Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Psychologická
  •  » dá se vydržet manželova nevěra,lhaní,ponižování,vyhrožování rozvodem ?

#1 22. 5. 2007 18:37

anye.sa
♥♥♥----

dá se vydržet manželova nevěra,lhaní,ponižování,vyhrožování rozvodem ?

všechny zdravím,tak jsem zase tady,zoufalá, bezradná,už prostě nemůžu dál!!!
Jsem vdaná 13let a mám dvě děti(13 a 9). Naše krize trvá už více jak rok,manžel pořád mění nějaké podmínky rozvodu a neustále mi říká že se se mnou rozvádí a já se stím nedovedu vnitřně srovnat,poslední jeho verze je že se do 3 měsíců od nás odstěhuje,miluji ho,bojím se že to vše finančně ani psich. nezvládnu! jsem ochotná mu vše odpustit ale jeho chování mě moc bolí,neustále nám lže,nevíme nikdy kdy se vrátí,ským a kde je,doma spává jen někdy.Když se ho zeptáme kde byl tak nám řekne že to je jeho věc a nás to nemusí zajímat.Někdy to beru líp ale většinou se hroutím.Barák je jeho,inkaso a hypotéku platí a to je podle něj to nejdůležitější.Vše začalo když byl před dvěma lety jmenovaný ředitelem jedné firmy,má asi dost starostí ale i spoustu volna kdy se to jemu hodí,služební auto ale to využívá jen pro sebe.Já se starám o domásnost(seču zahradu křovinákem i betonuji),chodím do práce a dětem se věnuji maximálně.Když se vidíme tak mě jen ponižuje a usmívá se spokojeně jako by se nic nestalo když se třeba vrátí po 4dnech.Taky chce pořád po mě sex,dokonce mi říkal že i když budeme rozvedeni tak bude se mnou mít sex protože se mu to prej se mnou líbí.Nevím vůbec co mám ve všem dělat ještě že mám ty děti to jsou moje sluníčka.Možná je to normální už ani nevím zda je normální aby manželé s dětma o sobě věděli kde jsou,ským a kdy se vrátí nebo je to jen moje fantazie?Chodím na psichyatrii ale žádnou změnu nevidím no asi jsem fakt blázen co žije v jiném, svém vytvořeném světě. Díky všem a taky přeji všem radost a spokojenost v duši.

Není tady

#2 22. 5. 2007 19:04

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Re: dá se vydržet manželova nevěra,lhaní,ponižování,vyhrožování rozvodem ?

Tvůj muž zneužívá své pozice silnějšího. Dům patří jemu, je na vyšším postu, cítí se společensky a celkově silným v kramflecích. To všechno ho ale neopravňuje k takovému jednání. Měla bys mu, i když píšeš, že ho miluješ, dát jasně najevo, že takové chování se Ti nelíbí a nebudeš mu to trpět. Nezlob se na mě, ale lidi, pokud jsou nevěrní, by to aspoň z ohledu na rodinu měli nějak tutlat. Pokud má Tvůj muž funkci ředitele, není přehled o tom, kdy a kde tráví čas. Dělá tedy hned dvě nepřístojnosti. Zaprvé je nevěrný a zadruhé Tě tím psychicky deptá a dá se říct vydírá i ponižuje. Měla bys mu říct, že tohle nesplňuje Tvoje představy o manželství. Žena by měla spát s mužem tehdy, když chce sama a ne pod takovým tlakem. Nevěš hlavu. I ze Tvojí situace existují východiska. Máš příliš malé děti na to, aby ses sebrala a šla taky na třídenní flám. A asi by ses divila, jak by muž reagoval. On jistě může, zatímco Ty určitě ne. Nebudu daleko od pravdy, když Ti řeknu, že on je asi prototyp zakomplexovaného člověka, který se momentálně opájí pocitem, jaký je úspěšný pán tvorstva. Neuvědomuje si, že řada lidí by mu třeba nevyšla vstříc pracovně ani mezilidsky, kdyby nebyl nadřízeným. Neuvědomuje si, že čím výš člověk je, tím víc si může natlouct, když spadne. Neuvědomuje si, že i když se zdá Tvá nynější pozice nevýhodná, může dojít k rozchodu, který Ty  zvládneš. Že on, chtě nechtě to bude muset respektovat a nějakým způsobem se s Tebou vyrovnat. A že za čas můžeš žít s dětmi jinde, docela spokojeně a hlavně v klidu a mít před sebou perspektivu nějakého prima vztahu. Dneska je to takové, ale vždycky se s tím dá něco udělat. I pro Tebe svítí sluníčko. Dobře zvaž, zda si tenhle člověk zaslouží, abys ho měla ještě ráda a zůstala s ním jen proto, že dům je jeho a děti vaše. Takové chování by si asi nechala málokterá milenka líbit. A jistě se k nim tak jako k Tobě nechová...!

Není tady

#3 22. 5. 2007 19:07

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Je si jistej v kramflecích- proto tě takto deptá....vyprdni se na domácnost( sekat zahradu atd), děti už jsou relat. velké, k večeři jim kup pizzu a vypadni navečer s kámoškou  do kina...a uvidíš, že se tvůj staroch přestane usmívat( jo, do kina, když on by měl dorazit domů, nebo byl doma...)
OK, barák je jeho, může  požádat o rozvod, ale děti z baráku přeci nevyžene - neboj, tak daleko by nešel, zvláště když píšeš, že sex je ok, a pokračoval by i  po příp. rozvodu....z tvého příspěvku cítím, že na něm moc visíš, a to není dobré pro tebe, a hlavně JEMU to zdvihá sebevědomí( což je fajn mít sebevědomého partnera) ale on toho zneužívá....

Není tady

#4 22. 5. 2007 19:17

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

Váš vzťah nie je rovnocenný. To nie je partnerský vzťah. To je vzťah otroka a otrokára.
Prečo chceš nasilu zostať v tomto vzťahu ?

Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

#5 22. 5. 2007 19:17

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

už zas?

Není tady

#6 22. 5. 2007 19:29

prezdivka2007
♥♥♥----

Kopla bych ho do ....................yikes  a k tomu, nechas se ponizovat? To si radci najdi praci a budes mit SVUJ NORMALNI ZIVOT.............. wink

Není tady

#7 22. 5. 2007 19:41

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

cilka napsal(a):

už zas?

vissla jak to myslíš Cilečko??? Jako že už zas se někdo chová jako parchant nebo už zas si stěžuje na to samý a nic s tím nedělá??

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#8 22. 5. 2007 19:42

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

cilka napsal(a):

už zas?

Jak - už zas? Já mám takový pocit, že je to tady s nepatrnými obměnami pořád grater
666salome: To druhé, děvče zlaté stolt

Upravil(a) Kiara (22. 5. 2007 19:44)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#9 22. 5. 2007 19:45

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

nee..... jen anye.sa..... už zas?
hledejte holky....

Není tady

#10 22. 5. 2007 19:50

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Web

roll jo jsem to ale Matěj vissla teď koukám že je tu jejich přízpěvků na toto téma mnohem víc hmm
No nevím anye.sa, moc mě mrzí jaký máš život, ale každý svého štěstí strůjcem, nemůžeš čekat , že my naklušeme k tobě domů ( obrazně ) a vyřešíme to za tebe a manža se k tobě začne skvěle chovat gloria to fakticky takto nefunguje, chápu když někdo žádá o radu i dvakrát třikrát než se rozhodne nějak jednat dumbom ale tady je ten zakopaný pes vissla ty to s různými obměnami tady nadnášíš jako téma - dívám se nejméně rok va bože va a to nic neděláš - budu hnusná a pak mě budete kamenovat - ale tak si to asi zasloužíš roll jo někteří lidi se vyžívají v tom jak jiným dokazují že trpí sad to nechápu a nepochopím dumbom ale ve skutečnosti tento stav nehodlají měnit a hledají důvody jak se ospravedlnit, že to nejde usch

http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif

Není tady

#11 22. 5. 2007 19:52

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

salome: tummenupp přímo na hlavičku

Není tady

#12 22. 5. 2007 20:09

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Tak já nevím, Salome, taky jsem pomalá v rozhodovánísmile... Možná si anyesa pořád píše dokola ta plus a minus vztahu, neznáme všechny podrobnosti (třeba sílu toho, co ji u něj drží). Ostatní její příspěvky neznám a hledat je nebudu, ale spíš si myslím, že tímto příspěvkem si vlastně už i odpověděla na otázku v názvu: totiž, že se to vydržet nedá. Stejně si to musí vyřešit sama.
Každopádně teda holky, je mi docela smutno z toho, co někteří chlapíci zkoušejí za psychoterory. Jestli by každý člověk (nebo aspoň ženská) před začátkem vztahu neměl být speciálně vyškolen u psychologů. A ještě něco - napadlo mě, že ono se vlastně nedá žít s nefachčenkem, ale s úspěšným chlapem taky ne big_smilesad. To je hrozný.....

Není tady

#13 22. 5. 2007 20:10

anye.sa
♥♥♥----

Milá salome,máš pravdu už to pro mě trvá moc dlouho a já se pořád nedovedu manžela citově vzdát a taky mám velký strach že to s dětma sama nezvládnu! Není mi příjemné sem psát o mé stejné bolesti to mi věř že je to pro mě všechno těžké ,žít v nejistotě a depresích,děti už si asi zvykli ale já si prostě nemohu zvyknout jsem s ním 20 let a prostě mi to nejde!!! Promin ale čekala jsem že budeš na mě drsná ale přece babinec je o tom že když je někomu ouovej tak aby si o tom popovídal a přečetl si názor i jiných,možná se pletu.přeji všem krásný den.
[

Není tady

#14 22. 5. 2007 20:11

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

komu není rady... aneb každý svého štěstí strůjcem...
nebo třetí možnost:vymyšleno -  píše to sem pořád dokola a čeká kdo se nachytá...

Strach je malá smrt...

Není tady

#15 22. 5. 2007 20:16

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila: bohužel, kdyby to tak fungovalo, tak by bylo nebe a ráj na zemi, ale takhle to bohužel není.
Netoliko na tom, že každý člověk se postupem času mění. Tak jak přichází určité životní situace, člověk k nim musí chca-nechca zaujmout nějaký postoj a přesně to ho formuje.
Jinak dá se žít i s nefachčenkem, i s úspěšným chlapem. Ale rozhodně se nedá žít s hajzlem.

Není tady

#16 22. 5. 2007 20:24

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

anye.sa napsal(a):

Milá salome,máš pravdu už to pro mě trvá moc dlouho a já se pořád nedovedu manžela citově vzdát a taky mám velký strach že to s dětma sama nezvládnu! Není mi příjemné sem psát o mé stejné bolesti to mi věř že je to pro mě všechno těžké ,žít v nejistotě a depresích,děti už si asi zvykli ale já si prostě nemohu zvyknout jsem s ním 20 let a prostě mi to nejde!!! Promin ale čekala jsem že budeš na mě drsná ale přece babinec je o tom že když je někomu ouovej tak aby si o tom popovídal a přečetl si názor i jiných,možná se pletu.přeji všem krásný den.
[

anye.sa: Ono je to u Tebe bohužel stále dokola stolt Nedovedeš se manžela vzdát ani potom, co Ti provádí, máš strach, že to s dětmi sama nezvládneš. Bodejť by jo, když jsi momentálně ve stadiu, kdy si bez manžela nedokážeš zavázat ani tkaničku u bot.
Buďto trp, nechej se sebou vorat jak s oslem, ale potom si nestěžuj, nebo se vzchop k ráznému kroku a jednej.
Jediná pomocná ruka, která na Tebe čeká, je na konci Tvého vlastního ramene.
Ještě jedna věta nakonec: Proč nás všechny žádáš o rady, když se podle nich ve skutečnosti nedokážeš zařídit ?!?

Není tady

#17 22. 5. 2007 22:05

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Web

No přesně to si myslím tummenupp

Když totiž někdo napíše jednou, dvakrát, třikrát ....... asi se rozhoduje, ale pokud někdo píše dokola už celý rok gloria nikde žádný posun, jen chce slyšet jaký je chudáček, ............

Jsem dneska jedovatá roll možná budu mít zítra otupený břit big_smile ale dnes mi to prostě nedá wink tak kameny do hrsti a klidně kamenujte až si přečtete i další přízpěvky anya.sa a že jich tu na stejné téma je lol
Prostě jsi slaboch teď se vymlouváš, ale je to pohodlný život že??? Co by jsi nezvládla??? Já loni zažila jak náklaďák zdemoloval osobák a mladý manželský pár v něm grater jeli jen nakoupit do marketu 2km a děti nevzali aby byli rychle zpátky sad On přežil po těžkých zraněních a komatu se po roce vrátil z nemocnic, manželka na místě mrtvá. Malé tři děti a co teď va má skočit pod vlak??? NE musí jít dál a žít kvůli svým dětem a ten opravdu trpí ne svým zaviněním a z minuty na minutu se mu obrátil život naruby.

Není tady

#18 22. 5. 2007 22:18

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

anye.sa:
ty se před ním čím dál víc skláníš, čekáš rány a on do tebe kope čím dál víc. Jsi jako Šípková Růženka, probuď se. Klidně ho nech, ať se odstěhuje, uvidíš, jak ti bude bez něj. Finančně se neboj, máš nárok na výživné pro děti i pro sebe. Čím víc se budeš před ním ponižovat, tím víc on poroste. Nejsi jeho majetek, aby si s tebou dělal co chce. Nedej se! Ty chodíš do práce, jsi máma dvou dětí, zvládáš práci okolo domu a on je "jen" ředitel. Za chvíli taky být nemusí. A myslím, že je naprosto normální vědět o tom druhém kam jde, s kým a kdy se vrátí. Je to o úctě k tomu druhému. Přečti si tu spoustu příběhů tady na Babinetu, jako já, najdeš spoustu odpovědí na svoje otázky. Bude pak líp, uvidíš.  smile

Není tady

#19 22. 5. 2007 22:20

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Každej si zaslouží, to co má wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#20 22. 5. 2007 22:31

x62358
Host

anye.sa: nikdo za tebe nerozhodne, holky tu do tebe perou rady hlava nehlava už dlouho, ale ty to nechceš slyšet, jsi tam kde si byla na začátku. Urputně chceš zpátky svého manžela, ale nevím PROČ?
Nečetla jsi všechny ty příspěvky a rady? Nevzala sis z nich vůbec nic?

#21 22. 5. 2007 23:15

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Proc neodejdes ty od nej? K cemu je ti barak? Nemas nikoho kdo by ti mohl pomoci? Vzdyt on te bude nicit cim dal tim vic!
Ja taky odesla... a to ziju v cizine a nikoho jsem tu neznala. Vzala jsem deti, sbalila nam tasky a hura do azylaku.
Jak s nim vubec muzes spat, kdyz je na tebe tak hnusnej? To musis mit teda dobrej zaludek! usch

Není tady

#22 23. 5. 2007 6:54

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

...holka já ti nevím, ty si v tom snad libuješsad proč si necháš takový věci líbit, ono skoro každá z nás si tedy nechala líbit to co popisuješ, ale ne donekonečna. Taky mi BM podsouval, že je jeho věc kam jezdí, kdy přijede a s kým byl. Taky jsem mu dala čas na rozmyšlenou, ale jen půl roku, pak byl odejit. Uvidíš jak se ti nakonec uleví. Mně se ulevilo strašně a to jsem zůstala sama třeba na tu hypotéku. No a co? Svět se kvůli jednomu nevernýmu chlapovi přeci nezastaví. To nemáš kam odejít? Nebo alespoň začni tím, že až zase přijede po více dnech domů, že ho pošleš sexovat tam kde byl. A ptej se ho kdy teda se odstěhuje, že si musíš ještě něco kvuli tomu zařídit. To je jedno co, jen dělej cokoli, aby si ho sesadila z toho trůnu nadřazenosti nad tebou. Je to nezralá osoba, která se vyžívá v tom jak tě deptá. Nedovol mu to, řekni mu třeba, že si ty uplynulé dva dny co nebyl doma byla taky pryč, vymysli si třeba, že si dala děti kamarádce. Prostě cokoli, když se bude ptát kde a s kým, řekni že ty lidi stejně nezná. Nenech ho myslet si, že doma sedí neštastná panenka v koutě. Dokud nezvedneš hlavu, bude ti po ní šlapat. Proč nedáš deti babičce a nevypadneš taky. Až se jednou vrátí a ty tam nebudeš uvidíš sama jak ho to zviklá. Jinak pokud to trvá déle, nehledala jsem tvoje další příspěvky, ale usuzuju z dalšího kontextu, tak se seber a odejdi. Teď se bojíš a miluješ ho, ale on tebe ne. Neplýtvej svojí enerií na prevíta, který si toho ani trochu neváží. Uleví se ti, veř tomu. Ty se jen bojíš, že to nezvládneš, ale přečti si kolik toho zvládly ostatní. Každá si tu pofňuká a nakonec jí je dobře a většinou potkají někoho, kdo je má skutečně rád. Najdouse tu holky co sem chodí pofňukávat i několik let, nechtěj patřit mezi ne, život je fakt strašně krátkej. Prostě začni sdi hledat unik z toho blázince ve kterm vás manžel drží. Nikde nepíšeš jak to snáší děti, tak mysli alespoň na ně a najdi jim klid. Práci doufám máš informuj se na sociálním odboru jak ti mohou vypomoci finančně, jaké dostaneš vyrovnání a jednej, máš snad taky nejakou rodinu, obrať se na ní nestyď se ty nemáš za co. Pán je ředitel alimenty na TEBE  a děti budu tučné, soud ti pujde na ruku až tam předneseš to co tady.Držim ti palce...

dum spiro spero

Není tady

#23 23. 5. 2007 7:25

Damila
♥♥♥♥♥♥-

anye.sa napsal(a):

všechny zdravím,tak jsem zase tady,zoufalá, bezradná,už prostě nemůžu dál!!!
Jsem vdaná 13let a mám dvě děti(13 a 9). Naše krize trvá už více jak rok,manžel pořád mění nějaké podmínky rozvodu a neustále mi říká že se se mnou rozvádí a já se stím nedovedu vnitřně srovnat,poslední jeho verze je že se do 3 měsíců od nás odstěhuje,miluji ho,bojím se že to vše finančně ani psich. nezvládnu! jsem ochotná mu vše odpustit ale jeho chování mě moc bolí,neustále nám lže,nevíme nikdy kdy se vrátí,ským a kde je,doma spává jen někdy.Když se ho zeptáme kde byl tak nám řekne že to je jeho věc a nás to nemusí zajímat.Někdy to beru líp ale většinou se hroutím.Barák je jeho,inkaso a hypotéku platí a to je podle něj to nejdůležitější.Vše začalo když byl před dvěma lety jmenovaný ředitelem jedné firmy,má asi dost starostí ale i spoustu volna kdy se to jemu hodí,služební auto ale to využívá jen pro sebe.Já se starám o domásnost(seču zahradu křovinákem i betonuji),chodím do práce a dětem se věnuji maximálně.Když se vidíme tak mě jen ponižuje a usmívá se spokojeně jako by se nic nestalo když se třeba vrátí po 4dnech.Taky chce pořád po mě sex,dokonce mi říkal že i když budeme rozvedeni tak bude se mnou mít sex protože se mu to prej se mnou líbí.Nevím vůbec co mám ve všem dělat ještě že mám ty děti to jsou moje sluníčka.Možná je to normální už ani nevím zda je normální aby manželé s dětma o sobě věděli kde jsou,ským a kdy se vrátí nebo je to jen moje fantazie?Chodím na psichyatrii ale žádnou změnu nevidím no asi jsem fakt blázen co žije v jiném, svém vytvořeném světě. Díky všem a taky přeji všem radost a spokojenost v duši.

anye.sa,
silně mi připomínáš mou kamarádku. Je ve stejné situaci, jen má menší děti. Taky má pocit, že jí všichni ubližují, ale oni jí ubližují, protože jim to dovolí. Z nějakého důvodu přitahuje situace, kdy je ponižována. A ona tolik touží po uznání. Dělá vše pro to, aby se všem zavděčila, ale zbytečně, nikdo ji neocení...
Jsi na tom stejně. Važ si především sebe, měj ráda sebe, pak můžeš žádat úctu ostatních.
Nevím, jaké důvody vedly k tomu, že ses dostala do této situace, ale asi jsi to "potřebovala", aby sis něco uvědomila. Nikdo jiný, než Ty to nezmění. Můžeš si o tom povídat a psát, jak dlouho chceš, změnu stejně musíš udělat Ty sama, jsi velká, nikdo Tě za ručičku nepovede. Je to nepohodlné, co? Můžem Ti popřát jedině hodně sil, a držet pěsti.
Takže držím!tummenupp

Není tady

#24 23. 5. 2007 8:08

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

anye.sa: Holka, nebudu ti psát, že to musíš řešit ty, to už víš. Ale napadá mě,jestli bys neměla změnit psychiatra nebo si k němu najít psychoterapeuta. Když už se léčíš takovou dobu a žádná změna...to je divný, ne? ... Máš závislost na manželovi, je to vidět a po tom, co vím o tvém dětství, se ani nedivím...ale je potřeba s tím nějak fundovaně "zatočit". Že ti ten tvůj psychiatr píše jen prášky? ... možná jsi to tady psala, už nevím.... ale vím jedno - prášky samy o sobě nic nevyřeší, na čas možná pomůžou, uklidní atd., ale řešení musíš hledat hluboko v duši. A nejlíp s dobrým terapeutem/terapeutkou.

Není tady

#25 23. 5. 2007 10:44

BB
♥♥♥♥♥♥-

anye.sa .... vykládala jsem kdysi kamošce o mojí bývalé kolegyňce, jak ji staroch mlátil, mlátil i děti, psychycky je deptal ( asi 7 let) a já jsem jí říkala, že nechápu, jak si to může nechat líbit. A ona mi na to řekla: Asi dostává málo .....
A je na tom něco pravdy , pokud člověka někdo terorizuje a nepřekročí míru, kterou je dotyčný ochotný snášet, tak to může trvat donekonečna. Pokud  tyran nepřekročí  míru,   a nebo trpitel nepřehodnotí co ještě je ochoten snášet.
Ty se v tom asi budeš plácat tak dlouho, dokud se NĚCO nestane. Tím nemyslím neštěstí , ale spíš nějakej vnější podnět. Asi pořád doufáš, že ten tvůj dostane rozum , padne ti k nohám a bude jak milý  hodný psík. Možná by se mohl trochu změnit, ale to by si se musela nejdřív změnit ty. Vzít svůj život do vlastních rukou a přestat na něm ...Pánu tvorstva viset.....  Pak by možná k tobě změnil přístup. Ale to všechno záleží na tobě. A nemysli si, že pro tvoje děti je nejlepší, když vidí, jak maminka trpí a taťka s ní orá .....  může to na nich zanechat   následky a tento pokřivený pohled na vztahy si ponesou do svých vztahů a budou znich třeba zase tyrani nebo trpitelé .......  Zvaž to, je to na tobě ......

BB

Není tady

• Diskuse
  •  » Psychologická
  •  » dá se vydržet manželova nevěra,lhaní,ponižování,vyhrožování rozvodem ?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí