|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Jeňýk napsal(a):
lupina montana napsal(a):
Prostě pes je pes a neznamená přece že když ho neberu do postele a nenechám se od něj olizovat že ho nemám rád, nebo jo?
Ze psího hlediska bohužel ano....
a lidské se mu dost blbě vysvětluje...přece jen - je to pes...
Ale jo dyk to je v pořádku, já vím že u nás existujou lidi kteří pejskovi dokazujou svojí přízeň za každou cenu aby se necítil sám a opuštěný.
Popravdě řečeno ale ani si nechci představovat co se v podobnejch rodinách děje když na pejska leze jaro. To musí bejt teprve mazec.........
Tím ti odpovídám na zbylý dvě otázky.Ať si každý dělá co chce kdy chce ale hlavně ať s tím neotravuje ostatní kteří o to nemají zájem. Bohužel velká část čoklíkařů toto nechápe. Ty jseš třeba světlá vyjímka Lupi, rád tomu budu věřit.
http://www.csfd.cz/film/143759-goro-bil … on-no-inu/ Tady máš něco o tom Gorovi. Byl to seriál o psovi z dob kdy jsem ještě nebyl "psofob".Nebudeš tomu věřit ale tenkrát i nějakou tu slzu z oka jsem utřel. Jen mě zajímalo jestli si na něj někdo ještě vzpomene.
Ja si to pamatuju, a hlavne se mi libila hudba.Zacinala jsem brecet, jen jsem ji zaslechla.
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Ty jseš třeba světlá vyjímka Lupi, rád tomu budu věřit.
Obávám se, že taky ne, Jéňo.....
Sice pravda neříkám, že "háráme", ale taky se často přistihnu, jak svýmu uhlově černýmu ovčounovi říkám "Jo pejsín tam byl? Byl tam pesák, kočenko??" a tak podobně....
jenže - to je úplně normální rodičovskej syndrom, to tě čeká taky , ať se dneska zapřísaháš jakkoli
Ne třeba vůči psu...ale slyšela jsem takhle ňuňat i na krajtu
a to byl pán očividně jinak normální - a krajta, předpokládám, taky....Ono se k tomu ňuňání navíc u psa dopracuješ jaksi přirozenou cestou, protože - pokud ho chceš pochválit - musíš tak jako pištět...."No to je ale šííííkovný pejsek...to je ale paššááák!" no a už jsi v tom až po uši
co se toho článečku týče, to je spíš k politování, než k odsouzení....a na dlouhou debatu
Jo a dík za Gora...už vím
A abychom vedli zcela poctivou debatu.....taky kouřím
Ja taky kourim, asi bych nemela vubec vylezt na ulici. S tim chvalenim je to pravda, ja jsem to ze zacatku u prvniho psa neumela nebo jsem se citila divne, ale je to nutnost , protoze prave na to pisteni ti psi pozitivne reaguji.
Podobny problem jako v clanku , ma nas jeden soused, ktery vcera potkal manzela a ptal se ho : Jdes vencit ? A budete si povidat ? Jeden pes zacal stekat a on Hele uz povida nebo neco v tom smyslu samozrejme mysleno ironicky , asi se mu zda divny , ze se se psy bavime nebo nechapu, co ma za problem . Skoda , ze to nerekl mne .
Není tady
Hmm...no, to taky - vždyť je to koneckonců trochu, jako s děckama; čím míň na ně mluvíš, tím míň rozuměj 
Není tady
jenže - to je úplně normální rodičovskej syndrom, to tě čeká taky , ať se dneska zapřísaháš jakkoli
Lupi obávám se že tě zklamu, já i vlastnímu dítěti radši řeknu třeba smrade, než abych na něj začal jakkoliv slintat nějaký šišlání. třeba jsem špatnej rodič. 
Kombinace kuřák čoklíkář je úplně nejhorší........ takový nechaj psa vykadit a ještě do toho hovna típnou vajgla. 
Není tady
No nekecej....
Tak to mě ještě nenapadlo
Ale teda nevím, jestli to mám zkoušet....asi to radši nechám v teoretický rovině 
Já ale nemluvila tak docela o šišlání - a taky jsem byla do hloubi duše přesvědčená, že MĚ se takový věci netýkaj, víš? A že jsem rozumná, uvědomělá matka...cháchá! Do chvíle, než jsem točila jednu kazetu dceři, která tou dobou dlela v Provence na stáži. Byl listopad, tak jsem jí posílala "Obrázky z domova", vlastnoručně u nás v Polabí natočené. No a jak jsem to po sobě poslouchala, vyděsila jsem se - protože to bys koukal, co jsem tý svojí pětadvacetiletý berušce tam namluvila....

JÁ koukala taky...půlku jsem toho musela smazat, páč to bylo samý "a tady se kačenky chystaj na zimu - vidííš?" - no hrůza.....
Jj....zvyk je železná košile a vzpomeň si, až ti tvůj promující hlapeček řekne "kristovanoho, tati - nechovej se tady jako blbec..." 

Není tady
tati - nechovej se tady jako blbec..."
Ale no tak to já samozřejmě netvrdim že by mi tohle někdy neřek.......... v jistým věku jsou ti starší vždycky blbci to je jasný. 
Mám ale kolem sebe takový množství odstrašujících případů, že k jakýmukoliv zdrobňounkování, šišlání a "my jsme se pokakali" mám vybudovanou doživotní alergii. 
Není tady
Cha...na to vůbec nepotřebuješ šišlat
.........Mně osobně šišlání vůbec nevadí, pokud není předstíraný; falešný šišlání (a falešný cokoli) mě odpuzuje taky 
A mmch - jasně, že ty nemůžeš říkat "my jsme se pokakali.." protože to říká a může říkat pouze matička - z jednoho prostýho důvodu: byla devět měsíců v množným čísle - a nějaký čásek jí to ještě vydrží i po porodu 
Není tady
Jeňýk: " a vcelku přesně vyjadřuje moje pocity z dnešní módnosti vlastnit psa za každou cenu."
Jeni, a máš děti???
Až je jednou budeš mít, pochopíš, jakou kravinu jsi tady o "módnosti" napsal.
To možná u vás v Praze... 
Určitě by byla zajímavá nějaká anketa, která by dala odpovědi na otázky o důvodu pořízení si psa. A dovolím si napsat, že ve většině je důvodem přání dítěte, pak taky odchod lidí do důchodu nebo osamění jednoho ze členů rodiny, případně si pořízením psa některé manželské páry kompenzují nepřítomnost dítěte. A pak taky existuje skupina lidí, která má prostě zvířata ráda "jen tak".
Všichni pejskaři kromě jedné rozvedené bezdětné dámy na našem sídlišti mi potvrdili, že si psa koupili proto, že jejich dítě o něj škemralo (pochopitelně je vidět málo dětí, kterak venčí své miláčky, obvykle se potkáváme a poplkáme si my, dospělí)
.
Upravil(a) Tercila (13. 1. 2008 1:15)
Není tady
Terci, ty nespíš? Ty snad nejdeš zítra do školy, bo co??? 
Vlastně nejdeš....ona je neděle 

Není tady
Tercila napsal(a):
Jeni, a máš děti???
Ano prosim. Sice ještě ve věku kdy podobný přání nevyslovuje ale dítě to je. 
Třeba tomu nerozumim ale nemyslim si že je třeba dítěti splnit každý přání který vysloví. Zvlášť když to není hračka ale živej tvor s průměrnou délkou života 15 let. Takže teď napíšu něco neuvěřitelnýho..... jelikož bych nesnes pocit že se musim psa, na kterýho jsem si zvyknul, po pěti letech zbavit, tak si jednoduše žádnýho nepořídím. Navíc žijeme takovým stylem života se kterým se prostě pes neslučuje a nechávat ho neustále po nějakejch psích "hotelích" jen proto že letím někam na dovolenou, bych taky nemoh.
Škoda že to nejde zjistit ale zajímalo by mě kolik dnešních čoklíkářů si uvědomuje že to není záležitost na dva roky než móda pomine ale třeba na těch patnáct let.
Tercilo já s tím souhlasím že v Praze je to procento blbců poněkud větší než ve zbytku republiky.........
Není tady
lupina montana: "Terci, ty nespíš? Ty snad nejdeš zítra do školy, bo co??? 
Vlastně nejdeš....ona je neděle 

"
Nooo, to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo občas váhá, kolikátý ten rok se vlastně píše
Jeni,
neboj, myslím, že se dost rozumných lidí si uvědomuje, že pes není na dva roky. A docela jsem se zasmála při představě, že Tě to dětské škemrání o psa ještě čeká
. Ale jestli jsi v bytě, skutečně ho asi (navíc pokud ke psům nemáš ten správný vztah) nepořizuj. Do bytu už bych to podruhé neudělala. Jo a ještě ke slovům o módnosti pořídit si psa. Tak kdybys viděl, co za příšery tady lidi tahají ma vodítkách, tomu se opravdu upřímně sama divím.
Takže v těch případech to móda zcela jistě není. 
Není tady
Tercila napsal(a):
Jeni,
neboj, myslím, že se dost rozumných lidí si uvědomuje, že pes není na dva roky. A docela jsem se zasmála při představě, že Tě to dětské škemrání o psa ještě čeká![]()
. Ale jestli jsi v bytě, skutečně ho asi (navíc pokud ke psům nemáš ten správný vztah) nepořizuj. Do bytu už bych to podruhé neudělala. Jo a ještě ke slovům o módnosti pořídit si psa. Tak kdybys viděl, co za příšery tady lidi tahají ma vodítkách, tomu se opravdu upřímně sama divím.
Čoveče já si myslim že ani snad nečeká. Třeba jsem zase naivní ale myslim že všechny děti nemají potřebu mít doma psa, pokud mají dostatek jinýho vyžití.
Ještě bych tě maličko poopravil...... není to spíš tak že MÁM k psům správný vztah a proto si žádnýho do bytu nepořídím?
Já se vždycky "bavim" když se někdo rozplývá jak svýho pejsánka nade všechno miluje a pak ho v létě klidně na čtrnáct dní flákne do nějakýho útulku (psího hotelu) a odfrčí na dovolenou. 
Ta "módnost" spočívá právě v pořízení co největší obludy. Stačí se podívat jaký dementi si občas pořizujou různý pitbuly, stafordy a podobný plemena. Zrovna teď po vánocích sem potkal pitbula jak si na vodítku vede nějakou slečnu která ho nejspíš dostala pod stromeček. Nebyl to veselej pohled........
Není tady
Módu mít psa bych odhadovala tak na deset procent snobů maximálně....zbytek je prostě..........přebytek betonu, železa a pravejch úhlů 
Není tady
Já se vždycky "bavim" když se někdo rozplývá jak svýho pejsánka nade všechno miluje a pak ho v létě klidně na čtrnáct dní flákne do nějakýho útulku (psího hotelu) a odfrčí na dovolenou.
My jsme si pořídili psa po dvou a půl letech naléhání mladšího syna. Jasně že se o něj starám nejvíc já, ale kdybych s tím nepočítala, tak bych to nepovolila. Dovolenou podřizuji tomu, kam může pes, do hotelu bych ho nedala ani kdyby mi za to platili oni, a ne já jim. Nejvíc trávíme dovolenou na chatě, kde má volný prostor bez oplocení, louku, les a nikoho neobtěžuje, když občas zaštěká.
Obleček nenosí, jenom při opravdu "psím" počasí má pláštěnku na přikrytí zad. Raději půjdu 5x do roka ven s oblečkem, než za tři roky na operaci páteře. Je to jezevčík. Takže proto možná někteří majitelé mají oblečené psy. Ne pro parádu, ale pro zdraví toho psa. Možná bys potom psal o tom, že si stěžuju na drahý chleba, ale za psí operaci dám 10 tis.
Navíc pes spí se mnou a se synem v posteli, takže taky jsme všichni doma úchylové.
A včera jsem si byla vyzvednout na úřadě sáčky na h.....a, takže my po sobě uklízíme.
Pokaždé si říkám, že nebudu reagovat na tvoje příspěvky, ale prostě mi to zase nedalo. Nechápu, že tě tak baví dohadovat se s někým, s kým se doopravdy nikdy nemůžeš na něčem shodnout. Sice chápu, jak to asi všechno myslíš, ale pejskaře nepřesvědčíš, aby se psa vzdali a užívej si, dokud po tobě tvoje dítě pejska nechce. Chtěla bych vidět, jak mu vysvětlíš, že zrovna on prostě nikdy v žádném případě mít psa nebude.
Upravil(a) Vlaďka (15. 1. 2008 8:30)
Není tady
Syn si vždycky přál psa, ale kromě mě nebyl nikdo v domě pro. Až jsme se pak ujali nalezeného psa, starala jsem se o něj se synem. Bál se petard a raket, tak s ním syn na Silvestra jezdil na chatu do lesa. O dovolených byl vždy s náma. Po letech odešel a doma bylo tak smutno, že jsem si hned pořídila dalšího. Syn s ním jezdí o víkendech na akce pejskařů, o dovolené na vodní výcvik. Prostě, s ním je život mnohem bohatější, ikdyž stojí starosti a finance.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Pokaždé si říkám, že nebudu reagovat na tvoje příspěvky, ale prostě mi to zase nedalo.
Jsem holt dost vemlouvavej, co? 
Proč by jste měli bejt úchylové když s váma spí jezevčík v posteli? To sem snad nikde nenapsal.....
Ty když si chodíš na úřad pro pytliky na ho..., což mě teda překvapuje že existuje, tak jseš naopak příkladná majitelka psa.
Věř tomu že toho psa synkovi opravdu zcela bezbolestně vysvětlím. Tím neříkám že ho nikdy mít nebude, až bude bydlet sám, tak ať si klidně pořídí bernardýna kříženýho s pitbulem.
Ita píše že se psem je život bohatější, ano to je možný, jenže mně by naopak pes o spoustu věcí ochudil pokud bych se k němu nechtěl chovat jako třeba k jízdnímu kolu.
No a proč tady debatuju? Proč ne?
Já vím že žádnýho psíkaře nedonutim vzdát se svýho psa, to by bylo hodně smutný. 
Není tady
Nevím jak v Praze, ale u nás v okolí v každém městě na MÚ máš možnost si ty sáčky vyzvednout. Ukážu doklad na zaplacení poplatku za psy a dostanu sáčků kolik se mi zachce. Letos máme krásné s natištěným pejskem.
Pokud máš pocit, že by tě pes o něco ochudil. Tvoje volba. Věř tomu, že "bezbolestně" mu to určitě nevysvětlíš. Až potečou slzičky proudem a "Tatínku já, chci psa. Já se o něj budu starat ..." Bude to určitě bolet aspoň tebe, že odpíráš synkovi něco, po čem teď momentálně touží, i když v dospělosti ho to možná přejde.
A nakonec je pravda, že je tu diskusní fórum, tak proč ne? 
Není tady
Jeňýk napsal(a):
http://www.novinky.cz/krimi/policiste-zastrelili-pitbulla--ktery-napadl-sveho-pana_115382_0ocjt.html
Já jen nechápu proč furt střílejí ty nevinný pejsky...... vsadim se že byl taky "hodnej a nikomu by neublížil"
To si zas nejakej kreten koupil pejska ze bude velkej frajer.... pes je smeckove zvire, ktere svou smecku NENAPADA! Pouze spatne zachazeni se psem muze tohle zavinit! To stejne je u napadani deti. Pes, kterej tohle udela musi mit v hlave taks trasnej bordel!
Není tady
Jeníku ty by jsi se měl odstěhovat někam do Antarktidy,aby jsi tam nemusel potkávat ani pejsky ani kuřáky a ani vlastně nevim,jak můžeš být mezi normálními lidmi,když si tak chytrej.TEN KDO NEMÁ RÁD PSI,NEMÁ RÁD ANI LIDI!!!
Není tady
A,že by tebe pes o spoustu věcí ochudil?Ale tady nejde o tebe,ale o tvého syna ne?Možná,že by jsi měl strach,že by měl pejska radši než tebe co?
Není tady
Romin napsal(a):
Jeníku ty by jsi se měl odstěhovat někam do Antarktidy,aby jsi tam nemusel potkávat ani pejsky ani kuřáky a ani vlastně nevim,jak můžeš být mezi normálními lidmi,když si tak chytrej.TEN KDO NEMÁ RÁD PSI,NEMÁ RÁD ANI LIDI!!!
Hele že ty budeš ten typ kterej nechává svýho čokla otravovat všechny lidi okolo a když se ozvou tak máš ještě kecy o tom, že na to má tvůj čoklík přece právo a ty ho nechceš omezovat?
Dokonce jsem nedávno slyšel jakousi blbku která volala do Radiožurnálu a pohoršovala se nad tím že kdesi u nich na sídlišti se "staví všechno pro děti ale pro pejsky tam prý neudělají nic".
Nebyla jsi to ty? 
Není tady
Jeníku, jsem taky majitelka psa. Velkého. Svého pátého. A věř, že nejsou všichni stejní majitelé. Víš, já to vidím zase očima pejskaře trochu jinak:))
Platím 1200 ročně. Neříkám ,že je to velká částka. Chci psa, beru, platím. Ale ono se fakt více dělá pro to,abych psa nemohla mít málem ani na vodítku,maximálně v kleci a ještě mít na sobě dva náhubky.
Víš, on je to dost i boom publicistiky, že každý pes kouše a že všichni jsou špatní. Fakt se považuji za dost ohleduplného pejskaře. Platím známku, pes je očkován, vycvičen, poslušný. Neexistuje,abych šla venčit na hřišitě, nebo pustila psa na sídlišti jen tak pobíhat. Každé ho :-) seberu a když šlápnu co cizího, tak nadávám jako špaček. Když vidím ,že někdo venčí psa a dělá že neví, tak se klidně ozvu. Každý totiž musí začít sám u sebe. Vadí mi posrané chodínky a tráva mezi baráky. Sáčky si beru svoje, protože na stojanu nidky nejsou. Buď je dětska vyrthají a válejí se kolem nebo si to někdo bere na svačiny. Venčit chodím za město, bydlítm kousek od louky. Ale tam fakt už pustím psa na volno. Když vidím děti, kočárek,okamžitě si ho volám k noze. Ale když mě někdo napomene v lese, že ho mám mít na vodítku. Tak to mám chuť vzít kámen a po tom idiotovi ho hodit. A to mám psa, který si tě fakt nevšimne, protože ho cizí lidé nezajímají.
Jeníku, je to o toleranici. Jako mě vadí řvoucí děti pod okny baráku, vyrejvající ornamenty do lavičke a házející kameny po psech. Tobě zase vadí ty chlupaté příšery. No prostě se nějak tady na tu planetu vejít musíme, že 
Není tady
Klubko napsal(a):
Jeníku, jsem taky majitelka psa. Velkého. Svého pátého. A věř, že nejsou všichni stejní majitelé.
Klubíčko já myslim že víš, že to vím. 
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Tercila napsal(a):
Jeni,
neboj, myslím, že se dost rozumných lidí si uvědomuje, že pes není na dva roky. A docela jsem se zasmála při představě, že Tě to dětské škemrání o psa ještě čeká![]()
Čoveče já si myslim že ani snad nečeká. Třeba jsem zase naivní ale myslim že všechny děti nemají potřebu mít doma psa, pokud mají dostatek jinýho vyžití.
Ještě bych tě maličko poopravil...... není to spíš tak že MÁM k psům správný vztah a proto si žádnýho do bytu nepořídím?
Ta "módnost" spočívá právě v pořízení co největší obludy. Stačí se podívat jaký dementi si občas pořizujou různý pitbuly, stafordy a podobný plemena. Zrovna teď po vánocích sem potkal pitbula jak si na vodítku vede nějakou slečnu která ho nejspíš dostala pod stromeček. Nebyl to veselej pohled........
Ja je opravdu miluju a proto predstava psiho hotelu je pro mne naprosto neunosna. Dosud hlidala moje mati, ale uz to neni moc super a docela se bojim , jak by to zvladala . Tento rok jedeme na tyden spolecne se psy , ja pak sama na psi tabor a m. si vyrazi k mori . takze jsme to vyresili ke spokojenosti vsech. A do budoucnosti musime doufat, ze nekdy nase deti budou mit tolik rozumu , ze bych se nebala jim psy na tyden sverit .
Není tady
Klubko, už jsme to tu kdesi počítali, protože mně strašně dráždila nějaká momentální protipsí kampaň, a tak jsem si bryskně spočetla, že pražský magistrát vybere ročně od majitelů psů cca 85 melounků - takže doufám, že z toho by mělo vybýt i na nějaké ty hovnoskútry......připouštím, že s trávníkama je problém, zejména ve vnitřní Praze, nicméně v tak nepřátelské atmosféře se majitelé psů asi těžko budou nadšeně vrhat po hovínku, zvlášť když pytlíčků a košů zdaleka není dost 
Jo a co se hotelů týče - u nás za rohem jeden máme a pokud můžu pozorovat a pokud jsem vyslechla, psi pobyt tam chápou spíš jako prázdniny
ale je pravda, že se s nimi chodí ven, ti, co se neperou, si spolu hrajou a tak podobně. Taky si myslím, že je to o tom, jestli se tam pes vrhne z hodiny na hodinu beze slůvka vysvětlení, anebo jestli si postupně zvyká.
Není tady