27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Já si myslím, e občas ti nai potomci potřebují výchovně přes zadek, kdy domluva s dítětem nehne... A na veřejnosti u taky Nela dostala, taky jsem si vyslechla pár blbých poznámek a jeliko jsem cholerik, tak to ve mě chvíli bublá, ale pak si řeknu, a si ty lidi trhnou nohou.
Znám děti, který jsou vychovaný bez fyzických trestů a tyto děti přerůstají rodičům přes hlavu.. Jinak kadé dítě je jiné, take je moný, e některým stačí zvýení hlasu, ale to u je na nás rodičích jak máme přistupovat ke svému dítěti
Není tady
Já si říkám,koda rány ,která padne vedle..Kdy je to potřeba,tak klidně i na veřejnosti..
já dostavala taky přes zadek a iju..dnení děti jsou jiný,,hrozně si dovolují..a hlavně nemají k ničemu a nikomu ádnou úctu..
Není tady
Nicméně jsem proti plácání batolat. CO bude matka dělat, a její dítko bude v pubertě?
Není tady
Duičko, třeba u ta maminka nebude mít takovou práci, a bude dítě v pubertě
Není tady
Peto - výchova pubertáka je uplně jiná ne batolátka. Jen jsem chtěla napsat, kdy se máma neudrí kdy je dítko malé , co bude dělat za pár let. Ale nechci ti brát naději. Uvidí sama.
Upravil(a) dusička (11. 3. 2008 21:38)
Není tady
Já si zas myslím, e s nevychovaným puberákem neudělá u vůbec nic. Proutek se má ohýbat, dokud je mladý. Nae babičky určitě nebyly pitomé, kdy razily tuto teorii. A díky tomu bylo v té době více úcty na světě.
Není tady
Jasně, e se vychovává od mala. Kdy něco zakáu, tak nepovolím.Na to sem pes. Ale proč bych měla mlátit rok a půl starý dítko? To jde snad i jinak docílit toho, aby poslouchalo a ne násilím.
Není tady
My s manelem kluky věk 12 a skoro 10 let u hezkej pátek nebijem a nikdy jsme ani "výprasky" nevedli. Snad jen pohlavek nebo plácnutí po zadku
U nás asi tak od 5 let stačilo vytáhnout vařečku a najednou se poslouchalo. A to s ní nikdy nedostali a na jedno plácnutí, aby věděli, e se to myslí váně.
Nejsem zastáncem mlácení, ale někdy to jinak nejde. Otázka je, poznat míru. Ale myslím, e větina rodičů viz. Dita, určitě nepatří mezi rodiče, kteří své děti týrají Prostě jsi mu nasekala na zadek, no a co, je to tvoje dítě a kadýmu je po tom houby.
Takové ty mlácené, týrané děti se podle mě poznají jinak...jiné chování a u i vzhled a chování rodičů k tomu vemu tak nějak "sedí".
Jinak, co se týče..plácnutí batolete
Zrovna jedno doma máme a to byste se divili, jak takové výstrané plácnutí po stehýnku u přebalování, které trvá u asi 15 minut
ZABERE.
A taky sem tam plesknout ( ne bolestivě samozřejmě, MASO s ní nehrajem ) po ručičce, to je u nás taky normálka, ale a teď, poslední dobou, kdy vyidím, e to k něčemu je.
Výsledkem je, e máme stále vechny své vázičky, svíčky a podobné nesmyly na stejném místě. Malá prostě ví, e to NESMÍ !
A náhodou i návtěva si u nás můe kafčo nechat na konferenčním stolku a dostane k němu i buchtu, oplatky, vínko a slané pečivo. Malou jsme prostě naučili, e kafe pálí, tam to a to nesmí a po pár plesknutích po ručičce, u to zná
Není tady
Původně jsem měla na mysli, kdy jsem psala první příspěvek toto:
Mám doma pubertáky a kdo je má doma, jistě ví a zná, e někdy dokáou pořádně natvat a ani já se neudrím a jednu vystřelím. A to si myslím,e je patně. Já si to pak vyčítám. Protoe ve vzteku je to pak hlava nehlava.
Proto jsem psala, e kdy u se rodič rozčílí nad chováním batolete a jednu mu flákne, e tím nic nevyřeí. A kdy se neudrí kdy je dítko malé, co bude dělat za pár let.
Starího kluka jsem poprvé seřezala v pěti letech, protoe ublioval mladímu. A od té doby dal pokoj.
A vztekání u dětí? Prostě jsem je zavřela do místnosti, aby se zklidnili. A na veřejnosti vzala do náruče a odvedla pryč. V té chvíli by stejně nepomohlo výchovné plácnutí.
Není tady
JO holky, to o čem pítete je hlavně o stanovení hranic. Jakýkoli fyzický kontakt to jetě umocní. Někdy místo plácnutí stačí chytit za rameno. Ale dítko kolou povinné bych u neusměrnovala fyzicky. Tam u je to o něčem jiném.
Není tady
dusička napsal(a):
Jasně, e se vychovává od mala. Kdy něco zakáu, tak nepovolím.Na to sem pes. Ale proč bych měla mlátit rok a půl starý dítko? To jde snad i jinak docílit toho, aby poslouchalo a ne násilím.
Kdy nejdou jiné metody, tak Nela dostane přes zadek a nebo přes ruku.. Ale nenazvala bych to mlácením Já si myslím, e kadá se tu bavíme o něčem jiném.. A výchova dítěte je nejdůleitějí mezi prvním a třetím rokem, pak u můe být pozdě
Není tady
Peto, tak to promin,
mne tvoje slova vyzněla jako mlácení. vzteky
Není tady
Moje babicka zastavala nazor "skoda rany, ktera padne vedle". Uz od detstvi jsem to nerada slychala, protoze jsem biti, at uz jen dobre posazenou facku, brala jako krivdu, jak ublizeni, i kdyz jsem treba opravdu zlobila. Asi prave proto na me tyhle ty facky nemely vubec vychovny dusledek. Spis jsem si k srdci vzala, kdyz mi nekdo promluvil do duse, to jsem se pak opravdu zastydela a nad sebou zamyslela a priste snad uz i napravila. Hlavne jsem dala na moji tetu, ta to se mnou umela. Sama nesla pro facku daleko, kdyz uz byl opravdu velky prusvih, ale vse resila hlavne slovne, ale zadne hystericke jeceni. Podle me biti a hystericke rvani je vybijeni si nahromadeneho vzteku rodice, spis nez trest pro dite. Sama vim, ze nekdy je to tezke ukocirovat, ale pak si uvedomim, ze plac mojeho syna potom, co dostal, je neumerny tomu, co provedl. Takze se chci ve sve vychove opravdu vyvarovat tomuhle biti ze vzteku a snazit se domluvit ustne.Take kdyz vidim nekde na ulici trestat rodice ditko fyzicky, vetsinou se lidi divaji s nelibym oblicejem, jako ze to je spatne. Ale kdyz rodice deti jen hubuji, vetsinou to ostatni lide vnimaji jako spravne. Takovy nazor mam i ja. Co vy?
Není tady
Já jsem se setkávala spíe s opačnými názory kolemjdoucích, právě kdy se dítě vzteká, maminka se snaí domluvit mu, nejeden kolemjdoucí utrousí poznámku o rozmazleném děcku, co by potřebovalo pořádně na zadek. Jasně, je to nejjednoduí řeení. Má pak klid. Ale sama si taky dobře pamatuji na pocity křivdy a poníení při fyzických trestech. Někdy se jim ani já jako máma nevyhnu, ale zdaleka ne za takové blbosti, za jaké jsme dostávali my, jako děti. Byla jiná doba, děcko muselo poslouchat jak hodinky, i kdyby se svět měl zbořit.
Moná jsem to tu kdesi u psala:
Moje kolegyně (nemá děti) zastává názor, e děti se musí mlátit. Sama vzpomíná na to, jak byla bita. A fest. Typicky nechtěně pak dodala, e ji to stejně nezměnilo, e bití na ni nemělo vliv a stejně vdy dělala nakonec to co chce a myslela si to co chtěla... Vlastně tím popřela svůj názor (získaný od rodičů), e děti se mají bít a včas. Zjevně to nic nezmění. Jen se víc uzavřou a zatvrdí.
Není tady
Já jsem proti tělesným trestům. Moná je to tím, e mám těstí na syna, kterého jsem nikdy bít nemusela. Jen párkrát jsem ho zlehka plácla po ruce a i to povauji za určité moje selhání. Přesně tak, jako Damila, si pamatuji na pocit křivdy a poníení, kdy jsem byla bita já. A jetě neco jsem cítila - opovrení. A to jsem nebyla bita nijak moc. Ovem je pravda, e jsem nikdy u syna nezaila takové ty záchvaty vzteku nebo vůbec zlobu jako takovou. Vdy říkám - mám těstí.
Není tady
Sakuro, má pravdu, facka se povauje za velice poniující věc.
Můj názor je takový, e kadé dítě je jiné a kadé potřebuje něco jiného.
Nejsem zastánce "mlácení" a "výprasků" (také jsem si to zaila a často zbytečně a neprávem), ale občasné plácnutí přes plenu větinou stačilo.
Lenka je větinou hodná a v klidu. A často na ní domluva stačí. Poprvé dostala jednu přes plenu snad v roce a třičtvrtě. Nemohlo jí to ani bolet a byla z toho hoooodně překvapená a větinou stačí říct jen jestli chce přes zadek. Jestli jsem ji doteď plácla 10x tak je to moc. Není to mým přesvědčením o tělesných trestech, je to o tom, e u ní to není potřeba.
Jitka je jiné "zvířátko". Ta domluvu ani nevnímá, kolikrát jako malá si ani nespojovala e se jí snaím něco vysvětlit.
Odmítám dítě plácnout za to, e něco převrhlo, nebo vysypalo, beru to jako mojí chybu, e jsem jim to jako malým nechala v dosahu (nemyslím tím 5ti leté dítě, ale mrňouska). Ale kdy chcete dítěti něco vysvětlit a ono vám pohrozí pěstí , nebo záměrně ublíí někomu jinému
tak pak je vidět e domluvy nestačí.
Ale je pravda, e mě jako pozorovatele překvapují matky, které kdy dítě začne kňourat v obchodě, e chce nějakou hračku hned po druhém upozornění a jsou ticho začnou plácat po zadku
Nebo jsem viděla na písku maminku, která dítěti co si chtělo povídat a hrát s maminkou (která si chtěla pokecat s kámokou) řekla dítěti neotravuj a bě si hrát, nebo ti dám na zadek
Upravil(a) spunt (3. 11. 2008 12:11)
Není tady
Jak píe spunt, na kadé dítě platí něco jiného. Neschvaluji časté mlácení hlava nehlava, ani neschvaluji přelámané vařečky o zadek dítěte, to mi připadá naopak příerné a něco to vypovídá a rodičích.
Za celé moje dětství mě rodiče dali jednu facku, víc nic. Byla jsem klidnějí dítě, vdy to lo vyřeit domluvou či zákazem a já s tím problémy neměla. Otec mě neuhodil nikdy, kdy jsem něco provedla, vysvětlil mi věc v klidu, domluvou či domlouváním. Já se styděla za to, e jsem něco patného provedla a mrzelo mě to. Tresty typu zákazů platily.
Mé kamarádky, které doma dostávaly nakládačku, se bály jít domů, záviděly mi mé rodiče, a z domu utekly, co nejdříve to lo. To mi nepřijde v pořádku. Já neříkám, e své dítě nikdy neuhodím, ale rozum říká, e časté mlácení není to pravé.
Kadé dítě je vak jiné, a hlavně, kadý rodič je jiný, pro zákaz fyzických trestů nejsem, byl by zbytečný. Paní Stehlíková má pravdu v tom, e rodiče potřebují získat více informací o dalích formách trestu pro zlobící dítě. Kampaň, která ukáe, jak obejít fyzický trest by na kodu nebyla.
Upravil(a) marvinka1 (10. 12. 2008 10:45)
Není tady
Přesně ,,je mlácení a mlácení..
to,e dítě něco vylije,nebo nechtěně udělá ,,ho přece nebudu bít.,ale to e se na ulici vzteká to , má svou hlavu ,,tak to teda pár facek mu neukodí ,,a taky je facka a facka,,Já to třeba beru jako malej pohlavek,,
Facku a výprask jsem dávala za lhaní ..to je jedíná věc ,kterou opravdu ,ale opravdu nesnáím ..Jako poznámky ,někdy odseknutí ..Jsem fakt přehlíela..
jo a puberáky,,touhle krizí prochází kadý ,,take si vzpomenu na sebe a trochu brzdím..Jinak je jasný ,e jsou určité mantinely..co si můe puberák dovolit....
jinak někdo to tady psal.. A je to pravda,,e proutek se má ohýbat u v mládí ,páč a budou starí nic u stím neuděláte..
Upravil(a) sisi21 (16. 12. 2008 10:29)
Není tady