Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 22. 5. 2007 6:48

Blackie
Host

Kudy na to ?

Ahojky, mam maly problem. Dneska byla moje milovana u rodicu (mych) s nasim malym. A odpoledne jsem mel telefon od rodicu, abych se stavil. Ptali se mne, jestli je u nas vsechno OK, ze zena na maleho zvysuje dost casto hlas. Mame jeste dve deti z minulych manzelstvi, jsou v zacinajici puberte tak si to asi umite predstavit jak to vypada, kdyz jsou vsichni tri pohromade. Malemu jsou 4 roky, zena je s nim doma na materske. No a zena vi, ze na nej obcas zbytecne zvysuje hlas (resp. na vsechny 3), ve vysledku ji neposlechnou a je hotovo. Ja se snazim relativne v klidu, zahulakam az kdyz je nejhur, ale pak milackove stoji v pozoru.
Ja jen ted nevim, co si s tim mam pocit. Na jednu stranu kdyz ji tohle reknu, nechci, aby to bylo, ze rodice na ni donaseji, maji ji opravdu radi a verim, ze je tohle jako mne mrzi. Na druhou stranu mam pocit, ze bych s tim mel neco udelat, ale nevim co, nechci byt k zene netaktni. Ja jsem to proste az tak neresil, ale kdyz si toho vsimli i oni, asi to neni jen muj pohled na vec.
Verim, ze na materske toho ma hodne, snazim se ji pomahat, ale proste vim, ze clovek ma obcas na deticky alergii a nejradsi by je odstrelil (kdo deti ma, vi o cem mluvim).
A tak se mi to porad mele v hlave a nevim co s tim. Mate pls nekdo nejaky napad ? Neni to u nekoho podobne ? Diky....

 

#2 22. 5. 2007 7:21

keny
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 1. 8. 2006
Příspěvky: 882

Re: Kudy na to ?

Já si myslím že jediný lék na to je aby vyvětrala,bez dětí uplně mimo prostě odjet a nechat vás(jestli ti zaměstnání dovolí)Jeďte na dovču a děcka nechte(už jsou velký)třeba těm rodičům...
Nevím máme jednoho kluka 3 roky a je to pěkný divich neni zlý to ne ,ale je ho dost je všude nesmí se nudit to je pak na zabití...a někdy mi to fakt vyčerpá a pak řvu hlava nehlava...,ale manža se snaží s klukem vypálit...na bazén,do ZOO(máme ji inaštěstí 5 min od domova..)
No a naši taky jsem slýchavala nech ho je ještě malej a nekřič....no a teď mám nějaké zdr.problémy a nesmím nic dělat tak mají synátora naši a uznali ,že je ho dost že chce prostě vše vidět,všude sáhnout,vysvětlit...spát nemusí apod. všichni to známe....no ale jsou už jako vyměnění.....
Tak snad to bude ok někdy se to prostě nastřádá a pak je to začarovaný kruh......kapitulation


http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,99,122,0,CD,MjAwNy8xMS8wNg==,QW5kZWxrYQ==http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,111,130,0,CD,MjAwNC8wOC8yMQ==,TWlrdWzhcw==

Není tady

 

#3 22. 5. 2007 7:24

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Kudy na to ?

Z mojeho vlastního pohledu můžu říct - konkrétně jen za sebe, že by mě rozpálilo doběla, kdybych se dozvěděla, že tchánovci za mojimi zády telefonovali a stěžovali si, nepochopila bych proč mi to neřekli přímo do očí a právě v té konkrétní situaci....tohle jsou opravdu "velmi křehké vztahy" a budeš se v tom plácat mezi dvěma stranami...
Já bych byla ráda, kdyby manžel byl při mně a řešil se mnou věci jen za sebe, konkrétní situace a ne co mu kdo požaluje...když u toho navíc ani nebyl. Zřejmě bych neřekla že telefonovali a počkala na vhodnou příležitost - třeba až zase bude zvyšovat hlas a nebude to mít kýžený účinek, a pak bych s ní promluvila? Rozhodně bys myslím měl podpořit ženu a vždy stát na její straně, rodiče už vás vychovali a teď vy vychováváte vlastní děti...


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#4 22. 5. 2007 7:51

Blackie
Host

Re: Kudy na to ?

No já z toho nejsem taky nadšený. Měl jsem ale během pár minut vyřešit otázku, zda zavolat ženu k tomu nebo ne. Protože jsem nevěděl do té chvíle, o co jde. Je jasné, že měla být u toho, ale na druhou stranu jsem si chtěl nejdřív poslechnout o co jde, kdyby to byl nějaký nesmysl, abych jim prostě řekl, a to koukají neřešit.
Táty je často opravdu hodně a já nemíním nechat ženu otravovat nějakými jeho nesmysly, jsem vždy 100% se ženou, to rozhodně, to je prostě bez debat. Ale jak píšu, protože to už nebyl jen můj postřeh, trochu o tom přemýšlím.

No pokud jde o děti, rodiče pohlídají kdykoliv je třeba, máme doma jen ty dvě, mojí holku 1x za 14 dnů. Teď jsme chtěli být o víkendu se známými bez dětí, jeli jsme do penzionu a co byste neřekli ? Krom nás bez dětí (4 dospělí) tam bylo 6 rodin každá s minimálně 3 dětmi. Umíte si představit ten odpočinek ?

Já to sleduju, a podle mého to není až tak hrozné, on je táta taky nemocný, tak má nervy, navíc když hlídají malýho, je u nich jak vyměněný. ale proč se o tomhle vlastně rozepisuju, je to, že ten starší, když jela žena do Paříže na zájezd se svým tátou, který ji poslal, tak on si u babičky ulevil stylem - je to je parada mamka nebude doma. Když se babička ptala, že je jí to divné, odpověděl, že mamka jen pořád řve. Babička na to, že budu ale přece doma já, na to on odpověděl, že já mu nevadím, protože je to "na férovku" a že když už zahulákám, že ví, že je zle. A to nejsem jeho táta, vyženil jsem ho. Malej taky  u babičky už hlásal, že maminka moc křičí. No a vrchol byl, když byla v nemocnici a ten starší u babičky prohlásil že by nevadilo, kdyby se mamka z nemocnice nevrátila. Když jsem se tohle dozvěděl, docela mne zamrazilo. butter  Tak se nedivte, že to, co mi řekli rodiče neberu až tak na lehkou váhu. Opět opakuju, že jí mají hrozně rádi a nejde o nějaké "nasazování",  prostě mají strach, co se to děje.

 

#5 22. 5. 2007 8:12

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Kudy na to ?

To je hezké že se snažíš, není to lehké...přeju hodně trpělivosti a aby se to vyřešilo dobře..


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#6 22. 5. 2007 8:19

Ela..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1393

Re: Kudy na to ?

Blackie, ne nadarmo se říká, co vydrží ženská, to by člověk nevydržel. Ale i ženská je jen člověk a se třemi dětmi, potažmo puboši a malý rošák, je toho víc než požehnaně. Mám to taky doma, ikdyž naštěstí "jen" dvě holky a kluka, který ale vydá za 10 a kdyby takový měli být všechny moje děti, tak už dávno jsem skočila z mostu (s nadsázkou).
On je to fakt věčný kolotoč - péče o domácnost, nikdy nekončící úklid (začneš v jednom pokoji a než se prokoušeš do ložnice, můžeš opět začít od začátku, děti jsou prostě děti), žádný klid, nikde chvíle soukromí .. to všechno psychiku neskutečně ovlivňuje.
Už to tady někdo napsal - ideální je svěřit na alespoň týden děti na hlídání někomu (rodičům ?) a vyjet si někam spolu sami. Protože klid a relaxaci tvoje žena nepoznala už několik let a psychicky je na pokraji zhroucení (teď bez nadsázky).
A pak tady může figurovat ještě jeden faktor .. kolik tvé ženě je let ? Jestli ke 40-ce, může se jednat o první záchvěvy přechodu (teď se nesměj, ale ten může přijít klidně i ve 30-i, už bylo dost takových případů). Hormonální hladina může být rozkolísaná a náladovost a nepřiměřená vznětlivost je jedním z průvodních jevů. Možná by to chtělo i gynekolog. prohlídku a náběr krve ke zjištění hormonální hladiny.. Ikdyž, osobně si myslím, že tvá žena je prostě "jen" vyčerpaná a má toho všeho po krk (nad hlavu)..
Hm, to mi připomnělo - mně obě starší děti odjíždějí 13.6. na ozdravný pobyt se zdravotní pojišovnou a doma mi zůstane jen ta nejmladší. Ani netušíš, jak já se na ten relativní klid těším .. Bude pryč i manžel a věř, že se po ty dny vykašlu na každodenní úklid, vařit budu na dva dny (nikoliv denně a teplé večeře) a prostě si to s malou užijeme. Taky mám toho všeho nad hlavu a po krk .. vissladumbomgloria

PS: A to, že ti starší synek - puboš, prohlásí v době maminy nepřítomnosti, že paráda, to bude klídek, neber až tak vážně. Oni totiž puboši mají nejraději, když není doma pokud možno nikdo z rodičů (nikdo je nekybicuje za rozházené boty, oblečení, nenutí do učení aspol..)

Upravil(a) Ela.. (22. 5. 2007 8:22)

Není tady

 

#7 22. 5. 2007 9:51

Prcek1
♥♥-----
Místo: morava-ale už brzo Anglie...
Registrovaný: 22. 5. 2007
Příspěvky: 87

Re: Kudy na to ?

Eli mᚠnaprostou pravdu!!!!!!!tummenupptummenupptummenuppstoltstoltvisslastyrka


Nic mě hned tak neporazí..život žiju!!!!

Není tady

 

#8 22. 5. 2007 10:13

Ra
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 5. 2006
Příspěvky: 952

Re: Kudy na to ?

ahojky,
4 roky na mateřské to už asi nemusí mít nervy. va
Nechtělo by to změnu? tummenupp
Může jej dávat dle domluvy do školky?
Co plánuje dál?
Kdy nastoupí do práce?

Není tady

 

#9 22. 5. 2007 10:24

Ela..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1393

Re: Kudy na to ?

Prcek1 napsal(a):

Eli mᚠnaprostou pravdu!!!!!!!tummenupptummenupptummenuppstoltstoltvisslastyrka

Díky gloriasmile

Není tady

 

#10 22. 5. 2007 10:29

Blackie
Host

Re: Kudy na to ?

Díky holky. Víte prostě mně to až tak nepřipadá, teda sleduju to, ale popravdě Vám řeknu, že bych s mojí milou neměnil. Já sice ač podnikatel vypadnu v 5.15 a vracím se kolem 15.00 a pak kolikrát ještě musím dělat doma, ale kolikrát děkuju ženě za to, že máme vypráno, vyžehleno, uvařeno, (nádobí meju já, nebo puboš :-) za odměnu, případně vyluxuju, uvařím + "chlapské práce" doma a na zahrádce) a ještě zvládne být krásná a milá.
Když mi prostě táta zavolá, že se mnou nutně potřebujou něco vyřešit, já tam přijdu a oni si oba sednou s mámou kolem mně a začnou s tím, že mají o ženu a malého strach (ale jak jsem psal, táta je díky nemoci trochu víc na nervy a mám na něj kolikrát alergii) tak po tomhle jsem byl trochu vyplašenej.
Samozřejmě jsem bránil tu moji květinku, to je bez debat. Problém je, že oni to neberou tak, že by si na ni stěžovali, mají ji rádi to je fakt. Prostě mají starost. Nejhorší je, že víte, že v něčem mají asi pravdu, ale já jak jsem psal, bych s mojí ženou neměnil, protože i když za den kolikrát padám na hubu, za to, jak ona to zvládá ji maximálně miluju a neměnil bych za žádnou jinou.
Samozřejmě jsem jim vysvětlil pár věcí, které si myslejí, ale špatně protože neznají okolnosti.
No a ta moje láska to vlastně ví taky, kolikrát mi říká - "mně přijde, že na ty děti moc řvu, ale kolikrát mne tak vytočí......" a raďte někomu, kdo má na krku domácnost, starost o děti a muže že má předem počítat do deseti - to bych si prostě nedovolil. Je pravda, že když jsem měl 3 dny  s 3 kusy dětí od rána do večera, tak jsem byl šastný, když jsem je večer zahnal do pelechu, a to jsem neměl na starost praní a žehlení (vaření jo, ale nikdo naštěstí neumřel)

Jinak samozřejmě to není každý den a podobně, prostě jednou za čas bouchnou saze (ale to se mně stává taky), ale kvůli blbině (pověstná poslední kapka) a problém byl, že se to stalo asi u rodičů.

 

#11 22. 5. 2007 10:32

Blackie
Host

Re: Kudy na to ?

Ra napsal(a):

ahojky,
4 roky na mateřské to už asi nemusí mít nervy. va
Nechtělo by to změnu? tummenupp
Může jej dávat dle domluvy do školky?
Co plánuje dál?
Kdy nastoupí do práce?

Do školky pujde po prázdninách, tomuhle "4 roky na mateřské to už asi nemusí mít nervy" nějak nerozumím
Jinak máme teď zahrádku, hrozně ji chtěla a tam se docela seberealizuje, no a práce, to otázka, budeme muset něco najít....
Nechci, aby se někde dřela jako před malým, ale zase na kancl nemá školy.

 

#12 22. 5. 2007 10:34

briza3
♥♥♥♥---
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 298

Re: Kudy na to ?

Neznám mámu, která by občas "neřvala" na děti, manželka má taky jenom jedny nervy a pokud se chce prezentovat před tchýní, jak má hodného a poslušného syna................ a on  je jak  utržený ze řetězu, tak na malého zakřičela. Já bych to neřešila a hodila za hlavu. Pokud ho nemlátí, syn nemá modřiny a nestěžuje si na maminku...............

Upravil(a) briza3 (22. 5. 2007 10:35)

Není tady

 

#13 22. 5. 2007 10:34

Ela..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1393

Re: Kudy na to ?

Blackie, je fajn, že to vnímᚠtakhle. Protože chápajících chlapů je dnes opravdu jak šafránu. Tvoje žena prostě potřebuje "jen" notnou dávku odpočinku, klidu, soukromí a relaxace. Držím vám oběma palce, a se vše srovná ke spokojenosti celé rodiny tummenuppwink !

Není tady

 

#14 22. 5. 2007 10:44

Damila
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 4. 2007
Příspěvky: 4679

Re: Kudy na to ?

Blackie,
nemám radu, jen chci vyseknout poklonu. Mužský a takový názor? Takto si vážit ženy, přestože MD nikdy nezažil? To čumím! Smekám!
Tvé ženě posílám hodně síly, a to nervově zvládá, ono je to jiné ve dvaceti a ve čtyřiceti, ustát mateřeskou...
Mějte se rádi a za pár let to bude jistě v pohodě. Držím pěsti

Není tady

 

#15 22. 5. 2007 10:58

Ra
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 5. 2006
Příspěvky: 952

Re: Kudy na to ?

...4 roky na mateřské to už asi nemusí mít nervy...jako že už nemusí mít oprávněně tu trpělivost...

taky se připojuju k těm poklonám tummenupp takové pochopení manžela jistě partnerku jenom posiluje tummenupp

Je moc fajn, že po prázdninách jde už do školky. Bude to změna a úleva pro všechny.

Takže přemýšlíte nad zaměstnáním. Má tvoji podporu a to je síla tummenupp

Držím palce, abyste našli fajn práci a čelili vašim zlatíčkům! styrka

Není tady

 

#16 22. 5. 2007 11:14

Blackie
Host

Re: Kudy na to ?

Damila napsal(a):

Blackie,
nemám radu, jen chci vyseknout poklonu. Mužský a takový názor? Takto si vážit ženy, přestože MD nikdy nezažil? To čumím! Smekám!
Tvé ženě posílám hodně síly, a to nervově zvládá, ono je to jiné ve dvaceti a ve čtyřiceti, ustát mateřeskou...
Mějte se rádi a za pár let to bude jistě v pohodě. Držím pěsti

Dík, ale nepřehánět, mám taky pro změnu spoustu chyb......

 

#17 22. 5. 2007 11:24

Blackie
Host

Re: Kudy na to ?

briza3 napsal(a):

Neznám mámu, která by občas "neřvala" na děti, manželka má taky jenom jedny nervy a pokud se chce prezentovat před tchýní, jak má hodného a poslušného syna................ a on  je jak  utržený ze řetězu, tak na malého zakřičela. Já bych to neřešila a hodila za hlavu. Pokud ho nemlátí, syn nemá modřiny a nestěžuje si na maminku...............

No ono právě že šlo o to, že malej byl údajně relativně v klidu, a vytočil ženu něčím u polívky co já vím, proto to neřeším, protože jsem u toho nebyl. A beru to s rezervou a to dost velkou. A proto se vás tady ptám na to, jak je to u vás a hlavně by mně zajímal názor mojí vlastní ženy co a jak tam bylo, z její strany, z jejího pohledu, ten je pro mne nejpřednější, ale mám strach se zeptat, abych neudělal nějakou naprostou koninu a neskončilo to tím, že věřím víc rodičům, to vůbec ne. Takže proto jsem sondoval "kudy na to" aby to bylo tak nějak taktně a ne stylem "babička s dědou říkali že..." no to by mně vytočilo taky.

Prostě spíš asi ten dotaz pokud ho zevšeobecním měl být položený stylem - pokud mi něco sdělí moji rodiče o mém partnerovi-partnerce o situaci, kdy jsem já u toho nebyl a u toho sdělení zase není pro změnu můj partner, (je samozřejmé, že ho bráníte) jak to řešíte dál ? Pokud mu o tom řeknete, potom tedy jak (aby si nepřipadal za blbce, aby to nebylo, že se s vlastními rodiči domlouváte za jeho zády, i když to tak není) ? Už jste někdy něco takového řešili ? Ale to je pak asi na psychologickou tady na babinetu....

 

#18 22. 5. 2007 11:28

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava
Registrovaný: 13. 3. 2007
Příspěvky: 426

Re: Kudy na to ?

ahoj, Blackie, myslím, že tvoja manželka je už psychicky vyčerpaná a tak kričí stále, tým pádom jej krik nemá pre diea žiadnu váhu. Odporúčam vám obom pozrie si reláciu Pestúnka v archive TV markiza na jej stránke www.markiza.sk - neustály krik rodiča bez účinkov je dos častý problém, nájdete tam obaja dobré rady
PS: Je fajn, že a rodičia upozornili, ale nehovor to manželke. Bola by z toho nešastná. Ja si myslím, že osobne by som svojej dcére/synovi dôverne položila takúto otázku ako jeho/jej partnerovi, lebo viem, že on by sa neurazil, ale trebars by sme si to prekonzultovali. Keby som sa opytala nevesty prečo kričí na syna, mohlo by to v konečnom dôsledku vies ku konfliktu a odcudzeniu. Mohla by si namýšža, že ju nemám rada, ... takže podža mňa rodičia urobili správne, že svoje otázky smerovali na teba. Keby chceli konflikt, tak sa "obujú" do nej na navsteve u nich ! wink


Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

 

#19 25. 5. 2007 13:43

LeeLoo
♥♥♥♥---
Registrovaný: 11. 2. 2006
Příspěvky: 250

Re: Kudy na to ?

Tak ji nerikej, ze se stezovali rodice, ale proste, ze sis vsim, ze se zbytecne casto rozciluje, ze ji to samotne nedela dobre a i deti maji jiste radsi klidnejsi pristup.


http://tac.families.com/ezb/1056929.png http://i179.photobucket.com/albums/w286/maso_photos/teliatkomale.jpg

Není tady

 

#20 25. 5. 2007 15:44

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB
Registrovaný: 9. 4. 2006
Příspěvky: 5296

Re: Kudy na to ?

Protože jsem sama na mateřské, tak si myslím, že tvoje žena potřebuje do práce, mezi lidi, přijít na jiné starosti než jen ten stereotyp doma a pořád stejné zlozvyky dětí. Nemusí jít hned na osm hodin, výhrou by byl třeba jen částečný úvazek, přece jen při třech dětech je i starostí kolem domácnosti až až.

Každopádně je důležité o problému s ženou mluvit. Sám říkáš, že ona sama si toho všímá, tak se zajímej. MOžná má sama v hlavě nějaké řešení a čeká na správnou otázku, nebo až o problému začneš.

Jediné, na co bych si extra dala pozor, tak na prozrazení zdroje info. Klidně bych to svedla na hovor s puberáky, nebo že sis sám všiml. Rodiče se to podle mého pohledu snažili řešit velmi taktně. Nezatahovala bych je do řešení problému...


Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

 

#21 25. 5. 2007 18:23

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Kudy na to ?

JJ, tohle znám z vlastní zkušenosti. Já byla doma s dětmi patnáct roků a můžu říct, že to bylo o nervy.
Protože byly děti chronicky nemocné, hlídací babičky neexistovaly, byla jsem s nimi vysloveně zavřená mezi čtyřmi stěnami. To, že bych nastoupila někam do práce bylo naprosto nemyslitelné, ani na zkrácený úvazek.

Takže chápu Blackieho paní, že jí občas ujedou nervy a na děti zvedne hlas. Není to rozhodně dobré, ale je to pochopitelné stolt Pokud žena nemá pravidelný kontakt mimo okruh rodiny a nemá možnosti si občas od dětí "odpočinout", péče o děti je pro ni opravdu náročná.
Já sama jsem brala jako pravé požehnání, že můžu konečně jít do práce a být mezi lidmi stolt


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů