|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ty, Jéňo, a umíš ty "psí řeč"? Myslím to tak, jestli znáš psy a poznáš, kdy si chce pes hrát a kdy chce zaútočit. Já vím, není to ničí povinnost, se tohle naučit, ale kolikrát je to lepší, jak udělátka na elektriku. Navíc - můžeš dát psovi už na dálku vědět, že si opravdu nepřeješ se bratříčkovat a on to bude (v drtivé většině případů) respektovat.
Není tady
ita:
Tu óbrovskou radost znám, a nejen u našich psů. Zrovna včera jsem chytala roční "štěně" dogy, harlekýna, byla nádherná a tak si chtěla hrát. Vysmekla se paničce, asi 70 leté důchodkyni no a paní ji nemohla přivolat. Takže moji psi dostali Lehni a Zůstaň a já šla chytat čubu. Byla opravdu milá a vážně si chtěla jen hrát. Ovšem s názorem tady, že na takového psa stačí tvářit se odtažitě a on dá pokoj, nemůžu vůbec souhlasit. Já na ni dokonce dost zhusta řvala (a že umím zařvat), ale fenka nic. Mazlík, prostě
Chudák důchodkyně, děkovala mi ještě doma, že jsem ji chytla.
Hani: Oni někteří psí "pitomci" (v dobrým) tě zkrátka nepochopí, že si nechceš hrát. Hlavně štěňata. A když si navíc chcou hrát s naším leonbergrem, kterého několikrát napadl cizí pes, tak to jemu se to hrubě nelíbí. A že se ožene, to je skoro jistý. Dělá to ze strachu, aby ho ten druhý nenapadl. I když si chce třeba jen hrát a i když to je štěně a majitel volá "on nic nedělá". To já pak volám "Ale náš jo, okamžitě si ho odvolejte, nebo ho pokouše."... A o tom, že někdo nechá svýho psa běžet oňufávat neznámýho člověka (nota bene třeba s batolícím se dítětem), o tom neumím říct nic jinýho, než že takový člověk je hňup a pes by mu patřil leda plyšovej. (Netvrdím, že musí být zlý a dítě pokouše, ale co když se dítě nezachová "jaksepatří" a strčí mu třeba prst do oka? ... Další dítě se pes pokusí pravděpodobně kousnout, protože bude mít spojeno dítě = bolest...akce-reakce...)
Není tady
Hani napsal(a):
Ty, Jéňo, a umíš ty "psí řeč"? Myslím to tak, jestli znáš psy a poznáš, kdy si chce pes hrát a kdy chce zaútočit. Já vím, není to ničí povinnost, se tohle naučit, ale kolikrát je to lepší, jak udělátka na elektriku. Navíc - můžeš dát psovi už na dálku vědět, že si opravdu nepřeješ se bratříčkovat a on to bude (v drtivé většině případů) respektovat.
Hani a proč já se mám učit psí řeč? Myslim že praktičtější je angličtina..... 
Nemělo by to náhodou bejt tak že když má někdo psa tak je povinen zajistit aby neobtěžoval nikoho kdo o to nemá zájem? Nebo snad mám synka naučit aby občas vzal kolemjdoucí po zádech bassebalovou pálkou a kdyby snad dotyčný něco namítal tak mu jen s úsměvem povím že "synek je hodný ale holt si chce jen trochu pohrát" 
Blbost, viď? No a proč teda já mám snášet skákání a otravování cizích čoklů?
Není tady
Heleď, Jéňo, kolk řečí umíš.... prostě to není špatný, se naučit, co znamená psí chování, povinnost to ale určitě není. Chodec taky nemusí umět pravidla silničního provozu, ale je tak nějak líp pro něj, když to umí, ne? Navíc můžeš kdekoliv potkat psa bez pána, nikde nikdo, ty si zapomeneš svou elektrickou hračku a co pak? Jo a tu anglinu studuj, studuj...!
Evi, souhlas, však já taky netvrdím, že poslechne každej pes. Jen tvrdím, že je lepší (pro kohokoliv) se něco o psím chování naučit, může to usnadnit situaci. Psa jsem se bála jen jednou, ovšem pořádně, když jsme jeli na kole, vyřítil se na nás v lese rotvajler a jeho páník bezmocně hystericky ječel a snažil se psa bezvýsledně přivolat. Jak nemluvím sprostě, tak, až jsme zvládli psa, jsem tak chlapovi vynadala, že si to za klobouk nedal.
Mně se jen nelíbí hysterie na jedné straně, podporovaná reportážemi na Nově a pitomostí, až kreténstvím některých majitelů psů na straně druhé. Většina je někde uprostřed, co se potkávám se psy, tak spolu vycházíme dobře, bez jakýchkoliv konfliktů a je jedno, jestli jsou to psi malí nebo velcí. Taky na mě nikdo kvůli psům neječel a doufám, že ani nebude, neboť umí poslouchat.
Upravil(a) Hani (1. 10. 2007 15:25)
Není tady
Já nevím tuhle diskuzi už moc nekomentuju, ale když si někdo pořídí psa tak by se mu měl věnovat a ne ho mít jen jako hračku. Moje ovčanda mě třeba moc neposlouchá, ale venku nikoho neotravuje a umi základní povely sedni, lehni, k noze, zustan, nesmiš. A to mi venku stačí.
http://jaromir-slomek.blog.tyden.cz/cla … arame.html
Upravil(a) Jeňýk (7. 1. 2008 16:37)
Není tady
Tak to je šílený článek a jak se tak člověk podívá okolo sebe tak i docela pravdivý.
Nevím jestli je šílený článek, spíš bych řekla, že šílený je autor. Co je mu sakra po tom, jestli něčí pes má nebo nemá obleček, případně jak ho jeho majitel oslovuje ?! Mě se zdá, že pán má jakýsi komplex..
Není tady
Ty jsi to moc nepochopila, viď? 
Pan autor má nejspíš podobnej, jak říkáš, komplex jako já a vadí mu neustálé brodění se v psích hovnech a odkopávání čoklů snažících se ho neustále očmuchávat nebo v horším případě olizovat. To jestli nějaká milovnice psů hárá nebo ne je mi srdečně jedno. 
Mimochodem můj aktuální pocit z našeho sídliště je, že milovníci psů jsou negramoti, kteří mají dojem že psí hovna se vypaří zároveň se sněhem a proto není třeba je uklízet ze zasněžených chodníků. Píšu o Praze, vím že jinde je to o něco málo lepší......
Upravil(a) Jeňýk (8. 1. 2008 11:28)
Není tady
Inu, já bych řekla, že lidé jsou různí a mluví různě nejen mezi sebou, ale i na děti či na psy. Ale to asi není to hlavní. Naštěstí bydlíme na vesnici a nemáme problém. Po svých čubinách sbíráme všechno a nikdo nám nikdy nenadával, protože toho si lidi prostě všimnou. Pravda - spím s nimi v posteli, ale spím s nimi já a nikoho tím neobtěžuji, takže je to má věc. Celé je to o toleranci a odpovědnosti.... Spousta lidí své psy bohužel nezvládá, jenže jsou také zrovna tak bohužel lidé, kterým psi vadí z pouhé podstaty a kopnou si jen tak z plezíru a pak se rozčilují. Co s tím? Nevím...
Není tady
Tak já Jéňo hlásím, že jsem to taky moc nepochopila..... 
Zaprvé: jestli autorovi vskutku vadí "neustálé se brodění ve psích hovnech a odkopávání psů, snažících se (jo pardon, čoklů) ho očmuchat" překvapuje mě, že psal o něčem dočista jiném....Neměl by tedy psát o neustálém brodění....atd??? 
Zadruhé: nejsem s to pochopit, co je mu do toho, jestli pes spí v peřinách, nebo v boudě??? Mmch - pes v boudě=pes vyloučený ze smečky.
Zatřetí: Ztrácí-li slovo "peskovat" pejorativní význam, tážu se, co na tom má být špatně? 
Odpověz mi, prosím....dokážeš-li 
Není tady
Jeňýku, mám psa a taky mi vadí, když musím dávat pozor, kam šlapu. I někteří majitelé psů jsou nezodpovědní a bezohlední, ale u nás v parku psi neničí lavičky, stromy, netrhají kytky, nehází odpadky po zemi, to zase dělají lidi.
Není tady
Jo, vážně ? Tak proč nepsal o brodění se v psích ..... a odkopávání čoklů, když to má být podle tebe pointa článku ? Proč místo toho řeší kde spí čí pes a jak se oslovují jeho majitelé ? Pán je zakomplexovaný psofob, stejně jako ty.
Není tady
A čím jsi zakomplexovaná Ty, že prskáš jed a zlobu?
Není tady
Znáte tohle?
http://www.flyingczechman.org/music/goro_orig.mp3
http://www.flyingczechman.org/music/goro.mp3
Tiino kdybys zklidnila hormony a v klidu si přečetla co ten pán napsal a co sem napsal v tomhle vláknu dříve tak mě nenazveš psofobem ale blbofobem (teda jestli něco takovýho existuje).
No ale nebudu se opakovat, ten článek se mi líbil a vcelku přesně vyjadřuje moje pocity z dnešní módnosti vlastnit psa za každou cenu.
Není tady
A nevodpoví a nevodpoví, co? 
Tak řekni aspoň no comment, Jéňo! 
Není tady
Na co ti mám odpovídat Lupi?
Co je špatně na tom že slovo peskovat ztrácí pejorativní význam? Samozřejmě že nic, beru to jako součást celýho článku kterej se pozastavuje nad pošahaností dnešní doby kdy někteří lidé stavějí své psí miláčky na stejnou, občas i vyšší, úroveň než lidi. Tobě to nepřijde divný když někdo mluví o svým psovi tímhle stylem že "háráme"? Samozřejmě že to je každýho věc ale jsou to právě tihle stejní magoři kteří mají dojem že jejich psího miláčka musí všichni obdivovat a bejt nadšený když je začne obskakovat. S touhle debilní dobou, co se týká psí módy, souvisí i ta degradace psa na obyčejnou věc která se dává pod stromeček na vánoce a v lednu když se zjistí že.... zlobí, počůrává se, není té správné rasy, musí se s nim ven atd.atd. .... tak se prostě vykopne ven nebo v horším případě se uváže u stromu kdesi v lese. Vždyť je to přece jen pes.
Prostě pes je pes a neznamená přece že když ho neberu do postele a nenechám se od něj olizovat že ho nemám rád, nebo jo?
Co ten Goro? Pamatuješ nebo ne? 
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Na co ti mám odpovídat Lupi?
ještě na zbylé dvě otázečky, plís....
Prostě pes je pes a neznamená přece že když ho neberu do postele a nenechám se od něj olizovat že ho nemám rád, nebo jo?
Ze psího hlediska bohužel ano....
a lidské se mu dost blbě vysvětluje...přece jen - je to pes...
Co ten Goro? Pamatuješ nebo ne?
Goro? Nějak se mi vykouřil z hlavy...připomeň stařence sklerotické, kdo to byl 
Není tady
lupina montana napsal(a):
Ze psího hlediska bohužel ano....
a lidské se mu dost blbě vysvětluje...přece jen - je to pes...
Ale jo dyk to je v pořádku, já vím že u nás existujou lidi kteří pejskovi dokazujou svojí přízeň za každou cenu aby se necítil sám a opuštěný.
Popravdě řečeno ale ani si nechci představovat co se v podobnejch rodinách děje když na pejska leze jaro. To musí bejt teprve mazec.........
Tím ti odpovídám na zbylý dvě otázky.
Ať si každý dělá co chce kdy chce ale hlavně ať s tím neotravuje ostatní kteří o to nemají zájem. Bohužel velká část čoklíkařů toto nechápe. Ty jseš třeba světlá vyjímka Lupi, rád tomu budu věřit. 
http://www.csfd.cz/film/143759-goro-bil … on-no-inu/ Tady máš něco o tom Gorovi. Byl to seriál o psovi z dob kdy jsem ještě nebyl "psofob".
Nebudeš tomu věřit ale tenkrát i nějakou tu slzu z oka jsem utřel. Jen mě zajímalo jestli si na něj někdo ještě vzpomene.
Upravil(a) Jeňýk (11. 1. 2008 10:57)
Není tady
Jeňýku, co si myslíš o kouření na veřejných místech?
Není tady
mag napsal(a):
Jeňýku, co si myslíš o kouření na veřejných místech?
Dobrý přirovnání
Ano kuřáci a čoklíkáři jsou podle mě dvě téměř rovnocený skupiny bezohledných spoluobčanů. Kuřáci jsou možná o trochu horší..... i když po nich dým odvane, kdežto hovna po čoklíkářích zůstanou o dost déle.
Taky jsem ještě neviděl kuřáka kterej by foukal kouř synkovi do obličeje, pak ho olíznul a ještě tvrdil že je to zdravé.
Naopak i mezi kuřákama jsou lidi kteří si v restauraci nezapálí, nehážou vajgly kolem sebe a když je s nima nekuřák tak se ho slušně zeptají jestli jim jejich hulení nebude vadit.
Někteří čoklíkáři taky svýho psa ostatním nevnucujou, mají ho na vodítku a hovínka po něm poctivě uklízejí...... například zde přítomná Lupi. 
Takže ty rozdíly jsou opravdu minimální....... 
Není tady
Tiina napsal(a):
já jenom nesnáším Jeňýka.

Není tady
Jeňýk napsal(a):
Ty jseš třeba světlá vyjímka Lupi, rád tomu budu věřit.
Obávám se, že taky ne, Jéňo.....
Sice pravda neříkám, že "háráme", ale taky se často přistihnu, jak svýmu uhlově černýmu ovčounovi říkám "Jo pejsín tam byl? Byl tam pesák, kočenko??" a tak podobně.... 
jenže - to je úplně normální rodičovskej syndrom, to tě čeká taky , ať se dneska zapřísaháš jakkoli
Ne třeba vůči psu...ale slyšela jsem takhle ňuňat i na krajtu 
a to byl pán očividně jinak normální - a krajta, předpokládám, taky....Ono se k tomu ňuňání navíc u psa dopracuješ jaksi přirozenou cestou, protože - pokud ho chceš pochválit - musíš tak jako pištět...."No to je ale šííííkovný pejsek...to je ale paššááák!" no a už jsi v tom až po uši 

co se toho článečku týče, to je spíš k politování, než k odsouzení....a na dlouhou debatu 
Jo a dík za Gora...už vím 
A abychom vedli zcela poctivou debatu.....taky kouřím 

Není tady