Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Psychologická
  •  » dá se vydržet manželova nevěra,lhaní,ponižování,vyhrožování rozvodem ?

#26 23. 5. 2007 10:51

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic

Re: dá se vydržet manželova nevěra,lhaní,ponižování,vyhrožování rozvodem ?

anye.sa napsala: jsem s ním 20 let.... Já jsem se v tomtéž plácala 23 let, třeba jí ještě nějaký růček chybí.... grater

Není tady

#27 23. 5. 2007 11:15

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

anye.sa
no jak tě tak sleduju, řekla bych že dá se to všechno, co máš v názvu fora, vydržet velmi dobře.
Rochníš se v tom už hezky dlouho, takže asi dobrý, ne?

A pokud to dobrý není, tak proč si nevezmeš k srdci alespoň něco z té spousty konstruktivních rad, které jsi tu za ten zhruba rok už dostala???

Problém nemá tvůj muž, ale ty! Tak ho řeš.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#28 23. 5. 2007 11:30

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

anye.sa
já bych řekla, že se dá vydržet ještě víc... až do nějakého zlomu, který tě konečně probere .... anebo neprobere a budeš sem chodit ještě roky a stěžovat a litovat se. Jsi zodpovědná i za život svých dětí a nechápu, že když je miluješ, nevadí ti, že mají takovouhle maminku (myslím tím v depresích a s trápením, které se na ní podepisuje). A zkus si uvědomit, že to jaké vy máte manželství ovlivní jednou i tvé děti, takže dcera si může vybrat stejného tyrana jako tvůj manžel a syn může dělat do samé jednou své manželce .... to jsou pro ně dost špatné vzory.
Měla by ses probrat .... procitnout z toho zlého snu a začít ŽÍT ...

Popřej mi pane, abych v boji, který jde životem, měla odvahu riskovat a udeřit.
A mám - li zvítězit, dej, ať je to po právu.
A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

#29 23. 5. 2007 11:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Komu niet rady... tak sa z hory ozýva. roll

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#30 23. 5. 2007 11:38

Somaia
Host

Pro mě je zase velmi nepochopitelné, že bych takhle dlouho lpěla citově na někom, kdo by si mě  zjevně a hrubě navážil s tvrzením, že ho miluji. To není láska, to je jakási zvrhlá závislost oběti na katovi. Uznávám jen jedno, že se může taková závislost ve vztahu normálně vyskytovat a ještě působit uspokojení. Ale takhle to chceš anye.sa?? Promarnit celý svůj jeden život aniž bys ochutnala, jak opojný a budující je rovnocený láskyplný vztah??

#31 23. 5. 2007 11:40

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Normálne sádlo-máslo... A doplňte si, kto je sádlo a kto máslo... wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#32 23. 5. 2007 12:39

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Somaia napsal(a):

Pro mě je zase velmi nepochopitelné, že bych takhle dlouho lpěla citově na někom, kdo by si mě  zjevně a hrubě navážil s tvrzením, že ho miluji. To není láska, to je jakási zvrhlá závislost oběti na katovi. Uznávám jen jedno, že se může taková závislost ve vztahu normálně vyskytovat a ještě působit uspokojení. Ale takhle to chceš anye.sa?? Promarnit celý svůj jeden život aniž bys ochutnala, jak opojný a budující je rovnocený láskyplný vztah??

To je přesně ono Som - podle mě se vůbec nejedná o "milování" někoho (to mluvím o vztahu Anyes k manželovi). Myslím, že se to nazývá neochota ke změně, pohodlnost. Až si to anyes uvědomí, tak jí svitne. O milování nemůže být ani řeč.

Anyesa - uvědom si, že jsi v podstatě velmi silná osobnost, pokud jsi toto všechno vydržela a stále funguješ(zatím). Pokud zaobstaráváš sama dům, děti, zahradu, betonuješ..atd  + chodíš do práce !!!,( přičemž tě ještě stihne vysávat , terorizovat a psachicky týrat manžel), tak jsi zvládla víc, než superman. Proč si tedy myslíš a bojíš se, že nezvládneš péči o děti, sebe + práci  a sepsání návrhu na rozvod v klidu???? A to nemluvím o tom, že to může být i jaksi veselejší, radostnější, uspokojující a příjemné!

Anyes, buď k sobě upřímná, nazvi věci pravými jmény. Mimoto si uvědom, že máš děti, které potřebují milující a spokojenou - vyrovnanou mámu. To si zaslouží, ne??? Nemáš právo je o zdravou silnou mámu (psychicky)připravit!!!!

Já ti budu držet palce, jako ostatní zde a přijmi tu sílu, kterou ti z babi posíláme! hjarta

Není tady

#33 24. 5. 2007 0:58

anye.sa
♥♥♥----

Všechny zdravím amoc děkuji za trpělivost!!!
Sama nevím a nechápu proč se nedovedu manžela vzdát a MOC mě to štve!!!
trvá to moc dlouho,děti už si zvykli že je tatínek často u milenky,starší holka 13 let je z toho smutná a dost rychle ztrací lásku k tatínkovi a je ráda když doma není je o moc silnější než já.A kluk 9 let je na mě moc zlí,sprostý když chci aby si uklidil své věci tak mi řekne že jsem nejhorší matka na světě že ho týrám uklízením a že až dojede tatka tak mu řekne at mě pořádně zmlátí...dnes jsem měla takovou příhodu s manželem:před 2roky jsem měla atonehodu,dodnes má auto-šrot  postavené ve vedlejší vesnici kde často jezdím a vždy se mi vybaví moje havárka,dnes jsem ho poprosila zda by to nemohl nechat odstranit že to auto-šrot nedělá dobře a on mi na to řekl"TAK SE VYBLIJ A BUDE TI DOBŘE" Ještě dodám že i když někam odjedu na několik dní tak jemu je to naprosto jedno at sama nebo s dětma vůbec ho nezajímá kde jsem/jsme,nikdy se neptá.Zpětně si uvědomuji že mě asi neměl nikdy rád že chtěl jen hospodyni.Dneska šel z práce rovnou do hospody,pak mi volal abych mu donesla 100kč že má málo peněz,já hloupá všeho doma nechala a jela s penězi za ním,seděl sám u stolu nikdo se tam s ním nebavil tak jsem mu asi byla dobrá,když jsem tam přijela tak si velmi mile a líbezně telefonoval asi s milenkou,tak to hned ukončil a chtěl abych tam seděla sním,mě to moc zamrzelo a říkala jsem mu jak mě to všechno moc bolí jeho nevěra,lhaní a rozbrečela jsem se,neustále mě tam ponižoval tak jsečm odjela za dětma domů a výsledek zavolal si milence a ta si pro něj přijela a odvezla.Taky asi si zařizuje bydlení podle účtů ze stavebnin,taky je možné že si vzal bez mého vědomí půjčku tak už to jednou udělal,nic nevím ani nemám možnost nic zjistit.Abych při rozvodu nebyla překvapená kolik máme dluhů nabytých v manželství které jdou samozřejmě na oba.pokud měl někdo trpělivost číst můj romám tak muý moc děkuji za trpělivost i za radu.

Není tady

#34 24. 5. 2007 6:46

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

anye.sa, já bych ti ještě naložil. Ty toho sneseš o dost víc wink Vůbec si tady těch rad ostatních vůbec nevšímej, jen tě balamutí. Já ti poradím, jak vydržet ještě víc a mít tak spokojeného manžela. Manželovi dělej managera a sháněj mu milenky sama, samozřejmě podle nějakého katalogu, ať má na výběr, o vše se starej sama a pokaždé se ho zeptej, jestli nepotřebuje po jídle utřít pusu, po záchodě zadek, ... Musíš docílit toho, že on nebude muset dělat nic a ty všechno, dyť si žena, to ženy musí. Hlavně tohleto všechno dělej před dětmi, ať ví, jak se ve svých vztazích mají chovat.

Obdivuju tě, takových pravých žen už dnes moc není. godlike

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#35 24. 5. 2007 6:48

Damila
♥♥♥♥♥♥-

anye.sa,
je mi Tě líto.sad Ale mám dojem, že tohle ani nemůže být pravda, nehoupeš nás náhodou tak trochu?
Copak tohle by si někdo nechal líbit?

Není tady

#36 24. 5. 2007 7:06

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

... protože pokud ano, tak mám chuť říct dobře ti tak... nevidím jediný důvod, proč by se tak neměl chovat, když si to klidně může dovolit?

Strach je malá smrt...

Není tady

#37 24. 5. 2007 7:09

anye.sa
♥♥♥----

Všem hezký den,to co jsem napsala je 100% pravda,nemám potřebu si něco vymýšlet to bych asi nemohla čekat správnou radu pro mě.prostě fakt nevím jak se mám v určitých věcech chovat.Jsem člověk kterej vždy rák každému a kdykoliv pomůže,nesnáším lhaní a nevěru které mám bohužel dost a moc mě to bolí.
Moc se omlouvám koho tímto otravuji.

Není tady

#38 24. 5. 2007 7:25

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Otravuješ sebe a správných rad tady máš už víc než potřebuješ, akorát jsou ti tak na dvě věci... (na nic a na h****) jelikož něco s tím musíš dělat jenom ty sama ale to ty nechceš, radši budeš sedět doma a nic neřešit, ani se nedivím že si tě děti přestávají vážit...

Strach je malá smrt...

Není tady

#39 24. 5. 2007 7:27

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

anye.sa: ... holka, ty teda vydržíš dost ... Celý život máš takový, jaký si ho ty uděláš. Proč manžela neopustíš? ... Zkus se rozepsat, asi toho bude víc ....

Není tady

#40 24. 5. 2007 7:30

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Bety napsal(a):

... protože pokud ano, tak mám chuť říct dobře ti tak... nevidím jediný důvod, proč by se tak neměl chovat, když si to klidně může dovolit?

To je divné, přece nebudu někoho šikanovat jen abych využila toho, že se mi za to nic nestane?
Ale jsou typy lidí, co si tohle prostě dovolí, protože oběť to "potřebuje". Třeba aby se probudila.

Není tady

#41 24. 5. 2007 7:31

anye.sa
♥♥♥----

Bety,vím že má můj manžel všechno odemne zařízené,ale argumentuje tím že platí inkaso a hypotéku, je to od něj hezké ale podle něj je to to nejdůležitější a ostatní jej nezajímá,jako třeba děti,zodpovědnost,spolehlivost... Je rozhodnutej se rozvést a já se s tím prostě nedovedu smířit,chtěla bych barák-jisté bydlení pro mě a děti ale barák je jeho a když podám žádost o rozvod já ne dohodou tak o barák přijdu.Jsem v kruhu a v ničem nemám jistotu.

Není tady

#42 24. 5. 2007 7:33

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Lepší je bydlet v garsonce a nebýt ponižována. Tomu se už říká závislost oběti na tyranovi, ale to už tu tuším taky někdo psal.
Promiň, ale přeji Ti, aby jste se rozvedli. Ani netušíš, že to pro Tebe bude nejlepší.

Není tady

#43 24. 5. 2007 7:36

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to je síla ! Už se konečně prober - tvůj syn se chová jako jeho otec a chudák jeho budoucí žena mad
Tohle není jen o tobě sad ale jen ty s tím můžeš něco udělat! ....
Nechápu va

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#44 24. 5. 2007 7:36

anye.sa
♥♥♥----

Evi ,děkuji,snažím se řešit vše mám probráno s právníkem,dokonce máme sepsaný rozvod dohodou kde je že mi manžel nechá barák a doplatí ty hypotéky jen to vázne na tom že barákem se ručí na hypotéku a manžel se nemůže zbavit majetku protože by bance neměl čím ručit.Tak to opět vše vázne na mamnželovi aby on se vyvázal z dluhů a spojil s právníkem.

Není tady

#45 24. 5. 2007 7:39

anye.sa
♥♥♥----

Děkuji taky jsem o tom uvažovala.

Damila napsal(a):

Lepší je bydlet v garsonce a nebýt ponižována. Tomu se už říká závislost oběti na tyranovi, ale to už tu tuším taky někdo psal.
Promiň, ale přeji Ti, aby jste se rozvedli. Ani netušíš, že to pro Tebe bude nejlepší.

Není tady

#46 24. 5. 2007 7:40

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Anye.sa - to je klasický případ koule na noze - ale v tomhle případsě jsi ta koule na noze ty a on se tě prostě snaží setřást ! to opravdu nemáš žádnou hrdost ? ... možná, kdyby jsi se od začátku takhle nechovala - šlo to nějak ještě "zachraňovat" ... ale ten chlap si tě vůbec, ale vůbec neváží ... a ty? Ty ho rozhodně nemiluješ - ty se jen bojíš o své pohodlí - musela by jsi totiž něco v této věci dělat! A to rozvést se a příjmout odpovědnost za svůj život a hlavně za životy dětí ... Co si myslíš, že si pomůžeš tím, že se nebudeš chtít rozvést ?

Není tady

#47 24. 5. 2007 7:42

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Aha. No a jak myslíš, že to dopadne, když manžel tu hypo nebude platit ? Nebo barák prodá ? .... to ho jako přepíše na tebe ?
Pochybuji, že se ho vzdá. Raději bych šla do garsonky než tohle ponižování sad

Není tady

#48 24. 5. 2007 7:42

anye.sa
♥♥♥----

Asi máš pravdu,synek 9 let vidí že když může všechno táta tak on taky,vůbec ho nezvládám ani když si má psát úkoly tak cituji"ta zkur.... úča nám zas dala tolik úkolů,já ju stejně zabyju!" Chodím s ním na psychiatrii ale tam mi řekli že je to normální,což se mi nezdá.

Feuria napsal(a):

Tak to je síla ! Už se konečně prober - tvůj syn se chová jako jeho otec a chudák jeho budoucí žena mad
Tohle není jen o tobě sad ale jen ty s tím můžeš něco udělat! ....
Nechápu va

Není tady

#49 24. 5. 2007 7:46

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Damila: Jsou lidi, který šikanujou, protože si tím sami něco řešej (vlastní pocit nedostatečnosti nebo to, že ho v dětství otec třískal nebo něco jinýho).... je s podivem, že většinou uměj´ najít tu "správnou" oběť, která dokáže dlouhodobě trpět. To není vina tý oběti. Tihle hajzlové se nikdy nepokusí šikanovat např. kolegu-bagristu, protože ten by jim dal přes d*žku... a oni to nějak cítí ...

Anye.sa: Tak vidíš! Nejsi tak slabá, jak se tady může zdát. Dokonce už řešíš i právníka. Výborně! Manžel o té dohodě ví a souhlasí? A na jak dlouho je ještě ta hypotéka?

Není tady

#50 24. 5. 2007 7:46

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Ježiši, cože yikes normální ??? Co to je za psychiatrii ? To pán doktor bude asi také nejspíše psychopat yikes

Není tady

• Diskuse
  •  » Psychologická
  •  » dá se vydržet manželova nevěra,lhaní,ponižování,vyhrožování rozvodem ?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí