|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj holky,
Chtěla jsem vás,které jste IVF+ICSI absolvovaly poprosit o zkušenosti. Vypadá to,že nás to taky čeká.
Díky 
Není tady
Heri, kez by si bola moj pripad. Pre velmi zle spermio sme boli objednani na IVF+ICSI na duben....a v breznu sa nam podaril zazrak....
a to co doktor tvrdil, ze je nemozne sa stalo 
Skusenosti nemam a drzim palceky aby si ich ani Ty nemala... 
Není tady
Ahoj Heri,
já jsem byla na IVF+ICSI letos v lednu a bohužel neúspěšně. Chystám se na další pokus v říjnu. U mě je IVF bohužel jediná šance(mám po dvou mimoděložních a jsem bez vejcovodů), ale nevím jestli budu chtít příště ICSI, přítel má totiž smermio bez problémů a i přesto nám ho v CAR nutili(prý pro zvětšení pravděpodobnosti úspěchu). Nevím, jestli to není v našem případě jen zbytečné vytahování peněz ze strany CAR
Zajímal by mě názor zkušenějších umělinek ???
Tobě přeji, ať máš hned napoprvé lepší zkušenost, než jsem měla já 
Není tady
Pavlušo na porodnici od dr řežábka jsem četla tohle, to je tvůj případ....
Dobrý den, čeká mě 1. IVF. Byly mi odstraněny oba vejcovody, partner má SPG v normě. Nevím, zda si máme dopatit ISCI, je to prý jen pro páry,kde je špatný SPG. Zvyšuje se metodou ISCI šance úspěšného IVF i v případě, že SPG je v pořádku? Děkuji Vám za odpověď. M.
Vůbec ne.
To je takový mýtus, že lidé si myslí: čím více zaplatíte, tím více pro sebe udělali.
Překvapilo by mne, kdyby vám to někde doporučovali....
Není tady
Heri, IVF ICSI jsem měla začátkem roku, manžel měl vysoké protilátky proti spermiím ( jinak spermiogram v normě) a já také imunologický problém - bohužel bylo neúspěšné a otěhotněla jsem po 3 měsících od IVF po IUI, ale bohužel nejspíše z imunolog. důvodů opět potratila.
Ale ve IVF ICSI má vysokou úspěšnost, neboj se toho a věř!!!

Není tady
No podle toho, co na porodnici píšou, se šance při normálním spermiu po ICSI nezvyšují. Zkus si projít příspěvky, nebo tam hoď svůj příspěvek......
Není tady
Čekanko, díky moc za info.
Já jsem si to myslela. My to ICSI opravdu nechtěli, ale mudři v olomouckém Fertimedu tvrdili, že to v těchto případech(tam, kde to bez IVF nejde), bez ICSI nedělají, aby zbytečně nevyplýtvali další pokus IVF, aniž by pro to udělali vše, ikdyž je spermio v normě.
A pak těm mudrům věř a plať vše, co ti řeknou. Fuj, fialový hnus
Teď teda nevím, kam půjdu na příští IVF 
Omlouvám se Heri, nechtěla jsem ti kazit téma.
Ostatní mají snad lepší zkušenosti.
Není tady
Pavlušo, na jedný straně to vypadá logicky, že vám to doporučili, nicméně třeba u apolináře jsou proti při normálním spermiu. Každý centrum je jiný, ale úspěch není bohužel zaručen s ani bez icsi. Kéž by ti to podruhé vyšlo 
Není tady
ICSI se vyplatí tam, kde je špatné spermio a to vcelku logicky, spermie samy o sobě nemají šanci oplodnit vajíčko a mohlo by se stát, že i když se vyprodukuje hodně vajíček,tak k ET nedojde, protože se žádné neoplodní. Dále se ICSI používá při imunolog. problémech nebo tam, kde se imunologie nedělala,aby se předešlo případným pozitivitám. Ale pokud je dobré spermio, tak je ICSI zbytečné. Některá CAR dělají i to, že polovinu vajíček si necháš ICSovat a polovinu samo oplodnit a pokud se pokus nepodaří, tak alespoň pro příště víš, zda je ICSI nutné.
Není tady
ICSI je vstříknutí spermiee do vajíčka, prostě se vybere nejlepší spermie a vpíchne do vajíčka. 
Není tady
jo Ivčo to je pravda, že se hodně dělá půl na půl.....
já právě četla, že čím víc se se spermií manipuluje, tím hůř pro její kvalitu. Proto třeba apolinář prý při normálním spermiu Icsi většinou nedělá.
Není tady
A perlička na závěr, nebylo to naše první IVF, ale druhé a moc dobře věděli, že při prvním se vajíčka oplodnily i bez ICSI. Imuno nám nedělali, prý není potřeba v těchto případech. Jediné co je může omluvit je to, že jsem měla vždy malý počet vajíček-jen 4 , ale to bylo při obou pokusech stejné, tak při tom dalším mi vnutili ICSI. Ách jó, pak má člověk těm doktorům věřit.
Holky, díky moc za info 
Není tady
Pavli, tak to je fakt moc - kdyby se předtím nepovedly oplodnit bez ISCI, tak to pochopím, ale toto je fakt jen o penězích...
budete teda měnit CAR, nebo si jen příště dupnete, že ISCI nechcete?
Není tady
to je teda mazec, k tomu nemám co dodat. Pavlušo tak ať to třetí hrazené vyjde, moc držím palce.
Jinak Pavluš, píšu jen teoreticky, já na IVFku nebyla, měla jsem jít na IUI ale povedlo se přirozeně. Mám málo průchodný čípek a o IVF a ICSI jsem hodně načetla a mám kamarádku, která to má všechno za sebou. Chtělo by to spojit se s někým, kdo je na tom stejně jako ty. Mám pocit, že Terinka tu psala, že se na to chystají.... nebo zkus napsat na tu porodnici.....
Není tady
Holky díky, na porodnici už jsem se dívala, asi tam napíšu a podle toho se pak rozhodnem do kterého CAR půjdem. Poprvé jsem byli v Ostravě a po neúspěšném prvním pokusu IVF nám radili před dalším pokusem udělat předimplantační diagnostiku za 20 až 30 tisíc, a až poté další IVF. Zdálo se nám to dost peněz a taky jsme chtěli vědět, zda je to vůbec třeba a tak jsme zajeli do Olomouce. Tam se divili, proč nám nabízeli v OV zbytečně tu předim. diag., že je to zbytečné a že raději ICSI.
Jak si to tady po sobě tak čtu, tak je mi z toho na nic a nejradši bych se na to už vykašlala, jenže v našem případě to bez doktorů nejde.
Ještě ke všemu tu teď byla sousedka a dozvěděla jsem se, že už je těhotná,zapadla snad hned druhý měsíc. To je zase den, kde je nějaká spravedlnost?
Není tady
Pavli, já bych si asi obvolala všechny CAR, které pro vás připadají v úvahu a nezávazně se jich zeptala, jak by postupovali, na ceny a tak... oni nemusí vědět, že si děláte jen "průzkum trhu" (to zní hrozně, ale bohužel je to tak)... ta preimplantační genetika se mi zdá zbytečná - to ať vám raděj udělají genetické testy z krve a až kdyby se našlo něco tam, teprve je důvod dělat ji...
a ještě jedna věc - kdyby vám při nejhorším nevyšel ani 3.pokus, máte nárok ještě na hrazené léky při 4., ale ET atd už si musíte platit sami - pojištovna hradí v podstatě 4 stimulace, ale jen 3ET - počítá s tím, že jednou se nemusí zadařit nastimulovat dost vajíček, nebo nejsou embrya na ET apod...
a vzhledem k tomu, že už je to 3.pokus, zkusila bych to zkombinovat třeba i s bylinkama a tak - prostě dát tělo co nejvíc dopořádku...
hrozně moc držím pěsti!!!!!
Není tady
Holky díky
.
Renky my máme hodně špatný SPG - 100% patologicky změněných hlaviček. Pohyb a množství bylo OK.Co jste měli za problém vy?
Není tady
Leni, já mám za sebou už vlastně 3 IVF. To úplně první bylo před 9-ti lety, ještě s bývalým chlapem. Nechtěla jsem to rozvádět a zbaytečně komplikovat, ale když jsi to nakousla
Nebylo to ale celé IVF, ale jen stimulace a punkce. Embrya se nezačla buněčně dělit, takže nebylo co zavádět. Takže bych ten čtvrtý pokus měla mít hrazený celý, snad jen punkci, podle toho co píšeš bychom si měli doplácet!?!
Mudři říkali, že budeme muset zažádat o výpis ze zdr. poj. a záleží prý na tom, jak to tam specifikovali.
Jinak na bylinky se chystám, chci zkusit i Mojžíšku. Už po prvním nepovedeném jsme oba přestali kouřit, po druhém jsem začala cvičit a hubnout a jestli se nepovede ani tento pokus, tak mám v plánu ještě lázně a šetřit na další, pak už plně hrazené IVF.
Tobě také držím pěsti, budeš je potřebovat dříve, než já 
Není tady
Jinak Heri, myslím že při špatném spermiu je IVF+ICSI velmi účinné 
Není tady
pavluša napsal(a):
Jinak Heri, myslím že při špatném spermiu je IVF+ICSI velmi účinné
Pavli dík za povzbuzení.Kdy Tě čeká další IVF?
Řekli nám to včera a vzala jsem to celkem v klidu.Dolehlo to na mě až dnes
.
Není tady
heri1 napsal(a):
Holky díky
.
Renky my máme hodně špatný SPG - 100% patologicky změněných hlaviček. Pohyb a množství bylo OK.Co jste měli za problém vy?
nas problem bolo mnozstvo a pohyblivost...na kolkych spermiogramoch ste boli?...ono tie vysledky su tak rozdielne...
Není tady
Toto byl 1. Dr. nám řekl,že se to může zlepšit po užívání vit,ale že to bude tak o 2,3 % a stejně to bude na ICSI,ale prý budou mít z čeho vybírat. Šanci na přirozené otěhotnění prý máme 0,2 %.
Není tady
Renky a po jaké době se dělá kontrolní spermio.Nám to dr. nenabídl,ale říkal,že spermie zrají 70 dní...
Není tady