19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Stránky: 1
http://www.novinky.cz/domaci/ods-chce-- … qj6e2.html
Co vy na to ? Já nevím, ale nemyslím si, e středokolák má dostatečnou kvalifikaci včetně základů sociální pedagogiky. Osobně to vnímám jako hrozbu degradace kolství.
Není tady
Ela.. napsal(a):
http://www.novinky.cz/domaci/ods-chce--aby-ucitele-nemuseli-mit-vysokoskolske-vzdelani_115482_qj6e2.html
Co vy na to ? Já nevím, ale nemyslím si, e středokolák má dostatečnou kvalifikaci včetně základů sociální pedagogiky. Osobně to vnímám jako hrozbu degradace kolství.
Kdy si to přečte celý, tak zjistí, e to je platný stav, který se měl od 1.1.2008 tměnit, to znamená, e středokoláci mohou za jistých podmínek učit u dnes.
Není tady
Já myslím ,e učitelé na základce by vysokou kolu mít měli.Paradoxem naeho kolství je ,e mnozí vysokokoláci nemají rozum. Takový ten normální , selský.
Zaila jsem vynikající kantorky které byly absolventkami rodinných kol a kolských ústavů (?).Taky mám zkuenosti s magistry u nich překvapí i to ,e vůbec odmaturovali.
Vzdělání je pouze předpoklad.Pak praxe.Bohuel někteří kantoři jsou pouze kolometi.Moná disciplinovaní áci,studenti a posluchači,vdy s vynikajícím prospěchem.Pak ok na základce - děti zlobí,vyruují a lajdají.Učitel látku odříká pro první lavice,průměrní a slabí áci jsou póvl s kterým nemá cenu ztrácet čas.
Absolvent pedagogické fakulty je mnohdy skvělým matematikem,přírodovědcem,historikem,výtvarníkem nebo sportovcem ale mizerným kantorem.
Nechci se dotknou učitelů.Jistě jsou na naich kolách i lidé zapálení do své profese ale flákači jsou jaksi viditelnějí. Vichni učitelé s kterými jsem (jako rodič) nebyla spokojená byli vysokokolsky vzdělaní.
Jedna z mých dcer prakticky celou střední kolu zaznamenávala vyučování.Některé lekce byly normální a pro mě jako rodiče nezajímavé.Jiné byly vyloeně okující : vysokokolsky vzdělaní učitelé hrubě a sprostě napadali studenty,ikana a poniování zabírala mnohdy celou vyučovací hodinu, neuvěřitelné soukromé tlachy,učení bylo omezeno zkouením a zadáním domácího studia.Učitelé se navzájem před studenty pomlouvali !!! kola je státní,zřizovatelem krajský úřad.
Nae kolství upadá.Chybí dřív běná kontola.Dobrý učitel nemá čas na kolní politiku a flákač je v pohodě.Státní maturity tomu vemu nasazují korunu.
Upravil(a) Hannah (22. 5. 2007 11:51)
Není tady
ja ucim francouzske deti cestinu, jezdim na letni tabory a mam za sebou tri pohovory na zakladnich skolach (college tedy 5 - 9) trida, z nichz me chteli prijmout dve skoly jako asistentku vychovy. prijali me pred dvema studentkami VS a jednim vysokoskolakem. Myslim si, ze to bylo proto, ze jsem skole nabidla projekt, ve kterem bych chtela jiz kourici deti zaradit do meho "kursu" odvykani koureni (jeeee nevim jak to prelozit do cestiny ) nabidla jsem skole, ze povedu krouzek cestiny nebo rustiny, mam vlastni auto a mohu dojizdet, nabidla jsem skole, ze pokud budou mit deti zajem, zorganizuju dalsi aktivity v plavani, lyzovani atd. mam maturitu (studuju VS, ale to se zatim nepocita. )
Docela by me zajimalo, co skole nabidl onen vysokoskolak, kdyz ho nechteli a me osobne by ani nevadilo, kdyby moje deti ucil nekdo s nizsim, nez VS vzdelanim.
Není tady
Dcera chodí do 8.třídy. Je mi srdečně jedno, kdo je učí, ale očekávám nějaké výsledky. Znám S, kteří úplně v pohodě strčí kapsy V. Záleí na tom, jak ten učitel na děti působí a jakou má u nich autoritu. Spí bych ve kolství uvítala více učitelů, protoe učitelka není povolání, ale diagnóza. Ale zase na druhou staranu musím říci, e tř. učitelka dcery je Ing. a to je supr baba.
Není tady
Myslím, e V vzdělání učitele neznamená nutně kvalitu výuky. Moje děti učili na základce středokoláci a se znalostmi např. četiny, angličtiny, fyziky zvládly s přehledem střední kolu.
Není tady
Středokolák můe strčit vysokokoláka do kapsy,to je fakt.Ale také jsem zaila kdy děti měly ve třídě za učitele středokoláka.
Kdybych měla právo volby kdo bude mé děti učit na Z,byl to určitě kvalitní V.
Není tady
V dnení době, kdy výskyt poruch učení v podobě různých dys.., hyperaktivita aspol. postihuje snad kadé druhé dítě, je víc ne ádoucí, aby učitelé měli vystudovanou o sociální pedagogiku a věděli, jak na takto "nemocné" dítě. A tohle středokolák umět při sebelepí vůli nebude.
Také patřím mezi ty rodiče, kteří upřednostňují učitele s vysokokolským vzděláním. Protoe s takovýmto přístupem bychom mohli pedagogické koly rovnou zavřít, kdy středokoláci jsou údajně stejně, ne-li více dobří.. Co bude následovat ? Operovat nás budou zdravotní sestřičky ??
Není tady
Ela.. napsal(a):
V dnení době, kdy výskyt poruch učení v podobě různých dys.., hyperaktivita aspol. postihuje snad kadé druhé dítě, je víc ne ádoucí, aby učitelé měli vystudovanou o sociální pedagogiku a věděli, jak na takto "nemocné" dítě. A tohle středokolák umět při sebelepí vůli nebude.
Také patřím mezi ty rodiče, kteří upřednostňují učitele s vysokokolským vzděláním. Protoe s takovýmto přístupem bychom mohli pedagogické koly rovnou zavřít, kdy středokoláci jsou údajně stejně, ne-li více dobří.. Co bude následovat ? Operovat nás budou zdravotní sestřičky ??
Elo má úplnou pravdu ale kolik vysokokoláků-pedagogů uplatňuje v praxi své znalosti. Část sklouzne do rutiny 7.30 nástup, od osmi s očima v sloup vyzkouet ,odříkat látku,nadiktovat zápis,nepochopili?-jejich smůla,kabinet -kdo se ke mně přiblíí bude seřván je to můj volný čas .....a tak pořád dokola.
Vzdělání je jen předpoklad.Myslím ,e nyní mají téměř vichni učitelé vysokou , no a podívejte se na nae kolství.
Není tady
Nebrala bych ten problém z pohledu učitel a jeho čas,ale z pohledu rodičů kteří musí své děti posílat do kol na kterých se nekvalitní kantoři vyskytují.A pochybuji o tom e je u nás v republice kola - moná kromě prestiních,soukromých kol,kde by neučil nějaký středokolák.
Dcera je v sextě.Vloni celé tři měsíce měla na Fráninu středokoláka který měl mnohdy mení znalosti ne děti samotné.Samozřejmě se to úspěně řeilo s vedením koly.
Mě na tom celém deptá jediná věc.Posílám děti do koly aby se tam něco naučily,ale výuku jazyků musím hradit ze svého,nebo kola není schopná zaplatit kvalitního kantora který bude schopen pro děti a jejich znalosti přínosem.
Vůbec si neumím představit e bych teď měla poslat své děti na základní kolu.To bych asi raději volila idividuální výuku
Není tady
Souhlasím s Elou (tj. učitelé by měli mít V), ale doplnila bych, e kromě běné pedagogiky, metodologie a didaktiky by měli povinně jetě absolvovat speciální psychologické / osobnostní testy, zátěové zkouky na stres a řeení situací a v neposlední řadě i speciální programy pro práci s problémovými áky. Tím nemyslím jen "dys-" či hyperaktivní děti, u kterých se mi slovo "problemoví" příčí, ale pro zjednoduení je tu píu), ale i rozmazlené fracky, ikanující machříky...
