27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Tak jsem zluftila mladymu zadek cestou do skoly, paaac me totalne nas***l. jelikoz to bylo vlastne skoro pred skolou a tim padem celou vec pozorovalo i plno svedku, okamzite se zacali ozyvat hlasy jako "chudak tyrane dite..... melo by se to hlasit socialce atp. Na druhou stranu, tipicky problem je v tom, ze kdyz dite v danych situacich nezluftite, ti sami "kritikove" vykrikuji, jake-ze je to dite zmetek a nevychovany spratek a co z nej jednou bude, kdyz na nej mama nestaci....
tak me zajima, co si vy myslite o rodicich, kteri nejdou pro par pohlavku daleko ani na verejnosti a jestli i vy serezete sve vlastni potomky na ulici s tim, ze pripadni svedkove si muzou.....
Není tady
Dito, já jsem dítě třeba zmydlila na sjezdovce, kdy nedodrovalo bezpečnostní pokyny, a vichni němci na mě hleděli jak na kriminálníka. Je mi to putna. U tebe ( ije v zahr, e jo) bych se bála e nějaký idiot na tebe tu socku zavolá.
Není tady
Dito, asi tě nepotěím, ale nejsem zastáncem fyzických trestů. Jetě tak jedno plácnutí přez zadek, kdy je dítě vzdorovité, ale "zluftění zadku" neuznávám. Nemám pocit, e fyzické násilí něco řeí. U nás funguje "zvýení" či naopak "sníení" hlasu. Kdy na děti zařvu, ví, e jde do tuhého a kdy u syčím mezi zuby, je jim jasné, e totálně ustřelily. Kdy byly mení a bylo období vzdoru (vztekání, tvrdé prosazování svého aspol), párkrát padla 1 rána na zadek (ale né "zluftění", jedna opravdu bohatě stačila).
Promiň, ale osobně si myslím, e mlácení dětí patří do dob dávno minulých. Neříkám, e správná facka ve správnou chvíli nedělá divy, ale opět - jedna facka, nikoliv hejno ! A u vůbec ne před kamarády, spoluáky (take ani ne před kolou).. , to je příli velké pokoření a poníení.
Nemusí souhlasit, ale tohle je prostě můj názor.
Není tady
Ela.. napsal(a):
Dito, asi tě nepotěím, ale nejsem zastáncem fyzických trestů. Jetě tak jedno plácnutí přez zadek, kdy je dítě vzdorovité, ale "zluftění zadku" neuznávám. Nemám pocit, e fyzické násilí něco řeí. U nás funguje "zvýení" či naopak "sníení" hlasu. Kdy na děti zařvu, ví, e jde do tuhého a kdy u syčím mezi zuby, je jim jasné, e totálně ustřelily. Kdy byly mení a bylo období vzdoru (vztekání, tvrdé prosazování svého aspol), párkrát padla 1 rána na zadek (ale né "zluftění", jedna opravdu bohatě stačila).
Promiň, ale osobně si myslím, e mlácení dětí patří do dob dávno minulých. Neříkám, e správná facka ve správnou chvíli nedělá divy, ale opět - jedna facka, nikoliv hejno ! A u vůbec ne před kamarády, spoluáky (take ani ne před kolou).. , to je příli velké pokoření a poníení.
Vzásadě souhlasím s Elou.
Teoreticky.
Ale v praxi to vypadá u mě jinak.
Zluftění zadku nená výchovný účinek, ale rodič takto vybíjí svou zlost. je to hnusné, ale dělám to taky. Mmch. si myslím, e na zadek to není a tak hrozné, co se bolesti týče. Ale je pravda, e na veřejnosti, před kamarády to nedělám. Chytnu za pai, PEVNĚ stisknu a syivým hlasem sdělím, e má okamitě přestst, nebo je zmydlím! Málokdy to má kýený okamitý efekt, jako ta "baňa", ale nechci ztrapňovat dítě před vrstevníky, zvlátě kdy tam ani tak nemá moc stabilní postavení.
Není tady
Opravdu je to jen vybití zlosti a nemá ádný výchovný účinek. Taky jsem kdysi honila dceru, abych ji mohla potrestat, zakopla jsem o idli a málem si zlomila nárt. Je to nesmysl, zrovna jako řvaní. Děti si na to zvyknou. Jsem zastáncem toho, e s dětmi se musí hlavně mluvit a o vem, o jejich problémech, i mých. Slepá poslunost nikam nevede, tvrdá výchova také ne. Snaila jsem se takhle "vychovávat" dceru v pubertě a ona se pak honem vdala za prvního, aby se dostala z domu. U je dávno rozvedená a jsme kamarádky.
Není tady
Já mám výchovu děti jako zaměstnaní, tělesné a poniující tresty jsou samozřejmě zakázané. A já sama si myslím, e opravdu nic neřeí. Na druhou stranu, musí děti poznat, e to co udělaly patného tě mrzí. Nesmí mít pocit, e je ti to jedno. A tak vysvětluju a vysvětluju..... Je to běh na dlouhou tra. Ale kdy se pak ke mě někde hlásí dítě, které potkám na ulici a měla jsem ho v péči, tak to moc potěí.
U svých dětí jsem to měla tak, e kdy se přiznaly k prohřeku, byl trest mírný, kdy se to "vstřebalo", svěřovaly se mi se vím a to trvá. Někdy to bylo sice hodně těké, "rozchodit" to, s čím se mi v pubertě svěřovaly, a dneska jsou velké a stále ten ná vztah trvá. Fyzický trest - plácnutí přes ruku, pohlavek - má význam tak do tří let, pak u si myslím, e ne.
Není tady
Já jsem své děti nebila.Starí dcera byla zpacifikována jen zvýeným hlasem,mladí jsem v krajní situaci chytla za rameno nebo jinak znehybněla ( zdrhla by) a přeargumentovala.Mladí dceři manel dvakrát vyloeně symbolicky naplácal - do dnes je to největí poníení jejího ivota a nezapomene mu to do smrti smroucí.Natěstí si oba delikty pamatuje i starí dcera a mladí před nedávnem uznala ,e ona jako rodič by ve stejné situaci dítě "zabila".
Myslím ,e trestat se má s klidnou hlavou.I to plácnutí je krajní mez.Rodič musí mít v záloze alternativní tresty a dbát na jejich dodrení. Zákaz televize nebo jiné zábavy je někdy mnohem bolestivějí ne výprask.
Bití podle mého není o dětském zlobení ale o psychickém stavu rodiče.Prostě u neví jak dál.Sáhne ke krajnosti.
Není tady
No kdy byly děti mení, tak pokud je chytla vzteklina, to plácnutí mělo ten efekt, e najednou zbystřily, co e se to děje :-) Vyloeně zfofrování zadku, a vás bolí ruka - sice to bolí obě strany, ale pokud nepodáte patřičné slovní vysvětlení, je to nanic.
Moc se mi osvědčilo zpacifikování - nemonost jejich úniku a syčivý hlas - cedění mezi zuby s úsměvem, e si to doma vysvětlíme dokáe pochopit větí dítě - malé rozhodně ne. Navíc na veřejnosti se ztrapníme nejen samy, ale i to dítě.
Jen jednou jsem se neovládla, dodnes se tomu s dcerou smějeme (je ji 22 let), to kdy na autobusovém nádraí sbírala zalápnuté vajgly a dělala, e kouří - naháněla jsem ji po parku a stejně nedohnala:lol:
Není tady
Holky, ja taky nejsem zastancem mlaceni deti ale myslim, ze nekdy je to vic nez nutne. reknete mi treba, jak se tvarite na dite, ktere se vali po zemi, kope kolem sebe a jeci a maminka kolem pobiha se slovy "Petricku vstan, to neni hezke, co tu vyvadis"? Zarucene si asi kazdy pomysli - ten zmetek by potreboval poradne na zadek. nebo ne??? uprimne, kdyz vidite takovou maminku, ocenite ze toho zmetka nesereze a necha ho jecet?
Není tady
A co kdy ho Dito v takové chvíli seřee? Jakoby zázrakem přestane ječet a začne se chovat vzorně? Tak to jsem nikdy nezaila.
Není tady
To e máma seřee malé vztekající se dítě, nepomůe. Mně to párkrát udělal syn a pomohlo popadnout ho do náruče, pevně sevřít, chvíli jsme spolu "zápasili", kopal kolem sebe a kroutil se jak íala, pak se ale sám přivinul a za chvíli bylo po scéně.
Nevím, jestli je to správný postup, ale u nás fungoval.
Není tady
ELO, JE TO SPRÁVNÝ POSTUP, RADILA MI HO I PSYCHOLOKA....
JSOU TO AFEKTIVNÍ ZÁCHVATY A DOST TĚKO SE S TÍM DÁ CO DĚLAT....
DCERA TOHLE PROVOZOVALA JETĚ V SEDMI LETECH....ALE KDY BYLA MENÍ...TAK KOLEM TĚCH TŘÍ A UDĚLALA MI TO V OBCHODĚ, TAK JSEM ZAPLATILA, ŘEKLA PANÍ PRODAVAČCE A SE NEDIVÍ A NEVÍMÁ SI JÍ, E ODEJDU ZA DVEŘE....MĚLY JSTE VIDĚT, JAK RYCHLE BYLO TICHO A MOJE MALÁ VZTEKLINKA U MĚ.
KDY BYLA VĚTÍ, ŘEILA JSEM TO VÝSTRAHOU:CHCE ABYCH ZASE ODELA PŘED OBCHOD....DĚLÁ SI OSTUDU A VICHNI SE TI BUDOU SMÁT....TO TAKY ZABÍRALO...
ALE JE PRAVDA, E KDY JE DÍTĚ V TOM NEJVĚTÍM AMOKU (MYSLÍM SI, E V TÉ CHVÍLI STEJNĚ NESLYÍ A NEVNÍMÁ VAE DOMLUVÁNÍ), KDY ŘVE A KOPE JE DOBRÝ HO CHYTIT TAK PEVNĚ JAK MŮETE...NEDOKAZUJETE MU TÍM SVOJI SÍLU, ALE TO, E HO MÁTE RÁDY TAKOVÉ JAKÉ JE I S JEHO VZTEKÁNÍM...ONO TO ČASEM POCHOPÍ....
Není tady
Dito, já musím dodat, e kdy moje malá holčička dostane svůj vztekací hysteriský záchvat, raděj odcházím , protoe bych ji v tu chvíli asi ubila. Vydýchám se za dveřma nebo za rohem...nejdřív zkouím zvládnou sebe a natěstí, kdy je ruka rychlejí ne mozek to skončí u jedné výstrané na zadek. Vdycky se bojím, e se mi poblije, ale co u, potřebuju ji ivou. A představ si nikdy to netrvá dlouho a u mě hledá. Vztekat se jen tak sama pro sebe ji nebaví.
Není tady
Jsem absolutní odpůrce fyzických trestů, ale protoe jsem sama byla touhle debilní metodou vychovávána, tak mi to někdy ujede a ruka vyletí. Stydím se za to . Nikdy bych to ale neudělala na veřejnosti, to je příli poniující! ALE A JEDNOU TI MALÍ BUDOU VELCÍ A NEBUDE SE JIM LÍBIT, JAK SE CHOVÁME, MONÁ NÁS TAKY PŘEHNOU PŘES KOLENO A ZŘEOU A JÁ SE JIM NEBUDU DIVIT!
Není tady
Dita.L napsal(a):
Tak jsem zluftila mladymu zadek cestou do skoly, paaac me totalne nas***l. jelikoz to bylo vlastne skoro pred skolou a tim padem celou vec pozorovalo i plno svedku, okamzite se zacali ozyvat hlasy jako "chudak tyrane dite..... melo by se to hlasit socialce atp. Na druhou stranu, tipicky problem je v tom, ze kdyz dite v danych situacich nezluftite, ti sami "kritikove" vykrikuji, jake-ze je to dite zmetek a nevychovany spratek a co z nej jednou bude, kdyz na nej mama nestaci....
tak me zajima, co si vy myslite o rodicich, kteri nejdou pro par pohlavku daleko ani na verejnosti a jestli i vy serezete sve vlastni potomky na ulici s tim, ze pripadni svedkove si muzou.....
Já jsem si nikdy do výchovy nenechala nikoho kecat. Syn občas nějakou chytil a ve zdraví se doil plnoletosti. Není z něj ani neurotik, ani dyslektik, ani nemá deprese - je v pohodě a mám z něj radost
Není tady
Ela.. napsal(a):
Jo, patří do dob dávno minulých - taky si vimni, jak se v dobách minulých děti chovaly k dospělým a jak se chovají teď - dnení spratkové klidně polou do pr... i prezidenta a jetě je někdo polituje, e byly zrovna ve patném rozpoloení
Upravil(a) mashanka (3. 6. 2007 13:30)
Není tady
zuzanka napsal(a):
Jsem absolutní odpůrce fyzických trestů, ale protoe jsem sama byla touhle debilní metodou vychovávána, tak mi to někdy ujede a ruka vyletí. Stydím se za to
. Nikdy bych to ale neudělala na veřejnosti, to je příli poniující! ALE A JEDNOU TI MALÍ BUDOU VELCÍ A NEBUDE SE JIM LÍBIT, JAK SE CHOVÁME, MONÁ NÁS TAKY PŘEHNOU PŘES KOLENO A ZŘEOU A JÁ SE JIM NEBUDU DIVIT!
Přesně tak!Protoe ten kdo byl bit tak bije....
Není tady
Je rozdíl v tom jestli člověk seřee dítě nebo mu občas jednu naloí.Někdy je to rychlejí a účinnějí metoda jak hodinový křik nebo dvouhodinová promluva do due.
Nebudu tvrdit e mé drahé děti občas nějakou nechytly,byla by to le.Vdy zůstalo u výchovné,a vdy bylo rychle vyřeeno.Stejně jako dítě mashanky zůstaly děti nedotčené a psychicky nepoznamenané.
On nebude problém ani tak v tom jestli dítěti naloit nebo jít jeho nezvladetelné kousky vydýchat za roh,jako v tom e děti dnes neznají respekt a neuznávají autority,
V tom se shodnem s mashankou,jakýkoliv dospělý,nejen rodiče,je pro ně často jen vzduch.
Nedávno jsem byla svědkem krásné scény v autobusu. Zhruba osmileté dítě dítě sedělo vedle maminky .Nad ním vlála zavěená na tyči stará paní a nedret v jedné ruce berle o které se opírala asi by jízdu nezvládla.
Chlapeček se usmíval na vechny strany ,posléze strčil do maminky a povídá jí.Podívej na tu starou babu jak tady visí . A maminka se jen usmála a otčila chlapečkovi hlavičku k okýnku.
Není to tak vzácný příklad výchovy
Není tady
1Marie napsal(a):
A co kdy ho Dito v takové chvíli seřee? Jakoby zázrakem přestane ječet a začne se chovat vzorně? Tak to jsem nikdy nezaila.
no, a já to zaila tedy viděla nejmiň 100x , e děcko přestalo. Nejsem zastáncem tělesných trestů, ale jsou situace, kdy to jinak opravdu nejde.
Ovem dítě by mělo vědět předem proč dostalo na zadek případně facku. Mydlení hlava nehlava nic nevyřeí, ale jedna facka + vysvětlení za co to bylo. Pomůe mnohem lépe ne 1000 psychologů dohromady.
Není tady
Dita.L napsal(a):
Holky, ja taky nejsem zastancem mlaceni deti ale myslim, ze nekdy je to vic nez nutne. reknete mi treba, jak se tvarite na dite, ktere se vali po zemi, kope kolem sebe a jeci a maminka kolem pobiha se slovy "Petricku vstan, to neni hezke, co tu vyvadis"? Zarucene si asi kazdy pomysli - ten zmetek by potreboval poradne na zadek. nebo ne??? uprimne, kdyz vidite takovou maminku, ocenite ze toho zmetka nesereze a necha ho jecet?
Ano, takovou maminku, která zachová chladnou hlavu velmi oceňuji!!! Myslím to naprosto bez ironie, protoe vechno ostatní je jen selhání rodičů. Já osobně jsem v takové chvíli odela a dítě upozornila, e čekám v autě. Nikdy jsem nečekala víc ne dvě minuty. A jestli si někdo v tom obchodě myslel něco jiného? To je mi srdečně jedno. To dítě bylo toti MOJE!!!!!!
Upravil(a) lueta (4. 6. 2007 13:05)
Není tady
Ela.. napsal(a):
To e máma seřee malé vztekající se dítě, nepomůe. Mně to párkrát udělal syn a pomohlo popadnout ho do náruče, pevně sevřít, chvíli jsme spolu "zápasili", kopal kolem sebe a kroutil se jak íala, pak se ale sám přivinul a za chvíli bylo po scéně.
Nevím, jestli je to správný postup, ale u nás fungoval.
Gratuluju!! To je přesně ono! Vdy to vztekání je vlastně takové volání o pomoc.
Není tady
anka napsal(a):
Je rozdíl v tom jestli člověk seřee dítě nebo mu občas jednu naloí.Někdy je to rychlejí a účinnějí metoda jak hodinový křik nebo dvouhodinová promluva do due.
Nebudu tvrdit e mé drahé děti občas nějakou nechytly,byla by to le.Vdy zůstalo u výchovné,a vdy bylo rychle vyřeeno.Stejně jako dítě mashanky zůstaly děti nedotčené a psychicky nepoznamenané.
On nebude problém ani tak v tom jestli dítěti naloit nebo jít jeho nezvladetelné kousky vydýchat za roh,jako v tom e děti dnes neznají respekt a neuznávají autority,
V tom se shodnem s mashankou,jakýkoliv dospělý,nejen rodiče,je pro ně často jen vzduch.
Nedávno jsem byla svědkem krásné scény v autobusu. Zhruba osmileté dítě dítě sedělo vedle maminky .Nad ním vlála zavěená na tyči stará paní a nedret v jedné ruce berle o které se opírala asi by jízdu nezvládla.
Chlapeček se usmíval na vechny strany ,posléze strčil do maminky a povídá jí.Podívej na tu starou babu jak tady visí . A maminka se jen usmála a otčila chlapečkovi hlavičku k okýnku.
Není to tak vzácný příklad výchovy
Souhlasím s tebou.
Taky mám tři podobné záitky.
1. Jela jsem v tramvaji a stála jsem vpředu před sedadly pro invalidy, na nich seděli puberáci. Na dalí zastávce přistoupila ena ve vysokém stupni těhotenství a malým dítětem + takou v ruce a taky jedna +- 80tiletá paní.
Ti puberáci nejen ,e je nepustili si sednout ani na sluné poádání, ale navíc si z nich utahovali. Jedna prý je nad hrobem a druhá tlustá jak bečka. Ony to slyely, ale jen si povzdechly.
Za to mě rupli nervy a chytila jsem oba ty fracky a vyhodila je ze sedadla pro invality, take si obě mohly sednout. A půl tramvaje s prominutím " čumělo jako by spadli z vině". Ti kluci jen zasyčeli něco ve smyslu, ty krávo, ty č...y nemají invalidní průkazku tak co chce. Ano, ani těhotná ani ta stará neměly průkazku pro invality, ale kdy já jsem byla dítě, co bylo před 10 lety bylo samozřejmé, e sedím-li v jakékoliv dopravním prostředku je samozřejmostí uvolnit své místo nejen starích, invalidním, ale i těhotným. Mimochodem, v té tramvaji sedělo i dost zdravých dospělých lidí a nikoho to netrklo, e by mohli zvednout svůj zadek a pustit alespoň jednu z nich.
2 záitek. seděla jsem na normálním sedadle pro zdravé v přeplněném meziměstkém autobuse, kdy se mi najednou agresivně začala ohánět starí enská s průkazkou ZTP před očima a prý a ji okamitě pustím si sednout, e jsem mladá a zdravá a e ta dnení mláde je hrozná, atd.
Upřimně, tahle agresivní uječená enská mě natvala, tak jsem ji řekla, e:
1. nesedim na sedadle pro invality, tak a laskavě poádá lidí tam, protoe jsou očividně zdraví.
2. pokud by mě poádála sluně, pustila bych jí i bez průkazky, ale takto ji nepustim.
Tahle paní pokračovala nadáváním na dnení mládě a vyhodila ty lidi ze sedadla pro invality.
3. záitek. opět jsem byla v dopravním prostředku, opět ádné volné místo. přistoupila mladá holka se zlomenou rukou. u v první zatáčce začala zelenat, očividně jí nebylo dobre a málem sebou sekla o zem. A kdo jí pomohl???? Vrstevníci ji uvolnili cestu, aby sebou lehla krásně na tvrdé ale natestí jedna stará paní ji zachytila za ruku a nějaký invalidní starí pán rychle nastrčil hůl, o kterou se zachytila, pak ji ten pán, přestoe byl sám o holi pustil si sednout a sám zapasil s tím, aby se udrel.
Drsné, co?
v těchto případech by bylo vhodné opravdu ty vychovné facky vyuit. Ale neměli bychom si stěovat, společnost máme přesně takovou jakou si ji vychováme a jak napsal někdo přede mnou. Názor ostatních ji nezajímá, protoe je to její dítě a její zodpovědnost
Upravil(a) Paila (4. 6. 2007 15:57)
Není tady
Souhlasím s tím, e to někdy bez naplácání na zadek nejde.
Není tady
Mám pocit, e dneska se dělá obrovská aféra i z obyčejné výchovné facky, taky jsem jich jako dítě pár dostala a nemyslím si, e by to na mě zanechalo nějaké stopy. Ostatně i nai větinou li cestou výchovných rozhovorů a promluv do due a já tam pokadé seděla, tvářila se zkroueně a v duchu si říkala, e by mi mohli třeba radi jednu vrazit a měla bych to za sebou :-).
Samozřejmě je rozdíl mezi jednou fackou a řezáním dítěte denně jako ito za kadou blbost.
Není tady