodsuzuje. rodna Když Britano nevíš, jaké je to žít pod stálým tlakem, ve strachu, co se zase doma přihodí, jestli se ten chlap obrátí proti tobě, nebo proti dětem.... To se pak snadno balancuje mezi normálním psychickým stavem a duševní nemocí.  rodna

ale snášet tenhle život nemusíš!!!!..a nepiš mi prosm,že nevím a že kam bys šla atd..vím to moc dobře..jde jen o to to udělat!já žila s 2 dětma i v bytech pro mámy a děti,.bylo to těžký..ale vše je lepší než tohle.všecko jde!!!a děti pořebujou pohodou mámu a život!a pak vše vydrží!dělᚠpeklo i jim!!to mě věř..a pokud nechceš rady tipu-odejdi,řeš,tak nač sem píšeš?hjartaparpussagodlike

Upravil(a) Prcek1 (30. 5. 2007 16:54)

Nic mě hned tak neporazí..život žiju!!!!

Není tady

#105 2. 6. 2007 0:51

anye.sa
♥♥♥----

Holky nevadí mi tvrdá slova,holt to asi někdo potřebuje říci tvrdě. I když se mi nezdá správné že mám být vděčná že někdy přijede a máme u něj hospic! V pondělí posílám s mojim právníkem žádost o rozvod !!!

Prcek1 napsal(a):

Britana napsal(a):

Anye.sa....kočko, mᚠnějak popřehazované hodnoty ....já si myslím, že toto, co popisuješ už hraničí nejen s velmi labilní osobností ale s duševní nemocí...a to si sama neporadíš. Souhlasím s Evou36, která ti radí, aby jsi změnila psychiatra.Manžel je asi z tebe dost zoufalí... už by asi byl dávno pryč a tak buď ráda, že domů vůbec někdy přijde a že tě nenechá hospitalizovat. Doprkvančic,když už rok dokážeš sem psát, tak dělej hlavně sama se sebou něco.Začni tím, že změníš psychiatra. Doprkvančic.

MYSLÍM,ŽE TY BYS ZASE NEMĚLA TAKHLE ZVOSTRA KRITIZOVAT ČLOVĚKA,KTERÝHO VLASTNĚ OSOBNĚ NEZNÁŠ..ČLOVĚK SEM DÁ ŽIVOTNÍ TRÁPENÍ A OČEKÁVÁ HLAVNĚ UČAST A RADU..NĚKDY JE LEPŠÍ MLČET,NEŽ TAKHLE PSÁT,V͊,....sad

Není tady

#106 2. 6. 2007 9:14

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic

Prcek1 napsal(a):

Tetamáma napsal(a):

ale snášet tenhle život nemusíš!!!!..a nepiš mi prosm,že nevím a že kam bys šla atd..vím to moc dobře..jde jen o to to udělat!já žila s 2 dětma i v bytech pro mámy a děti,.bylo to těžký..ale vše je lepší než tohle.všecko jde!!!a děti pořebujou pohodou mámu a život!a pak vše vydrží!dělᚠpeklo i jim!!to mě věř..a pokud nechceš rady tipu-odejdi,řeš,tak nač sem píšeš?hjartaparpussagodlike

Já jsem to psala ne o sobě, ale ve všeobecné rovině, protože si myslím, že na tom mno hé ženy tak jsou. rodna Já jsem se rozvedla a bydlím ve vlastním domě..... va Takže můj případ už to není. Navíc, já pro charitu pracuju, takže vím, jaká je úroveň azylových domů a že je tam plno!!!!!! A moje děti jsou dospělé.

Upravil(a) Tetamáma (2. 6. 2007 9:19)

Není tady

#107 2. 6. 2007 9:46

Britana
♥♥♥♥---

anya.sa, Drž se! .....super....dej žádost o rozvod......a možná že se i zpamatuje a uvědomí si, že si sTebou nemůže tak hnusně "hrát"......a možná,že se to může i vylepšit...Mluv s ním odhodlaně,věcně .....a když ucítíš vstřícnost, a chceš to ještě zkusit, tak ....připust také vstřicnost....ale jinak nekompromisně jsi za rozvodej stůj. Bude ti lépe. Držím pěsti. Myslím na tebe i když nejsem tady.Tak dej vědět jak to probíhá.

Není tady

#108 3. 6. 2007 23:13

anye.sa
♥♥♥----

[moc děkuji za důvěru a podporu!!! Včera jsem s M měla řeč:chce si jkluka napsat na sebe ale chce abych se o něj starala já! řekla jsem mu že to by on bral na kluka přídavky byl by hezký a já která bych měla kluka na starost tak nic! tak to teda ne! Zítra v 18h mám schůzku s právníkem a sepíšeme rozvod ,je pozvaný i M tak nevím zda dojde a zda dodrží to jak jsme se domluvili.Jen tak na pobavení: včera chtěl se mnou opět sex a prej by se vrátil kdybych se změnila jako že si bude dělat co chce a bydlet kde bude chtít... Tak jsem mu řekla že takový život si pro sebe ani pro děti nepředstavuji ani nechci!! Dnes měl synka na celý den a dopadlo to tak že syn ráno odešel ke kámošovy a vrátil se v 19h,M prej nevěděl kde je(výmluva syn chodí jen za 2kámošema),nedostal žádné jídlo,oběd,pití... a když jsem se postavila že se mi to nelíbí tak jsem dostala já že jsem se věnovala jen dcerce(ta měla vyspoupení a já ji doprovázela,bylo to 200km tak to bylo nacelý den) a M sliboval synkovy jak pojedou na výlet... Fakt mě to BOLI a to syna9 let 14dní neviděl.Začínám zjištovat že musím zasáhnout-ROZVOD-ZITRA snad to psych.zvládnu a ustojím!!! zítra se ozvu!!! dík moc

Není tady

#109 4. 6. 2007 7:37

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

...anye.sa drž se, mᚠpřed sebou těžký období, ale po tom co tu popisuješ, by se ti mělo už jen ulevovat. Najdi si někoho kdo ti pomůže především psychicky, jsi po tom všem myslím už tak unavená duševně, že by si se mohla trápit leckdy i víc než je třeba. Držím ti palce. Koukej ted už jen na to co potřebuješ ty a děti na toho tvýho tyrana už nehleď. Jestli ti nabízí, být s tebou a dělat si co chce tak je to jen obyčejnej sobeckej nevyzrálej hajzlk, je jic takových plno, ale jsou i jiní. Přeju ti a to nejak zvládnete hlavně s bydlením a bude líp.....wink

dum spiro spero

Není tady

#110 4. 6. 2007 7:46

mashanka
Zablokovaný

asi dá, ale nechápu proč to VYDRŽET - mᚠsnad nějaké mučednické sklony ? Jestli ne, není důvod nejít od něj

Upravil(a) mashanka (4. 6. 2007 7:46)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#111 4. 6. 2007 22:48

anye.sa
♥♥♥----

Holky moje,tak píši jak jsem včera slíbila,tak jsme dnes s M podali žádost o rozvod dohodou,podavatel M,brečím a brečím a zase brečím... bojím se že to nezvládnu je to velké rozhodnutí,mám jen čisté svědomí že jsem rodinu neopustila já,jinak se snažím M přát aby svého rozhodnutí nikdy nelitoval!!!Nejlepší je že já budu mít děti. Řekla jsem to jen dcerce 13 let a ona vůbec nebyla smutná(musela jsem poznala na mě že jsem ubrečená,máme spolu hezký vztah a nechci jí v ničem lhát ale zároven ji do ničeho zatahovat) M chtěl syna(9 let) do vl péče ale až za 3 roky ale to mu právník řekl že to ted nejde protože soud bude rozhodovat o současné situaci a nikdo neví co bude za 3 roky,taky mu řekl že soudci málo kdy trhají sourozence,holka k němu jít vžádném případě nechce.Vrera mi M říkal že by se vrátil když mu budu všechno tolerovat a chtěl semnou sex.jsem totálně zmatená!!!