Nemyslím si, e by bylo učitelů málo, jen ty kvanta absolventů pedagogických kol prostě odrazuje realita koly, protoe na ni nejsou řádně připraveni a ani za to nejsou řádně ohodnoceni. Tak jdou radi dělat něco jinýho.
Rozdíly v hodnocení učitelů ze Z a S si radi nechám pro sebe, protoe bych tu mohla spoustu lidí popudit ...
Není tady
Je to zas jen bublina, nebo ani teď nemusejí mít učitelé z vysokou. Znám z vlastní zkuenosti a mohu říct, e ta učitelka byla nejlepí, co jsem kdy potkala. Synovi dala tolik, e z toho ije jetě teď.
Není tady
Myslím, e se tady jako vdy zaměňuje potřebné vzdělání a osobnost učitele. Ne kadý vystudovaný umí učit. Někdo si a v praxi uvědomí, e na to nemá. Jene kolstvím jsme na rozdíl od jiných profesí proli vichni, tak mu kadý rozumí a také úředníci na ministerstvu občas po sobě chtějí zanechat nesmazatelnou stopu v historii kolství.
Jene určitá suma znalostí z pedagogiky a metodiky je i na Z hodně potřebná. Ne vdy je středokolák takový talent.
Podle mne je V vzdělání na místě. Kdy si jen vezmu, kolik zprasených dětí jsem měla v rukou , jen proto, e je na angličtinu učili učitelé se střední kolou. Sice s mezinárodními zkoukami, moná s určitými znalostmi, ale s nulovou znalostí metodiky. Tu patně naučenou výslovnost jsem některé z nich nedokázala přeučit. A to jsme jen u otázky jazyka.
Sama jako suplující musím přiznat, e metodika předmětů jako chemie či fyzika je mi tabu a mnohdy mám větí problémy ne devááci na základce. A to mám za sebou střední i vysokou. Jen proto, e můj mozek zapomněl a já u nevím, jak to tehdá bylo.
Take kadá strana mince má svoje. Nejsem proti, kdy se má přujmout středokolák, ale kdy se osvědčí, at si doplní vzdělání. Podle mého názoru je vysoká kola na místě. Otázkou je i náplň a úrověň pedagogických fakult.
Jejda mohla bych psát dalí story, a to jsem původně nechtěla do debaty zasahovat...u raděj mlčím.
Není tady
Ono je to vůbec hodně sloité, jakmile má někdo přísluné vysokokolské vzdělání, tak v podstatě můe učit cokoliv . a co si budeme povídat, četina je něco jiné ne chemie například.... jene tady to nevyřeíme...
Není tady
Tenhle návrh - pokud jeho účelem není jen zachovat místa pro učitelky předdůchodového věku, které učí u víc jak 30 let a v době, kdy začínaly, jim střední kola stačila - je jen dalí ukázkou devalvace hodnoty vzdělání v téhle zemi.
Není tady
Já vám holky nevím, ale se svými zkuenostmi ze zdejí základky můu říct jedno: zástupcem ředitele byl pán s titulem Mgr. Jak jsem ho tak poznala, titul Mgr. jsem velice brzy rozklíčovala jako Magor, co se potvrdilo velice záhy skutečně vysoká kola sama o sobě neznamená, e dotyčný bude výhledově dobrý pedagog.
BTW víte, jaký je rozdíl mezi pedagogem a pedofilem?
Pedofil má děti rád ...
Není tady
Kiaro, to je jeden z mých oblíbených, jetě oblíbenějí je jdou tři enský, jedna je blbá, druhá karedá a třetí taky učitelka...
Ví, je smutné, e kadý středokolák si myslí, e zvládne v pohodě učit v první třídě, ale opak je pravdou. Tam je práce nejtěí.
A kdy pak srovnám, e v náplni studia pro první stupen za mých dob byl jeden semestr metodiky čtení a psaní a čtyři semestry pěstitelských prací....pak u jsem to fakt hodnotila, jen jako výuku pro soukromé zemědělce.
V oblasti vzdělávání pedagogů jsou obrovské rezervy. Včetně psychotestů. Pak naráí v praxi na takové magory. Protoe chlap učitel, to je z mých zkueností z 80% magor. Pokud to zrovna není tělocvikář.
Není tady
.... a nebo to není vůbec chlap, jen mate tělem ))
Není tady
PavlaH napsal(a):
Kiaro, to je jeden z mých oblíbených, jetě oblíbenějí je jdou tři enský, jedna je blbá, druhá karedá a třetí taky učitelka...
Ví, je smutné, e kadý středokolák si myslí, e zvládne v pohodě učit v první třídě, ale opak je pravdou. Tam je práce nejtěí.
A kdy pak srovnám, e v náplni studia pro první stupen za mých dob byl jeden semestr metodiky čtení a psaní a čtyři semestry pěstitelských prací....pak u jsem to fakt hodnotila, jen jako výuku pro soukromé zemědělce.
V oblasti vzdělávání pedagogů jsou obrovské rezervy. Včetně psychotestů. Pak naráí v praxi na takové magory. Protoe chlap učitel, to je z mých zkueností z 80% magor. Pokud to zrovna není tělocvikář.
PavloH, jetě e mi moje dětičky nenačuhujou přes rameno - na střední kole mají oba dva třídní profesory pány mue To, e se o svých vyučujících vyjadřují slovy debil, dement a posléze jetě hůře, tak nějak beru s rezervou.
Tak nějak jsem svým dětem tajila, e můj otec byl takté středokolský profesor, který důsledkem bolevika skončil jako řadový učitel na základní kole.
Nicméně jsem si neodpustila historku s porcelánovou miniaturní likou. Tak dlouho ho s ní votravoval ák hodině výuky, a mu ji taka sebral s obvyklou průpovídkou - a si pro ni přijdou rodiče na konci kolního roku. Rodiče nepřili, leč malé Kiarce zůstala litička jako černej Petr: děti pedagogů bývají často velice nevděčnými neřády, co jde o vzdělání. a litička byla pomstěna přímo přes jednu generaci.
U jsem to tady psala - svého syna jsem neúspěně týrala učební látkou. Nejradi bych učební hodinu zakončila tak, e bych nad synem spráskla obě dvě ruce a syn by zůstal mezi nima místo toho jsem zavyla: Paneboe, po kom jsi tak blbej...
Týraný junior vyvřísknul: Po tobě!!! A bylo vymalováno
Není tady
Kiara napsal(a):
Nejradi bych učební hodinu zakončila tak, e bych nad synem spráskla obě dvě ruce a syn by zůstal mezi nima
místo toho jsem zavyla: Paneboe, po kom jsi tak blbej...
Týraný junior vyvřísknul: Po tobě!!! A bylo vymalováno
To musí být za trest učit své děti
Dcery spoluačka má na kole také mamku - profesorku biologie.Jednou svou dceru zkouela a týrala jí u tabule asi 15 minut dotazy o bakteriích.Dcera byla dutá jak bambus a maminka pronesla to co ty.
Holka to evidentně nezvládla a povídá proferce: " Mami,ví,kdy ty bakterie vznikaly, měly evidentně dostatek kyslíku.Netuím kde jsi v té době byla ty,ale zřejmě jsi musela okupovat planetu jetě ne se tu ten kyslík vyskytl!"
Profesorka zachovala svou tvář,ale její dcera od září nastoupila na jiný gympl
Přezdívku Bakterie ale u jí nikdo neodpáře
Není tady
anka:
Já jsem byla dítě poměrně tvárné, ale na matematiku bohuel duté jak bambus (rovně). koda, e táta zemřel, kdy jsem byla v první třídě , tím pádem se se mnou neměl kdo učit a já ten deficit nikdy nedohnala.
Ovem moje dcera byla schopná napsat nedostinou větu, kterou si budu pamatovat jetě na smrtelné posteli:
"MLINÁŘ MLEJE OBYLÍ"
Není tady
Stránky: 1