Britana napsal(a):

anya.sa, Drž se! .....super....dej žádost o rozvod......a možná že se i zpamatuje a uvědomí si, že si sTebou nemůže tak hnusně "hrát"......a možná,že se to může i vylepšit...Mluv s ním odhodlaně,věcně .....a když ucítíš vstřícnost, a chceš to ještě zkusit, tak ....připust také vstřicnost....ale jinak nekompromisně jsi za rozvodej stůj. Bude ti lépe. Držím pěsti. Myslím na tebe i když nejsem tady.Tak dej vědět jak to probíhá.

Upravil(a) anye.sa (5. 6. 2007 22:44)

Není tady

#112 5. 6. 2007 0:30

Britana
♥♥♥♥---

anye.sa...už jsem si to asi sto x četla a brečím....,brečím s Tebou. Hrozně moc s tebou cítím....tak holka to dokázala,fakt dokázala........je to velké a zásadní rozhodnutí.Také jsi mu ukázala,že mᚠtaké hranice.Prožívᚠmuka,muka...nepřemýšlej nad tím, že se mu snažíš přát,aby nelitoval. Ba a lituje a lituje moc.A lituje že Tě strácí.Možná, že mu to začne teprve v hlavě šrotovat a možná přijdě i s lepší variantou evet. spolužití.Možná že mu vše "dojde"./Soudím dle toho, že ti řekl,že by se i vráti,kdyby si mohl dělat co chce/...S tím milováním...no....jsou muži, kteří tím,že vyžadují v takto vypjatých situacích sex, chtějí ženu... jaksi... no..ponížit.Drž se...drž se mi! Myslím na tebe.

Není tady

#113 5. 6. 2007 5:46

Damila
♥♥♥♥♥♥-

anye.sa napsal(a):

Holky moje,tak píši jak jsem včera slíbila,tak jsme dnes s m podali žádost dohodou o rozvod,podavatel M,brečím a brečím a zase brečím... bojím se že to nezvládnu je to velké rozhodnutí,mám jen čisté svědomí že jsem rodinu neopustila já,jinak se snažím M přát aby svého rozhodnutí nikdy nelitoval!!!Nejlepší je že má děti. Řekla jsem to jen dcerce 13 let a ona vůbec nebyla smutná(musela jsem poznala na mě že jsem ubrečená,máme spolu hezký vztah a nechci jí v ničem lhát ale zároven ji do ničeho zatahovat) M chtěl syna(9 let) do vl péče ale až za 3 roky ale to mu právník řekl že to ted nejde protože soud bude rozhodovat o současné situaci a nikdo neví co bude za 3 roky,taky mu řekl že soudci málo kdy trhají sourozence,holka k němu jít vžádném případě nechce.Vrera mi M říkal že by se vrátil když mu budu všechno tolerovat a chtěl semnou sex.jsem totálně zmatená!!!

Britana napsal(a):

Bezva!
Gratuluji!
Bolí to sice, ale je to nový začátek, určitě to bude lepší.
Doufám, že sex nebyl?! Drž se!

Není tady

#114 5. 6. 2007 18:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Gratulujem! ten sex môže by výkrik a žiados o uistenie, že mu patríš bez ohžadu na čokožvek... wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#115 5. 6. 2007 21:17

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

anye.sa: Jsem s tebou a držím Ti palečky, abys všechno zvládla v pohodě.
No, a jinak nevím, proč bys měla manželovi vycházet vstříc v jeho žádostech o sex. Chce se rozvést, tak a se rozvede. Mne by taková žádost o sex nejenže nepotěšila, ale nesmírně urazila. Na další společný život nejsi dost dobrá, ale na pouhý sex ano??? A jak si to představuje - že se sice za dramatických okolností rozvedete, manžel si zařídí další život, ale přesto si bude chtít odskakovat do postele s Tebou?!?
No anye.sa, já bych takového výtečníka hnala svinským krokem stolt
Oni pánové mají často harémové sklony - jedna stálice, deset oběžnic - a myslí si, že opouštěná manželka je natolik zdrchaná, že se s prominutím bez toho jejich bimbasa neobejde po celý zbytek života.
Anyesko, to je chlap, který si nezaslouží jedinou Tvoji slzu, ani jedinou slzu Tvých dětí a to, že Vás takový přeborník opustil považuj za životní výhru stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#116 5. 6. 2007 22:34

anye.sa
♥♥♥----

Britana napsal(a):

anye.sa...už jsem si to asi sto x četla a brečím....,brečím s Tebou. Hrozně moc s tebou cítím....tak holka to dokázala,fakt dokázala........je to velké a zásadní rozhodnutí.Také jsi mu ukázala,že mᚠtaké hranice.Prožívᚠmuka,muka...nepřemýšlej nad tím, že se mu snažíš přát,aby nelitoval. Ba a lituje a lituje moc.A lituje že Tě strácí.Možná, že mu to začne teprve v hlavě šrotovat a možná přijdě i s lepší variantou evet. spolužití.Možná že mu vše "dojde"./Soudím dle toho, že ti řekl,že by se i vráti,kdyby si mohl dělat co chce/...S tím milováním...no....jsou muži, kteří tím,že vyžadují v takto vypjatých situacích sex, chtějí ženu... jaksi... no..ponížit.Drž se...drž se mi! Myslím na tebe.

děkuji moc za pochopení a krásná slůvka útěchy!!!Ještě bych dodala včerejší zážitek doma večer po podání žádosti o rozvod.jsem věřící a přeji všem jen to dobré,asi před týdnem jsem si sundala prstýnek růženec a stále jsem jej hledala a zároven věděla že ještě nenadešel ten správný okamžik jej najít,včera ubrečená,zoufalá z životní prohry jsem najednou našla můj prstýnek-růženec ! pak jsem šla k PC napsat na babinec jsk jsem dopadla,kouknu na icq a vidím že mám zprávu,kouknu a moje Maky(dcerka 13 let) mi před několika dny poslala zprávu o radosti a životní naději kterou si našla někde na netu a já si ji přečetla v době mojí velké lítosti-věřím že to byla Boží síla a podpora a že to vše zvládnu,protože musím!!!

Není tady

#117 5. 6. 2007 22:37

anye.sa
♥♥♥----

Britana napsal(a):

Děkuji moc za pochopení a krásná slůvka útěchy!!!Ještě bych dodala včerejší zážitek doma večer po podání žádosti o rozvod.jsem věřící a přeji všem jen to dobré,asi před týdnem jsem si sundala prstýnek růženec a stále jsem jej hledala a zároven věděla že ještě nenadešel ten správný okamžik jej najít,včera ubrečená,zoufalá z životní prohry jsem najednou našla můj prstýnek-růženec ! pak jsem šla k PC napsat na babinec jsk jsem dopadla,kouknu na icq a vidím že mám zprávu,kouknu a moje Maky(dcerka 13 let) mi před několika dny poslala zprávu o radosti a životní naději kterou si našla někde na netu a já si ji přečetla v době mojí velké lítosti-věřím že to byla Boží síla a podpora a že to vše zvládnu,protože musím!!!

Není tady

#118 6. 6. 2007 0:30

baba
♥♥♥♥♥--

Anye.sa,zasnu co vsechno snasis resp. snasela.Uvedom si, ze si taky lidska bytost,nevim co napsat ale citil jsem potrebu ti rict, ze ti fandim a nedej se a jeho uplne vypust,vcetne sexu!!!Ty jsi takova jeho otrokyne,on je neco jako hospodar na statku, prijde domu kdy chce, zmlati zenu, ojede ji a zivot jde dal.Ale nejsme v Tasmanii, jsme v cesku,a ver, ze se najde chlap,kterej ti vrati to, ceho se ti leta nedostavalo.Hlavne to oceni tve deti, uz kvuli nim.Fakt drsny a jedina cesta je z toho ven za jakoukoli cenu, protoze ty uz si v minusu.

Není tady

#119 7. 6. 2007 10:54

Britana
♥♥♥♥---

Anye.sa, jak se Ti vede? Čekám, že něco napíšeš. Pa.

Není tady

#120 7. 6. 2007 22:29

anye.sa
♥♥♥----

Britana napsal(a):

Anye.sa, jak se Ti vede? Čekám, že něco napíšeš. Pa.

Britanko děkuji že na mě myslíš,vede se mi střídavě jednou lituji že jsem přistoupila na sepsání rozvodu dohodou a podruhé jsem ráda když vidím jak se chová tak si fakt říkám nechci se chlubit ale že takový člověk si mě asi nezaslouží,neustálé ponižování,narážky a lhaní.Např.včera řekl holce že pojedou do Brna koupit kalhoty ale že musím udělat večeři i pro něj,navečeřel se a pak poslal děti obléci,děti přišli a M řekl dcerce 13let at si vezme svoje peníze že snad si nemyslí že jí ty kalhoty bude platit(250kč)(M má plat jako ředitel 60tis-MĚSÍČNĚ),dcerka zesmutněla a řekla že nikam nepojede pokud si to má sama platit že jí to tatínek slíbil k narozkám.Nejelo se nikam.Děti byli zklamané Těšili se do Brna,M jim řekl že na Brno se můžou podívat na internetu,večer odhlásil provoz netu od července,odešel k sousedovi něco vyřídit a už jsme ho neviděli ani neslyšeli,od včerejška-tatínek zapoměl že má milující rodinu rodinu.Je miá to moc líto ale zároven si říkám že tohle si od něj nezasloužíme.ještě jedna zajímavost,M dá např.holce 1000kč na obědy,bus...dcerka mu musí podepsat že od něj převzala 5.6- 1000kč,dcerce zůstali 350kč a to mu musí vrátit ale to už se nemůže zapisovat,stejně tak to dělá i s 9letým synem.Zdá se mi to nenormální vlastním dětem ale už si nejsem jistá co je normální tak je možné že já nejsem normální.

Není tady

#121 8. 6. 2007 7:47

Petuna
♥♥♥♥♥--

To je nehorázný idiot:dumbom: bu´d ráda že jsi se ho zbavila!!!!!!!!!!!!tummenupp

Není tady

#122 8. 6. 2007 8:56

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

anye.sa - na své dcerce a synovi se pouč, jak jedná i s tebou. Ty mᚠtendenci ho omlouvat, ale jeho jednání vůči tobě je naprosto stejné. Dej si na to pozor. Když ti to přijde blbé vůči nim, je to blbé i vůči tobě.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#123 8. 6. 2007 18:40

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Anye.sa: jediný, kdo je nenormální, je Tvůj manžel. Takhle se chovat k vlastním dětem dumbom buďte rádi, že jste se ho zbavili. Vždy on s vámi se všemi jedná jako s kusem hadru pod svýma nohama!!!
Bože bože, že takhle chlapovi dovedou vlézt peníze na mozek tillfreds
Anye.sa: hlavně vydrž pussa. MMCH uvažuj, jak to budeš mít od července zařízeno s netem, když ho ten povedenec odhlásil.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#124 10. 6. 2007 13:15

anye.sa
♥♥♥----

Kiarko net si budu platijá sama,nemůže ani nechci se ho vzdát i kvůli dětem keré jej potřebují na různé věci do škole,referáty,počítače jako předmět,nekouřím nepiji tak si na něj snad vydělám,budu se snažit)mimo zaměstřnání šiji pro známé,peču dorty a stříhám vlasy polovině vesnici a zpívám na svatbách a různých akcích... tak KURNA to musím utáhnouát ten NET!!! Tak jsme opět M neviděli neslyšeli 6 dnů tak mě napadlo to je snad i trstné že se nestará o své nezletilé děti sad přeji krásný den

Kiara napsal(a):

Anye.sa: jediný, kdo je nenormální, je Tvůj manžel. Takhle se chovat k vlastním dětem dumbom buďte rádi, že jste se ho zbavili. Vždy on s vámi se všemi jedná jako s kusem hadru pod svýma nohama!!!
Bože bože, že takhle chlapovi dovedou vlézt peníze na mozek tillfreds
Anye.sa: hlavně vydrž pussa. MMCH uvažuj, jak to budeš mít od července zařízeno s netem, když ho ten povedenec odhlásil.

Není tady

#125 10. 6. 2007 13:47

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

anye.sa
proč svého muže MILUJEŠ???

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

• Diskuse
  •  » Psychologická
  •  » dá se vydržet manželova nevěra,lhaní,ponižování,vyhrožování rozvodem ?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí